Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Resit τις ram ή να τις ανταλλάξεις slot και πάλι clear cmos;
kostas_anes Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Κι όμως! Συνεχίζει να αρνείται να πάρει οτιδήποτε σε ρυθμίσεις συχνότητας στη RAM. Ούτε clear CMOS το ένοιαξε, ούτε τίποτα. Δεν παίρνει ΧΜΡ, δεν παίρνει ΧΜΡ με 1.44V (1.35 κανονικά), δεν παίρνει τις 3400 ρυθμίσεις στα 3200, δεν παίρνει 3200 με κάτι εντελώς χαλαρά 16-18-18-18-36-54 με 1.44, δεν παίρνει τίποτα. Μόνο 2133. Θα δοκιμάσω μήπως τουλάχιστον παίρνει 2400. Τί να θεωρήσω ότι φταίει, πραγματικά? Μια χαρά λειτουργούσε πριν τα BSOD. Το μόνο που πείραξα με την ευκαιρία που τον άνοιξα χτες μόλις ξεκίνησε το θέμα, ήταν να βγάλω και ξαναβάλω τον nvme, να σιγουρευτώ ότι πατούσε σωστά. Βγάζεις μπαταρία και κάνεις reseat το CPU. Πριν μία εβδομάδα έσπαγα το κεφάλι μου να δω τι στο καλό πάει στραβά και σε benchmarks έβγαζα κάπου 30-40 FPS κάτω (στα 200+), με tight 3800MHz μνήμες στο CPU, σε σχέση με φουλ χαλαρό 3666ΜΗz. Ρε να ψάχνω μέρες ολόκληρες το τι φταίει, τι reset cmos να πατάω, τι να ξαναπερνάω το profile ατόφιο από το 0, τίποτα σου λέω. Το προφίλ των 3666 πάντα απέδιδε τρομερά καλύτερα από τα 3800 και ας ήταν χειρότερο από κάθε άποψη. Έκανα το παραπάνω, που ούτε και εγώ ξέρω πως μου κατέβηκε και τώρα το 3800MHz είναι 15-20 FPS πάνω όπως έπρεπε. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2020 από kostas_anes 1
Πέτρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Προς το παρόν, λέω να εκμεταλλευτώ την (θεωρητική) Τ-topology της μητρικής και να αλλάξω εντελώς κανάλια (τις έβγαλα/φύσηξα/έβαλα στα ίδια, χωρίς αποτέλεσμα). Εν τω μεταξύ, για κάποιο λόγο, χάνει ώρα το BIOS, τώρα που το παρατηρώ...όποτε τραβάω clear CMOS (ή γυρνάει σε defaults) χάνει την ώρα (30-40' λάθος) και αρνείται να την πάρει σωστά ακόμα και μέσα στα Win. Κέρατό μου, θα τα ξηλώσω όλα μου φαίνεται.
kostas_anes Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Προς το παρόν, λέω να εκμεταλλευτώ την (θεωρητική) Τ-topology της μητρικής και να αλλάξω εντελώς κανάλια (τις έβγαλα/φύσηξα/έβαλα στα ίδια, χωρίς αποτέλεσμα). Εν τω μεταξύ, για κάποιο λόγο, χάνει ώρα το BIOS, τώρα που το παρατηρώ...όποτε τραβάω clear CMOS (ή γυρνάει σε defaults) χάνει την ώρα (30-40' λάθος) και αρνείται να την πάρει σωστά ακόμα και μέσα στα Win. Κέρατό μου, θα τα ξηλώσω όλα μου φαίνεται. Άλλαξε μπαταρία στην μητρική. Να χάνει ώρα και να είναι κομπλέ η μπαταρία μου φαίνεται τρομερά δύσκολο. Εκτός και αν είναι είναι άλλη μια νέα μαλακία της ASrock. Τι να πω ρε Πέτρο, 3 χρόνια τώρα έχεις βρει τόσα θέματα στην Taichi που πρέπει να σε προσλάβουνε για official beta tester 😂
Πέτρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, kostas_anes είπε Άλλαξε μπαταρία στην μητρική. Να χάνει ώρα και να είναι κομπλέ η μπαταρία μου φαίνεται τρομερά δύσκολο. Εκτός και αν είναι είναι άλλη μια νέα μαλακία της ASrock. Τι να πω ρε Πέτρο, 3 χρόνια τώρα έχεις βρει τόσα θέματα στην Taichi που πρέπει να σε προσλάβουνε για official beta tester 😂 Γελάω, για να μη κλάψω/βρίσω. Μπαταρία αλλάχτηκε. Η κάθε μία μνήμη μόνη της, λειτουργεί κανονικά, παίρνει άμεσα τις ρυθμίσεις, δεν έχει πρόβλημα. Οι δύο μεταξύ τους, τα γνωστά. Θα δοκιμάσω τις θέσεις μία-μία, θα δοκιμάσω και περίεργες θέσεις (διπλανά κλπ).
Πέτρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 T-topology ftw. Σε "λάθος" θέσεις λειτούργησε κανονικότατα. Τώρα, αν χάσω 1-2%, θα το αντέξω προς το παρόν. 3
Πέτρος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε T-topology ftw. Σε "λάθος" θέσεις λειτούργησε κανονικότατα. Τώρα, αν χάσω 1-2%, θα το αντέξω προς το παρόν. Τρίχες λειτούργησε, μου άρχισε άλλα κόλπα λίγο μετά, στο restart. Long story short, με reflash το BIOS (thanx @kostas_anes) και βγάλσιμο/βάλσιμο τα καλώδια δίσκων κλπ, τώρα λειτουργώ κανονικά στα πάντα. Ντεν ξέρω...πραγματικά. 1 1
parsifal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Τρίχες λειτούργησε, μου άρχισε άλλα κόλπα λίγο μετά, στο restart. Long story short, με reflash το BIOS (thanx @kostas_anes) και βγάλσιμο/βάλσιμο τα καλώδια δίσκων κλπ, τώρα λειτουργώ κανονικά στα πάντα. Ντεν ξέρω...πραγματικά. Αν δεν άλλαξες κάτι πρόσφατα, τότε πιθανόν κάτι να έχει αρχίσει να φθείρεται. Πιθανότεροι ύποπτοι: μητρική, τροφοδοτικό. 2
kostas_anes Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, parsifal είπε Αν δεν άλλαξες κάτι πρόσφατα, τότε πιθανόν κάτι να έχει αρχίσει να φθείρεται. Πιθανότεροι ύποπτοι: μητρική, τροφοδοτικό. Το ίδιο του είπα, τώρα λογικά θα δείξει. Αν τον βγάλει για τις γιορτές καλά είναι. 15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Τρίχες λειτούργησε, μου άρχισε άλλα κόλπα λίγο μετά, στο restart. Long story short, με reflash το BIOS (thanx @kostas_anes) και βγάλσιμο/βάλσιμο τα καλώδια δίσκων κλπ, τώρα λειτουργώ κανονικά στα πάντα. Ντεν ξέρω...πραγματικά. Παράτα το ως έχει μέχρι να έρθει η αγορά στα ίσα και μετά κοιτάς κάτι για B550, δεν βλέπω άλλη λύση. 1
Πέτρος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, parsifal είπε Αν δεν άλλαξες κάτι πρόσφατα, τότε πιθανόν κάτι να έχει αρχίσει να φθείρεται. Πιθανότεροι ύποπτοι: μητρική, τροφοδοτικό. 18 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Το ίδιο του είπα, τώρα λογικά θα δείξει. Αν τον βγάλει για τις γιορτές καλά είναι. Παράτα το ως έχει μέχρι να έρθει η αγορά στα ίσα και μετά κοιτάς κάτι για B550, δεν βλέπω άλλη λύση. Yπό στενή παρακολούθηση θα είναι το σύστημα, έτσι κι αλλιώς. Σίγουρα είχε μπλοκάρει κάτι στο BIOS, δεν εξηγείται η εντελώς αλλόκοτη συμπεριφορά με τις μνήμες από το πουθενά. Χτες έκατσα κι έβγαλα-φύσηξα-ξαναέβαλα τον m2...να μισοκούνησα κανένα καλώδιο και σήμερα με το βγάλε-βάλε τη μπαταρία κλπ να το ζόρισα κι άλλο? Είναι κι όλα τους με κλιπάκια, τρομάρα τους. Τί να πω, ευχαριστώ εννοείται για όλες τις προτάσεις. Αν αλλαχθεί ο επεξεργαστής τελικά, θα πέσει συνολικό ξήλωμα-καθάρισμα και στήσιμο, γιατί κάποια πράγματα είναι εκεί μέσα ακούνητα πολύ καιρό και παίζει ότι έχω γωνιάσει να αρχίζει όντως να χαιρετά.
ultraex2003 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Στις 12/12/2020 στις 12:01 ΠΜ, kostas_anes είπε Nα φλεξάρω τώρα νούμερα από 4650G 😛; Σταθερό το παραπάνω, δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω παραπάνω στοιχεία γιατί η Vodafone είναι καλή εταιρεία και σε καμία περίπτωση δεν είμαι με κάτι λίγα MB που έχει το κινητό, επειδή δεν έχω ίντερνετ εδώ και μια μέρα στο σπίτι. ρε συ bro !!! βλεπω νουμερακια παιζει καλα εεε αξιζει να παιξω με κανα τετοιο cpu βρισκω κινα μερια !!
kostas_anes Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, ultraex2003 είπε ρε συ bro !!! βλεπω νουμερακια παιζει καλα εεε αξιζει να παιξω με κανα τετοιο cpu βρισκω κινα μερια !! Όχι δεν αξίζει. Θα ανεβάσω αναλυτικό βίντεο με συγκρίσεις που θα εξηγώ το τι και πως, όμως από τώρα να ξέρεις ότι είναι πολύ πίσω σε επιδόσεις σε σχέση με κανονικούς Zen 2, ακόμα και με 4533 τις RAM. 1
ultraex2003 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 εχουν εμφανιστει νεα updates σε aida 64 (5600 )και σε zen timmings (1.22) παμε και 1 run στα 3800 με αυτα με λιγο ποιο σφικτα timmings 3
Steliosviper Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, ultraex2003 είπε εχουν εμφανιστει νεα updates σε aida 64 (5600 )και σε zen timmings (1.22) παμε και 1 run στα 3800 με αυτα με λιγο ποιο σφικτα timmings Το tRFC δίνει αρκετά. Δοκίμασε 260-270. Θυσίασε το tRP για χαμηλότερο tRFC 1
Devastor Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 4 hours ago, ultraex2003 said: εχουν εμφανιστει νεα updates σε aida 64 (5600 )και σε zen timmings (1.22) παμε και 1 run στα 3800 με αυτα με λιγο ποιο σφικτα timmings Με "Καλύτερα" timings έχεις και 100mhz πάνω το CPU έχεις ακριβώς το ίδιο latency με τα παλιά σου timings, κοίταξε το καλύτερα κάτι έχεις κάνει λάθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα