Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, ultraex2003 said:

ενα γρηγορο run στα 3800 χωρις πολυ ψαξιμο  με τα νεα μνημονια !!:D

essesssesss.JPG.694a97ea77880ef705cb4cace964fdc3.JPG

Φτου έπεσα έξω στην προφητεια κατά 0.7ns

Επεξ/σία από Devastor
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Devastor είπε

Φτου έπεσα έξω στην προφητεια κατά 0.7ns

Bro!! Καλές οι προφητείες αλλά θα το παλέψω για ποιό κάτω!! 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

Δεν ξέρω αν με επεξεργαστή που έχει τα cores σε διαφορετικό CCX μπορείς να πας πιο κάτω το lantency. Πολύ καλές επιδόσεις οι μνήμες πάντως!

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, ultraex2003 said:

Σίγουρα μπορείς και ποιο κάτω αλλά τα 59ns που έβαλες στον 3300Χ απλά ξέχασε τα, 61ns στην καλύτερη.

Εδώ ο @Steliosviper με τέρμα σφιχτά timings έβγαλε 61.4, ποιο κάτω δεν πάνε

• Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Devastor είπε

Σίγουρα μπορείς και ποιο κάτω αλλά τα 59ns που έβαλες στον 3300Χ απλά ξέχασε τα, 61ns στην καλύτερη.

Εδώ ο @Steliosviper με τέρμα σφιχτά timings έβγαλε 61.4, ποιο κάτω δεν πάνε

Αν μπορέσει να ανέβει πάνω από 4500 ο cpu ίσως... Περιμένουμε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα και εγώ τις F4-3600C16D-16GTZR για να έχω να παίζω, τις βρήκα προσφορά 110 ευρώ και δεν κρατήθηκα. Μόλις βαρεθώ θα βρω κάποιον να τις πασάρω γιατί χρειάζομαι τα 32GB που έχω τώρα (ή θα πάρω ένα ζευγάρι ακόμα και θα πασάρω τις crucial).

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, elpenor said:

Πήρα και εγώ τις F4-3600C16D-16GTZR για να έχω να παίζω, τις βρήκα προσφορά 110 ευρώ και δεν κρατήθηκα. Μόλις βαρεθώ θα βρω κάποιον να τις πασάρω γιατί χρειάζομαι τα 32GB που έχω τώρα (ή θα πάρω ένα ζευγάρι ακόμα και θα πασάρω τις crucial).

Ποιές Crucial είπαμε έχεις? 

Δημοσ.
2 minutes ago, elpenor said:

3200/16 32GB, rev.e

Reveal hidden contents

3800_gd_off_CPU_OC.png.ada2c5f767b0c0bc27e3035cdd77c7c0.pngGD-OFF-SUCCESS_3.png.ed2124af1971799ab0c5768289b99603.png

Αυτές στο Taiphoon σου λένε το κλασσικό Β1 pcb? 

Προσωπικά εγώ δεν είδα διαφορά αλλάζοντας τα TWTRS/L απο 4/12 σε 3/6 ούτε με το tRTP

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Devastor είπε

Αυτές στο Taiphoon σου λένε το κλασσικό Β1 pcb? 

Προσωπικά εγώ δεν είδα διαφορά αλλάζοντας τα TWTRS/L απο 4/12 σε 3/6 ούτε με το tRTP

Ναι. Πολύ καλό value, όταν τις είχα πάρει λιγότερο από 150 ευρώ δεν υπήρχε τίποτα άλλο αξιόλογο σε αυτά τα χρήματα. Ακόμα και τα CJR με παρόμοιες επιδόσεις είχαν 190+. Τώρα έχουν εξισορροπηθεί τα πράγματα.

Spoiler

ballistix_32g_taiphoon.png.633fb672e97be3427bbd5a7746a84931.png

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Όποιος μου βρει γιατί ξαφνικά το καβάλησε ο διάολος το καταραμένο, άρχισε τα απανωτά BSOD ενώ έπαιζα BFV (με διαφορετικούς κωδικούς λάθους, κάθε φορά) και από εκεί και πέρα αρνείται να φορτώσει (δεν Postάρει) οποιοδήποτε αποθηκευμένο προφίλ στο BIOS, δεν λειτουργεί ούτε με ΧΜΡ στις μνήμες (3200/16) ούτε τίποτα, κερδίζει.

Μπαίνω win μόνο με defaults, όπου όλα τα βλέπει κανονικά.

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω, πραγματικά.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, cleeverblade είπε

clear CMOS?

Μου έσπασε ότι σπάει, μιλάμε για επικό κόλλημα.

Ξεκίνησα κάποια στιγμή να φτιάχνω νέο προφίλ, από cpu oc πρώτα, λοιπές bios ρυθμίσεις σιγά σιγά, με έλεγχο σε κάθε ενδιάμεσο βήμα. Οι μνήμες έμειναν τελευταίες, για σήμερα.

Ότι έλεγα μετά τους τελευταίους οδηγούς της gpu ότι είχαν εξαφανιστεί τα όποια μικροθεματα αστάθειας που είχα πρόσφατα και είχε στρώσει και η κατάσταση με τον νέο nvme που μάλλον δεν πατούσε καλά.

Σιχτιρ.

Δημοσ.

Κι όμως!

Συνεχίζει να αρνείται να πάρει οτιδήποτε σε ρυθμίσεις συχνότητας στη RAM. Ούτε clear CMOS το ένοιαξε, ούτε τίποτα.

Δεν παίρνει ΧΜΡ, δεν παίρνει ΧΜΡ με 1.44V (1.35 κανονικά), δεν παίρνει τις 3400 ρυθμίσεις στα 3200, δεν παίρνει 3200 με κάτι εντελώς χαλαρά 16-18-18-18-36-54 με 1.44, δεν παίρνει τίποτα. Μόνο 2133.

Θα δοκιμάσω μήπως τουλάχιστον παίρνει 2400.

Τί να θεωρήσω ότι φταίει, πραγματικά? Μια χαρά λειτουργούσε πριν τα BSOD. Το μόνο που πείραξα με την ευκαιρία που τον άνοιξα χτες μόλις ξεκίνησε το θέμα, ήταν να βγάλω και ξαναβάλω τον nvme, να σιγουρευτώ ότι πατούσε σωστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...