Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν δίνω Micron Rev E στα 3533 Mhz cl14 με 33 κύκλους 1umus TM5  dram 1.45v SoC 1.1v ProcODT 53 Ohm τώρα έχει μείνει να κατεβάσω dram voltage και ίσως soc voltage

bench.PNG.169329aecb5bd2d45b48f71e23e6875c.PNG

33 κύκλους είναι safe ή δοκιμάσω παραπάνω 

ZenTimings_Screenshot_26782400,9231899.png

cachemem.png

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Andi113xx είπε

33 κύκλους είναι safe ή δοκιμάσω παραπάνω

1002 διαφορετικές απαντήσεις μπορείς να πάρεις εδώ, ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια σταθερότητας.

Τα δικά μου είναι να περάσει τα παρακάτω που έχω μαρκαρισμένα επιτυχώς, με cold restarts ενδιάμεσα:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rGaWajcEiLTYO8x2NtqNaaBeN8bTWthiQvZOWedwK_4/edit#gid=1809846884

image.png.ccaec1ceb07644f6378037b066d67884.png

Αυτά για 32GB RAM, σε 16GB σύνολο τα tests προφανώς παίρνουν το μισό χρόνο ανά κύκλο. Παρ' όλα αυτά, πάλι θα προσάρμοζα τον αριθμό των κύκλων για να τρέξουν τα tests τον ίδιο χρόνο τελικά, αναλόγως και τις ιδιαίτερες περιστάσεις. Για παράδειγμα, εάν πηγαίνω για ύπνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα και χρειάζομαι το PC ξανά για δουλειά περίπου στις 06:45, υπολογίζω ότι ένα ολονύχτιο τεστ δε θα πρέπει να κρατάει πάνω από 6 ώρες περίπου.

Δημοσ.

@parsifal το είχα δεί και εγώ το site παλιότερα και απο περιέργεια είχα βάλει ένα vDIMM που ξέρω οτι δεν είναι σταθερό και το memtest86 δεν βρήκε τίποτα ενώ το TM5 έκανε παράπονα απο τον 1ο κύκλο

@Andi113xx Το ΤΜ5 απο μόνο του δεν λέει και πολλά, απλά ο λόγος που όλοι εδώ μέσα τρέχουμε ΤΜ5 πρώτα είναι για 2 λόγους 1) Σαν βάση να δούμε τι βαράει και τι πρέπει να φτιάξουμε 2) Στρεσσάρει αρκετά τις μνήμες ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ 

Εγώ προσωπικά τρέχω 25 κύκλους ΤΜ5 και μετά τρέχω Prime95 2048-4096 ram to test 14000ΜΒ timer 0.1 run fft in place off. Αυτό πέρνει γύρω στην ώρα να κάνει ένα full cycle

Βέβαια τα settings του @parsifal για Prime95 (1024-8192 με 0.25 timer) τεντώνουνε παραπάνω την μνήμη/IMC

Όπως και να έχει όποια και απο τα 2 settings να βάλεις σίγουρα άστο να περάσει ενα φουλ κύκλο

• Like 1
Δημοσ.

μετά και από δική μου επιβεβαίωση το τελευταίο BIOS για B450 Tomahawk MAX 7C02v39 (Agesa 1.1.0.0) είναι bugαρισμένο όσον αφορά το PBO ... μείνετε προς το παρόν στο 7C02v37 (AGESA 1.0.0.6)

• Like 1
Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορώ το οποίο περνάει και prime95. 3466 ή GD OFF περνάει TM5 αλλά όχι prime95 και κινούμαι στα τυφλά, οπότε κλάιν τώρα..

3400.png

3400timings.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Το καλύτερο που μπορώ το οποίο περνάει και prime95. 3466 ή GD OFF περνάει TM5 αλλά όχι prime95 και κινούμαι στα τυφλά, οπότε κλάιν τώρα..

3400.png

3400timings.png

το procodt ,το εχεις βαλει με το χερι η το εχεις στο auto ?

Δημοσ.

Τουλάχιστον βάλε LLC2 στο vSoC ή παίξε με τα cad_bus 

28 minutes ago, akoinonitos said:

το procodt ,το εχεις βαλει με το χερι η το εχεις στο auto ?

Και με τα 2 53 βάζει στο ProcODT η Tomahawk σε SR

Δημοσ.
Just now, akoinonitos said:

Τι εννοεις και με τα 2?

Και Auto να το αφήσεις 53 procODT βάζει, η μόνη διαφορά είναι οτι άμα αφήσεις όλα τα On-die termination βάζει επίσης το RTTNom disabled 

Δημοσ.
2 minutes ago, akoinonitos said:

Μαλιστα . Στην περιπτωση του yiannis 1991 ,θα δοκιμαζα να ανεβασω λιγο το soc voltage και θα πειραματιζομουν και λιγο με το proc odt

Αμήν, εδώ και 5 μήνες το λέω για το SoC, εγώ τουλάχιστον ξέρω οτι οτι όσο περισσότερο ProcODT έχεις τόσο περισσότερο vsoc θέλεις

• Like 1
Δημοσ.

Ναι χεράτο το procODT. Δοκίμασα περισσότερο vsoc για 3466 ή/και GD OFF αλλά πάλι βγάζει errors στο prime95. Λογικά είναι κάποιος συνδυασμός cad_bus, vsoc, procodt και ίσως και tWRRD-tRDWR. Δοκίμασα μερικούς αλλά επειδή στο p95 δεν μπορείς να ξέρεις που οφείλεται το error πας στα τυφλά. Ε εντάξει δεν πειράζει, και έτσι μια χαρά είναι. Σε stock μέχρι 3.725 πάει σε games οπότε είμαι +300MHz πάνω τουλάχιστον, +200MTs στην ram και με πολύ καλύτερα timings από τα XMP φυσικά..

Δημοσ.
4 minutes ago, yiannis1991 said:

Ναι χεράτο το procODT. Δοκίμασα περισσότερο vsoc για 3466 ή/και GD OFF αλλά πάλι βγάζει errors στο prime95. Λογικά είναι κάποιος συνδυασμός cad_bus, vsoc, procodt και ίσως και tWRRD-tRDWR. Δοκίμασα μερικούς αλλά επειδή στο p95 δεν μπορείς να ξέρεις που οφείλεται το error πας στα τυφλά. Ε εντάξει δεν πειράζει, και έτσι μια χαρά είναι. Σε stock μέχρι 3.725 πάει σε games οπότε είμαι +300MHz πάνω τουλάχιστον, +200MTs στην ram και με πολύ καλύτερα timings από τα XMP φυσικά..

3.7 δεν είναι το all core boost του 2600?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Γιαννη  εχεις κανει Manual overclock δλδ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...