Devastor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 5 minutes ago, kostas_anes said: Eσύ είσαι που γράφεις 3 μήνες τώρα 😂?! Ειλικρινά ήθελα να το κάνω αλλά τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω ποτέ. Η Carbon που θα φαινόταν διαφορά, αποδήμησε εις Κύριον και η MPG B550 Gaming Carbon που έχω τώρα πραγματικά με τον 3700Χ ΔΕΝ νιώθει. Τουλάχιστον όχι με καταναλώσεις που μπορώ να φτάσω με την Prism. Το VRM με το 24/7 OC που δεν το λες και eco friendly, τσιλάρει στους 45 βαθμούς φαντάσου, σε render. Άσε που έχουν γ@μηθεί να στέλνουν όλοι πράγματα για review και πραγματικά δεν προλαβαίνω. Κουτιά, SSD, ψύκτρες, τροφοδοτικά, μικρόφωνα, το ένα, το άλλο, μέχρι και η Kingston με βρήκε και θέλει να μου στείλει 4000MHz RAM για review λέει.... Και η πλάκα είναι ότι οκ, άντε να κάνω 2-3 giveaway, τα υπόλοιπα τι θα τα κάνω που το δωμάτιό μου μοιάζει με αποθήκη πλέον; Αν χρειάζεστε κάτι σε καλή τιμή, hit me up, 20% κάτω κουτάτα, μόνο για ένα τεστ έχουν χρησιμοποιηθεί xD Καλά ναι ρε δεν νιώθει η B550, απλά το είχα απορία τουλάχιστον θα έχει κανα 10άρι παραπάνω? Απο την άλλη ρε φίλε το να αφήσω PC ανοιχτό το βράδυ με Prism απλά ΔΕΝ
kostas_anes Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Καλά ναι ρε δεν νιώθει η B550, απλά το είχα απορία τουλάχιστον θα έχει κανα 10άρι παραπάνω? Απο την άλλη ρε φίλε το να αφήσω PC ανοιχτό το βράδυ με Prism απλά ΔΕΝ Τι να σου πω, ανάλογα με την μητρική θα είναι και διαφορετικό το delta. Ότι κάνει διαφορά, στο υπογράφω. Το τι διαφορά είναι αυτή όμως, είναι εντελώς case specific λόγω μητρικής 😕
Devastor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 4 minutes ago, kostas_anes said: Τι να σου πω, ανάλογα με την μητρική θα είναι και διαφορετικό το delta. Ότι κάνει διαφορά, στο υπογράφω. Το τι διαφορά είναι αυτή όμως, είναι εντελώς case specific λόγω μητρικής 😕 Κάνε μια λίστα λίγο τι έχεις και κάτι θα γίνει, βασικά για τα SSDs με πολυνοιάζει πλέον 1
kostas_anes Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Κάνε μια λίστα λίγο τι έχεις και κάτι θα γίνει, βασικά για τα SSDs με πολυνοιάζει πλέον Σε DM αυτά, οποιοσδήποτε θέλει κάτι. Δεν είναι για αυτό το topic.
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 44 λεπτά πριν, Devastor είπε Και το λεώ γιατί πολλοί πιστεύουνε οτι o IMC έχει να κάνει με την τάση που χρειάζεται το CPU για την Χ συχνότητα Νομίζω πως έχει κάποια βάση αυτό, ειδικά σε Zen/Zen+ που είναι μονολιθικά dies. Καλό κομμάτι σε core OC σημαίνει καλύτερο silicon quality, άρα και αυξημένες πιθανότητες το μέρος του die που φιλοξενεί τα transistors του IMC να είναι επίσης καλής ποιότητας. Όσο για τα αποτελέσματα OC που αναφέρεις από τα δικά σου κομμάτια, πριν τα χαρακτηρίσεις μέτρια πρέπει να τα συγκρίνεις με αποτελέσματα άλλων με παρόμοια ψύξη. Καλύτερη ψύξη και θερμοκρασίες = χτυπάς ίδια ρολόγια με χαμηλότερο voltage. . Ας γράψω εδώ και μερικές σκόρπιες σκέψεις γενικά εν είδει rant για το RAM OC σε Ryzen. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το σπορ, για να το ασκήσεις σωστά, πρέπει να είσαι πολύ υπομονετικός, μεθοδικός, χασομέρης, μουρλός ή συνδυασμός των παραπάνω. Σε Intel παίζεις με Vdimm, VCCSA, VCCIO, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Η AMD δυστυχώς ή ευτυχώς μας την κάρφωσε με ProcODT, CLDO_VDDP, RTTx3, CADBUSx4, VTTDDR, AGESA updates κλπ, το καθένα με 3-4 διαφορετικές τιμές ωφέλιμου εύρους, και περίεργες σχέσεις μεταξύ τους που δεν είναι ούτε γνωστές σε πολλούς αλλά ούτε και καθολικά αποδεδειγμένες (π.χ. χαμηλό Vsoc πάει με χαμηλό ProcODT και άλλα τέτοια voodoo). Αν δεν είσαι σούπερ τυχερός να σου κάτσουν με την πρώτη ή δεύτερη τα προτεινόμενα από DRAM Calculator ή τα tips που θα σου δώσουν σε forum/Reddit κλπ., πριν βγάλεις συμπέρασμα ότι φταίει η μητρική ή φταίει ο IMC ή φταίει η RAM που δε μπορείς παραπάνω, πρέπει να εξαντλήσεις όσο μπορείς τα πιθανά configurations, ήτοι να δοκιμάσεις και να κάνεις stability testing σε τόσους πολλούς συνδυασμός που η φάση καταλήγει Twilight Zone. Δε θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά έχετε δει τις σημειώσεις που μοιράζομαι κατά καιρούς, π.χ. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rGaWajcEiLTYO8x2NtqNaaBeN8bTWthiQvZOWedwK_4/edit#gid=1809846884 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rGaWajcEiLTYO8x2NtqNaaBeN8bTWthiQvZOWedwK_4/edit#gid=138119161 Πόσοι είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν ανάλογες σημειώσεις, να αφήνουν επί εβδομάδες το PC ανοιχτό για ολονύχτια tests φθείροντάς το, σπαταλώντας ρεύμα κλπ για μερικά ns στο AIDA64, μερικούς πόντους στο CB, μερικά FPS στο SotTR κλπ; Είπαμε, μουρλοί και χασομέρηδες και γουστάρουμε. 6
Devastor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 1 minute ago, parsifal said: Νομίζω πως έχει κάποια βάση αυτό, ειδικά σε Zen/Zen+ που είναι μονολιθικά dies. Καλό κομμάτι σε core OC σημαίνει καλύτερο silicon quality, άρα και αυξημένες πιθανότητες το μέρος του die που φιλοξενεί τα transistors του IMC να είναι επίσης καλής ποιότητας. Όσο για τα αποτελέσματα OC που αναφέρεις από τα δικά σου κομμάτια, πριν τα χαρακτηρίσεις μέτρια πρέπει να τα συγκρίνεις με αποτελέσματα άλλων με παρόμοια ψύξη. Καλύτερη ψύξη και θερμοκρασίες = χτυπάς ίδια ρολόγια με χαμηλότερο voltage. Ας γράψω εδώ και μερικές σκόρπιες σκέψεις γενικά για το RAM OC σε Ryzen. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το σπορ, για να το ασκήσεις σωστά, πρέπει να είσαι πολύ υπομονετικός, μεθοδικός, χασομέρης, μουρλός ή συνδυασμός των παραπάνω. Σε Intel παίζεις με Vdimm, VCCSA, VCCIO, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Η AMD δυστυχώς ή ευτυχώς μας την κάρφωσε με ProcODT, CLDO_VDDP, RTT, CADBUS, VTTDDR, AGESA updates κλπ, το καθένα με 3-4 διαφορετικές τιμές ωφέλιμου εύρους, και περίεργες σχέσεις μεταξύ τους που δεν είναι ούτε γνωστές σε πολλούς αλλά ούτε και επίσημα αποδεδειγμένες (π.χ. χαμηλό Vsoc πάει με χαμηλό ProcODT και άλλα τέτοια voodoo). Αν δεν είσαι σούπερ τυχερός να σου κάτσουν με την πρώτη ή δεύτερη τα προτεινόμενα από DRAM Calculator ή τα tips που θα σου δώσουν σε forum/Reddit κλπ., πριν βγάλεις συμπέρασμα ότι φταίει η μητρική ή φταίει ο IMC ή φταίει η RAM που δε μπορείς παραπάνω, πρέπει να εξαντλήσεις όσο μπορείς τα πιθανά configurations, ήτοι να δοκιμάσεις και να κάνεις stability testing σε τόσους πολλούς συνδυασμός που η φάση καταλήγει Twilight Zone. Δε θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά έχετε δει τις σημειώσεις που μοιράζομαι κατά καιρούς, π.χ. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rGaWajcEiLTYO8x2NtqNaaBeN8bTWthiQvZOWedwK_4/edit#gid=1809846884 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rGaWajcEiLTYO8x2NtqNaaBeN8bTWthiQvZOWedwK_4/edit#gid=138119161 Πόσοι είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν ανάλογες σημειώσεις, να αφήνουν επί εβδομάδες το PC ανοιχτό για ολονύχτια tests φθείροντάς το, σπαταλώντας ρεύμα κλπ; Είπαμε, μουρλοί και χασομέρηδες. To ιδιο ακριβώς έπαθα και εγώ οταν έπρεπε να βρώ τα 24-20-20-24 γιατί δεν είναι καν προτεινόμενα απο το calculator, ψυχοφάρμακα αυπνίες κλπ κλπ. Τουλάχιστον ήξερα όμως οτι ειναι cad_bus θέμα (ΤΜ5 Ευλόγισον) Τώρα για τα 3533 είχα χάσει το μυαλό μου επίσης αλλά εν τέλη τα παράτησα 1
Steliosviper Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Επιστροφή στο καθημερινό set up με 1.4 και διαπιστώνω ότι είναι ταχύτερο από ότι στα 1.45 που πάλευα 2-3 μέρες τώρα... 2
Devastor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 3 minutes ago, Steliosviper said: Επιστροφή στο καθημερινό set up με 1.4 και διαπιστώνω ότι είναι ταχύτερο από ότι στα 1.45 που πάλευα 2-3 μέρες τώρα... Ναι ρε και εγώ απο περιέργεια δοκίμασα το Latency με 3533 με TRCD 19 (ΔΕΝ είναι σταθερά btw) και είδα οτι έχω χειρότερο latency οπότε F@ck it Υ.Γ: Δεν το νοιάζει το AIDA αν είσαι σταθερός η οχι 1
kkatzos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Steliosviper είπε Επιστροφή στο καθημερινό set up με 1.4 και διαπιστώνω ότι είναι ταχύτερο από ότι στα 1.45 που πάλευα 2-3 μέρες τώρα... Το AIDA μόνο του δε λέει τίποτα. Όταν κάνεις μεγάλες αλλαγές να τρέχεις και ένα SOTTR να βλέπεις τι γίνεται και στα παιχνίδια. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από kkatzos 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Ουσιαστικά είχα ρωτήσει για τα bin των ram με το σκεπτικό ότι αν πάρω κάποιον zen2 κάποια στιγμή θα μπορέσω να τις σφίξω παραπάνω; Ας πούμε το tRCDRD που δεν πάει 14 τώρα, το GD OFF είναι θέμα ram kit ή cpu περισσότερο; Καλά όχι ότι θα δω και διαφορά στο monitor αυτό και με τα games που παίζω που είναι κατά βάση τέρμα gpu limited και καινούργια άρα DX12 ή VULKAN οπότε και XMP να βάλω δεν αλλάζει κάτι, αλλά έτσι για τη φάση θα άλλαζα cpu. Το μόνο που είναι cpu heavy είναι το Origins που παίζω τώρα το οποίο με τις ram στα 3466 πάει πολύ καλά πλέον, τεράστια διαφορά από XMP (άσχετο αλλά παρατήρησα ότι και το uv στην gpu βοηθάει, ίσως επειδή δεν χτυπάει power limit ώστε να πέσει στιγμιαία η συχνότητα και να κάνει stutter). Υ.Γ. Πολύ σάπιος ο 2600 μου πάντως. Δεν μπορεί 4GHz ούτε με 1.3125v, ενώ είχε περάσει 2 ώρες p95 τα settings για cpu, έβγαλε hardware error στην 1 ώρα με τα settings για ram τα οποία παραδόξως παίζει να είναι πιο βαριά για τον cpu αφού βλέπω 2-3 βαθμούς πάνω. Ίσως με 3200 τις ram να μπορεί 4GHz, αλλά καλύτερα 3466 και stock cpu ή 3.9 ξέρω 'γω. Όταν δεν βαριέμαι θα δοκιμάσω και με παραπάνω τάση για τα 4GHz..
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Guys clock stretching τι θεωρείται; Τι τάξη μεγέθους ας πούμε; 20MHz κάτω, 200MHz κάτω;
Devastor Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 12 hours ago, yiannis1991 said: Guys clock stretching τι θεωρείται; Τι τάξη μεγέθους ας πούμε; 20MHz κάτω, 200MHz κάτω; Απο την στιγμή που βάζέις ένα all core OC σε ενα αριθμό πρέπει όλα τα cores να τρέχουνε σε αυτό τον αριθμό, 4000 στην περίπτωση σου.. τώρα αν 1 core τρέχει στα 3985 ε μάντεψε
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Απο την στιγμή που βάζέις ένα all core OC σε ενα αριθμό πρέπει όλα τα cores να τρέχουνε σε αυτό τον αριθμό, 4000 στην περίπτωση σου.. τώρα αν 1 core τρέχει στα 3985 ε μάντεψε Απλά παρατηρώ ότι στο p95 τρέχουν όλα τα threads 4000 ή 3998 ξέρω 'γω, αλλά σε κάποιες φάσεις πάνε 3980-3985 αλλά ίσως είναι όταν τελειώνει ένα FFT και ξεκινάει το άλλο. Γιατί στο blender ή στο cinebench είναι και τα 12 στο 4000..
cleeverblade Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 On 17/11/2020 at 16:06, cleeverblade said: λογικά είναι κάποιο ρεύμα ... τι θα προτείνατε να δοκιμάσω VSoC, CLDO VDDP ή VDIMM? 🤔 βάζοντας το CLDO VDDP στα 0.950 πήρα το παρακάτω αποτέλεσμα ανεβάζοντας το VDIMM στα 1.376 πήρα το ακόλουθο αποτέλεσμα κανένα tip προς τα που να κινηθώ; 🤔
elpenor Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 54 λεπτά πριν, cleeverblade είπε κανένα tip προς τα που να κινηθώ; 🤔 'Εχεις δοκιμάσει να βάλεις 24 στα 4 drive strength όπως προτείνει ο calculator; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα