Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δεν λέω αυτό, λέω με άλλες ίδιες FlareX 3200 CL14. Παίζει τόσο διαφοροποίηση στα bins όπως στα CPU ή είναι πιο ελεγχόμενα τα πράγματα;

Όταν η μία FlareX αποδήμησε εις κύριον στο ξαφνικό και μου τις άλλαξαν, το κιτάκι που ήρθε δεν ήταν καν κοντά στο προηγούμενο, από άποψη δυνατοτήτων. Λες και πήγα από B-die σε DJR ήταν. 

O λόγος που άλλαξα σε Ballistix 3600, διότι ούτε τα 3733 CL16 δεν είχαν σταθερά οι νέες. Παντού παίζει binning, απλώς στις Crucial θα το δεις >4600MHz. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Steliosviper είπε

Προσπάθησα να σφίξω λίγο ακόμα αλλά έχω error το 2 . Τι είναι αυτό; Θέλει ρεύμα επιπλέον;

Η λιστα με τα ερρορ αφορα το τεστ του usmus και οχι του anta

Επισης να τρεχεις το tm5 με admin priv (δεξι κλικ -> run as administrator)

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, cleeverblade said:

λογικά είναι κάποιο ρεύμα ... τι θα προτείνατε να δοκιμάσω VSoC, CLDO VDDP ή VDIMM? 🤔

Annotation 2020-11-17 160338.jpg

Annotation 2020-11-17 154337.jpg

Annotation 2020-11-17 141201.jpg

Annotation 2020-11-17 141134.jpg

Έφαγες full crash μέσα στην μάπα, και αυτό μπορεί να σου γ@#$@ησει τα Windows και να τρέχεις

Full crash = Πάντα voltage
6 = IMC = vSoC/procODT/CLD0_VDDP

Αφου σου τα έσκασε το ΤΜ5 γιατί τρέχεις y-cruncher? άλλο πράμα το ένα άλλο το άλλο το Y-cruncher το τρέχουμε για άλλο πράμα

6 minutes ago, SabotazNic said:

Η λιστα με τα ερρορ αφορα το τεστ του usmus και οχι του anta

Επισης να τρεχεις το tm5 με admin priv (δεξι κλικ -> run as administrator)

Υπάρχει, απλά το Anta777 τεστάρει tREFI το οποίο δεν ισχύει σε AMD και γενικά το Anta δεν πολυ υπάρχει σε AMD

Επεξ/σία από Devastor
  • Thanks 1
Δημοσ.

Windows Hardware Error στο P95 είναι CPU OC instability;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kostas_anes είπε

O λόγος που άλλαξα σε Ballistix 3600, διότι ούτε τα 3733 CL16 δεν είχαν σταθερά οι νέες. Παντού παίζει binning, απλώς στις Crucial θα το δεις >4600MHz.

Δε νομίζω να υπάρχει B-Die exclusive κιτ που να μην κάνει για την πλάκα του 3733/16.

Προφανώς κάτι άλλο παίχτηκε, όπως π.χ. αδυναμία GD=off εκεί που ήσουν συνηθισμένος και το είχες σίγουρο. Διαβάζω διάφορους με 3200C14 στο OC.net που με παλιά κιτ καταφέρνουν GD=off αλλά με καινούριες παρτίδες δε γίνεται με τίποτα.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δε νομίζω να υπάρχει B-Die exclusive κιτ που να μην κάνει για την πλάκα του 3733/16.

Προφανώς κάτι άλλο παίχτηκε, όπως π.χ. αδυναμία GD=off εκεί που ήσουν συνηθισμένος και το είχες σίγουρο. Διαβάζω διάφορους με 3200C14 στο OC.net που με παλιά κιτ καταφέρνουν GD=off αλλά με καινούριες παρτίδες δε γίνεται με τίποτα.

Aδερφέ δοκίμασα τα πάντα, τι GD on/off, πάνω από 3600 ήθελαν 1.5V για νορμάλ timings. Τώρα τρέχουν παροπλισμένες στον 1400 της κοπέλας μου στα 3533 CL15 με 1.45V 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Aδερφέ δοκίμασα τα πάντα, τι GD on/off, πάνω από 3600 ήθελαν 1.5V για νορμάλ timings. Τώρα τρέχουν παροπλισμένες στον 1400 της κοπέλας μου στα 3533 CL15 με 1.45V 

3533 cl15 σε zen; Τι stress tests έχουν περάσει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Devastor είπε

Αυτό είναι Micron A-Die?

Nope, τα 16GB 3000MHz Ballistix LT της κοπέλας μου που είχα πάρει πριν κάναν χρόνο+, όταν κυκλοφορούσαν ακόμα. 

To Α-Die (όχι το δικό μου ""A-Die"" που κάνει 4200), πάνω από 3200-3333 με πολύ δυσκολία. 

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
1 minute ago, kostas_anes said:

Nope, τα 16GB 3000MHz Ballistix LT της κοπέλας μου που είχα πάρει πριν κάναν χρόνο+, όταν κυκλοφορούσαν ακόμα. 

Ήτανε σταθερά η απλά έμπαιναν στα Windows και περνάγανε και ενα CPU-Z?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...