Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 minutes ago, bebius said:

Είχαμε κάνει βήμα βήμα τα πάντα με τα παιδιά έδω, νομίζω συμμετείχες και σύ, και έτρεξα όλα τα σχετικά τεστ για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς errors. Είναι οι RipjawsV 3200 2x8.

Αν το Taiphoon σου λέει οτι είναι Samsung B-Die είναι Samsung C-DIE το οποίο απλά μισεί ακόμα και το 1.35v

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αν περάσω τα σκληροπυρηνικά tests τύπου p95, y-cruncher, linkpack με memory fastboot disabled δεν έχω δει ποτέ reset τα settings..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ακόμα και σε δοκιμασμένα settings, μια στο τόσο, μπορεί να κάνει κακό training και να κάνει reset τα settings. Αυτό με τους 1st & 2nd gen συμβαίνει.

Για αυτό έχουμε τα προφίλ. Clear CMOS, φορτώνουμε προφίλ και μπορεί να μην ξαναέχει θέμα για 2-3 μήνες π.χ.

Με νέους Ryzen θα μπορέσεις να ανεβάσεις συχνότητα >3600 αλλά ταυτόχρονα θα χαλαρώσεις και διάφορα σφικτά timings που έχεις τώρα. Οι Ripjaws που έχεις δεν είναι για πολλά πολλά...

Η πληροφόρηση που είχα πάρει τότε ήταν ότι αν κάνει reset δεν είναι stable.

16 λεπτά πριν, Devastor είπε

Αν το Taiphoon σου λέει οτι είναι Samsung B-Die είναι Samsung C-DIE το οποίο απλά μισεί ακόμα και το 1.35v

Είναι Hynix CJR.

15 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εγώ αν περάσω τα σκληροπυρηνικά tests τύπου p95, y-cruncher, linkpack με memory fastboot disabled δεν έχω δει ποτέ reset τα settings..

Mπορείς να μου δώσεις τις ρυθμίσεις για p95;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

14 λεπτά πριν, bebius είπε

Η πληροφόρηση που είχα πάρει τότε ήταν ότι αν κάνει reset δεν είναι stable.

Αν κάνει γενικά reset εννοείται ότι δεν είναι σταθερό το σύστημα.

Αν όμως, όπως μου έχει συμβεί, σε διάστημα δύο μηνών δεν έχω κανένα blue screen ή κόλλημα, έχει περάσει διάφορα tests, πολλές ώρες Handbrake transcoding, πολλές ώρες παιχνιδιών BF V, AC και διάφορα άλλα ΑΛΛΑ ξαφνικά ένα πρωί στους 2 μήνες δυσκολεύεται να κάνει training ή/και κάνει reset τα settings ... ε αυτό το σύστημα δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ακριβώς ασταθές (μάλλον για τερτίπι του IMC ή του BIOS μου μοιάζει). Κυρίως αν μετά γίνει clear CMOS & load profile και περάσουν πάλι μήνες χωρίς προβλήματα.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, bebius είπε

Mπορείς να μου δώσεις τις ρυθμίσεις για p95;

Για τον 2600 εγώ χρησιμοποιώ 32Κ-192Κ, run ffts in place checked και timer 1. Τώρα για τον δικό σου cpu ίσως να είναι λόγο διαφορετικά τα όρια..

Δημοσ.
1 hour ago, kkatzos said:

Ακόμα και σε δοκιμασμένα settings, μια στο τόσο, μπορεί να κάνει κακό training και να κάνει reset τα settings. Αυτό με τους 1st & 2nd gen συμβαίνει.

Για αυτό έχουμε τα προφίλ. Clear CMOS, φορτώνουμε προφίλ και μπορεί να μην ξαναέχει θέμα για 2-3 μήνες π.χ.

Με νέους Ryzen θα μπορέσεις να ανεβάσεις συχνότητα >3600 αλλά ταυτόχρονα θα χαλαρώσεις και διάφορα σφικτά timings που έχεις τώρα. Οι Ripjaws που έχεις δεν είναι για πολλά πολλά...

Έχεις παλιό BIOS.Απο αυτό με τα Ζεν2 και μετά έχει επιλογή για memory fast boot το οποίο είναι Enabled δεν κάνει train εκτός και αν αλλάξεις ταχύτητα

Δημοσ.

Το fastboot disabled είναι τελείως απαραίτητο σε memory testing. Με enabled περνούσε τα tests αλλά έτρωγε άκυρα CTDs σε cpu heavy games. Με disabled εμφανίστηκαν αμέσως τα errors στα stress tests..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Αν κάνει γενικά reset εννοείται ότι δεν είναι σταθερό το σύστημα.

Αν όμως, όπως μου έχει συμβεί, σε διάστημα δύο μηνών δεν έχω κανένα blue screen ή κόλλημα, έχει περάσει διάφορα tests, πολλές ώρες Handbrake transcoding, πολλές ώρες παιχνιδιών BF V, AC και διάφορα άλλα ΑΛΛΑ ξαφνικά ένα πρωί στους 2 μήνες δυσκολεύεται να κάνει training ή/και κάνει reset τα settings ... ε αυτό το σύστημα δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ακριβώς ασταθές (μάλλον για τερτίπι του IMC ή του BIOS μου μοιάζει). Κυρίως αν μετά γίνει clear CMOS & load profile και περάσουν πάλι μήνες χωρίς προβλήματα.

Ε κάπως έτσι ήταν και μένα με εξαίρεση κάποια περιστασιακά bsod αλλά σε παλιά εγκατάσταση win10 και με όλα πειραγμένα στο σύστημα. Τώρα έχω fresh install και τις ξαναμπουμπούνισα τις μνήμες στα timings που είχαμε βρει τότε στα 3400mhz. Πρός το παρόν πέρασε ένα πρόχειρο hci στο 80%, θα ακολουθήσουν extensive tests. Ποιο λογισμικό testing προτιμάς;

Δημοσ.
35 minutes ago, bebius said:

Ε κάπως έτσι ήταν και μένα με εξαίρεση κάποια περιστασιακά bsod αλλά σε παλιά εγκατάσταση win10 και με όλα πειραγμένα στο σύστημα. Τώρα έχω fresh install και τις ξαναμπουμπούνισα τις μνήμες στα timings που είχαμε βρει τότε στα 3400mhz. Πρός το παρόν πέρασε ένα πρόχειρο hci στο 80%, θα ακολουθήσουν extensive tests. Ποιο λογισμικό testing προτιμάς;

Δεν μου λές.. έχεις memory fast boot disabled?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Devastor είπε

Δεν μου λές.. έχεις memory fast boot disabled?

Πρέπει να έχω προηγούμενο bios, δεν έχω δει αυτή την επιλογή.

Δημοσ.

Τι BIOS έχεις? Αυτή η επιλογή υπάρχει εδώ και 2 χρόνια πάνω κάτω, παλιότερα δεν υπήρχε και έκανε train όποτε είχε όρεξη φάση

Βάλε νέο BIOS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Devastor είπε

Τι BIOS έχεις? Αυτή η επιλογή υπάρχει εδώ και 2 χρόνια πάνω κάτω, παλιότερα δεν υπήρχε και έκανε train όποτε είχε όρεξη φάση

Βάλε νέο BIOS

Είναι το προτελευταίο, ένα χρόνο πριν βγήκε. Δεν τη βρίσκω κάπου την επιλογή αυτή.

Άρα διαφωνείς με τον @yiannis1991 σχετικά με το αν χρειάζεται να είναι disabled το memory fast boot;

Edit: Συνεχίζω το testing χωρίς να έχω βρει κάποιο error ακόμα αλλά παράλληλα παρατήρησα κανα δυο περίεργες συμπεριφορές στο pc. To insomnia με firefox ρωτάει κάθε φορά για cookies ενώ έχω extension που μπλοκάρει την ερώτηση και επίσης τα windows με ρώτησαν πρώτη φορά μετά απο καιρό με ποιο πρόγραμμα να ανοίξουν ένα rar αρχείο. Υπάρχει περίπτωση να σχετίζονται με το oc;

Επεξ/σία από bebius
Δημοσ.
5 minutes ago, bebius said:

Είναι το προτελευταίο, ένα χρόνο πριν βγήκε. Δεν τη βρίσκω κάπου την επιλογή αυτή.

Άρα διαφωνείς με τον @yiannis1991 σχετικά με το αν χρειάζεται να είναι disabled το memory fast boot;

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγήκε πριν απο ένα χρόνο και να μην σου έχει αυτή την επιλογή.. κάνεις κάποιο λάθος

Ο Γιάννης απο εμένα άκουσε οτι πρέπει να έχεις το memory fast boot σε disabled κάθε φορά που πειράζεις timings

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Devastor είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγήκε πριν απο ένα χρόνο και να μην σου έχει αυτή την επιλογή.. κάνεις κάποιο λάθος

Ο Γιάννης απο εμένα άκουσε οτι πρέπει να έχεις το memory fast boot σε disabled κάθε φορά που πειράζεις timings

Θα το ψάξω καλύτερα... Στα Dram settings λογικά πρέπει να είναι;

Άρα το fast boot προτείνεις να γίνει enabled μετά το testing;

Eπίσης πρόσθεσα μια ερώτηση ακόμα:

9 λεπτά πριν, bebius είπε

Edit: Συνεχίζω το testing χωρίς να έχω βρει κάποιο error ακόμα αλλά παράλληλα παρατήρησα κανα δυο περίεργες συμπεριφορές στο pc. To insomnia με firefox ρωτάει κάθε φορά για cookies ενώ έχω extension που μπλοκάρει την ερώτηση και επίσης τα windows με ρώτησαν πρώτη φορά μετά απο καιρό με ποιο πρόγραμμα να ανοίξουν ένα rar αρχείο. Υπάρχει περίπτωση να σχετίζονται με το oc;

Δημοσ.
8 minutes ago, bebius said:

Θα το ψάξω καλύτερα... Στα Dram settings λογικά πρέπει να είναι;

Άρα το fast boot προτείνεις να γίνει enabled μετά το testing;

Eπίσης πρόσθεσα μια ερώτηση ακόμα:

Είναι απλό το θέμα, με memory fast boot ENABLED δεν κάνει train τα νέα timings. ΄Οσο για το άλλο δεν ξέρω, πιθανόν να γ#$@!#ες τα Windows 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...