Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Devastor είπε

Αν σου πέρασε Prime95 με τα σωστά settings στο 3ώρο και σου βάρεσε στο game και είσαι 10000% σίγουρος οτι δεν ήτανε η ραμ τότε είσαι η εξαίρεση στον κανόνα. Το stress test θέλει και κάποια βήματα, πρώτα είσαι 10000% σίγουρος οτι η μνήμη σου είναι σταθερή και μετά πειράζεις CPU

Τα 20 runs στο ΤΜ5 δεν αρκούνε, ούτε τα 40 ούτε τα 60 γιατί πολύ απλά βαράει με SSE και δεν ποιάνει IMC instabilities, για του λόγου το αληθές πέρασα 40 κύκλους ΤΜ5 με τα 3533 και με το που έβαλα P95 (2048-4096 0.1 timer) έσκασε rounding error στο 10λεπτο

Προσωπικά εμένα δεν μου έχει τύχει ούτε μια φορά να περάσει ΤΜ5/P95 και να φάω CTD 

Υ.Γ: To Extreme@Anta777 είναι πολύ ποιο βαρύ απο το 1usmus v3 αν και πάλι προσωπικά αν δεν περάσω τουλάχιστον ενα full cycle p95 δεν θα πώ οτι είμαι σταθερός

τι settings βάζεις στο p95 ?

custom 2048-4096 min-max, run fft in place, 0.1 fft, και πόση μνήμη?

Επεξ/σία από Sakiz105
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Sakiz105 said:

τι settings βάζεις στο p95 ?

custom 2048-4096 min-max, run fft in place, 0.1 fft, και πόση μνήμη?

14000 

RUN FFT IN PLACE OFF

Αμα το έχεις ον θα κοιτάξει ποιο πολυ την CPU και οχι την ραμ

Επεξ/σία από Devastor

6 λεπτά πριν, Devastor είπε

14000 

RUN FFT IN PLACE OFF

Αμα το έχεις ον θα κοιτάξει ποιο πολυ την CPU και οχι την ραμ

thanks. Καμία σχέση με small fft πάντως, δεν σηκώθηκε η πολεμική αεροπορία :P

1 hour ago, Sakiz105 said:

thanks. Καμία σχέση με small fft πάντως, δεν σηκώθηκε η πολεμική αεροπορία :P

Μια χαρά θερμοκρασίες σηκώνει και το Large FFTS, μπορεί και παραπάνω 

Χαζή ερώτηση αλλά στο prime95 το timer το βάζουμε 0.1 ή 0,1; Ποιο από τα δύο καταλαβαίνει το πρόγραμμα; Ή δεν έχει διαφορά;

1 hour ago, yiannis1991 said:

Χαζή ερώτηση αλλά στο prime95 το timer το βάζουμε 0.1 ή 0,1; Ποιο από τα δύο καταλαβαίνει το πρόγραμμα; Ή δεν έχει διαφορά;

Εγώ 0.1 βάζω αλλά δεν νομίζω να έχει διαφορά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο IMC μου με το που βάζω 3533 MT/S ενώ περνάει τα ΤΜ5, HCI κλπ κλπ (Μόνο P95 δεν περνάει)

Confused High Quality GIF

το +0.01 vDIMM δεν βοηθάει, banana timings ούτε. Μάπα το καρπούζι

Επεξ/σία από Devastor

Μόλις τώρα, Devastor είπε

Ο IMC μου με το που βάζω 3533 MT/S ενώ περνάει τα ΤΜ5, HCI κλπ κλπ (Μόνο P95 δεν περνάει) Confused High Quality GIF

τι προβλέπεις για ζεν3? Θα έχουν πάλι Boost ταχύτητες ram? (αν όχι τα πρώτα batch μετέπειτα)

btw, είχα κάτι περίεργα με τον ήχο στο shadow of the tomb raider. Το έψαξα λίγο, και ήταν latency από το amd cool and quiet. Αν το έχει κάποιος enabled ας δοκιμάσει και με disabled

5 minutes ago, Sakiz105 said:

τι προβλέπεις για ζεν3? Θα έχουν πάλι Boost ταχύτητες ram? (αν όχι τα πρώτα batch μετέπειτα)

btw, είχα κάτι περίεργα με τον ήχο στο shadow of the tomb raider. Το έψαξα λίγο, και ήταν latency από το amd cool and quiet. Αν το έχει κάποιος enabled ας δοκιμάσει και με disabled

Αν σου πώ οτι δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου συζητήσεις πέρι Zen3? Το μόνο που έχω ακούσει είναι οτι το νέο bios ρίχνει το Latency, δυστυχώς εμείς οι B450 MSI χρήστες πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε

Προσωπικά δεν έχω θέμα με το Cool N Quiet  

Ενδιαφέρον το 30-20-20-24. Δοκιμάζω για GD OFF και ενώ με 24-20-20-24 πέρασε p95 δύο loops τις τιμές για ram, έφαγε error στον 10ο κύκλο του TM5, ενώ με 30-20-20-24 πέρασε και τους 30 κύκλους, εννοείται με memory fastboot disabled. Οπότε αφού έγινε και το GD OFF πιστεύω από μνήμες δεν πάει άλλο πλέον. Αυτά είναι με stock τη cpu. Γενικά για τα 4GHz δυσκολεύεται πολύ, τουλάχιστον με αυτά τα settings στην ram. Θα δω για 3.95 ή 3.9..

aida64_3400_GD_OFF.png

3400_timings.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, ultraex2003 said:

λιγο σφιξιμο στα 3667 με trfc 530 και GDM disable

dfdffddf.JPG.d309b214922c3cf532efa7c7e479c45d.JPG

Κάτι πάει λάθος, το TRFC2/4 πρέπει να είναι το ίδιο η χαμηλότερο απο το TRFC

@yiannis1991 πώς τα κατάφερες ρε θηρίο να σου σκάσει error στον 10 κύκλο? εμένα πάντα πριν το 6ο μου σκάει η στο 19 

Επεξ/σία από Devastor

50 λεπτά πριν, Devastor είπε

Κάτι πάει λάθος, το TRFC2/4 πρέπει να είναι το ίδιο η χαμηλότερο απο το TRFC

@yiannis1991 πώς τα κατάφερες ρε θηρίο να σου σκάσει error στον 10 κύκλο? εμένα πάντα πριν το 6ο μου σκάει η στο 19 

Εγώ τα έβαλα εκεί μόνος μου στο trfc2/4 αλλά νομίζω αυτά δεν παίζουν κάποιο ρολο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...