Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, Steliosviper said:

Εδώ είμαι τέρμα με Gskill Flare X kai 1.40v...

3400.jpg

Άσε το CPU ελεύθερο με αρνητικό voltage Offset και θα κατέβεις παραπάνω σε latency

• Like 1
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Steliosviper είπε

Εδώ είμαι τέρμα με Gskill Flare X kai 1.40v...

Δεν είσαι τέρμα. Το command rate έχει μπει 2Τ και σου έχει κόψει πολύ από bandwidth.

Βάλε το 1Τ και θα σκίζεις.

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δεν είσαι τέρμα. Το command rate έχει μπει 2Τ και σου έχει κόψει πολύ από bandwidth.

Βάλε το 1Τ και θα σκίζεις.

1Τ είναι  μάλλον το διαβάζει λάθος

Χωρίς τίτλο.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Steliosviper είπε

1Τ είναι  μάλλον το διαβάζει λάθος

Δεν κάνει λάθος.

Αυτά περίπου τα νούμερα θα έπρεπε να βγάζεις:

cachemem 4GHz 3400 SR.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

aida64.png

Το είχα ξεχάσει στο auto και το είχε αλλάξει. Ευχαριστώ!!!!! Δυστυχώς με 1Τ και gear down δεν μπαίνει windows 

Επεξ/σία από Steliosviper
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Steliosviper είπε

Το είχα ξεχάσει στο auto και το είχε αλλάξει. Ευχαριστώ!!!!! Δυστυχώς με 1Τ και gear down δεν μπαίνει windows 

Βάλε το ProcODT = 53 και τα άλλα κατά σειρά off/off/48.

Το CAD_BUS βάλε το 24/24/24/24

Το command rate βάλε το = GearDown

Δώσε +0.01V στη μνήμη.

• Like 2
Δημοσ.

παμε καλα  στο νεο σετακι περασε ΤΜ5  στα 3800 cas 16 χαλαρα timmings και FCLC στα 1900 !!

για να δουμε τι αλλο μπορουμε να σφηξουμε εδω

cgffcgfc.JPG.0c980de40dab207a7c7b969e7a3bc39a.JPG

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Πολύ καλές μνήμες έχεις. Παίρνουν αρκετό σφίξιμο, περισσότερο από Rev E.

Απλά φαίνεται να χρειάζονται λίγο υψηλότερη τάση γενικότερα.

Δεν έχεις κάτι άλλο να σφίξεις στα 3400. Δες μήπως το tRP κατεβαίνει στο 17 και τα άλλα 30 - 44 ή 30 -46. Μια χαρά.

Δοκιμασα 3466 και εβγαλε 5 "6" errors και bsod οπως το περιμενα. Με trp 17 bsod οσο φορτωνε το desktop. Τωρα περασα τεστ με trc 44. Αυριο ισως δω το tras 30 και μετα trfc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

παμε καλα  στο νεο σετακι περασε ΤΜ5  στα 3800 cas 16 χαλαρα timmings και FCLC στα 1900 !!

για να δουμε τι αλλο μπορουμε να σφηξουμε εδω

cgffcgfc.JPG.0c980de40dab207a7c7b969e7a3bc39a.JPG

Trfc 560. Το ελάχιστο πρεπει να είναι το 554 αυτό έχω αυτό δίνει κ το calculator. Μαλλον είσαι με e dies αν κρίνω  από τα timings 

Επίσης  trrds / trrdl /  tfaw  4/6/16

Ελάχιστο tfaw πάντα 4 x trrds

Ρίξε μια ματιά κ εδώ για ιδέες

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/csno8i/cheat_sheet_memory_timings_for_micron_edie_2x8gb/

Επεξ/σία από nickk0kkav
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Απλά φαίνεται να χρειάζονται λίγο υψηλότερη τάση γενικότερα.

Βασικα για το voltage, απο default το εχω εδω και καιρο 1.38 στο bios (και ανεβαινει οσο δειχνει στο hwinfo). Να δοκιμασω να το κατεβασω?

Επισης εχω το dram current (ή οπως λεγεται εκεινη η επιλογη) στο 120%

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

Trfc 560. Το ελάχιστο πρεπει να είναι το 554 αυτό έχω αυτό δίνει κ το calculator. Μαλλον είσαι με e dies αν κρίνω  από τα timings 

Επίσης  trrds / trrdl /  tfaw  4/6/16

Ελάχιστο tfaw πάντα 4 x trrds

Ρίξε μια ματιά κ εδώ για ιδέες

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/csno8i/cheat_sheet_memory_timings_for_micron_edie_2x8gb/

e dies έχω που να κατέβει στα 550 στα 3800 θα δοκιμάσω μπας και παίξει κάτω από τα 600 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με τα micron rev.e δοκίμασα πολλές φορές να σφίξω τα timings που δίνει ο calculator ή να μειώσω την τάση χωρίς επιτυχία (πχ 56tRC, 550 tRFC, 1V στο SOC κλπ). Ενώ πέρναγα όλα τα test μετά εμφανιζόταν κάποιο πρόβλημα, μπορεί να έκανε και μέρες να φανεί (πχ μετά από 5 μέρες χωρίς πρόβλημα ξαφνικά την 6η το παιχνίδι έτρωγε ένα crash).

Εδώ και 2-3 μήνες που έβαλα τα settings του calculator χωρίς καμία αλλαγή είμαι 100% stable, πιστεύω ότι έχει κάνει φοβερή δουλειά ο 1usmus και ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

micron-rev-e.png.ffbf9535e154b551b6024492d9a4757e.png

@ultraex2003 Δεν είναι πολύ μεγάλη η τάση που έχεις βάλει στο CLDO VDDG και στο VDDP; Έχω διαβάσει ότι μεγάλη τάση στο VDDP δημιουργεί αστάθεια.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ με τα micron rev.e δοκίμασα πολλές φορές να σφίξω τα timings που δίνει ο calculator ή να μειώσω την τάση χωρίς επιτυχία (πχ 56tRC, 550 tRFC, 1V στο SOC κλπ). Ενώ πέρναγα όλα τα test μετά εμφανιζόταν κάποιο πρόβλημα, μπορεί να έκανε και μέρες να φανεί (πχ μετά από 5 μέρες χωρίς πρόβλημα ξαφνικά την 6η το παιχνίδι έτρωγε ένα crash).

Εδώ και 2-3 μήνες που έβαλα τα settings του calculator χωρίς καμία αλλαγή είμαι 100% stable, πιστεύω ότι έχει κάνει φοβερή δουλειά ο 1usmus και ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

micron-rev-e.png.ffbf9535e154b551b6024492d9a4757e.png

@ultraex2003 Δεν είναι πολύ μεγάλη η τάση που έχεις βάλει στο CLDO VDDG και στο VDDP; Έχω διαβάσει ότι μεγάλη τάση στο VDDP δημιουργεί αστάθεια.

Μαμά είναι ότι βάζει η μητρικη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Μαμά είναι ότι βάζει η μητρικη

δοκίμασε 570. Εκεί παίζει εμένα 100% χωρίς πρόβλημα.

Btw, σε μένα γιατί είναι κλειδωμένα τα trfc? :P μόνο ένα μπορώ να βάλω που τα αλλάζει όλα

1179243985_.png.30a223d297fcba83beba6ad439b65963.pngoida.png.0fde1a7f787f18c44140abcafe252413.png

Επεξ/σία από Sakiz105

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...