Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τι voltage τις ταΐζεις ρε αθεόφοβε :P ?

Χαμηλό. Δεν (θέλουν να) έχουν όλοι ανεμιστήρα πάνω από τις μνήμες.

Και εγώ τόσα χτυπούσα το καλοκαίρι. Στα single rank. Με τα dual rank που έχω τώρα +1C.

Και σε Phanteks Enthoo Pro M με 4 x 140mm fans.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Χαμηλό. Δεν (θέλουν να) έχουν όλοι ανεμιστήρα πάνω από τις μνήμες.

Και εγώ τόσα χτυπούσα το καλοκαίρι. Στα single rank. Με τα dual rank που έχω τώρα +1C.

Και σε Phanteks Enthoo Pro M με 4 x 140mm fans.

To σκηνικό και οι θερμοκρασίες που ανέφερα ήταν προ-ανεμιστήρα! Η μόνη φορά που ξεπέρασα στις Flare το 50άρι ήταν με 1.47V

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

To σκηνικό και οι θερμοκρασίες που ανέφερα ήταν προ-ανεμιστήρα! Η μόνη φορά που ξεπέρασα στις Flare το 50άρι ήταν με 1.47V

Εσύ δεν έβγαζες τα heatsinks και τους έβαζες άλλα pads; Αυτό και αν δε θέλουν να το κάνουν πολλοί.

Αλλά θα μιλάμε για εποχές Zen/Zen+. Μη μου λες για Zen 2 που δουλεύουν με ProcODT 36/40 κτλ και χαμηλές υπόλοιπες αντιστάσεις.

Όλοι που έκαναν τη μετάβαση είδαν χαμηλότερες θερμοκρασίες στους Zen 2.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τι voltage τις ταΐζεις ρε αθεόφοβε :P ?

1.42v και το 50άρι ήταν με 27-28 εσωτερική στο δωμάτιο. Τώρα έχω 24-25. Το ωραίο ήταν μια φορά που άνοιξα το side panel και έβαλα τον ανεμιστήρα που έχω στο δωμάτιο και με το ζόρι πήγαν 38-40 :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Εσύ δεν έβγαζες τα heatsinks και τους έβαζες άλλα pads

Η μόνη φορά που θυμάμαι να το έκανα αυτό ήταν επειδή νόμιζα ότι δεν πάταγαν καλά τα pads στα IC's. Τώρα αν είδα βελτίωση η όχι με την επανατοποθέτηση (pad σίγουρα δεν θυμάμαι να είχα αλλάξει), δεν είμαι σίγουρος, μπορεί όμως και να βοήθησε. 

Δημοσ.

Με 0.01v παραπάνω στη ram και 4GHz τον επεξεργαστή δεν freezeαρε το warships, θα δείξει πως θα πάει στη συνέχεια..

Δημοσ.
12 minutes ago, yiannis1991 said:

Με 0.01v παραπάνω στη ram και 4GHz τον επεξεργαστή δεν freezeαρε το warships, θα δείξει πως θα πάει στη συνέχεια..

Πόσο την είχες πρίν? το 1.41 δεν θα δουλέψει γιατί η Tomahawk το πάει στο 1.42 αυτόματα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Devastor είπε

Πόσο την είχες πρίν? το 1.41 δεν θα δουλέψει γιατί η Tomahawk το πάει στο 1.42 αυτόματα

1.42v το είχα πριν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 1,376v στην ram έχω δει 53 στα rev e μετά από 1 ώρα tm5 σε 30+ θερμοκρασία δωματίου :P. Τώρα είναι στα 1.391v σε load, 1,376 σε idle λέει το hwinfo64 (όντως δίνει λίγο παραπάνω η msi, ΠΧ 1.35 είναι 1,356) ενώ bios γράφει 1.388 (1.38v έχω βάλει εγώ)

Σε game όμως λόγο της κάρτας (κάτω από 53 βαθμούς είναι οφ) ακόμα και με ητν κάρτα να βαράει 74~ η ram δεν έχει φτάσει πάνω από 40. Θέλω airflow στο pc αλλά περιμένω να δω τι θα κάνω με το case. Το vision μου έριξε άκυρο στο p400a ενώ περίμενα 16 μέρες..

Αλλά και με 53 βαθμούς δεν κατάλαβε τίποτα μια χαρά το πέρασε το tm5.

Το sotr πάντως δοκίμασα με borderless και exclusive, σταθερά διαφορά 4fps σε average. Αλλά δεν κάνεις alt tab τον κώλο σου να βαράς σε exclusive

Επεξ/σία από Sakiz105
Δημοσ.
9 minutes ago, Sakiz105 said:

Με 1,376v στην ram έχω δει 53 στα rev e μετά από 1 ώρα tm5 σε 30+ θερμοκρασία δωματίου :P. Τώρα είναι στα 1.391v σε load, 1,376 σε idle λέει το hwinfo64 (όντως δίνει λίγο παραπάνω η msi, ΠΧ 1.35 είναι 1,356) ενώ bios γράφει 1.388 (1.38v έχω βάλει εγώ)

Σε game όμως λόγο της κάρτας (κάτω από 53 βαθμούς είναι οφ) ακόμα και με ητν κάρτα να βαράει 74~ η ram δεν έχει φτάσει πάνω από 40. Θέλω airflow στο pc αλλά περιμένω να δω τι θα κάνω με το case. Το vision μου έριξε άκυρο στο p400a ενώ περίμενα 16 μέρες..

Αλλά και με 53 βαθμούς δεν κατάλαβε τίποτα μια χαρά το πέρασε το tm5.

Το sotr πάντως δοκίμασα με borderless και exclusive, σταθερά διαφορά 4fps σε average. Αλλά δεν κάνεις alt tab τον κώλο σου να βαράς σε exclusive

Ναι ρε τα Rev E δεν μασάνε απο θερμοκρασίες, δεν έχεις δεί το video με το πιστολάκι?

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Devastor είπε

Ναι ρε τα Rev E δεν μασάνε απο θερμοκρασίες, δεν έχεις δεί το video με το πιστολάκι?

το είδα, αλλά δεν πέρασε αρκετή ώρα να βγάλει συμπέρασμα. Πάντως όπως είπα πιο πίσω, μάλλον λένε λάθος οι μνήμες μου. Ενώ έγραφε 53 στο hwinfo, το θερμόμετρο laser έγραφε 48,5. 

Δημοσ.
1 minute ago, Sakiz105 said:

το είδα, αλλά δεν πέρασε αρκετή ώρα να βγάλει συμπέρασμα. Πάντως όπως είπα πιο πίσω, μάλλον λένε λάθος οι μνήμες μου. Ενώ έγραφε 53 στο hwinfo, το θερμόμετρο laser έγραφε 48,5. 

Το θερμόμετρο μέτραγε το heatsink ενώ το sensor μέτραγε το IC, έχει διαφορά

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

μεγιστη 52 βαθμους με καλο airflow κιολας.

Πολύ καλές μνήμες έχεις. Παίρνουν αρκετό σφίξιμο, περισσότερο από Rev E.

Απλά φαίνεται να χρειάζονται λίγο υψηλότερη τάση γενικότερα.

Δεν έχεις κάτι άλλο να σφίξεις στα 3400. Δες μήπως το tRP κατεβαίνει στο 17 και τα άλλα 30 - 44 ή 30 -46. Μια χαρά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...