Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ε εντάξει τι να κάνουμε τώρα, καλό είναι και το tuning στις ram μόνο Άλλωστε μπορεί να παίζει εντάξει με 3.9, το οποίο είναι +200MHz από stock. Aυτό το 3.9 boost clock ούτε η Lisa δεν το πίστεψε ποτέ , είναι το πολύ μέχρι 2-3 πυρήνες και σε πολύ χαμηλά loads. Στα games είναι στα 3.7 σε stock και σε workloads τύπου blender 3.65-3.68.. Jayz; Λολ, όχι βρε, άλλωστε δεν παίζει να έχει κάνει βίντεο για oc σε ryzen.. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Just now, yiannis1991 said: Ε εντάξει τι να κάνουμε τώρα, καλό είναι και το tuning στις ram μόνο Άλλωστε μπορεί να παίζει εντάξει με 3.9, το οποίο είναι +200MHz από stock. Aυτό το 3.9 boost clock ούτε η Lisa δεν το πίστεψε ποτέ , είναι το πολύ μέχρι 2-3 πυρήνες και σε πολύ χαμηλά loads. Στα games είναι στα 3.7 σε stock και σε workloads τύπου blender 3.65-3.68.. Τα NON-X SKU έχουνε χάλια PB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 @yiannis1991 Προσωπικά πάρα πολλά OC που έχω κάνει σε CPU και RAM δεν ήταν stable σε games και είχα τυχαία crash κάθε λίγες ώρες ενώ είχα περάσει όλα τα TM5 / P95 χωρίς κανένα πρόβλημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 18 λεπτά πριν, elpenor είπε @yiannis1991 Προσωπικά πάρα πολλά OC που έχω κάνει σε CPU και RAM δεν ήταν stable σε games και είχα τυχαία crash κάθε λίγες ώρες ενώ είχα περάσει όλα τα TM5 / P95 χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσως είχες κάνει τα τεστ με memory fastboot enabled; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 17 λεπτά πριν, elpenor είπε @yiannis1991 Προσωπικά πάρα πολλά OC που έχω κάνει σε CPU και RAM δεν ήταν stable σε games και είχα τυχαία crash κάθε λίγες ώρες ενώ είχα περάσει όλα τα TM5 / P95 χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό ακριβώς. 20-30 κύκλους TM5 χωρίς λάθος και στο BF V είχα CTD (Crash To Desktop) μετά από 30 - 120 λεπτά. Γι'αυτό τα διάφορα Prime και TM5 που έχουμε θεοποιήσει τα χρησιμοποιώ για λίγη ώρα μόνο σε αρχικά στάδια tuning. Μετά κριτήριο είναι τα παιχνίδια. Αν περάσει εβδομάδα και δεν κρασάρει κανένα παιχνίδι είναι καλή ένδειξη για σταθερό σύστημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 2 minutes ago, kkatzos said: Αυτό ακριβώς. 20-30 κύκλους TM5 χωρίς λάθος και στο BF V είχα CTD (Crash To Desktop) μετά από 30 - 120 λεπτά. Γι'αυτό τα διάφορα Prime και TM5 που έχουμε θεοποιήσει τα χρησιμοποιώ για λίγη ώρα μόνο σε αρχικά στάδια tuning. Μετά κριτήριο είναι τα παιχνίδια. Αν περάσει εβδομάδα και δεν κρασάρει κανένα παιχνίδι είναι καλή ένδειξη για σταθερό σύστημα. Και τι αν το παιχνίδι είναι καθυστερημένο?Κάποιο χαζό patch μπορεί να τα κάνει αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Αυτό ακριβώς. 20-30 κύκλους TM5 χωρίς λάθος και στο BF V είχα CTD (Crash To Desktop) μετά από 30 - 120 λεπτά. Γι'αυτό τα διάφορα Prime και TM5 που έχουμε θεοποιήσει τα χρησιμοποιώ για λίγη ώρα μόνο σε αρχικά στάδια tuning. Μετά κριτήριο είναι τα παιχνίδια. Αν περάσει εβδομάδα και δεν κρασάρει κανένα παιχνίδι είναι καλή ένδειξη για σταθερό σύστημα. Για RAM (μιας και αναφέρεις TM5), να ξέρεις παίζει και ρόλο η θερμοκρασία σε μερικά die. Το να κρασάρεις σε παιχνίδι, που όλη η ζέστη από την GPU πετάγεται ακριβώς κάτω από τις RAM και να περνάς TM5 που ζορίζει αποκλειστικά RAM/IMC, το θεωρώ πολύ λογικό. Έτσι το πάθαινα με τις Flare-X που είναι b-die. Να βγάζω σταθερά όλα τα test, η RAM στους 43.6 μαξ και όταν πάω να παίξω Αncestors Legacy τσουπ! Τελικά όταν έπαιζα Ancestors, η RAM ήταν στους 46-47. 2 λεπτά πριν, Devastor είπε Και τι αν το παιχνίδι είναι καθυστερημένο?Κάποιο χαζό patch μπορεί να τα κάνει αυτά Τbh υπάρχουν μερικά παιχνίδια που από την φύση τους είναι τρομερά CPU/RAM/GPU heavy και κάνουν πολύ καλό stress test. Το PUBG πχ (δεν ξέρω τι κάνει τώρα, έχω να παίξω 1.5 χρόνο κοντά), μου έβρισκε error στην RAM μέσα σε λίγα λεπτά, που το testing software που χρησιμοποιούμε έκανε κοντά ώρα+ για να βρει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 3 minutes ago, kostas_anes said: Για RAM (μιας και αναφέρεις TM5), να ξέρεις παίζει και ρόλο η θερμοκρασία σε μερικά die. Το να κρασάρεις σε παιχνίδι, που όλη η ζέστη από την GPU πετάγεται ακριβώς κάτω από τις RAM και να περνάς TM5 που ζορίζει αποκλειστικά RAM/IMC, το θεωρώ πολύ λογικό. Έτσι το πάθαινα με τις Flare-X που είναι b-die. Να βγάζω σταθερά όλα τα test, η RAM στους 43.6 μαξ και όταν πάω να παίξω Αncestors Legacy τσουπ! Τελικά όταν έπαιζα Ancestors, η RAM ήταν στους 46-47. Τbh υπάρχουν μερικά παιχνίδια που από την φύση τους είναι τρομερά CPU/RAM/GPU heavy και κάνουν πολύ καλό stress test. Το PUBG πχ (δεν ξέρω τι κάνει τώρα, έχω να παίξω 1.5 χρόνο κοντά), μου έβρισκε error στην RAM μέσα σε λίγα λεπτά, που το testing software που χρησιμοποιούμε έκανε κοντά ώρα+ για να βρει. Όπως και το SOTR 292, προσωπικά μετά απο κάθε testrun που κάνω με TM5 μετά τρέχω SOTR να δώ τα CPU Game. Για εμένα προσωπικά που έχω Rev E και δεν μασάνε απο θερμοκρασία το ΤΜ5/Karhu με cache enabled μου αρκεί, αν είχα κάποιο Β-Die θα έτρεχα ενα gpu benchmark απο πίσω ταυτόχρονα για να είμαι σίγουρος όσο τεστάρω ram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, kostas_anes είπε Για RAM (μιας και αναφέρεις TM5), να ξέρεις παίζει και ρόλο η θερμοκρασία σε μερικά die. Το να κρασάρεις σε παιχνίδι, που όλη η ζέστη από την GPU πετάγεται ακριβώς κάτω από τις RAM και να περνάς TM5 που ζορίζει αποκλειστικά RAM/IMC, το θεωρώ πολύ λογικό. Έτσι το πάθαινα με τις Flare-X που είναι b-die. Να βγάζω σταθερά όλα τα test, η RAM στους 43.6 μαξ και όταν πάω να παίξω Αncestors Legacy τσουπ! Τελικά όταν έπαιζα Ancestors, η RAM ήταν στους 46-47. B-Die έχω και το ξέρω ότι είναι temp sensitive. Το παράδοξο είναι ότι σε TM5/HCI έχω 1-2C παραπάνω στις από ότι στα games. Και όμως περνούσε το stress test αλλά CTD στο BF V. Σε αυτό κυρίως. Παράλληλα θυμάμαι ότι έπαιζα το AC Origins και εκείνο δεν καταλάβαινε τίποτα, έπαιζε κανονικά με τις ασταθείς ρυθμίσεις. 6 λεπτά πριν, Devastor είπε Και τι αν το παιχνίδι είναι καθυστερημένο?Κάποιο χαζό patch μπορεί να τα κάνει αυτά Δεν ήταν τέτοιο θέμα γιατί με +0,01V στη μνήμη όλα καλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Και εγώ μεγαλύτερες θερμοκρασίες βλέπω σε ΤΜ5 παρά στα games.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, yiannis1991 said: Και εγώ μεγαλύτερες θερμοκρασίες βλέπω σε ΤΜ5 παρά στα games.. Τρέξε Horizon Zero Dawn και τα λέμε, ή Metro Exodus Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2020 από Devastor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Και εγώ μεγαλύτερες θερμοκρασίες βλέπω σε ΤΜ5 παρά στα games.. Είναι ανάλογα και το game, την κάρτα που έχεις, το airflow του κουτιού κτλ κτλ. Το Ancestors που ανέφερα πάντως και γενικά τα παιχνίδια σε unreal από ότι έχω παρατηρήσει, την RAM την πιέζουνε αρκετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 14 minutes ago, kkatzos said: B-Die έχω και το ξέρω ότι είναι temp sensitive. Το παράδοξο είναι ότι σε TM5/HCI έχω 1-2C παραπάνω στις από ότι στα games. Και όμως περνούσε το stress test αλλά CTD στο BF V. Σε αυτό κυρίως. Παράλληλα θυμάμαι ότι έπαιζα το AC Origins και εκείνο δεν καταλάβαινε τίποτα, έπαιζε κανονικά με τις ασταθείς ρυθμίσεις. Δεν ήταν τέτοιο θέμα γιατί με +0,01V στη μνήμη όλα καλά. Μια σχεδόν παρόμοια ιστορία που είχα είναι να περνάω όλα τεστ (P95/Karhu/TM5) με 1.025 vSOC, φορτώνω Metro Exodus και τρώω blackscreen με CPU LED αναμένο. Βάζω 1.05 και απο τότε όλα μέλι γάλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 12 λεπτά πριν, Devastor είπε Τρέξε Horizon Zero Dawn και τα λέμε, ή Metro Exodus Exodus με RT ON 50 βαθμούς δεν έφτασαν όπως στο ΤΜ5.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Exodus με RT ON 50 βαθμούς δεν έφτασαν όπως στο ΤΜ5.. Τι voltage τις ταΐζεις ρε αθεόφοβε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα