Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε

btw, δεν ξέρω πόσο καλό είναι να βάζεις πολλές κουκίδες.

Δεν έχεις ασχοληθεί με subzero καταστάσεις, γι αυτό το λες :P 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Devastor είπε

Καλά.. πές οτι φοβάσαι να δώσεις τάση και άστα σάπια.. μια χαρά πάει ο 2600 σου. Έχω άτομο που για 4ghz θέλει 1.375 και τρέχει 3533 ram

xaxaxa, ε πόσο να δώσω; Με 3400 τις ram βγάζει error o cpu στα 3.9 με 1.2875v, άρα θέλει τουλάχιστον 1.3v για τα 3.9, άρα για τα 4 πόσο; Έτσι και αλλιώς θα τον πουλήσω κάποια στιγμή οπότε ας είναι stock..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Για το tm5, να τρέξω default config? Νομίζω εδώ είχα βρει στο παρελθόν για το extreme 1 από @anta777 

τρέξε το 1usmus v3, 20 cycles. http://www.mediafire.com/file/7k4tr12zbjya4o5/file

Κλείστα όλα για να πιάνει όλη την ραμ, και άσε μόνο κανένα hwinfo να βλέπεις θερμοκρασίες. Μιαμιση ώρα παίρνει το συγκεκριμένο. 

• Like 1

3 hours ago, kostas_anes said:

Δεν έχεις ασχοληθεί με subzero καταστάσεις, γι αυτό το λες :P 

Καλά εκεί βάζεις το μισό tube και μάλιστα πάς σε φάση Kryonaut που αντέχει σε αρκετό κάτω απο το μηδεν

4 λεπτά πριν, Devastor είπε

Καλά εκεί βάζεις το μισό tube και μάλιστα πάς σε φάση Kryonaut που αντέχει σε αρκετό κάτω απο το μηδεν

Θα το έλεγα στο τελευταίο βίντεο, αλλά το έκοψα γιατί έβγαινε ήδη πολύ μεγάλο. Οι MX σε subzero, είναι ότι χειρότερο. Πετρώνουν, σπάνε και δεν καθαρίζονται με τίποτα μετά. Η Kryonaut αντέχει άνετα μέχρι τα -80 που έχω πάει αν και χρειάζεσαι όντως 1/3 του tube. Δεν λες πάλι καλά που μου είχε ξεμείνει λίγο για ένα κανονικό application, για να βγεί το βίντεο... 

Γενικά για την πάστα, το να βάλεις πολύ δεν πειράζει. Και όλο το σωληνάριο να βάλεις, το ecxess θα βγει από τα πλάγια μετά. Με την τεχνική που ανέφερα προηγουμένως πάντως, καλύπτεται σχεδόν όλο το IHS, με κάτι mm από την άκρη να μένουν ακάλυπτα. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Θα το έλεγα στο τελευταίο βίντεο, αλλά το έκοψα γιατί έβγαινε ήδη πολύ μεγάλο. Οι MX σε subzero, είναι ότι χειρότερο. Πετρώνουν, σπάνε και δεν καθαρίζονται με τίποτα μετά. Η Kryonaut αντέχει άνετα μέχρι τα -80 που έχω πάει αν και χρειάζεσαι όντως 1/3 του tube. Δεν λες πάλι καλά που μου είχε ξεμείνει λίγο για ένα κανονικό application, για να βγεί το βίντεο... 

Γενικά για την πάστα, το να βάλεις πολύ δεν πειράζει. Και όλο το σωληνάριο να βάλεις, το ecxess θα βγει από τα πλάγια μετά. Με την τεχνική που ανέφερα προηγουμένως πάντως, καλύπτεται σχεδόν όλο το IHS, με κάτι mm από την άκρη να μένουν ακάλυπτα. 

ναι, και εγώ της άποψης καλύτερα παραπάνω είμαι. Έτσι και αλλιώς αν δεν την αφήσεις πάνω 2 χρόνια δεν ξερένεται. Εγώ στο δικό μου δεν βάζω καν ισοπροπυλική, με χαρτοπετσέτα το καθαρίζω :P

24 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

τρέξε το 1usmus v3, 20 cycles. http://www.mediafire.com/file/7k4tr12zbjya4o5/file

Κλείστα όλα για να πιάνει όλη την ραμ, και άσε μόνο κανένα hwinfo να βλέπεις θερμοκρασίες. Μιαμιση ώρα παίρνει το συγκεκριμένο. 

Βασικά αυτό ήταν που μου φαινόταν περίεργο με τα δικά σας τεστ. Εγώ είμαι στο 1ο cycle, χωρίς ερρορ και έχει περάσει ήδη ένα 35λεπτο 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικά αυτό ήταν που μου φαινόταν περίεργο με τα δικά σας τεστ. Εγώ είμαι στο 1ο cycle, χωρίς ερρορ και έχει περάσει ήδη ένα 35λεπτο 😛

είναι το ίδιο πράγμα με το memtest και το karhu. Το kahru θα σου βρει τα λάθη σχεδόν αμέσως σε σχέση με το memtest.

@kkatzos ξεχνάω ότι έχει 32, βλέπω 16 στην υπογραφή ακόμα

Επεξ/σία από Sakiz105
  • Like 1

3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικά αυτό ήταν που μου φαινόταν περίεργο με τα δικά σας τεστ. Εγώ είμαι στο 1ο cycle, χωρίς ερρορ και έχει περάσει ήδη ένα 35λεπτο 

Δεν κάνει σε όλους τον ίδιο χρόνο.

Και βέβαια σε εσένα που έχεις 32GB κάνει διπλάσιο χρόνο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

είναι το ίδιο πράγμα με το memtest και το karhu. Το kahru θα σου βρει τα λάθη σχεδόν αμέσως σε σχέση με το memtest.

Οχι, εννοω στο οτι συζητατε για 25 cycles και το τρεχετε σε καθε αλλαγη των timings. Με αυτην την λογικη εγω ηθελα τουλαχιστον 12 ωρες tm5 με το config που ειχα. 

Edit: Εχω και το karhu. Να τρεχω εκεινο?

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kkatzosΣτο VSoC έχεις πειράξει LLC?

22 minutes ago, SabotazNic said:

Οχι, εννοω στο οτι συζητατε για 25 cycles και το τρεχετε σε καθε αλλαγη των timings. Με αυτην την λογικη εγω ηθελα τουλαχιστον 12 ωρες tm5 με το config που ειχα. 

Edit: Εχω και το karhu. Να τρεχω εκεινο?

Ο λόγος που τρέχουμε ΤΜ5 (εγώ προσωπικά) είναι οτι μπορούμε να διαβάσουμε τα errors και να βρούμε τι ακριβώς φταίει, Το Karhu εγώ το έχω για άλλους λόγους.

Τα ίδια είναι πάνω κάτω απλά προτιμώ TM5 για τον απλό λόγο που προανέφερα

3 hours ago, yiannis1991 said:

xaxaxa, ε πόσο να δώσω; Με 3400 τις ram βγάζει error o cpu στα 3.9 με 1.2875v, άρα θέλει τουλάχιστον 1.3v για τα 3.9, άρα για τα 4 πόσο; Έτσι και αλλιώς θα τον πουλήσω κάποια στιγμή οπότε ας είναι stock..

Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε. Πώς περιμένεις να ανεβάσεις ρολόγια χωρίς να ανεβάσεις τάση? Και που θα τον πουλήσεις τί? Απο την στιγμή που δεν δίνεις unsafe voltages μια χαρά είναι ο 2600 σου, πρίν απο κανα 2βδόμαδο πούλησα τον δικό μου που τον είχα κλοκαρισμένο απο την 1η βδομάδα (1.275 παρακαλώ) και δούλευε μια χαρά (Μπορείς να δείς στις αγγελίες μου). Άλλο το να προσπαθείς να βρείς την καλύτερη τάση για το CPU/RAM σου και άλλο το να φοβάσαι να ανεβάσεις 10mv που στην τελική δεν θα κάνουνε τίποτα. 

Επεξ/σία από Devastor

10 λεπτά πριν, Devastor είπε

@kkatzosΣτο VSoC έχεις πειράξει LLC

LLC 5  το έχω βάλει. Δεν ξέρω αν έχει ή πως έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το Auto. Απλά τα έβαλα.

Just now, kkatzos said:

LLC 5  το έχω βάλει. Δεν ξέρω αν έχει ή πως έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το Auto. Απλά τα έβαλα.

Στο αύτο έχει vdroop, τουλάχιστον σε εμένα το 1.025 δίνει 1.019 στο max, 1000-1019 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...