Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

33 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Το δοκίμασα αλλά ανέβαινε η θερμοκρασία του nvme. Έτρωγε όλη τη ζέστη του heatsink της cpu..

Mπορείς να μου εξηγήσεις πως ακριβώς δουλεύει αυτό, αφού:
1. Το heatsink πετάει τον αέρα στο πίσω μέρος του case όπου βγαίνει είτε από το 2ο πάνω φανάκι, είτε από το rear. 
2. Ο ζεστός αέρας ούτως η άλλως προς τα πάνω πάει, εδώ πως στο καλό πάει προς τα κάτω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Mπορείς να μου εξηγήσεις πως ακριβώς δουλεύει αυτό, αφού:
1. Το heatsink πετάει τον αέρα στο πίσω μέρος του case όπου βγαίνει είτε από το 2ο πάνω φανάκι, είτε από το rear. 
2. Ο ζεστός αέρας ούτως η άλλως προς τα πάνω πάει, εδώ πως στο καλό πάει προς τα κάτω

Λογικά παίρνει τον ζεστό αέρα που βγαίνει από την ψήκτρα και τον σπρώχνει προς τα κάτω..

2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Λογικά παίρνει τον ζεστό αέρα που βγαίνει από την ψήκτρα και τον σπρώχνει προς τα κάτω..

Κάτσε ρε αδερφέ, αυτό δεν γίνεται να δουλεύει έτσι. Εκτός και αν ο intake είναι τρομερά πιο γρήγορος από το CPU fan. 
Αν παίζουνε στα ίδια, η ροή αέρα που δημιουργείται, παίρνει τον αέρα που εισάγεται και τον περνάει απευθείας μέσα από το CPU cooler και μετά βγαίνει από το case. 
image.png.d2b0c4bba5316d57aa73d29ba9939ca3.png

48 minutes ago, yiannis1991 said:

Το δοκίμασα αλλά ανέβαινε η θερμοκρασία του nvme. Έτρωγε όλη τη ζέστη του heatsink της cpu..

Αφού δεν πάει βήμα..

Καλά.. πές οτι φοβάσαι να δώσεις τάση και άστα σάπια.. μια χαρά πάει ο 2600 σου. Έχω άτομο που για 4ghz θέλει 1.375 και τρέχει 3533 ram

@kostas_anes έχω απορία.. στην 34 duo πώς έβαλες την πάστα? δεδομένου οτι είναι direct contact heatpipes

1 λεπτό πριν, Devastor είπε

στην 34 duo πώς έβαλες την πάστα? δεδομένου οτι είναι direct contact heatpipes

Όπως βάζω πάντα :P (με λίγο adjustment για το μέγεθος του base της ψύκτρας). 
Mπίλια στο κέντρο για να απλώσει και μετά μικρές κουκίδες κοντά στις γωνίες του CPU, έτσι ώστε να δέσει το spread ομοιόμορφα. 

Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό, μιας και κατά την αφαίρεσή της όλα τα heatpipes είχανε πάστα πάνω και το CPU ήταν σχεδόν όλο καλυμμένο. Μόνο στα σημεία που δεν πίεζε η ψύκτρα δεν είχε απλωθεί, για προφανείς λόγους. 

Βέβαια η Arctic έχει ιδιαίτερο τρόπο να βάζει πάστα, αν δεις το βίντεο εγκατάστασης της ψύκτρας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να κάνω μια ερώτηση πάνω σε αυτό. Τώρα έχω βάλει αυτήν που είχε μέσα η ψύκτρα, ωστόσο έχω 3 σωληνάρια πάνω από 4 χρόνια όλα, από mx-4, AS-5 και prolimatech pk-2. Η arctic silver μάλλον έχει βγει off, είναι πολύ νερουλή. Από τις άλλες δυο να τις χρησιμοποιήσω ή όχι? Σε laptop-παλιά pc που καθαρίζω δεν έχουν θέμα πάντως.

btw, δεν ξέρω πόσο καλό είναι να βάζεις πολλές κουκίδες. Προσωπικά μόνο με 1 μεγάλη στην μέση χρησιμοποιώ (και αν είναι πολύ, απλά το καθαρίζω γύρο από τον επεξεργαστή στο επόμενο repaste :P )

edit: yo wtf, πως την βάζει έτσι την πάστα στην esports χαχαχαχα

Επεξ/σία από Sakiz105

21 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Κάτσε ρε αδερφέ, αυτό δεν γίνεται να δουλεύει έτσι. Εκτός και αν ο intake είναι τρομερά πιο γρήγορος από το CPU fan. 
Αν παίζουνε στα ίδια, η ροή αέρα που δημιουργείται, παίρνει τον αέρα που εισάγεται και τον περνάει απευθείας μέσα από το CPU cooler και μετά βγαίνει από το case. 
image.png.d2b0c4bba5316d57aa73d29ba9939ca3.png

Εμένα το πάνω fan είναι ακριβώς πάνω από την ψήκτρα όχι από τις ram..

1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Εμένα το πάνω fan είναι ακριβώς πάνω από την ψήκτρα όχι από τις ram..

πάρε ένα static pressure και βαλτο μπροστά πάνω στο κουτί

3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εντάξει δεν χρειάζεται. Μια χαρά είναι οι T των RAM. Δεν τρέχω κάθε μέρα TM5 με 28 βαθμούς ambient :P

πάντως μπορεί να είναι και λάθος. Με θερμομετρο laser που το μέτρησα όταν έβγαζε 53 σε μένα, έγραφε 46. Ωστόσο μπορεί να μετρούσε από την μέσα μεριά που είναι λογικά πιο ζεστή

8 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

δοκίμασε τα default από dram calc. Μην το ανεβάσεις καν το xmp profile απλά βάλε τι έχεις και πάτα calculate fast

Δες ss για το τι προτεινει το rdc. Γενικα ημουν stable πριν το bios update στο latest

4 ώρες πριν, kkatzos είπε

Κατέβασε το bclk = 100 και δοκίμασε με 0.01V παραπάνω για αρχή. Μπορεί να φτάνουν για να είσαι σταθερός.

Επίσης είσαι με GearDown = off και dual rank μνήμες; Πολύ αισιόδοξος είσαι (όχι ότι αποκλείεται βέβαια).

Επίσης είναι παράξενες οι αντιστάσεις που σου έβαλε default. Σου έβαλε 60/off/80/240.

Το calc και ο parcifal προτείνουν 60/34/80/240. Προσωπικά δε μου κάνουν καν post αν τις βάλω έτσι (dual rank έχω και εγώ).

Σε εμένα >3266 θέλει 60/40/off/off. Κάνε δοκιμές.

Δοκιμασα ηδη bclk 100 και παλι το ιδιο, αν και λιγοτερα ερρορ. Βασικα πριν το bios update στην c6h ημουν σταθερος, τωρα μας τα χαλασε.

με gdm on δεν θα δω διαφορα, εκτυος αν παω το tcl =16 απο τωρα (και δεν θυμαμαι ποια αλλα 2 values τα παει προς ζυγο αριθμο)

rdc.png

4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δες ss για το τι προτεινει το rdc. Γενικα ημουν stable πριν το bios update στο latest

Δοκιμασα ηδη bclk 100 και παλι το ιδιο, αν και λιγοτερα ερρορ. Βασικα πριν το bios update στην c6h ημουν σταθερος, τωρα μας τα χαλασε.

με gdm on δεν θα δω διαφορα, εκτυος αν παω το tcl =16 απο τωρα (και δεν θυμαμαι ποια αλλα 2 values τα παει προς ζυγο αριθμο)

rdc.png

βάλτα με το alt trfc  Αν είναι εντάξει μετά ξεκινάς το tighting. Δεν έχει λογική να ξεκινάς από κάτω και να ανεβαίνεις. Θες πρώτα ένα προφίλ 100% σταθερό που έιναι καλύτερο από το xmp Και μετά κατεβαίνεις.

Λογικά το gdm μπορείς να το βάλεις off με λίγο παραπάνω cad bus (40-60? είσαι και dual rank άλλαξε την υπογραφή σου γράφει single rank :P)

7 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

άλλαξε την υπογραφή σου γράφει single rank :P

Ναι εχω αλλαξει γενικα μνημες 😛

Λοιπον περασε 1 cycle ετσι και δεν πεταξε ερρορ (το πετουσε στα 5:30 λεπτα για τα τεστ 0,12). Θα το αφησω αργοτερα, αν και πιστευω θα ειναι οκ. Επισης επιασα και το καλυτερο latency μεχρι τωρα

Screenshot (145).png

cachemem1.png

3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι εχω αλλαξει γενικα μνημες 😛

Λοιπον περασε 1 cycle ετσι και δεν πεταξε ερρορ (το πετουσε στα 5:30 λεπτα για τα τεστ 0,12). Θα το αφησω αργοτερα, αν και πιστευω θα ειναι οκ. Επισης επιασα και το καλυτερο latency μεχρι τωρα

Screenshot (145).png

cachemem1.png

1 cycle δεν ειναι τιποτα. Μου έχει πετάξει στο 19 1 error στο test5 και δάκρυσα

40 minutes ago, Sakiz105 said:

1 cycle δεν ειναι τιποτα. Μου έχει πετάξει στο 19 1 error στο test5 και δάκρυσα

tRFC Desync, όσο για το Video της Arctic.. τύφλα να έχει ο Verge

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...