Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ε αφού έχει σαπίλα imc ο 2600. Το μάμησε και η AMD με τους imc των 2000, ακόμη και στα 3200 βγάζει errors με fastboot disabled. Τζάμπα που έδωσα 125 ευρά για τα b-dies..

Ίδιο μάπα IMC έχουμε και τα 3400 με B-Die είναι ένα σκαλί πριν το όριο. 3466 είχα περάσει 15 κύκλους TM5 παλιά με ComboAM4 bios αλλά έβαλα ξανά παλιό bios γιατι ήθελα το παλιό UI. Παραπάνω από 3466 ούτε λόγος.

Οπότε, αφού πλησιάζεις τα όρια πρέπει να παίξεις με αντιστάσεις.

Κάνε δοκιμές με διαφορετικούς συνδυασμούς CAD_BUS και GDM=off.

Δοκίμασε 30-20-24-24 όπως προτείνουν στο OCN.

20-20-24-20 έκαναν καλή δουλειά σε εμένα στα SR.

Εδώ μέσα τα παιδιά λένε για 30-20-20-24.

Σε εσένα μπορεί να είναι κάτι του στυλ 24-20-20-24.

Επεξ/σία από kkatzos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά σταθερές είναι...με XMP 🤣 Βασικά τόσο καιρό έτρεχα με 3200 fast και που και που δοκίμαζα αυτά που λέμε εδώ, έβγαζαν errors και απλά γυρνούσα στα 3200 fast που νόμιζα ότι ήταν stable επειδή πράγματι περνούσαν τα tests (αλλά με fastboot enabled, δεν το ήξερα αυτό για το disabled). Εδώ και κάνα μήνα παίζω το Origins που είναι τέρμα cpu heavy και άρχισα να βλέπω crashes to desktop, και λέω θα είναι η gpu, αλλά ακόμη και όταν την έβαλα stock πάλι crashes. Ε μετά είπατε και για το fastboot disabled με το οποίο ανακάλυψα αστάθεια στα 3200 fast. Οπότε ξεκίνησα από το μηδέν αναγκαστικά πλέον..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

άρχισα να βλέπω crashes to desktop

Με αυτά που σου είχα στείλει και GDM=on δεν έλεγες ότι είσαι σταθερός;

Αν ναι, άφησε το εκεί και απόλαυσε το PC σου.

Σε Ryzen 3/4xxx θα τις δουλεύεις στα 3800+ τις ίδιες μνήμες. Μην τρελαίνεσαι.

Επεξ/σία από kkatzos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Με αυτά που σου είχα στείλει και GDM=on δεν έλεγες ότι είσαι σταθερός;

Ε δεν έπαιζα Origins, αλλά άλλα games, κυρίως DX12 που η cpu αράζει, οπότε δεν το καταλάβαινα. Και δεν κάνω και κάτι άλλο πιο βαρύ από gaming στο pc. Μόλις δοκίμασα με fastboot disabled έβγαλε errors που με enabled δεν έβγαζε. Τώρα αυτό κάνω, δοκιμάζω τα δικά σου 3400 με GD ON και να βρω σταθερότητα με fastboot disabled..

Y.Γ. Με fastboot enabled και GD OFF δεν έβαζε errors, περνούσε τα πάντα TM5, y-cruncher, p95, you name it, και με fastboot disabled, μπουμ! error στα 5 λεπτά του ΤΜ5..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Το fastboot disabled κάνει re-train τον IMC/SMU ενώ με Enabled όχι. Για αυτό και πολλές φορές θα δείς άτομα να περνάνε τα πάντα και να έχουμε CTD/Stutters Κλπ κλπ (Καλή ώρα ονόματα δεν λέμε)

• Sad 1

1 λεπτό πριν, Devastor είπε

Το fastboot disabled κάνει re-train τον IMC/SMU ενώ με Enabled όχι. Για αυτό και πολλές φορές θα δείς άτομα να περνάνε τα πάντα και να έχουμε CTD/Stutters Κλπ κλπ (Καλή ώρα ονόματα δεν λέμε)

Με 1.42v, 3400, GD ON φαίνεται να πηγαίνει καλά, αν περάσει και τους 30 κύκλους OK τότε. Αν ξαναβγάλει crash το Origins τότε δεν υπάρχει σταθερότητα, αφού gpu και cpu είναι stock οπότε δεν θα φταίνε αυτά. Ούτε το game φταίει αφού με XMP είναι ΟΚ δεν έχει crashes, αλλά είναι stutterfest προφανώς..

2 minutes ago, yiannis1991 said:

Με 1.42v, 3400, GD ON φαίνεται να πηγαίνει καλά, αν περάσει και τους 30 κύκλους OK τότε. Αν ξαναβγάλει crash το Origins τότε δεν υπάρχει σταθερότητα, αφού gpu και cpu είναι stock οπότε δεν θα φταίνε αυτά. Ούτε το game φταίει αφού με XMP είναι ΟΚ δεν έχει crashes, αλλά είναι stutterfest προφανώς..

Θύμισε μου, το Origins βαράει την CPU όπως το Odyssey? γιατί βλέπω κάτι τρελές θερμοκρασίες σε φάση "μήπως τρέχω κανα cinebench απο πίσω"?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Devastor είπε

Θύμισε μου, το Origins βαράει την CPU όπως το Odyssey? γιατί βλέπω κάτι τρελές θερμοκρασίες σε φάση "μήπως τρέχω κανα cinebench απο πίσω"?

Ναι βαράει και αυτό, ειδικά στην Αλεξάνδρεια και στην Μέμφις έχω παρατηρήσει. Το Odyssey βαράει λίγο πιο πολύ, αλλά και το Origins τον τερματίζει τον 2600 σε κάποια σημεία..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

10 minutes ago, yiannis1991 said:

Ναι βαράει και αυτό, ειδικά στην Αλεξάνδρεια και στην Μέμφις έχω παρατηρήσει. Το Odyssey βαράει λίγο πιο πολύ, αλλά και το Origins τον τερματίζει τον 2600 σε κάποια σημεία..

Ναι και το θέμα είναι οτι το PBO είναι ευαίσθητο με το παραμικρό, σκέψου οτι με μια 240mm υδρόψυξη έποιασε 4100 στο CB20 ενώ με την Freezer 33 μου πάνω απο 3975 δεν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποια στιγμή αφότου βγουν οι 4000 5000 θα πάρω έναν 3600, αφού μόνο games παίζω οπότε δεν θέλω να δώσω πολλά. Σε cpu heavy παιχνίδια οι 2000 δεν. Τα 1% Lows είναι ψιλοάθλια..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

1 hour ago, yiannis1991 said:

Κάποια στιγμή αφότου βγουν οι 4000 5000 θα πάρω έναν 3600, αφού μόνο games παίζω οπότε δεν θέλω να δώσω πολλά. Σε cpu heavy παιχνίδια οι 2000 δεν. Τα 1% Lows είναι ψιλοάθλια..

Μια χαρά είναι τα 1% Lows αρκεί να κλοκάρεις την CPU, τι διάολο έχεις μια ψύχτρα του 70άρικου που κοντράρει στα ίσια υδροψύξεις για να έχεις το CPU  stock?

2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

μια χαρά είναι ο cpu. Στην επόμενη κάρτα γραφικών πάρε και 1440p οθόνη :P

13 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Τις θερμοκρασίες που ανεβάζει με το v3 προφίλ το ΤΜ5 δεν τις έχω δει πάντως ακόμη και μετά από 2-3 ώρες gaming. Πριν που το έτρεξα με 1,42v ανέβασε μέχρι και 50 με 26-27 βαθμούς ambient του δωματίου. Στα games μέχρι 47-48 βαριά. Και το Χειμώνα θα είναι και 5-6 βαθμούς κάτω η ambient..

Bάζεις φανάκι ακριβώς πάνω από τις RAM ως intake, δεν ξανασχολείσαι ποτέ με τις θερμοκρασίες της ;)

• Like 1

17 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Bάζεις φανάκι ακριβώς πάνω από τις RAM ως intake, δεν ξανασχολείσαι ποτέ με τις θερμοκρασίες της ;)

Το δοκίμασα αλλά ανέβαινε η θερμοκρασία του nvme. Έτρωγε όλη τη ζέστη του heatsink της cpu..

34 λεπτά πριν, Devastor είπε

Μια χαρά είναι τα 1% Lows αρκεί να κλοκάρεις την CPU, τι διάολο έχεις μια ψύχτρα του 70άρικου που κοντράρει στα ίσια υδροψύξεις για να έχεις το CPU  stock?

Αφού δεν πάει βήμα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...