Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως φαίνεται με κάποιο άλλο σετακι θα μπορέσω να το σεταρω σωστά...

Οι μνήμες μου δεν κουνάνε και πολύ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, nikpoth είπε

κοβει το GDM απόδοση? ανάποδα μου φαίνονται τα νούμερα.

το gear down on είναι χειρότερο από off. Παιζει και τα ρωτα timings να ειναι unstable, το tcwl βάλτο 14 γτ το έχεις τόσο ψηλά?  Πόση τάση δίνεις? Με 15αρια δεν παίζει?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, IoaZ είπε

το prime95 small FFT μου έδωσε μία μούτσα  :( 

Είπαμε ρε αλλά μην περιμένεις και 4450 με 1.25v . Έχεις πολύ καλό κομμάτι για να βγάζει CB με τέτοια τάση, δοκίμασε για αρχή να δεις πόση θέλει στα 4300mhz.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Είπαμε ρε αλλά μην περιμένεις και 4450 με 1.25v . Έχεις πολύ καλό κομμάτι για να βγάζει CB με τέτοια τάση, δοκίμασε για αρχή να δεις πόση θέλει στα 4300mhz.

Θα το κοιτάξω το βράδυ. 

Ευχαριστώ.

Πάω στην θάλασσα για να ξεπεράσω το prime95 😃

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

το gear down on είναι χειρότερο από off. Παιζει και τα ρωτα timings να ειναι unstable, το tcwl βάλτο 14 γτ το έχεις τόσο ψηλά?  Πόση τάση δίνεις? Με 15αρια δεν παίζει?

Και τα δύο σετ με 1.41 τα τεσταρω. Μόνο με τμ5 ,αλλά βγάζουν 10 κύκλους και τα δύο. Με 1.45 ρίχνω αρκετά από τα sub , αλλά ψάχνω λίγο τα σετ από 1.45 και κάτω.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Και τα δύο σετ με 1.41 τα τεσταρω. Μόνο με τμ5 ,αλλά βγάζουν 10 κύκλους και τα δύο. Με 1.45 ρίχνω αρκετά από τα sub , αλλά ψάχνω λίγο τα σετ από 1.45 και κάτω.

To tm5 μπορει να βγει καθαρο αλλα καποια ερορ δεν τα πιανει. Δοκιμασε και hci η Prime 95 custom χωρις inplace απο 448κ μεχρι 4096κ .

Δημοσ.

Θα γίνουν και αυτά. Όλο το χειμώνα αυτά έκανα μίας και οι ryzen δεν έχουν και κάτι άλλο να ασχοληθούμε εκτός μνήμες ουσιαστικά πάντα. Απλά το tm5 σε 10 κύκλους,είναι ο μπουσουλας για να βάλεις τα βαριά σενάρια στο τελικό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Προσωπικά το δικό μου "stress testing" για να βρώ αν το overlock στις μνήμες είναι "ok" είναι τα εξής

1) TM5 1usmus v3 20 κύκλους για να δώ τι βαράει και που βαράει
2) Super PI 1.5 SX 32M liberations
3)Y-Cruncher 3 κύκλους

Αν τα περάσει ΟΛΑ αυτά χωρίς πρόβλημα τότε αρχίζω Prime 95 custom 2048-4096 με 0.1 timer (2048-8192 για 32GB) για 2-3 ωρίτσες 

Μετά απο αυτά δεν είχα ποτέ πρόβλημα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, giorgos th. είπε

Οι μνήμες λογικά είναι CJR. Δοκίμασε timings για αυτές.

Δημοσ.
10 hours ago, giorgos th. said:

Είναι πολύ πιθανό το SPD απο το Taiphoon να είναι λάθος, αν μου πείς το version μπορώ να βρώ τι IC φοράνε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...