dem Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Devastor είπε Ναι αυτό, βάλτο με 0.1 και άστο εκεί κανα 2ωράκι thx, θα τσεκάρω και prime 95 από εδώ και πέρα μου έκανε εντύπωση πως ανεβάζει θερμοκρασίες σε σχέση με memtest. εντωμεταξύ βλέπω και κάτι 65C-67C να πηγαινοέρχεται και το CPU μ αυτές τις ρυθμίσεις xexexexexe , που δεν έχω δει πάνω από 62-63 σε τεστ. Τώρα είμαι 3600 fast preset DR 32GB από calc με 1.36V έβγαλε νύχτα memtest ok, αλλά είναι εύκολα εκεί πρώτη φορά το βάζω αυτό το prime95, δεν ξέρω τι κάνει , αλλά τις μνήμες μάλλον τις βαράει άσχημα χεχεχεχε Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από dem
Devastor Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 4 minutes ago, dem said: thx, θα τσεκάρω και prime 95 από εδώ και πέρα μου έκανε εντύπωση πως ανεβάζει θερμοκρασίες σε σχέση με memtest. εντωμεταξύ βλέπω και κάτι 65C-67C να πηγαινοέρχεται και το CPU μ αυτές τις ρυθμίσεις xexexexexe , που δεν έχω δει πάνω από 62-63 σε τεστ. Τώρα είμαι 3600 fast preset DR 32GB από calc με 1.36V έβγαλε νύχτα memtest ok, αλλά είναι εύκολα εκεί πρώτη φορά το βάζω αυτό το prime95, δεν ξέρω τι κάνει , αλλά τις μνήμες μάλλον τις βαράει άσχημα χεχεχεχε Το p95 είναι οτι χειρότερο (εκτός του linpack extreme) που μπορείς να κάνεις στο CPU σου. Βέβαια για αυτό και είναι STRESS TEST 11 minutes ago, yiannis1991 said: Ε γι' αυτό λέω για το linpack. Αν περνάει αυτό τότε είναι βράχος.. Υπάρχουνε αρκετές περιπτώσεις (και απο προσωπική εμπειρία) που το Linpack μου πέρασε 20 runs 14GB ενώ το Prime έβγαλε rounding error στο 10λεπτο. Καλύτερα να βαράς το CPU με AVX παρά με linpack libraries αμα θές stability 1
dem Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, bebius είπε Έχει βαρέσει καμια 4-5 bsod εδώ και κανα 2μηνο που έκανα το ram oc. Κάτι αλλο δεν έχω παρατηρήσει. και 1 bsod να δεις είναι κακό σημάδι, τα τεστ είναι μπούσουλας και σε μένα στην αρχή που δοκίμαζα τα περνούσε τα memtest ψωμοτύρι είδα 1-2 bsod σε ένα μήνα και έβαλα χέρι σε κάτι τριτοτέταρτες τιμές timings και κάτι αντιστάσεις … ή μπορείς να ανεβάσεις λίγο την τάση εγώ την πήγα από 1.35V (που περνούσε μια χαρά τα memtest) σε 1.36V και δεν ξαναείδα bsod. και πλάκα πλάκα πρέπει να κάνω και εγώ ένα clear cmos όπως λέει ο @kkatzos γιατί από τότε που την έστησα την tomahawk δεν έχω κάνει ποτέ.
Devastor Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Ο buildzoid το έχει πεί: Ram overclocking is for for those who hate themselves 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 21 λεπτά πριν, Devastor είπε Υπάρχουνε αρκετές περιπτώσεις (και απο προσωπική εμπειρία) που το Linpack μου πέρασε 20 runs 14GB ενώ το Prime έβγαλε rounding error στο 10λεπτο. Καλύτερα να βαράς το CPU με AVX παρά με linpack libraries αμα θές stability Χμμμμ, noted..
bebius Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 13 ώρες πριν, kkatzos είπε Ε δε χρειάζεται να παρατηρήσεις κάτι άλλο. 🤣 Έχεις BSOD ενώ πριν δεν είχες; Δεν είσαι σταθερός. Έχω χάσει τη μπάλα λίγο με όλα αυτά που έχω πειράξει με τα χρόνια και δε θυμάμαι τόσο καλά. Μάλλον είχα και κανένα παλιότερα τελείως random. 12 ώρες πριν, Devastor είπε Να ρωτήσω εγώ κάτι? Έχεις κάνει μόνο τις μνήμες OC ή και το CPU? τα BSOD δεν είναι πάντα μνήμη, ΑΝ έχεις κάνει CPU OC: Δοκίμασε στοκ CPU και overclocked RAM σε P95 ενα 2ωράκι με τα settings που σου είπα (μου έχει τύχει να περάσει 12ώρο HCI και να κάνει rounding error σε P95 στο μισάωρο γιατί απλά ο IMC τα έπινε) Το cpu το πειράζω με ryzen master οπότε δε νομίζω να έχει κάποια σχέση με το boot με λάθος settings. Έτρεξα ένα τρίωρο p95 με 0 errors.
Devastor Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 2 hours ago, bebius said: Έχω χάσει τη μπάλα λίγο με όλα αυτά που έχω πειράξει με τα χρόνια και δε θυμάμαι τόσο καλά. Μάλλον είχα και κανένα παλιότερα τελείως random. Το cpu το πειράζω με ryzen master οπότε δε νομίζω να έχει κάποια σχέση με το boot με λάθος settings. Έτρεξα ένα τρίωρο p95 με 0 errors. Γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος, έτρεξες Prime95 σε τί? με τι settings?
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, bebius είπε Έχω χάσει τη μπάλα λίγο με όλα αυτά που έχω πειράξει με τα χρόνια και δε θυμάμαι τόσο καλά. Μάλλον είχα και κανένα παλιότερα τελείως random. Το cpu το πειράζω με ryzen master οπότε δε νομίζω να έχει κάποια σχέση με το boot με λάθος settings. Έτρεξα ένα τρίωρο p95 με 0 errors. Καλύτερα όχι από ryzen master. Στο bios μπορείς να βάλεις και LLC για παράδειγμα. Τι τάση έχεις βάλει στον 2600 για 4GHz;
bebius Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 15 λεπτά πριν, Devastor είπε Γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος, έτρεξες Prime95 σε τί? με τι settings? Με τις ρυθμίσεις που πρότεινες με default cpu. Είχα τρέξει και κανένα 6ωρο παλιότερα τα default p95 settings (που λεει "lots of ram" tested) με 0 errors. 9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Καλύτερα όχι από ryzen master. Στο bios μπορείς να βάλεις και LLC για παράδειγμα. Τι τάση έχεις βάλει στον 2600 για 4GHz; Δε θέλω σταθερή τάση γι'αυτό και χρησιμοποιώ το ryzen master. Μόνο για gaming το ενεργοποιώ, δε με ενδιαφέρει για κάτι άλλο. Για τα 4ghz χρείαζομαι 1.32V περίπου με επιθετικό llc.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 21 λεπτά πριν, bebius είπε Δε θέλω σταθερή τάση γι'αυτό και χρησιμοποιώ το ryzen master. Μόνο για gaming το ενεργοποιώ, δε με ενδιαφέρει για κάτι άλλο. Για τα 4ghz χρείαζομαι 1.32V περίπου με επιθετικό llc. Πολύ τάση είναι πάντως. Και δεν κερδίζεις και τίποτα ιδιαίτερο στα games. Καλύτερα να τον αφήσεις στα 3.9 all core που θα ζητάει κάτω από 1.3V και να σφίξεις τις μνήμες όσο μπορείς..
bebius Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 19 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πολύ τάση είναι πάντως. Και δεν κερδίζεις και τίποτα ιδιαίτερο στα games. Καλύτερα να τον αφήσεις στα 3.9 all core που θα ζητάει κάτω από 1.3V και να σφίξεις τις μνήμες όσο μπορείς.. Ίσως κάνω και ενα run για τα 3.9. Οι μνήμες είναι τερματισμένες, το είχα κάνει πριν κανα 2μηνο με τη βοήθεια και τη δική σου, του kkatzos και άλλων παιδιών.
SabotazNic Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Στις 12/6/2020 στις 1:03 ΠΜ, SabotazNic είπε Για τα timings, καλυτερα ειναι να εχουμε στοκ cpu? Εχω 1 kit hynix afr και 1 b dies και δυσκολευομαι λιγο (3000@ 15 17 17 17 35 52). Προσπαθω για 14 16 16 16, αλλα δεν bootαρει. Το εχω εδω και αρκετους μηνες @3.9 ghz με offset @1.26v max
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 21 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Στις 11/6/2020 στις 11:03 ΜΜ, SabotazNic είπε Για τα timings, καλυτερα ειναι να εχουμε στοκ cpu? Εχω 1 kit hynix afr και 1 b dies και δυσκολευομαι λιγο (3000@ 15 17 17 17 35 52). Προσπαθω για 14 16 16 16, αλλα δεν bootαρει. Το εχω εδω και αρκετους μηνες @3.9 ghz με offset @1.26v max Για memory tweaking γενικά, προτείνω πρώτα static/all-core CPU settings με συντηρητικά (πολύ safe) clocks και voltages. Π.χ. για τον 2600 σου: 3.7GHz @ 1.25V. 1
SabotazNic Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, parsifal είπε Για memory tweaking γενικά, προτείνω πρώτα static/all-core CPU settings με συντηρητικά (πολύ safe) clocks και voltages. Π.χ. για τον 2600 σου: 3.7GHz @ 1.25V. Εν τω μεταξυ παιζω με τα pstates για clock με stock voltages εκει και παιζω με offset στο vcore. να το γυρισω στο cpu ratio oc? Οταν ψαχνιομουν, ειχα διαβασει οτι με τα pstates μπορεις να κατεβασεις το idle vcore <1, αλλα δεν το εχω καταφερει Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από SabotazNic
LIGHT1NG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 ως εκεί καλά είναι αλλά πολλά watt βλέπω , καρφί oc x43/override 1.275v
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα