Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Είναι σταθερά;

Πέρασε 200% memtest + TM5, φαίνεται σταθερό μέχρι στιγμής αλλά θα το βάλω να τρέξει stability το βράδυ καλού κακού. Οι μνήμες είναι μπελάς για να βρεις 100% stability.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spartan117 είπε

membenchzrjec.png

Είπα να παίξω λίγο με τα timings και αυτό είναι το καλύτερο stable setup μέχρι στιγμής σε 4x8 :D

tRDWR 8, tWRRD 1 δεν παίζει; tRDWR είναι ακριβώς το μισό από το tRCDRD σου, δε θα έπρεπε να χρειάζεσαι έξτρα delay από το tWRRD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, parsifal είπε

tRDWR 8, tWRRD 1 δεν παίζει; tRDWR είναι ακριβώς το μισό από το tRCDRD σου, δε θα έπρεπε να χρειάζεσαι έξτρα delay από το tWRRD.

Με 4 dimm δεν κάνει post με tWRRD κάτω από 3, με 2 dimm τρέχει 1 άνετα. Αυτό ήταν από τα πιο εκνευριστικά πράματα να κάνω debug όταν έβαλα 4 dimm.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 2
Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδια, εχω συστημα με ryzen 2700 και εκανα OC τις μνημες μου, ωστοσο δεν πειραξα την ταση SOC Voltage και παρατηρησα οτι ειναι αρκετα πιο ψηλα απ ότι γραφει το DRAM calculator.  Ειναι στα 1.08V-1.1V αντι για 1.025V. Να το αφησω στο auto ή να το πειράξω?

Όπως φαινεται στην εικόνα το BIOS εχει override mode και offset mode. Ποιο να επιλεξω?

Spoiler

859426066_.jpg.f1d37a4d525b96593477a12d6dcdf8a7.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostas123pao είπε

Kαλησπέρα παιδια, εχω συστημα με ryzen 2700 και εκανα OC τις μνημες μου, ωστοσο δεν πειραξα την ταση SOC Voltage και παρατηρησα οτι ειναι αρκετα πιο ψηλα απ ότι γραφει το DRAM calculator.  Ειναι στα 1.08V-1.1V αντι για 1.025V. Να το αφησω στο auto ή να το πειράξω?

Όπως φαινεται στην εικόνα το BIOS εχει override mode και offset mode. Ποιο να επιλεξω?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Είναι ασφαλές και χαμηλά όποτε και να το αφήσεις δεν θα πάθει κάτι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostas123pao είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Αφού δοκιμάζεις με προφίλ του DCfR, καλύτερα να βάλεις χειροκίνητα όλες τις recommended τιμές. Οπότε για Vsoc επέλεξε Override και από κάτω 1.025V.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dragonitelvl100 είπε

Ερωτηση το power down mode οn μου ανεβαζει latency . Με οff εχω cold boot. Δεν εχει να κανει με τη ταση οταν ειναι idle οι μνημες;

Άσε το Power Down, είναι τρελό χάσιμο απόδοσης.

Καλύτερα να τρέχεις τη μνήμη 300 MHz πιο χαμηλά παρά να ενεργοποιήσεις το Power Down.

Αφού ψάχνεσαι εδώ και καιρό με μνήμες και το βλέπεις ότι δεν τραβάνε, γιατί δεν πουλάς αυτές για να πάρεις κάτι καλό;

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Καλύτερα να τρέχεις τη μνήμη 300 MHz πιο χαμηλά παρά να ενεργοποιήσεις το Power Down.

Αφού ψάχνεσαι εδώ και καιρό με μνήμες και το βλέπεις ότι δεν τραβάνε, γιατί δεν πουλάς αυτές για να πάρεις κάτι καλό;

Γιατι τελικα θα πάνε ολα για πουλημα μια και καλη . Btw  η μητρικη ειναι μαρουλι μαζι με ryzen πρώτης γενιας. Με 3ης καλως φτιαχνει.

Afr x370 κ 1st gen είναι λιγο κακό κόμπο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Τόση διαφορά το power down ? Δεν ήξερα ότι παίζει ρόλο .Ή εννοείτε το gear down ? 

Έστω ότι θέλεις να τα κάνεις disable εκτός από τη συγχνοτητα τι άλλο μπορεί να παίζει ρόλο για να κάνει boot το pc ? Το volt / τα timings , τι άλλο ? 

Edit : επίσης όταν λέμε επιδόσεις εννοούμε κυριως latency ? Στη πράξη παίζει περισσότερο ρόλο από το bandwidth ? 

Επεξ/σία από nickk0kkav
Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Τόση διαφορά το power down ? Δεν ήξερα ότι παίζει ρόλο .Ή εννοείτε το gear down ? 

Έστω ότι θέλεις να τα κάνεις disable εκτός από τη συγχνοτητα τι άλλο μπορεί να παίζει ρόλο για να κάνει boot το pc ? Το volt / τα timings , τι άλλο ? 

Ναι το power down αυξάνει αρκετά το latency. Με GD on vs off ούτε 1ns διαφορά δεν βλέπω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Power down κάνει τις ram να τρέχουνε στην μισή ταχύτητα. Δεν αξίζει καλύτερα κατέβα σε frequency παρά να βάλεις το Power down mode

@yiannis1991 το 1ns το λές λίγο? το 1ns είναι ο λόγος που τα B-Die έχουνε διπλάσια τιμή απο τα Rev.E.. 

Επεξ/σία από Devastor
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Devastor είπε

Το Power down κάνει τις ram να τρέχουνε στην μισή ταχύτητα. Δεν αξίζει καλύτερα κατέβα σε frequency παρά να βάλεις το Power down mode

@yiannis1991 το 1ns το λές λίγο? το 1ns είναι ο λόγος που τα B-Die έχουνε διπλάσια τιμή απο τα Rev.E.. 

Ούτε 1 ns. 0.4-0.6 κάπου εκεί..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...