Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις overclock τους Ryzen 3ης γενιάς, ειδικά όταν το Safe voltage είναι κάτω απο 1.3V (υπάρχουνε αρκετά άτομα που κάνανε degrade το CPU τους τρέχοντας 1.29v) και με PBO και negative voltage offset πέρνεις καλύτερα αποτελέσματα και κρατάς και όλα τα FIT Sensor limits. 

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

240hz monitor =2080 super + με ιντελ i7/i9 με ποια λογική κιόλας να πάρει 3400G ενώ είχε και 2060.. αλλά anyway και τα 240 hz είναι υπερβολή εκτός και αν έχεις φράγκα για καλό gpu που προσωπικά θα προτιμούσα 2κ+144hz..

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμάζω για 3400 Fast με GD ON. Με 1.39V και procODT 53 έφαγε error στο HCI στα 72 λεπτά.  Με 1.40V και procODT 53 έβγαλε πιο γρήγορα error για κάποιο λόγο, στα 21 λεπτά. Δοκίμασα 1.39V και procODT 48 και έφαγε error στα 30 λεπτά. Με procODT 43.6 έκανε δύο reboots στο training και μετά φόρτωσε τα default timings @ 2400MHz..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

23 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δοκιμάζω για 3400 Fast με GD ON. Με 1.39V και procODT 53 έφαγε error στο HCI στα 72 λεπτά.  Με 1.40V και procODT 53 έβγαλε πιο γρήγορα error για κάποιο λόγο, στα 21 λεπτά. Δοκίμασα 1.39V και procODT 48 και έφαγε error στα 30 λεπτά. Με procODT 43.6 έκανε δύο reboots στο training και μετά φόρτωσε τα default timings @ 2400MHz..

ήθελα να ξερα δεν κουράστηκες? χδ περίμενε να βγει η 4ΧΧΧ σειρά ryzen αν και κατι μου λέει ότι θα φάμε φόλα με τις απλές Tomahawk ( πάλι καλά θα πρέπει να φτιάξω ένα 2ο τέλος του χρόνου) 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

ήθελα να ξερα δεν κουράστηκες? χδ περίμενε να βγει η 4ΧΧΧ σειρά ryzen αν και κατι μου λέει ότι θα φάμε φόλα με τις απλές Tomahawk ( πάλι καλά θα πρέπει να φτιάξω ένα 2ο τέλος του χρόνου) 

Χαχαχαχα. Έχω το 3200 fast που είναι τέρμα σφιχτά το οποίο είναι και stable και που και που κάνα ΣΚ όταν έχω χρόνο προσπαθώ για παραπάνω, ανεπιτυχώς προς το παρόν. Προσωπικά όταν βγουν οι 4000 θα πάρω τον 3700X :P Έτσι και αλλιώς 75άρι monitor έχω οπότε δεν χρειάζεται παραπάνω IPC (από του 3700Χ) και με την πτώση τιμής του 3700Χ θα είναι τέλειο deal και πολύ καλή αναβάθμιση από τον 2600 που έχω τώρα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

41 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Για 3400 Fast (εκτός από tRCDRD που το είχα 15 και κάναδυο subs που τα είχα πιο σφικτά) του παλιού calculator ήθελα 1.38V με ένα κιτ 4000C18 και 1.42V με ένα 3600 C17. Οπότε κάνε τους υπολογισμούς σου. Ή δοκίμασε τα Fast με tRCDRD=15.

Άσε το ProcODT στο 53.

Δοκίμασε το RTT_Nom = 34 αν μέχρι τώρα το είχες OFF ή δοκίμασε με OFF αν μέχρι τώρα το είχες στο 34.

• Like 1

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Λογικο δεν είναι ; Όσο κατεβάζεις αντίσταση γίνεται πιο επιρρεπή σε αστάθεια , όσο ανεβάζεις βελτιώνεται και αυξάνει και λιιιιγο η θερμοκρασία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, yiannis1991 said:

Βαράει το Trfc σου μάλλον, το έχεις πάνω απο 300? εμένα πχ για 3533 θέλει 19 trcdrd και 1.43v με GDM on ενώ για 3467 είμαι σταθερός στα 14-18-14-14-32-56 με 530 trfc και 1.42 χωρίς GDM (φυσικά και αυτό δίνει καλύτερο latency)

@LIGHT1NG ρώτησα την πολυαγαπημένη μας MSI για το πότε και ΑΝ θα δούμε Agesa 1.0.0.5 σε απλές b450/x470 

MSI.png

Πράγμα το οποίο απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ γιατί η AMD θα υποστηρίζει Ryzen 4000 series σε b450/x470 οπότε μάλλον πάνω σε κανένα "έμπειρο" θα έπεσα

Επεξ/σία από Devastor
  • Like 1

Επισκέπτης

@Devastor 285 tRFC, αυτό που προτείνει το calculator. Θα δοκιμάσω πρώτα με RTT_Nom off και μετά με παραπάνω τάση. tRCDRD = 15 και αύξηση του tRFC μόνο αν δεν δουλέψουν τα προηγούμενα..

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, Devastor είπε

Ποιο calculator δουλεύεις? τα 1.7.1 κλπ ΔΕΝ είναι για 1.0.0.4B, δοκίμασε 1.7.0

Είχα δοκιμάσει με τα προηγούμενα calculators. Τίποτα δεν δούλευε. Με τα timings του 1.7.3 έχει κρατήσει περισσότερο από ποτέ πριν βγάλει error. Θέλει tuning αλλά πιστεύω δεν είμαι μακριά..

Εγώ προσωπικά τα παράτησα όλα αυτά τα TM5/HCI/Karhu και πλέον μόνο Linpack extreme το οποίο μου βρίσκει αστάθεια στο 5λεπτο εκεί που όλα τα άλλα κάνανε ώρα

Επισκέπτης

Κάνει και για Ram το linpack; Νόμιζα είναι μόνο για τεστάρισμα του CPU OC..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από πού καταλαβαίνω τι agesa έχουμε; 

Το calculator 1.7.3 έχω και εγώ για μπουσουλα . 

Με τις μνήμες δεν έχω καταλάβει ρε παιδιά με τι τεσταρουμε τελικά  έχω δοκιμάσει 3600 fast με 1.36(1.38 bios) και έβγαλε membench του calculator ένα βράδυ ολόκληρο. 

Τρέχω ένα realbench μετά για να δω θερμοκρασίες και σε 5 λεπτά μπλε οθόνη . 

Ανεβάζω vddp από 0.9v σε 0.950v που είναι rec από  1.7.3 και αυξάνω κατά 1. 2 τρίτες τιμές και όλα κομπλέ. 

Επεξ/σία από dem

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...