SabotazNic Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 5/5/2020 στις 11:54 ΠΜ, Xoroxronis είπε Το πρώτο πράγμα που θες σίγουρα να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι θα πάρεις ακριβώς το ίδιο κιτάκι. Επάνω οι μνήμες σου έχουν ένα sticker, εκεί λέει ένα version. πχ αν είναι όντως αυτές που έχεις Hynix 8Gbit AFR θα λένε μάλλον Ver5.30. Πρέπει να κοιτάξεις και το δεύτερο κιτ να λέει Ver5.30. Οι συγκεκριμένες μνήμες που έχεις βγαίνουν με τουλάχιστον 4-5 διαφορετικά ICs. Θα είναι πολύ δύσκολο να πειραματιστείς με τα timings που θες, αν πχ το δεύτερο κιτ που θα πάρεις λεει Ver4.24 (DS Samsung 4Gbit E-Die). Το δεύτερο είναι να βάζεις καλύτερα στο calculator στον επεξεργαστή zen+. Τελικα μου απαντησαν και ειναι ver 4.32. Με γοογλη βρηκα οτι 4.31 ειναι b-die. Θεωρητικα, αν μου τυχει καλο chipset, δεν σημαινει αυτοματα οτι το oc θα επηρεαζεται απο το αρχικο kit που εχω? Επισης, οταν τις κουμπωσω, θα ηταν καλυτερο να γυρισω τα timings στα stock τους@3000? Τωρα τα εχω προς τα κατω. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από SabotazNic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 9 ώρες πριν, SabotazNic είπε Τελικα μου απαντησαν και ειναι ver 4.32 Κάποιο λάθος πρέπει να έχουν κάνει, μήπως σου το είπαν ανάποδα δλδ Ver4.23; 9 ώρες πριν, SabotazNic είπε Με γοογλη βρηκα οτι 4.31 ειναι b-die. Θεωρητικα, αν μου τυχει καλο chipset, δεν σημαινει αυτοματα οτι το oc θα επηρεαζεται απο το αρχικο kit που εχω? Οι μνήμες σου δεν βγαίνουν σε 4.31. Το καλύτερο OC που μπορείς να κάνεις, είναι αυτό που μπορεί να κάνει το χειρότερο IC που έχεις. Στην περίπτωση σου, μάλλον δε θα παίξουν καθόλου οι μνήμες. Ο λόγος είναι ότι αν είναι 4.23(Samsung 4Gbit D-Die) θα πει ότι είναι dual rank. Το άλλο σου κιτ είναι single rank. Οι αντιστάσεις(terminations) που θα βάλει η μητρική σου στο auto κατά πάσα πιθανότητα δε θα δουλέψουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Τότε ελπίζω το λάθος να είναι σε 5.32 😂 Τεσπα, τις έχω παραγγείλει ήδη και περιμένω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 1 minute ago, SabotazNic said: Τότε ελπίζω το λάθος να είναι σε 5.32 😂 Τεσπα, τις έχω παραγγείλει ήδη και περιμένω Είχα 4.32 και δεν πήγαιναν βήμα κυριολεκτικά, μόνο το XMP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 43 λεπτά πριν, Devastor είπε Είχα 4.32 και δεν πήγαιναν βήμα κυριολεκτικά, μόνο το XMP Μήπως θυμάσαι τι τσιπάκια ήταν αυτά; Samsung C-Die; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Τι έγραφε το Taiphoon ή τι πραγματικά ήτανε? To Taiphoon έγραφε "Samsung B-Die" τι πραγματικά ήτανε ένας Θεός ξέρει.. άλλοι λένε οτι ήτανε Β-Die αλλά χάλια bin άλλοι λέγανε οτι είναι D-Die, για να βρείς άκρη πρέπει να τα ανοίξεις να δείς, κάτι που εγώ προσωπικά ΔΕΝ τόλμησα απλά τα γύρισα πίσω Προσωπική μου άποψη, γύρνα το πίσω και πάρε κάτι αξιόλογο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Σε ευχαριστώ, εδώ https://www.hardwareluxx.de/community/threads/samsung-8gbit-ddr4-c-die-k4a8g085wc-oc-ergebnisse-im-startbeitrag-updated.1198323/ βλέπω να έχει αρκετές πληροφορίες για τα C-Dies, για όποιον θέλει να ασχοληθεί μαζί τους. Στην πρώτη παράγραφο επιβεβαιώνει και ότι τα 4.32 είναι C-Dies. Προσωπικά δεν είχα ιδέα ότι τα chip αυτά κυκλοφορούν σε retail. Νόμιζα ότι ήταν μόνο OEM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Ας βάλω με τα 3200 Fast του 1.7.3.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 31 minutes ago, yiannis1991 said: Ας βάλω με τα 3200 Fast του 1.7.3.. Δοκίμασε τα 3400 (Α3/Α2/Β2) fast με TRFC 285 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, Devastor είπε Τι έγραφε το Taiphoon ή τι πραγματικά ήτανε? To Taiphoon έγραφε "Samsung B-Die" τι πραγματικά ήτανε ένας Θεός ξέρει.. άλλοι λένε οτι ήτανε Β-Die αλλά χάλια bin άλλοι λέγανε οτι είναι D-Die, για να βρείς άκρη πρέπει να τα ανοίξεις να δείς, κάτι που εγώ προσωπικά ΔΕΝ τόλμησα απλά τα γύρισα πίσω Προσωπική μου άποψη, γύρνα το πίσω και πάρε κάτι αξιόλογο 2 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Σε ευχαριστώ, εδώ https://www.hardwareluxx.de/community/threads/samsung-8gbit-ddr4-c-die-k4a8g085wc-oc-ergebnisse-im-startbeitrag-updated.1198323/ βλέπω να έχει αρκετές πληροφορίες για τα C-Dies, για όποιον θέλει να ασχοληθεί μαζί τους. Στην πρώτη παράγραφο επιβεβαιώνει και ότι τα 4.32 είναι C-Dies. Προσωπικά δεν είχα ιδέα ότι τα chip αυτά κυκλοφορούν σε retail. Νόμιζα ότι ήταν μόνο OEM. Θα περιμενω να ερθουν μηπως και ειναι τελικα 5.32. Οπως και να εχει ειχα απο το καταστημα πιστωτικο, οποτε με συμφερε η αγορα τους, ακομα και αν φτασω να τα ξανα πουλησω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Τα 5.32 θα είναι Hynix CJR Downbin τουλάχιστον σε ένα build ενός φίλου Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από Devastor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Devastor είπε Δεν τα χρειάζεσε ΟΛΑ αυτά, ενα HCI 100% single και ενα 2ωράκι p95 448K-4096k και είσαι κομπλέ, ποτέ δεν είχα θέμα μετά απο αυτό. Όσο για το SoC παίξε με 1.1 και κατέβαζε @Devastor Απαντάω εδώ για να μην βγαίνουμε off στο άλλο θέμα. Κοιτά να δεις τι γίνεται. Έχω προσπαθήσει κρατώντας τα σφιχτά timings των b-die να πάω πάνω από 3200. Σε 3333 μέχρι 1.44V που είχα δοκιμάσει δεν έβρισκα σταθερότητα, ενώ στα 3200 παίζω με 1.35. Οπότε λογικά είναι θέμα σάπιου IMC που μου έτυχε με τον 2600, άσε που επίσης δεν αξίζει τόσο τάση παραπάνω για 3200->3333. Στα 3400 Safe παίζει αλλά έχω τα ίδια αποτελέσματα με 3200 Fast αφού η χαμηλότερη συχνότητα αντισταθμίζεται από τα πιο σφιχτά timings. Πέρα από το Odyseey, που είναι προβληματικό στο θέμα της CPU usage, δεν έχω αντιμετωπίσει cpu bottleneck πουθενά αλλού, αφού παίζω μόνο ΑΑΑ, τέρμα γραφικά, 75Hz monitor και δεν έχω και κάνα τέρας κάρτα, οπότε τέρμα gpu bound. Και από OC στα 4GHz all-core δεν είδα διαφορά, εκτός από μία πολύ μικρή στο blender. Οπότε το καλύτερο για μένα είναι 3200 Fast που είναι αρκετά σφιχτά τα timings και stock συχνότητα. Έτσι ξέρω ότι είναι 99.99% σταθερό και με χαμηλές τάσεις και 6-7 βαθμούς πιο κάτω σε load. Πιθανώς με μίξη timings θα βρω τη χρυσή τομή για σταθερότητα σε 3333 ή ακόμη και σε 3400, αλλά τόσος κόπος και χρόνος για 5-6% διαφορές και αν; Αν είχα 144Hz θα το κυνηγούσα πιο πολύ σίγουρα. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 25 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Απαντάω εδώ για να μην βγαίνουμε off στο άλλο θέμα. Κοιτά να δεις τι γίνεται. Έχω προσπαθήσει κρατώντας τα σφιχτά timings των b-die να πάω πάνω από 3200. Σε 3333 μέχρι 1.44V που είχα δοκιμάσει δεν έβρισκα σταθερότητα, ενώ στα 3200 παίζω με 1.35. Οπότε λογικά είναι θέμα σάπιου IMC που μου έτυχε με τον 2600, άσε που επίσης δεν αξίζει τόσο τάση παραπάνω για 3200->3333. Σου είχα πει ότι χρειάζεσαι GearDown = on από κάποια συχνότητα και πάνω (μάλλον τα 3333). Το δοκίμασες; Με χαμηλή τάση θα το είχες. Παρόμοιους χάλια 2600 έχουμε, σου μιλάω εκ πείρας. Με 3333 Fast και GD=off είχα προβλήματα σταθερότητας ενώ με 3400 Fast και GD=on δε μου κόλλησε/κράσαρε ποτέ. Δοκιμασμένο με δύο διαφορετικά B-Die kits. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Σου είχα πει ότι χρειάζεσαι GearDown = on από κάποια συχνότητα και πάνω (μάλλον τα 3333). Το δοκίμασες; Με χαμηλή τάση θα το είχες. Παρόμοιους χάλια 2600 έχουμε, σου μιλάω εκ πείρας. Με 3333 Fast και GD=off είχα προβλήματα σταθερότητας ενώ με 3400 Fast και GD=on δε μου κόλλησε/κράσαρε ποτέ. Δοκιμασμένο με δύο διαφορετικά B-Die kits. Ναι το δοκίμασα. HCI δεν έβγαλα ποτέ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 3 hours ago, yiannis1991 said: @Devastor Απαντάω εδώ για να μην βγαίνουμε off στο άλλο θέμα. Κοιτά να δεις τι γίνεται. Έχω προσπαθήσει κρατώντας τα σφιχτά timings των b-die να πάω πάνω από 3200. Σε 3333 μέχρι 1.44V που είχα δοκιμάσει δεν έβρισκα σταθερότητα, ενώ στα 3200 παίζω με 1.35. Οπότε λογικά είναι θέμα σάπιου IMC που μου έτυχε με τον 2600, άσε που επίσης δεν αξίζει τόσο τάση παραπάνω για 3200->3333. Στα 3400 Safe παίζει αλλά έχω τα ίδια αποτελέσματα με 3200 Fast αφού η χαμηλότερη συχνότητα αντισταθμίζεται από τα πιο σφιχτά timings. Πέρα από το Odyseey, που είναι προβληματικό στο θέμα της CPU usage, δεν έχω αντιμετωπίσει cpu bottleneck πουθενά αλλού, αφού παίζω μόνο ΑΑΑ, τέρμα γραφικά, 75Hz monitor και δεν έχω και κάνα τέρας κάρτα, οπότε τέρμα gpu bound. Και από OC στα 4GHz all-core δεν είδα διαφορά, εκτός από μία πολύ μικρή στο blender. Οπότε το καλύτερο για μένα είναι 3200 Fast που είναι αρκετά σφιχτά τα timings και stock συχνότητα. Έτσι ξέρω ότι είναι 99.99% σταθερό και με χαμηλές τάσεις και 6-7 βαθμούς πιο κάτω σε load. Πιθανώς με μίξη timings θα βρω τη χρυσή τομή για σταθερότητα σε 3333 ή ακόμη και σε 3400, αλλά τόσος κόπος και χρόνος για 5-6% διαφορές και αν; Αν είχα 144Hz θα το κυνηγούσα πιο πολύ σίγουρα. Δεν νομίζω να υπάρχει IMC σε 2600 που να μήν μπορεί να κάνει 3400, το αν εσύ δεν θέλεις να βάλεις παραπάνω Voltage είναι δικό σου θέμα αλλά μην περιμένεις να ποιάσεις τρελά κλοκια με χαμηλό voltage σε φάση XMP. Όσο για το Odyssey μου κάνει αρκετά δύσκολο εγώ που είμαι με RX 580 που είναι κλάσης χειρότερη απο την RTX 2060 να βλέπω διαφορά στα FPS (βασικά εκεί που θα δείς διαφορά είναι στα 1% Lows, όχι τόσο στα average) απο 3200->3400 και εσύ να μην είδες. Τώρα όσο αφορά το CPU Overclock φυσικά και αξίζει και στην τελική why not? κρύος είναι, τρελό voltage δεν ανεβάζεις και μιλάμε για 2600 που στην καλύτερη να ποιάσει 3700 all core boost γιατί απο εκεί και ύστερα βαράς τοίχο στο PPT/TDC και σε Gaming διαφορά σε θερμοκρασίες δεν θα δείς απο τα Stock ρολόγια (άντε 1-2 βαθμούς διαφορά), εκεί που θα δείς διαφορά θερμοκρασιών είναι σε stress test που θα έχεις 100+ watt κατανάλωση. Αν είχες Χ μοντέλο η 3η γενιά ναι θα σου έλεγα οτι το OC είναι άχρηστο αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα