Luciddream Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 1 hour ago, leros2004 said: Στη δική μου asus το pbo δουλεύει καλύτερα στο auto, τα ρολόγια μπουστάρουν το ίδιο με τα scalar αλλά το (στιγμιαίο) voltage είναι αισθητά χαμηλότερο... Βέβαια δεν έχω την Crosshair, έχω την απλή Prime 470 pro , ίσως έχει καλύτερο bios η δική σου Θα κάνω δοκιμές σήμερα που έχω χρόνο και φαίνεται να δουλεύει και OK το PC. Δεν νομίζω να το αφήσω με scalar x10 γιατί δεν είδα και τίποτα φοβερές επιδόσεις χτες. 6 hours ago, ultraex2003 said: 2 run και απο μενα !! Ryzen 2700Χ Περάσανε και memtest? Θα τα δοκιμάσω και εγώ αν και είμαι σίγουρος ότι δεν θα παίξουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Στόχος μας ήταν ο 7700k, στα πρώτα 6 λεπτά τον ξεπεράσαμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 17 λεπτά πριν, Luciddream είπε Θα κάνω δοκιμές σήμερα που έχω χρόνο και φαίνεται να δουλεύει και OK το PC. Δεν νομίζω να το αφήσω με scalar x10 γιατί δεν είδα και τίποτα φοβερές επιδόσεις χτες. Περάσανε και memtest? Θα τα δοκιμάσω και εγώ αν και είμαι σίγουρος ότι δεν θα παίξουν. Ναι εννοείται βασικά οι οποίες δοκιμές μου έγιναν στα 3800 c16 τα καθημερινά μου είναι 3533 c14 αυτά είναι από παλιά η βασική μου επιλογη δοκιμασμενα!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Πέτρος είπε Ας μη σχολιάσω το τι μου βγάζει εμένα το calc. Θα σηκώσω αργότερα screens, να ευθυμήσουμε. Τα ενδιάμεσα προφίλ (Α0, bad bin) έχουν κάποια μικρή σχέση με την πραγματικότητα (αλλά όχι με τις απαιτούμενες τάσεις κλπ). Βέβαια, 3400/14 δεν βλέπω ούτε με 14Volts, όχι με 1.4 (καλά, 3400/14 δεν βλέπω έτσι κι αλλιώς με τον συγκεκριμένο IMC). Τουλάχιστον, πέτυχαν το tRFC που μέχρι τώρα το πρότειναν για κάτι sub 300 και γελούσα μέχρι δακρύων. Αυτό εδώ, είναι αρκετά κοντά σε αυτό που έχω πλέον (βλ. παρακάτω), αλλά όχι με 1.35-1.37...με τίποτα. Στο 1.4 είμαι καλά (ήθελα 1.42 με παλιότερα AGESA) για πιο χαλαρές ρυθμίσεις, μάλιστα. Για fast κλπ, ούτε σαν αστείο εννοείται. Επιπλέον, δεν διαβάζει με κανένα τρόπο τα exports του Thaiphoon για κάποιο λόγο. Προτάσεις, ευπρόσδεκτες. Εδώ, τα τωρινά μου: Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από Πέτρος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως βλέπω ότι το πρόβλημα είναι η μητρική εκτός απο το IMC. Και άλλοι που έχω δει με x470 παίζουν μια χαρά με 3600 mhz+.. ενώ και εγώ με την x370 είμαι στα 70ns+ latency. Πάντως δεν βρίσκω χρόνο και υπομονή για δοκιμές με τις μνήμες.. έχω να σας πω μπράβο που το παλευετε 😛 Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από Luciddream 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 33 λεπτά πριν, Luciddream είπε Εγώ πάντως βλέπω ότι το πρόβλημα είναι η μητρική εκτός απο το IMC. Και άλλοι που έχω δει με x470 παίζουν μια χαρά με 3600 mhz+.. ενώ και εγώ με την x370 είμαι στα 70ns+ latency. Πάντως δεν βρίσκω χρόνο και υπομονή για δοκιμές με τις μνήμες.. έχω να σας πω μπράβο που το παλευετε 😛 Όντως πρέπει να βοηθήσει η μητρική και ο Imc αλλά επίσης πολλοί το ξεχνάμε στη πορεία να μπορούν να παίξουν και οι εκάστοτε μνήμες ψηλά Βλέπω ότι η asrock μου και ο 2700Χ ακούνε ψηλά και με δεδομένο ότι οι ballistic παίζουν αρκετά ψηλά θα περάσω σε δοκιμές πάνω από τα 3800 για να δούμε τι θα δούμε στη πορεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 38 λεπτά πριν, Luciddream είπε Εγώ πάντως βλέπω ότι το πρόβλημα είναι η μητρική εκτός απο το IMC. Και άλλοι που έχω δει με x470 παίζουν μια χαρά με 3600 mhz+.. ενώ και εγώ με την x370 είμαι στα 70ns+ latency. Πάντως δεν βρίσκω χρόνο και υπομονή για δοκιμές με τις μνήμες.. έχω να σας πω μπράβο που το παλευετε 😛 Υπάρχουν πολλοί που με x370 και 1xxx μια χαρά χαμηλά latency έχουν . Το θέμα είναι να πέσεις σε καλή cpu. Οι 3200 CL 14 είναι συνήθως καλές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 9 minutes ago, IoaZ said: Υπάρχουν πολλοί που με x370 και 1xxx μια χαρά χαμηλά latency έχουν . Το θέμα είναι να πέσεις σε καλή cpu. Οι 3200 CL 14 είναι συνήθως καλές. Έχεις κάποιο παράδειγμα να δω? Μήπως δοκιμάσω timings ή πάρω ιδέες τι φταίει. Εδώ δεν βλέπω κανέναν με x370 και PBO ας πούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 36 λεπτά πριν, Luciddream είπε Έχεις κάποιο παράδειγμα να δω? Μήπως δοκιμάσω timings ή πάρω ιδέες τι φταίει. Εδώ δεν βλέπω κανέναν με x370 και PBO ας πούμε. To pbo σε 1xxxx θεωρό ότι δεν χρειάζεται. Μπορείς να ανεβάσεις όλους τους πύρινες στα 3800 ή 4000. Για timings μπορείς να πάρεις μία ιδέα από μένα ή από spartan όταν είχε τον 1700. Πρόσφατα ανέβα τα timings μου. https://www.insomnia.gr/forums/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page/1422/?tab=comments#comment-57906402 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 19 minutes ago, IoaZ said: To pbo σε 1xxxx θεωρό ότι δεν χρειάζεται. Μπορείς να ανεβάσεις όλους τους πύρινες στα 3800 ή 4000. Για timings μπορείς να πάρεις μία ιδέα από μένα ή από spartan όταν είχε τον 1700. Πρόσφατα ανέβα τα timings μου. Zen+ έχω 2700x. Γενικά θέλω λίγο να παίξω με το σύστημα να το pusharω αν γίνεται, οπότε μπορέι να τα δοκιμάσω όλα. Απλά χάνω την υπομονή μου με τα RAM timings. Και ο spartan πάντως που τον είχα ρωτήσει δεν είχε καταφέρει πάνω απο 3466 που το έχω τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Πέτρος είπε Τα ενδιάμεσα προφίλ (Α0, bad bin) έχουν κάποια μικρή σχέση με την πραγματικότητα (αλλά όχι με τις απαιτούμενες τάσεις κλπ). Βέβαια, 3400/14 δεν βλέπω ούτε με 14Volts, όχι με 1.4 (καλά, 3400/14 δεν βλέπω έτσι κι αλλιώς με τον συγκεκριμένο IMC). Τουλάχιστον, πέτυχαν το tRFC που μέχρι τώρα το πρότειναν για κάτι sub 300 και γελούσα μέχρι δακρύων. Αυτό εδώ, είναι αρκετά κοντά σε αυτό που έχω πλέον (βλ. παρακάτω), αλλά όχι με 1.35-1.37...με τίποτα. Στο 1.4 είμαι καλά (ήθελα 1.42 με παλιότερα AGESA) για πιο χαλαρές ρυθμίσεις, μάλιστα. Για fast κλπ, ούτε σαν αστείο εννοείται. Επιπλέον, δεν διαβάζει με κανένα τρόπο τα exports του Thaiphoon για κάποιο λόγο. Προτάσεις, ευπρόσδεκτες. Εδώ, τα τωρινά μου: Νεότερα: Πέρα από το Thaiphoon xml που αρνείται να διαβάσει, μία φορά στις δύο (και πιο συχνά, ίσως) δεν βγάζει/υπολογίζει tRFC, δεν μηδενίζει πεδία με το reset, δεν-δεν-δεν. Θα το ξανακατεβάσω, αλλά τέτοιο clusterφακ μου κάνει εντύπωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 3 hours ago, Πέτρος said: Τα ενδιάμεσα προφίλ (Α0, bad bin) έχουν κάποια μικρή σχέση με την πραγματικότητα (αλλά όχι με τις απαιτούμενες τάσεις κλπ). Βέβαια, 3400/14 δεν βλέπω ούτε με 14Volts, όχι με 1.4 (καλά, 3400/14 δεν βλέπω έτσι κι αλλιώς με τον συγκεκριμένο IMC). Τουλάχιστον, πέτυχαν το tRFC που μέχρι τώρα το πρότειναν για κάτι sub 300 και γελούσα μέχρι δακρύων. Αυτό εδώ, είναι αρκετά κοντά σε αυτό που έχω πλέον (βλ. παρακάτω), αλλά όχι με 1.35-1.37...με τίποτα. Στο 1.4 είμαι καλά (ήθελα 1.42 με παλιότερα AGESA) για πιο χαλαρές ρυθμίσεις, μάλιστα. Για fast κλπ, ούτε σαν αστείο εννοείται. Επιπλέον, δεν διαβάζει με κανένα τρόπο τα exports του Thaiphoon για κάποιο λόγο. Προτάσεις, ευπρόσδεκτες. Εδώ, τα τωρινά μου: Σε Micron E-Die πάντως αυτά που δίνει για "bad bin" (το Α0 δεν παίζει για κάποιο λόγο) σε 3466 δεν έχουνε καμία σχέση με αυτά που έδινε ο 1.7.0. Πολύ χειρότερα timings και το voltage παραμένει το ίδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Σε Micron E-Die πάντως αυτά που δίνει για "bad bin" (το Α0 δεν παίζει για κάποιο λόγο) σε 3466 δεν έχουνε καμία σχέση με αυτά που έδινε ο 1.7.0. Πολύ χειρότερα timings και το voltage παραμένει το ίδιο Δεν ξέρω αν το έφτιαξε με βάση το AGESA 1005 το συγκεκριμένο, που οι περισσότεροι δεν το έχουμε πάρει (και θα αργήσουμε, ενδεχομένως). Υποτίθεται πως το συγκεκριμένο έχει πάρα πολλές βελτιώσεις για RAM, οπότε ίσως και το calculator σε αυτή την έκδοση να λειτουργεί με βάση αυτά τα δεδομένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Just now, Πέτρος said: Δεν ξέρω αν το έφτιαξε με βάση το AGESA 1005 το συγκεκριμένο, που οι περισσότεροι δεν το έχουμε πάρει (και θα αργήσουμε, ενδεχομένως). Υποτίθεται πως το συγκεκριμένο έχει πάρα πολλές βελτιώσεις για RAM, οπότε ίσως και το calculator σε αυτή την έκδοση να λειτουργεί με βάση αυτά τα δεδομένα. Δεν έχω προσωπική εμπειρία με το 1.0.0.5 αλλά σε γνωστό που το έχει σε μια tomahawk max μια χαρά του παίζουνε τα παλιά του 1.7.0.. επίσης λέει για 055.. μήπως ήθελε να πεί 075Ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, Devastor είπε Δεν έχω προσωπική εμπειρία με το 1.0.0.5 αλλά σε γνωστό που το έχει σε μια tomahawk max μια χαρά του παίζουνε τα παλιά του 1.7.0.. επίσης λέει για 055.. μήπως ήθελε να πεί 075Ε? Δεν ξέρω να σου πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα