Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 hours ago, Warlord1981 said:

VSOC 1.125V ομως μηπως ειναι υπερβολικο; Ή ειναι safe?

Το Auto VSoC γενικά δίνει πάντα αρκετά παραπάνω απο αυτό που πρέπει, εμένα μου έδινε 1.137 για 3000 ram σε χ470 gaming plus και παίζω με 1.05 σε 3400 cl14. Δοκίμασες με 1.1?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Devastor είπε

Το Auto VSoC γενικά δίνει πάντα αρκετά παραπάνω απο αυτό που πρέπει, εμένα μου έδινε 1.137 για 3000 ram σε χ470 gaming plus και παίζω με 1.05 σε 3400 cl14. Δοκίμασες με 1.1?

2 ερωτήσεις σχετικά

1ον το vsoc επιρεάζει τις θερμοκρασίες, σωστά;

2ον πως μπορούμε να βρούμε το minimum vsoc; Με trial n error;  Και με ποιά διαδικασία είναι πιο εύκολο/σωστό; 

Επεξ/σία από p_under

3 minutes ago, p_under said:

2 ερωτήσεις σχετικά

1ον το vsoc επιρεάζει τις θερμοκρασίες, σωστά;

2ον πως μπορούμε να βρούμε το minimum vsoc; Με trial n error;  Και με ποιά διαδικασία είναι πιο εύκολο/σωστό; 

Παίζει ρόλο στις θερμοκρασίες αλλά όχι σε τόσο σημαντικό βαθμό όπως το VCore, μέσα απο trial and error και απο stress tests και στρεσαρισμα του IMC, το Calculator πχ εμένα μου έδινε 1.025 για τις μνήμες (πέρασε κανονικά το Karhu με 7000% coverage) ενώ "χτύπαγε" στο linpack extreme, με 1.05 όλα καλά

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/5/2020 στις 10:49 ΠΜ, parsifal είπε

Custom P95 1024K-8192K 0.25min cycle για 1h

Ειχες ανεβασει πιο παλια και το 4096κ cycle 0.1 και με εχει βολεψει εμενα. Αν δεν βγαλει ερρορ αυτο μεσα σε 30 λεπτα, τοτε ειμαι οκ. Αντιθετως, αλλες φορες που εβρισκε ερρορ μεσα στα πρωτα λεπτα, το εβλεπα και in game οτι ειχα θεμα στο performance.

Επεξ/σία από SabotazNic

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Ειχες ανεβασει πιο παλια και το 4096κ cycle 0.1 και με εχει βολεψει εμενα. Αν δεν βγαλει ερρορ αυτο μεσα σε 30 λεπτα, τοτε ειμαι οκ. Αντιθετως, αλλες φορες που εβρισκε ερρορ μεσα στα πρωτα λεπτα, το εβλεπα και in game οτι ειχα θεμα στο performance.

Το πρόβλημα με το μεγάλο FFT range είναι ότι δεν προλαβαίνουν να τεσταριστούν όλες οι τιμές. Στο περίπου, με 2700X και RAM 3466 με σφιχτά timings, οι τελευταίες ρυθμίσεις που ανέφερα πιο πάνω θέλουν κοντά στο 3ωρο. Που είναι ΟΚ για τα δικά μου τεστ καθώς έχω κι ένα intermediate τεστ διάρκειας 4 ωρών στο P95 (κι αυτό 4 φορές με reboot ενδιάμεσα).

Στις 1/5/2020 στις 8:55 ΜΜ, Xoroxronis είπε

Έχω την αίσθηση ότι στην επόμενη έκδοση του calculator (μάλλον σε λίγες μέρες, μιας και τσεκάρει ακόμα o usmus το καινούργιο agesa1.0.0.5) το voltage που προτείνει για τα Rev.E θα πέσει αρκετά. Ήταν πάντα υπερβολικό.

Όπως είχα γράψει και λίγες σελίδες πίσω το voltage για Rev.E στη νέα έκδοση του calculator πήγε απο 1.45V σε 1.38V για 3800c16. Γενικώς πολλές αλλαγές στο νέο calculator.

IVKxdST.png

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 hour ago, Xoroxronis said:

Όπως είχα γράψει και λίγες σελίδες πίσω το voltage για Rev.E στη νέα έκδοση του calculator πήγε απο 1.45V σε 1.38V για 3800c16. Γενικώς πολλές αλλαγές στο νέο calculator.

Μπορείς να μου πεις απο που το κατέβασες? γιατί νομίζω τα περισσότερα site έχουν ακόμα το παλιό, και ένα που κατέβασα μου έβγαζε κάτι warnings.

Αποφάσισα και εγώ μετά απο πολλούς μήνες να ασχοληθώ πάλι. Έβαλα latest BIOS (7704) και είδα ότι έχει πάλι PBO settings που νομίζω τα είχαν βγάλει πιο παλιά γιατί έκραζα τότε. Έχω βάλει scalar X10 για τώρα και 3466 mhz RAM με όλα auto (16-24-24-58-82/1t) και 1.41v - τρέχει ήδη 15 λεπτά Karhu χωρίς error, τώρα θα δείξει. Διάβασα κάπου όμως ότι αυτό το UEFI έχει χαλάσει τα limits του Auto. Το βλέπω και στο Ryzen Master δίνει κάτι κουλά νούμερα. Θυμάται κανείς που βρίσκουμε τα limits? Μπορώ να τα ψάξω σε κανα φορουμ απλά έλεγα μήπως έχουμε πιο γρήγορο τρόπο😛2700x.PNG.894d0932a6052094a7e7dabc7e5fb4d2.PNG

Επεξ/σία από Luciddream

2 minutes ago, Xoroxronis said:

Μια χαρά, το άλλο του wttech μου έβγαζε warnings, αυτό φαίνεται οκ.

25 minutes ago, Luciddream said:

Θυμάται κανείς που βρίσκουμε τα limits? Μπορώ να τα ψάξω σε κανα φορουμ απλά έλεγα μήπως έχουμε πιο γρήγορο τρόπο

never mind τα βρήκα, πάλι καλά τα είχε γράψει αυτός εδώ 😛

Χαζεύω λίγο τα νέα presets.. Έχουν ενδιαφέρον, πχ B-Dies 3800c15 με 1.36-1.37V δεν είναι πολύ εύκολο να γίνει. Με τις δικές μου μνήμες (F4-3600C15D-16GTZ) που είναι A2 και έχουν 10layers, βλέπω απ το αρχείο των δοκιμών μου να θέλουν περίπου 1.405V για να το κάνουν. Μόνο με loose subs νομίζω μπορεί να γίνει το 1.36V. Επίσης βλέπω ανεβασμένα procODT, τη στιγμή που τα περισσότερα καλά boards κάνουν 32 εύκολα. Ίσως φέρνει αλλαγές πολλές το νέο agesa και το calculator είναι προσαρμοσμένο προς τα εκεί. Έχει σίγουρα ενδιαφέρον θα δείξει.

FsFhvJr.png

• Like 2

Έχουν κατεβάσει το voltage στις περισσότερες μνήμες.

Δεν τις βλέπω να δουλεύουν.

Στις rev Ε το έκαναν με τη λογική ότι έχουν κυκλοφορήσει ένα σωρό 3600 C16 και 4000 C18 και μάλλον για αυτές προορίζεται το 1.38V στα 3800.

• Like 1

17 ώρες πριν, Luciddream είπε

Έχω βάλει scalar X10 για τώρα και 3466 mhz RAM με όλα auto (16-24-24-58-82/1t) 

Στη δική μου asus το pbo δουλεύει καλύτερα στο auto, τα ρολόγια μπουστάρουν το ίδιο με τα scalar αλλά το (στιγμιαίο) voltage είναι αισθητά χαμηλότερο...  

Βέβαια δεν έχω την Crosshair, έχω την απλή Prime 470 pro , ίσως έχει καλύτερο bios η δική σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...