akoinonitos Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 17 ώρες πριν, Luciddream είπε Εν το μεταξύ είμαι και εγώ στην ίδια φάση, μπαίνω που και που και κοιτάω. Είναι μπλέξιμο αυτές οι μνήμες, οι δικές μου 16GB έχουν ακόμα 180 ευρώ και να πάρεις καινούριες 32GB έχει 20 ευρώ παραπάνω. Θα το σκεφτόμουν να τις δώσω και να πάρω 32GB αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να μπω στον κόπο να ψάχνω αγοραστή. Εμένα προσωπικά δεν μου φτάνουν τα 16GB εδώ και πολύ καιρό, και πλέον ακόμα και σε παιχνίδια είναι οριακά, δηλαδή ένα MW Warzone + OBS + Discord φτάνει τα 13GB περίπου, αν θες να κάνεις και τίποτα επιπλέον καληνύχτα. Τι ενοείς να χάσεις? Η μητρική σου τρέχει θεωρητικά τρέχει καλύτερα με 4 modules απο ότι με 2 λόγω T-Topology. Aπο 311 ευρω και πανω εχει το κιτ που λες, αυτο που βλεπεις ειναι διαφορετικο
kkatzos Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 58 λεπτά πριν, Luciddream είπε Επειδή τις κοίταγα χτες ένας είχε γράψει το παρακάτω στο skroutz Δεν ξέρω αν βοηθάει. Εμένα μου χει κανει πιο πολύ εντύπωση που κάποιοι τις έχουν κάνει και παίζουν με 2700x στα 3600 😛 Αυτό που διάβασες είναι για τις F4-3600C16D-16GTZNC . Το C στο τέλος σημαίνει ότι δεν είναι B-die αλλά Hynix CJR/DJR και βέβαια είναι τελείως διαφορετικό κιτ. 1
Warlord1981 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Luciddream είπε Επειδή τις κοίταγα χτες ένας είχε γράψει το παρακάτω στο skroutz Δεν ξέρω αν βοηθάει. Εμένα μου χει κανει πιο πολύ εντύπωση που κάποιοι τις έχουν κάνει και παίζουν με 2700x στα 3600 😛 Ακριβώς οτι λεει ο kkatzos λες για τις GTZNC φίλε. Εγώ δοκίμασα τις GTZN. @kkatzos Τελικά πάλι 1 error σε περιπου 5500% Karhu Ram Test.. Μήπως το Karhu λέει παπάτζες? Αν όχι μπορω να το διορθωσω με τα CADBUS ή θα μου βγει η πίστη ενδεχομένως και χωρις αποτελεσμα οποτε καλύτερα να παιξω με το κιτακι των 3200/c14 stock? Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από Warlord1981
bebius Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 3/5/2020 στις 7:56 ΜΜ, bebius είπε Μιας και λογικά τελειώσα σαν πρωταρης με το πρακτικό κομμάτι του memory oc για το τωρινό pc μου με τη βοήθεια σάς, ειπα να ριξω μια ματιά στη θεωρία και έψαξα λίγο παραπάνω για τη σημασία του tRFC. Η πιο ικανοποιητική εξήγηση που βρήκα λέει οτι ρυθμιζει πόσο χρόνο κάνουν (σε κύκλους) να φορτίσουν τα bits μιας σειρας της μνημης. Αν ανεβάσεις την ταχύτητα της μνήμης, μετα απο ένα σημείο δε θα φτάσει ο χρόνος tRFC ωστε να φορτισει ενα bit και να γινει από 0 -> 1 (οι κύκλοι κατα τους οποίος πρέπει να φορτισουν τα bits ειναι μικρότεροι σε χρόνο πλέον και θα έχουμε error). Αν ειναι πολύ μεγάλο το timing, θα αργήσει να γίνει η ανανέωση των bits ασχέτως της ταχύτητας. Όπως φαίνεται υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ τους και λογικά οταν βρεις ένα minimum για συγκεκριμένη συχνότητα, σε μεγαλύτερες συχνότητες το tRFC χρειαζεται αναπροσαρμογή προς τα πάνω. Επανέρχομαι καθώς δεν είχα ανεβάσει benchmark μετά την εύρεση του νέου minimum tRFC (από 515 σε 445): Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από bebius 3
Warlord1981 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Επισης 1 error στο Karhu Ram Test sto 5000% περιπου τι σημαινει σε real world? Ανα πασα στιγμη μπορει τακτικα να κρασαρουν games ή μπορει καποια στιγμη μια στο τοσο; Ή ειναι τελειως random? Ενα ram test error ειναι το ιδιο οποτε κ οσες φορες κιαν παρουσιαστει στο stress test? Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από Warlord1981
Luciddream Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 3 hours ago, akoinonitos said: Aπο 311 ευρω και πανω εχει το κιτ που λες, αυτο που βλεπεις ειναι διαφορετικο Δεν είπα ότι είναι το ίδιο, αλλά ας πούμε ότι βρίσκεσαι στην περίπτωση μου, τι θα πάρεις? Έτσι και αλλιώς στα 3600 δεν παίζει ο 2700x, ας πούμε ότι παίρνω κάτι future proof, ή θα πάρω το ίδιο kit με το δικό μου που το πήρα με το σκεπτικό ότι θα πέσει στο μέλλον (δεν έπεσε), ή θα πάρω το Hynix, που στην τελική μπορεί να παίζει και καλύτερα απτο Samsung b-die. Μόνο το να πουλήσω αυτό που έχω βλέπω σαν λύση και να πάρω κάτι πιο φτηνό που θα το αξιοποιήσω καλύτερα. 2 hours ago, kkatzos said: Αυτό που διάβασες είναι για τις F4-3600C16D-16GTZNC . Το C στο τέλος σημαίνει ότι δεν είναι B-die αλλά Hynix CJR/DJR και βέβαια είναι τελείως διαφορετικό κιτ. Αυτό δεν το βρήκα χτες που έψαξα λίγο για να δω τι είναι οι Neo, όλοι γράφανε για Hynix οπότε νόμιζα ότι ήταν ίδιες. Anyway λογικό μου φαίνεται να μην παίζει το XMP, πότε έπαιζε για να παίξει τώρα?
SabotazNic Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 23 ώρες πριν, leros2004 είπε Γιατι θες να πας σε 32gb ram ? 15 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Το πρώτο πράγμα που θες σίγουρα να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι θα πάρεις ακριβώς το ίδιο κιτάκι. Επάνω οι μνήμες σου έχουν ένα sticker, εκεί λέει ένα version. πχ αν είναι όντως αυτές που έχεις Hynix 8Gbit AFR θα λένε μάλλον Ver5.30. Πρέπει να κοιτάξεις και το δεύτερο κιτ να λέει Ver5.30. Οι συγκεκριμένες μνήμες που έχεις βγαίνουν με τουλάχιστον 4-5 διαφορετικά ICs. Θα είναι πολύ δύσκολο να πειραματιστείς με τα timings που θες, αν πχ το δεύτερο κιτ που θα πάρεις λεει Ver4.24 (DS Samsung 4Gbit E-Die). Το δεύτερο είναι να βάζεις καλύτερα στο calculator στον επεξεργαστή zen+. Είναι hynix afr single rank οι δικές μου. Σίγουρα για να ξέρω, θα πρέπει να τις αγοράσω. Οπότε πάω στην τύχη. Στο chip παίζει ρόλο το χρώμα? Λέω να πάρω το μαύρο kit μιας και φθηνότερο, αλλά για να έχω black & red look. 23 ώρες πριν, Luciddream είπε . Εμένα προσωπικά δεν μου φτάνουν τα 16GB εδώ και πολύ καιρό, και πλέον ακόμα και σε παιχνίδια είναι οριακά, δηλαδή ένα MW Warzone + OBS + Discord φτάνει τα 13GB περίπου, αν θες να κάνεις και τίποτα επιπλέον καληνύχτα. Τι ενοείς να χάσεις? Η μητρική σου τρέχει θεωρητικά τρέχει καλύτερα με 4 modules απο ότι με 2 λόγω T-Topology. Τα ίδια και εδώ. Με cod, opera, discord έχω 13-14. Και δεν θέλω να χρησιμοποιώ και islc για να χρησιμοποιώ και τον τελευταίο διαθέσιμο χώρο στις μνήμες. Επίσης, από bench που είδα, σε 1440p ανάλυση (που παίζω εγώ) τα avg fps έχουν μικρή βελτίωση, αλλά τα min fps αρκετά μεγαλύτερη Βρήκα screenshot από το kit που έχω.
kkatzos Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, Warlord1981 είπε Ακριβώς οτι λεει ο kkatzos λες για τις GTZNC φίλε. Εγώ δοκίμασα τις GTZN. @kkatzos Τελικά πάλι 1 error σε περιπου 5500% Karhu Ram Test.. Μήπως το Karhu λέει παπάτζες? Αν όχι μπορω να το διορθωσω με τα CADBUS ή θα μου βγει η πίστη ενδεχομένως και χωρις αποτελεσμα οποτε καλύτερα να παιξω με το κιτακι των 3200/c14 stock? Σε περιορίζει η μητρική. Άρχισε να δοκιμάζεις 3600 14-15-14 με τα Fast Timings του Ryzen Calculator. Και για testing να χρησιμοποιείς το memtest του calculator 1
Warlord1981 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, kkatzos είπε Σε περιορίζει η μητρική. Άρχισε να δοκιμάζεις 3600 14-15-14 με τα Fast Timings του Ryzen Calculator. Και για testing να χρησιμοποιείς το memtest του calculator Eτρεξα overnight Karhu Ram Test και στις υφισταμενες 3200 (που ειναι στο QVL) σε XMP stock και εβγαλε error στο περιπου 12000%. Φανταζομαι σε τοσο μεγαλο run ειναι οκ ετσι?
kkatzos Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε Eτρεξα overnight Karhu Ram Test και στις υφισταμενες 3200 (που ειναι στο QVL) σε XMP stock και εβγαλε error στο περιπου 12000%. Φανταζομαι σε τοσο μεγαλο run ειναι οκ ετσι? Άσε το Karhu. Τρέξε αυτό που σου είπα, είναι καλύτερο τεστ. Αν για 1-2 ώρες είσαι σταθερός είσαι ΟΚ.
Warlord1981 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, kkatzos είπε Άσε το Karhu. Τρέξε αυτό που σου είπα, είναι καλύτερο τεστ. Αν για 1-2 ώρες είσαι σταθερός είσαι ΟΚ. Μονο τα timings του calculator ή τα παντα (τασεις, αντιστασεις, gear down Κλπ) Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από Warlord1981
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν θα πρέπει ποτέ να βγάζει error ακόμη και 1 βδομάδα να το τρέχεις. Αυτά τα errors είναι τυχαία, απλά θέλει ώρες για να τα πιάσει το τεστ. Άπαξ και βγάλει error είναι unstable οι μνήμες. Το HCI είναι υποτίθεται το καλύτερο τεστ. Αν βγάλει overnight με 0 errors τότε κατά 99.9% είσαι κομπλέ.. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
Xoroxronis Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, SabotazNic είπε Στο chip παίζει ρόλο το χρώμα? Λέω να πάρω το μαύρο kit μιας και φθηνότερο, αλλά για να έχω black & red look. Όχι δε παίζει ρόλο το χρώμα. Γνώμη μου πάντως είναι να μη μπλέξεις με διαφορετικά IC.
SabotazNic Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Όχι δε παίζει ρόλο το χρώμα. Γνώμη μου πάντως είναι να μη μπλέξεις με διαφορετικά IC. Ναι απλα λεω οτι αν δεν τις αγορασω, δεν θα ξερω τι θα μου πεσει. Θα ρωτησω και μια το καταστημα να δω αν απο εξω φαινεται καπως γιατι δεν εχω την συσκευασια για να το τσεκαρω ο ιδιος.
Luciddream Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 5 hours ago, Warlord1981 said: Eτρεξα overnight Karhu Ram Test και στις υφισταμενες 3200 (που ειναι στο QVL) σε XMP stock και εβγαλε error στο περιπου 12000%. Φανταζομαι σε τοσο μεγαλο run ειναι οκ ετσι? Μήπως ανεβάζουν θερμοκρασία οι μνήμες? Και εγώ με Karhu τεστάρω αλλά 30 λεπτά maximum. Και είμαι stable εδώ και χρόνια όταν αλλάζω speed / timings. 4 hours ago, yiannis1991 said: Το HCI είναι υποτίθεται το καλύτερο τεστ. Αν βγάλει overnight με 0 errors τότε κατά 99.9% είσαι κομπλέ.. source? όταν πήρα το karhu όλοι λέγαν για karhu. Άλλος λέει του calculator.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα