Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Έχω παρατηρήσει ότι το DRAM Voltage καμία φορά όταν τρέχω κάποιο stress test πάει από 1.36V, που το έχω στα BIOS, στα 1.376V. Όχι μόνιμα, απλά κάνει spike κάποιες φορές. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μήπως φταίει το LLC που έχω βάλει στον CPU; Ή μήπως απλά κάνει λάθος report το HWiNFO64; Με ένα παλιότερο BIOS δεν γινόταν αυτό πάντως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, bebius είπε Ναι φίλε μου, αυτά που είχα είναι σωσμένα και τα δοκιμάζω ώρες. Σήμερα έλιωσα και CoD που φορτώνει καλά το CPU. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Μπορείς να μου πεις με ποια σειρά να δουλέψω για τα xxxxxSCL, tRRDx και tFAW; Για την τάση εννοείς να ανεβάζω 0.01V όταν δε παίζει κάτι και να δοκιμάζω ξανά; Όταν με το καλό σταθεροποιηθείς, ρίξε ένα καλό AIDA+RTC εδώ, να τα βλέπω να κλαίω. Είμαι με πιο σφικτά timings από εσένα, στα 3400, κι όμως έχω αρκετά χειρότερα αποτελέσματα σε latency. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MORBID21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, kkatzos είπε Το XMP περιέχει 4-5 timings μόνο. Όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν αυτόματα από τη μητρική/BIOS. στα 3400 με 16-19-19-19 και όλα στο Auto σου δούλεψε; Άρα μπορεί να βρήκες το πρόβλημα σου. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις και τα Fast timings με tRFC 60-70 πάνω από όσο δίνει το calculator. Γενικά σκοπός σου είναι τα xxxxxSCL να είναι 4/4 (ή 3/3 αν είσαι τυχερός) και τα tRRDS/tRRDL 4/6 και το tFAW = 4 x tRRDS (δηλ. 16) Και δοκίμασε και το tRCDRD στο 18 που βλέπω δουλεύει σε πολλούς με CJR . στα 3400 με 16-19-19-19 και όλα στο Auto μου εβγαλε αμεσως λαθη και μολις πηγα να βγαλω screenshot aida +rtc κρασαρισε ρευμα δεν πειραξα πουθενα,ολα μαμα Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από MORBID21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kkatzos είπε Άφησε τα SCL στο 4/4. Βάλε τα άλλα 4/6/20 και +0.01V για αρχή. Αν είσαι σταθερός δοκιμάζεις με την ίδια τάση και για 4/5/16, αλλιώς ανεβάζεις ακόμα 0.01V. Για το 4/6/20 από 1.4V έφτασα 1.42V για να μπουτάρει και να διαβαστούν οι τιμές κανονικά. Στο TM5 όμως ενώ ξεκινάει κανονικά, μετά απο ένα τρίλεπτο σταματάει το τεστ, δηλαδή μένει το παράθυρο ακριβώς όπως είναι αλλά απελευθερώνεται η μνήμη και πλέον δεν είναι highlighted ο αριθμός του τεστ ενώ το χρονόμετρο μετράει κανονικά. Τι παίζει; Μήπως φταίει που ανοίγω και άλλα πράγματα ταυτόχρονα; Και χτες βέβαια το ίδιο έκανα χωρίς κανένα πρόβλημα. Εdit: Μάλλον είχε καθυστερήσει παραπάνω από το συνηθισμένο όταν πήγε να περάσει στο 2ο κύκλο. Τώρα πέρασε κανονικά τον 1ο και συνεχίζει. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από bebius Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MORBID21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Στις 25/4/2020 στις 10:37 ΠΜ, yiannis1991 είπε Ε τότε θα έχει σάπιο IMC ο 2600 σου, σαν τον δικό μου. Εγώ πάνω από 3200 δεν μπορώ να τις πάω ούτε με πιο χαλαρά timings, βγάζει συνέχεια error στο HCI, και έδωσα και ένα σωρό λεφτά για b-dies . Αλλά δεν πειράζει αργότερα θα πάω στον 3700Χ ή σε κάποιον αντίστοιχο 4000 οπότε θα τις ανεβάσω εκεί. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις με XMP και να κάνεις OC στο CPU. Ξεκίνα με 4GHz 1.2875V τάση και LLC = 4. Σε 'μενα με αυτά είναι σταθερός. Ουσιαστικά θα πας από 3.675 στα 4 στο all-core και αντίστοιχα στα παιχνίδια. Αυτό το boost clock 3.9 δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Μόνο σε πολύ χαμηλά loads και μέχρι 2-3 πυρήνες. Ο 2600Χ έχει all-core 4.025, οπότε θα είναι σαν να έχεις έναν stock 2600X. Αν δεις ότι είσαι σταθερός εκεί, είτε κατεβάζεις τάση είτε ανεβάζεις συχνότητα. Η τάση καλό θα ήταν να μην πάει πάνω από 1.3.. 4GHz 1.2875V τάση και LLC = 4 σκαει στα δευτερολεπτα ενα cinebench 15 που ετρεξα.το ιδιο και με 1.3 και ουτε με 1.3125 LLC4 μονο στο cpu εβαλα ολα τα αλλα γενικως μαμα εκτος απο τις μνημες σε xmp 3200 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια στο mobo της υπογραφης βγηκε πριν 5 μέρες BIOS Update με μοναδικό release note: Update Agesa to 1004B To αμεσως προηγουμενο (αυτο που φοράω τωρα) είχε βγει 24/9/19 και ηταν με το AGESA 1.0.0.3ABBA Στο υφιστάμενο λοιπόν είχα κλοκάρει με τη βοήθεια του forum εδώ τις ram της υπογραφης στα 3733/[email protected] σταθερά. O cpu ειναι stock. Εαν αναβαθμίσω στο τελευταιο BIOS και ξαναπεράσω μία μία όλες τις ρυθμίσεις της ram ακριβώς ίδιες, υπάρχει περίπτωση να μην είναι πλέον σταθερές και να χρειάζεται νέο tweaking? Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από Warlord1981 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 36 λεπτά πριν, MORBID21 είπε 4GHz 1.2875V τάση και LLC = 4 σκαει στα δευτερολεπτα ενα cinebench 15 που ετρεξα.το ιδιο και με 1.3 και ουτε με 1.3125 LLC4 μονο στο cpu εβαλα ολα τα αλλα γενικως μαμα εκτος απο τις μνημες σε xmp 3200 Πάρτα ένα ένα για να βγει άκρη. Πρώτα το cpu. Δοκίμασε μεγαλύτερo LLC και παρατήρησε την τάση στο full load να είναι κοντά σε αυτή που θέτεις και να μην κάνει άλματα προς τα πάνω. Αν δεν παίξει ανέβασε την τάση 0.01V. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MORBID21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) ειπα να ακολουθησω την συμβουλη του φιλου και να μην παω πολυ πανω απο τα 1.3v CPU LLC 5 H 6 πχ? με 1.3125 και LLC 6 παλι δεν βγαζει cinebench 15 η ταση full load δεν κουνιεται καθολου προς τα πανω.μονο πεφτει στα 1.28κατι Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από MORBID21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, MORBID21 είπε ειπα να ακολουθησω την συμβουλη του φιλου και να μην παω πολυ πανω απο τα 1.3v CPU LLC 5 H 6 πχ? με 1.3125 και LLC 6 παλι δεν βγαζει cinebench 15 η ταση full load δεν κουνιεται καθολου προς τα πανω.μονο πεφτει στα 1.28κατι Την τελευταία φορα που κοίταξα θεωρούταν safe οτιδήποτε κάτω απο 1.37V. Μην το πάρεις για δεδομένο. Παίζουν ρόλο και οι θερμοκρασίες εννοείται στην ασφάλεια. Στην τελική πάντως αν δε παίζει πρέπει ή να ανέβει η τάση ή να πέσει η συχνότητα. Ποια μητρική έχεις; Για να δούμε τι σημαίνει κάθε επίπεδο του LLC. 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Όταν με το καλό σταθεροποιηθείς, ρίξε ένα καλό AIDA+RTC εδώ, να τα βλέπω να κλαίω. Είμαι με πιο σφικτά timings από εσένα, στα 3400, κι όμως έχω αρκετά χειρότερα αποτελέσματα σε latency. Έπαιξε πεντάκυκλο το tFAW=16 Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από bebius 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MORBID21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, bebius είπε Την τελευταία φορα που κοίταξα θεωρούταν safe οτιδήποτε κάτω απο 1.37V. Μην το πάρεις για δεδομένο. Παίζουν ρόλο και οι θερμοκρασίες εννοείται στην ασφάλεια. Στην τελική πάντως αν δε παίζει πρέπει ή να ανέβει η τάση ή να πέσει η συχνότητα. Ποια μητρική έχεις; Για να δούμε τι σημαίνει κάθε επίπεδο του LLC. Έπαιξε πεντάκυκλο το tFAW=16 MOBO MSI B450-A PRO Μολις βρω σταθερη συχνοτητα στα 1.3 περιπου παω να δοκιμασω και εγω με τις μνημες μονες τους να συγκρινω που βρισκομαι σε σχεση με τις δικες σου δεν παω πανω απο 1.32 στο CPU μιας και ειπαν καποια παληκαρια εδω οτι δεν αξιζει τον κοπο το ρισκο απο εκει και πανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, MORBID21 είπε ειπα να ακολουθησω την συμβουλη του φιλου και να μην παω πολυ πανω απο τα 1.3v CPU LLC 5 H 6 πχ? με 1.3125 και LLC 6 παλι δεν βγαζει cinebench 15 η ταση full load δεν κουνιεται καθολου προς τα πανω.μονο πεφτει στα 1.28κατι Δεν αξίζει να ανέβεις και άλλο τάση. Δοκίμασε με 1.2875V LLC=4 και 3.9GHz, Αν δεν είναι σταθερό δοκίμασε LLC = 3 αλλά όχι πιο πάνω. Αν είναι σταθερό δοκίμασε μήπως ανέβεις λίγο συχνότητα ή κατέβεις στην τάση κρατώντας τα 3,9.. @MORBID21Ποια μητρική έχεις; Πώς πάνε τα LLC; Εμένα το 1 είναι το πιο ισχυρό.. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Δεν αξίζει να ανέβεις και άλλο τάση. Δοκίμασε με 1.2875V LLC=4 και 3.9GHz, Αν δεν είναι σταθερό δοκίμασε LLC = 3 αλλά όχι πιο πάνω. Αν είναι σταθερό δοκίμασε μήπως ανέβεις λίγο συχνότητα ή κατέβεις στην τάση κρατώντας τα 3,9.. @MORBID21Ποια μητρική έχεις; Πώς πάνε τα LLC; Εμένα το 1 είναι το πιο ισχυρό.. Και στη δικιά του την MSI το ίδιο ισχύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 45 λεπτά πριν, bebius είπε Έπαιξε πεντάκυκλο το tFAW=16 Μια χαρά σε βρίσκω. Έχεις σχεδόν τερματίσει τα sub-timings. Δες αν μπορείς με την ίδια τάση να δουλέψεις το tRCDRD=18. Επίσης δες αν μπορείς να κάνεις το GearDown = OFF. Όχι και τα δύο μαζί. Ένα κάθε φορά. Είναι και τα δύο ζόρικα, υπόψιν. Μην ανεβάσεις τάση, αν δουλέψουν καλώς. Αλλιώς τα αφήνεις. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, bebius είπε Έπαιξε πεντάκυκλο το tFAW=16 Για να καταλάβεις γιατί "γκρινιάζω". Εδώ είναι με σχεδόν όλα μου τα timings πιο σφικτά απο εσένα. Οκ, 1ης γενιάς επεξεργαστής+1ης γενιάς chipset, δεν παραπονιέμαι. Απλά που και που, με "τρώει". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MORBID21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε Δεν αξίζει να ανέβεις και άλλο τάση. Δοκίμασε με 1.2875V LLC=4 και 3.9GHz, Αν δεν είναι σταθερό δοκίμασε LLC = 3 αλλά όχι πιο πάνω. Αν είναι σταθερό δοκίμασε μήπως ανέβεις λίγο συχνότητα ή κατέβεις στην τάση κρατώντας τα 3,9.. @MORBID21Ποια μητρική έχεις; Πώς πάνε τα LLC; Εμένα το 1 είναι το πιο ισχυρό.. κομπλε 3.9 1.275 LLC4 CINEBENCH 15 .Το 20 δεν το βγαζει απο θερμοκρασιες αλλα κλαιν γιατι απο βδομαδα που θα εχω καινουργια ψυκτρα και παστα θα δοκιμασω μηπως παιζει και λιγο πιο ψηλα. μαλλον παω για μνημες μονες τους για τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα