leros2004 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 54 λεπτά πριν, bebius είπε Pubg, Warzone και Fortnite η γυναίκα μου. 5700xt Nitro. 144hz και 1080 ανάλυση ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, bebius είπε Pubg, Warzone και Fortnite η γυναίκα μου. 5700xt Nitro. Γιατί έχεις δει cpu bottleneck σε αυτά; 144Hz οθόνη έχεις; Κάνα 5άρι fps να πάρεις πάντως. Εγώ κάπου τόσο πήρα στο Odyssey που πέφτει και φουλ cpu bottleneck.. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, bebius είπε Με συγχωρείς, xml ήθελα να πω. Το σύστημα λειτουργεί ενάμιση χρόνο με xmp κανονικά, απλα θέλω να πάρω κάτι παραπάνω αν γίνεται γιατί παίζω cpu bound games. Εσυ έννοεις να ξεχάσω το tweaking; Ή να ξεκινήσω τελικά σεταρισμα πάνω στο xmp profile; Screenshot απο που να ανεβάσω; Όχι, όχι...να μην ξεχάσεις το tweaking! Tweaking is life! Αλλά θέλει υπομονή (και τους κκ @akoinonitos, @malakudi και κάποιους άλλους μη εξαιρετέους). Από ότι αναφέρεις, πάντως, παίζεις με stock επεξεργαστή? Σήκωσέ τον...είναι το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις, γρήγορα και "ανέξοδα". Πιθανότατα θα τον πας 3.8-4.1 χωρίς πολλά-πολλά (σε τί ψύξη τον έχεις? αν έχεις την stock, αναγκαστικά πας για σφίξιμο μνημών μόνο ή την αλλάζεις). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 34 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Γιατί έχεις δει cpu bottleneck σε αυτά; 144Hz οθόνη έχεις; Κάνα 5άρι fps να πάρεις πάντως. Εγώ κάπου τόσο πήρα στο Odyssey που πέφτει και φουλ cpu bottleneck.. Νομίζω ότι πέφτει λιγο bottleneck, 144hz 1440p. 13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Όχι, όχι...να μην ξεχάσεις το tweaking! Tweaking is life! Αλλά θέλει υπομονή (και τους κκ @akoinonitos, @malakudi και κάποιους άλλους μη εξαιρετέους). Από ότι αναφέρεις, πάντως, παίζεις με stock επεξεργαστή? Σήκωσέ τον...είναι το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις, γρήγορα και "ανέξοδα". Πιθανότατα θα τον πας 3.8-4.1 χωρίς πολλά-πολλά (σε τί ψύξη τον έχεις? αν έχεις την stock, αναγκαστικά πας για σφίξιμο μνημών μόνο ή την αλλάζεις). Ωραία, θα το ξεζουμισω αν μπορέσω. Τον επεξεργαστή τον σηκώνω με ryzen master μονο για τα games στα 4ghz δροσερά. Εχω την κλασσική 212 evo με το νεο fan silencio της CM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, bebius είπε Νομίζω ότι πέφτει λιγο bottleneck, 144hz 1440p. Ωραία, θα το ξεζουμισω αν μπορέσω. Τον επεξεργαστή τον σηκώνω με ryzen master μονο για τα games στα 4ghz δροσερά. Εχω την κλασσική 212 evo με το νεο fan silencio της CM. Έχεις πιο ισχυρό επεξεργαστή/νήμα από εμένα (1700 στα 3.8), με πιο ισχυρή κάρτα αντίστοιχα (V56 oc/uv). Σε 1440 έχω κάπου 100fps μ.ο. σε BFV (ultra/v.hi+tweaks). Για τα παιγνίδια που περιγράφεις, πρέπει να έχεις τερματισμένα τα 144...θες/χρειάζεσαι παραπάνω? Όλα γίνονται, όρεξη να έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Με το 9 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Έχεις πιο ισχυρό επεξεργαστή/νήμα από εμένα (1700 στα 3.8), με πιο ισχυρή κάρτα αντίστοιχα (V56 oc/uv). Σε 1440 έχω κάπου 100fps μ.ο. σε BFV (ultra/v.hi+tweaks). Για τα παιγνίδια που περιγράφεις, πρέπει να έχεις τερματισμένα τα 144...θες/χρειάζεσαι παραπάνω? Όλα γίνονται, όρεξη να έχεις. Με το BFV δεν έχω ασχοληθεί οπότε δε μπορώ να συγκρίνω. Με χαμηλωμένα γραφικά, στο Pubg εχω μεγαλες διακυμάνσεις και πολλές φορες μεσο όρο 90-110 ανάλογα με το χάρτη κλπ., στο Warzone μέσο ορο 110 με dips στα 80-90. Με ενδιαφέρει γενικά το οc και θέλω να το πουσαρω κι άλλο μεχρι να βάλουμε τους 4xxx. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από bebius Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, bebius είπε Με το Με το BFV δεν έχω ασχοληθεί οπότε δε μπορώ να συγκρίνω. Με χαμηλωμένα γραφικά, στο Pubg εχω μεγαλες διακυμάνσεις και πολλές φορες μεσο όρο 90-110 ανάλογα με το χάρτη κλπ., στο Warzone μέσο ορο 110 με dips στα 80-90. Με ενδιαφέρει γενικά το οc και θέλω να το πουσαρω κι άλλο μεχρι να βάλουμε τους 4xxx. Έβαλα το BFV σαν κάτι βαρύ γενικά (θέλει και cpu και gpu), αλλά καλά βελτιστοποιημένο για AMD κάρτες. Για το PUBG ήξερα ότι απλά "μισεί" τις AMD, αλλά δεν ήξερα πόσο. Έριξα μια ματιά εδώ (ναι, παλιό, αλλά δεν νομίζω κάτι να βελτιώθηκε τρομαχτικά) και αν όντως δεν άλλαξε κάτι στη μηχανή του παιγνιδιού, το πρόβλημα (μάλλον) δεν είναι ο επεξεργαστής...είναι η gpu σου, όχι γιατί δεν είναι καλή, αλλά απλά γιατί δεν γουστάρει ο συγκεκριμένος τίτλος. Πόση χρήση έχει η κάρτα σου όταν παίζεις? Αν είσαι >95%, πρακτικά μπουκάλι δεν έχεις από επεξεργαστή και ελάχιστα θα κερδίσεις από tuning (στο συγκεκριμένο, πάντα). Κάτσε να μπουν τα μεγάλα κεφάλια στο θέμα, θα έχεις σίγουρα παραπάνω βοήθεια. Δώσε, πάντως, RTC screenshot με τα XMP περασμένα, να δούμε που στέκεσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Πέτρος είπε Έβαλα το BFV σαν κάτι βαρύ γενικά (θέλει και cpu και gpu), αλλά καλά βελτιστοποιημένο για AMD κάρτες. Για το PUBG ήξερα ότι απλά "μισεί" τις AMD, αλλά δεν ήξερα πόσο. Έριξα μια ματιά εδώ (ναι, παλιό, αλλά δεν νομίζω κάτι να βελτιώθηκε τρομαχτικά) και αν όντως δεν άλλαξε κάτι στη μηχανή του παιγνιδιού, το πρόβλημα (μάλλον) δεν είναι ο επεξεργαστής...είναι η gpu σου, όχι γιατί δεν είναι καλή, αλλά απλά γιατί δεν γουστάρει ο συγκεκριμένος τίτλος. Πόση χρήση έχει η κάρτα σου όταν παίζεις? Αν είσαι >95%, πρακτικά μπουκάλι δεν έχεις από επεξεργαστή και ελάχιστα θα κερδίσεις από tuning (στο συγκεκριμένο, πάντα). Κάτσε να μπουν τα μεγάλα κεφάλια στο θέμα, θα έχεις σίγουρα παραπάνω βοήθεια. Δώσε, πάντως, RTC screenshot με τα XMP περασμένα, να δούμε που στέκεσαι. Στο pubg η κάρτα έχει χρήση που πεφτει και στο 75%, άλλες φορες μένει στο 80-85%. ΧΜP defaults: Ξεκινάω τώρα τις δοκιμές με τις τροποποιήσεις που πρότεινε ο @kkatzos. Edit: Τζίφος και με τις τροποποιήσεις. Δοκίμασα και με τάση 1.45V καθώς και τα alternative values για το Termination Block. Tα settings είναι αυτά: Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από bebius Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πολύ χαμηλά tRAS, tRC και tFAW έχεις. Αυτά είναι νούμερα για b-dies. Και 1.45V για 3200 είναι πολύ.. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πολύ χαμηλά tRAS, tRC και tFAW έχεις. Αυτά είναι νούμερα για b-dies. Και 1.45V για 3200 είναι πολύ.. Έχεις να προτείνεις κάποια; Ξαναποστάρω τα νούμερα από calculator, έχω ήδη αλλάξει τα εξής: Vsoc = 1,025V GearDownMode = ON tRRDL =6 tRFC = 462. tWRRD = 3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) tRAS = tRCDRD+tRP+2 και tRC=tRP+tRAS. Άρα tRAS=37 και tRC=55. tCKE=8 και tFAW=34. Μπορείς να κάνεις δοκιμές και με τα tRDWR και tWRRD. Δοκίμασε 7-3, 7-4 και 8-3. Σε ζευγάρια πάνε.. Y.Γ. Προσοχή! Στο BIOS τα tRCDWR και tRCDRD είναι με την ανάποδη σειρά. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 32 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε tRAS = tRCDRD+tRP+2 και tRC=tRP+tRAS. Άρα tRAS=37 και tRC=55. tCKE=8 και tFAW=34. Μπορείς να κάνεις δοκιμές και με τα tRDWR και tWRRD. Δοκίμασε 7-3, 7-4 και 8-3. Σε ζευγάρια πάνε.. Y.Γ. Προσοχή! Στο BIOS τα tRCDWR και tRCDRD είναι με την ανάποδη σειρά. Τα δοκίμασα όλα αλλά τζίφος. Nα τα τελευταία timings: Όταν λες με την ανάποδη σειρά, εννοείς ότι απλά εμφανίζεται πρώτο το τελευταίο έτσι; Τα ονόματα είναι σωστά φαντάζομαι στο bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, bebius είπε Τα δοκίμασα όλα αλλά τζίφος. Nα τα τελευταία timings: Όταν λες με την ανάποδη σειρά, εννοείς ότι απλά εμφανίζεται πρώτο το τελευταίο έτσι; Τα ονόματα είναι σωστά φαντάζομαι στο bios. Ναι τα ονόματα είναι σωστά. Αυτό να προσέχεις, μην πας δηλαδή να τα βάλεις με την σειρά που εμφανίζονται στο calculator. Δοκίμασες με tRDWR και tWRRD 7-3; Εμένα αυτό δουλεύει στα 3200.. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Ναι δοκίμασα και τα 3 ζεύγη που πρότεινες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, bebius είπε Ναι δοκίμασα και τα 3 ζεύγη που πρότεινες. Βάλε 1.4 τάση στις μνήμες, 1.0125 στο SOC και RTT_NOM disabled και δοκίμασε πάλι με τα ζεύγη. Οι μνήμες αυτές είναι σίγουρα CJR; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα