Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Αυτό το 1.27 είναι για τους 3000 μόνο ή και για τους 2000;

Για τους 7nm. Για τους 12αριδες κάπου 1.325 λένε για μέγιστο all core.

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 26/3/2020 στις 2:07 ΜΜ, Sheogorath είπε

Αυτή η οδηγία είχε βγει στην αρχή και έχει καταρριφθεί έκτοτε. Το νέο όριο είναι 1.275

Εγώ κατάλαβα ότι με pbo ο 3600 δουλεύει πολύ καλύτερα και όταν δεν κάνεις και κάτι πάει η τάση στο 0.9v 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Εγώ κατάλαβα ότι με pbo ο 3600 δουλεύει πολύ καλύτερα και όταν δεν κάνεις και κάτι πάει η τάση στο 0.9v 

Ε ναι, αυτό εννοειται. Αλλά all core τι τάση χτυπάει;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ε ναι, αυτό εννοειται. Αλλά all core τι τάση χτυπάει;

στο 1.325 μένει στο 1 ccx 4300 και το 2ο ccx 4350 αλλά με το pbo δουλεύει πιο ομαλά πέφτει και η θερμοκρασία στα idle μετά κάτι ακριβές για την safe τάση δεν έχει βγει ακριβώς οπότε pbo και όλα καλά μαξ τάση που πάει είναι 1.36 από όσο είδα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LIGHT1NG είπε

στο 1.325 μένει στο 1 ccx 4300 και το 2ο ccx 4350 αλλά με το pbo δουλεύει πιο ομαλά πέφτει και η θερμοκρασία στα idle μετά κάτι ακριβές για την safe τάση δεν έχει βγει ακριβώς οπότε pbo και όλα καλά μαξ τάση που πάει είναι 1.36 από όσο είδα 

Τον πηδάς από τα αυτιά λίγο, να ξέρεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε

με το pbo? 

Με την τάση. Το ότι είναι αυτόματο δεν σημαίνει ότι δεν πάει out of spec. Έχουν γίνει αναφορές για degrade σε λίγους μήνες με τάση 1.325 που αρχικά θεωρούσαν ασφαλή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

Με την τάση. Το ότι είναι αυτόματο δεν σημαίνει ότι δεν πάει out of spec. Έχουν γίνει αναφορές για degrade σε λίγους μήνες με τάση 1.325 που αρχικά θεωρούσαν ασφαλή.

η τάση είναι offset - 0.0750 και -50mv στo advanced llc mode 3 +200mhz x10 scalar. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

δεν εχει κανενα φοβο θεωρω με το pbo ,να μου ελεγες για manual overclock να πω οκ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα δεύτερο 2x 8GB 3600CL16 kit για να πάω στα 32GB. Είμαι περίεργος να δω τι διαφορά θα έχει σε συχνότητα από αυτό που έχω τώρα και αν έχει διαφορά από single rank σε dual rank. Επίσης για να είμαι AVX2 Prime95 stable έριξα συχνότητα στα 4.2 (1.194vcore στα ~90A μετά το vdroop). Το prime του δίνει και καταλαβαίνει σε 192K in-place FFTs:

prime17j6k.png

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 28/3/2020 στις 4:44 ΜΜ, Sheogorath είπε

Εγώ γιατί θυμάμαι κάπου να λένε ότι αυτά τα 1,35+ που δίνει στο αυτόματο είναι μικρής διάρκειας και στην ουσία δεν κάνει κακό; Δε μιλάμε για 24/7

Δημοσ.
Στις 12/4/2020 στις 3:24 ΜΜ, Spartan117 είπε

Πήρα δεύτερο 2x 8GB 3600CL16 kit για να πάω στα 32GB. Είμαι περίεργος να δω τι διαφορά θα έχει σε συχνότητα από αυτό που έχω τώρα και αν έχει διαφορά από single rank σε dual rank. Επίσης για να είμαι AVX2 Prime95 stable έριξα συχνότητα στα 4.2 (1.194vcore στα ~90A μετά το vdroop). Το prime του δίνει και καταλαβαίνει σε 192K in-place FFTs:

prime17j6k.png

Την CH VI δεν έχεις;

Γιατί να έχεις διαφορά σε συχνότητα; εκτός αν εννοείς προς τα πάνω.

Θεωρητικά οι T-Topology αποδίδουν καλύτερα με 4 DIMMs από ότι με 2.

Λογικά θα σου δουλέψουν και με GearDown = off. Μόνο κέρδος θα έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Την CH VI δεν έχεις;

Γιατί να έχεις διαφορά σε συχνότητα; εκτός αν εννοείς προς τα πάνω.

Θεωρητικά οι T-Topology αποδίδουν καλύτερα με 4 DIMMs από ότι με 2.

Λογικά θα σου δουλέψουν και με GearDown = off. Μόνο κέρδος θα έχεις.

Ναι με την CH VI είμαι, θα δούμε, αύριο έρχονται τα DIMMs :P

Άλλαξα νερό στην υδρόψυξη σήμερα (EK-CryoFuel) και έτρεξα ένα P95 σε AVX2 192K in-place FFTs

p95qbkfm.png

73-75C μετά απο 30 λεπτά, καθόλου άσχημα για ένα τελείως unrealistic load :D

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 3
Δημοσ.
On 12/04/2020 at 15:24, Spartan117 said:

Πήρα δεύτερο 2x 8GB 3600CL16 kit για να πάω στα 32GB. Είμαι περίεργος να δω τι διαφορά θα έχει σε συχνότητα από αυτό που έχω τώρα και αν έχει διαφορά από single rank σε dual rank.

Nice, το σκεφτόμουν και εγώ γιατί δεν μου φτάνουν με τίποτα τα 16GB - όπως είμαι τώρα βάζω αρκετά GB σε swap γιατί χρειάζομαι μερικές φορές macOS VM ανοιχτό, και IDE σε 2 λειτουργικά. Και πολλές φορές crasharei το VM με αυτήν την ιστορία. Αλλά η 3600C16 είναι πολύ ακριβή ακόμα και δεν ξέρω αν έχει νόημα. Να σε ρωτήσω γιατί δεν παρακολουθώ πολύ το τοπικ, τα 3800 τα έπιασες μόλις άλλαξες CPU?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...