Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάτι που το έχω απορία. Αν παίζεις με safe τάσεις και θερμοκρασίες, τα fail του Prime95 ή τα system freeze ή τα restart που συμβαίνουν κατά τη διαδικασία που ψάχνεις να βρεις μέχρι που είσαι σταθερός, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο h/w (CPU και ram); Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
ultraex2003 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) λιγο σφιξιμο !! 3533 3667 Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από ultraex2003 3
parsifal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 27 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Κάτι που το έχω απορία. Αν παίζεις με safe τάσεις και θερμοκρασίες, τα fail του Prime95 ή τα system freeze ή τα restart που συμβαίνουν κατά τη διαδικασία που ψάχνεις να βρεις μέχρι που είσαι σταθερός, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο h/w (CPU και ram); Με safe τάσεις, όχι. Το πολύ πολύ να κάνεις trash το Windows installation σου. Αν τώρα δουλεύεις με πολύτιμα data, documents κλπ που μπορεί να γίνουν corrupt, άλλη κουβέντα και θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε ούτως ή άλλως να το κάνεις μέχρι να περάσεις αυστηρό stability testing.
isaias1983 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Στις 23/3/2020 στις 10:33 ΜΜ, perpap είπε Βάζεις τα safe timings από το calculator. Βάζεις το vcore σε manual και 1.3 volt και δοκιμάζεις να κάνεις boot στα Windows. Σε περίπτωση που δε κάνει boot, ανεβάζεις το vcore κατά 0.005 volt.Συνεχίζεις να κάνεις το ίδιο μέχρι να σου κάνει boot. Τρέχεις το prime small FTTs για 20-30 λεπτά, αν είναι ασταθές το vcore θα στο πιάσει σχετικά γρήγορα.Αν είναι ασταθές το vcore, τότε έχεις 2 επιλογές.Είτε αυξάνεις το LLC(2,3,4) για να μειώσεις το vdroop, είτε πας πάλι στο βήμα 3 και αυξάνεις το vcore. Ολονύχτιο Prime test Δοκίμασε πιο σφιχτά timings στη RAM,ξεκίνα από τα βασικά(tCl, tRCDWR, tRCDRD, tRP, tRAS, tRC). Τρέχειςτο membench του calculator σε memtest mode (single task scope >= 1000%).Aν βρει λάθος, επαναφέρεις τα timings που άλλαξες στις προηγούμενες τιμές τους.Καλό είναι να μην αλλάζεις παραπάνω από 2-3 timings κάθε φορά για να μπορείς να εντοπίσεις ποιο είναι το προβληματικό. Δοκίμασε πιο σφιχτά δευτερεύοντα timings(tRDDS, tRDDL, tFAW, κλπ... ). Τρέχεις το membench του calculator σε memtest mode (single task scope >= 1000%) Τρέχεις ένα τεστ που να καλύπτει τα πάντα(prime95 blend, realbench, games). Σε αυτό το σημείο είσαι σταθερός σε cpu + dram overclocking, οπότε μπορείς αν θες να δοκιμάσεις να κατεβάσεις τα volts σε DRAM και SOC που προτείνει ο calculator. Επειδή η όλη διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα(μπορεί να σου πάρει χαλαρά πάνω από εβδομάδα), πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις με ένα manual vcore στα 1.325 volt και να παίξεις με τις τις τιμές του LLC ή να ελαττώνεις κατά 0.005 volt το vcore μέχρι να μη μπορείς να κάνεις boot ή να σου πετάει error το prime95. Οτι και να βαλω στο vcore δεν bootαρει το pc και θελει μετα manual reset το bios...Μονο στο auto bootαρει αλλα το παει στο Θεο οπως και τις θερμοκρασιες.... Με ryzen master σταθερα στα 4.2ghz και ρυθμισεις στις μνημες απο fast settings στο ddr calculator το μηχανημα δεν εχει κανενα προβλημα. Θερμοκρασιες σε παιχνιδια ποτε πανω απο 65c.Μονο μετα απο 8 ωρες prime εφτασε τους 74c. Τι κανω λαθος? Καποια ρυθμιση στο bios που μου διαφευγει?
leros2004 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, isaias1983 είπε Οτι και να βαλω στο vcore δεν bootαρει το pc και θελει μετα manual reset το bios...Μονο στο auto bootαρει αλλα το παει στο Θεο οπως και τις θερμοκρασιες.... Με ryzen master σταθερα στα 4.2ghz και ρυθμισεις στις μνημες απο fast settings στο ddr calculator το μηχανημα δεν εχει κανενα προβλημα. Θερμοκρασιες σε παιχνιδια ποτε πανω απο 65c.Μονο μετα απο 8 ωρες prime εφτασε τους 74c. Τι κανω λαθος? Καποια ρυθμιση στο bios που μου διαφευγει? Ούτε με αρνητικό offset bootαρει ?
perpap Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, isaias1983 είπε Οτι και να βαλω στο vcore δεν bootαρει το pc και θελει μετα manual reset το bios...Μονο στο auto bootαρει αλλα το παει στο Θεο οπως και τις θερμοκρασιες.... Με ryzen master σταθερα στα 4.2ghz και ρυθμισεις στις μνημες απο fast settings στο ddr calculator το μηχανημα δεν εχει κανενα προβλημα. Θερμοκρασιες σε παιχνιδια ποτε πανω απο 65c.Μονο μετα απο 8 ωρες prime εφτασε τους 74c. Τι κανω λαθος? Καποια ρυθμιση στο bios που μου διαφευγει? Με την RAM στα 3200MHz(auto timings) και manual vcore = 1.325 κάνει boot?
Sheogorath Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 18 ώρες πριν, perpap είπε Με την RAM στα 3200MHz(auto timings) και manual vcore = 1.325 κάνει boot? Πολύ ψηλές τάσεις προτείνεις. Κάτω από 1.3 για να είναι κάτω από 1.27 σε full load.
alldaynews Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Εμένα γιατι μου βγάζει αυτό??Οριτζιναλ τα windows.Ηθελα να δοκιμασω κατι ρυθμισεις που ειδα σε ενα νημα αλλα δεν παιζει το ρημαδι
kostas_anes Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 24 λεπτά πριν, alldaynews είπε Εμένα γιατι μου βγάζει αυτό??Οριτζιναλ τα windows.Ηθελα να δοκιμασω κατι ρυθμισεις που ειδα σε ενα νημα αλλα δεν παιζει το ρημαδι Ισως πολυ παλια εκδοση;
perpap Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Πολύ ψηλές τάσεις προτείνεις. Κάτω από 1.3 για να είναι κάτω από 1.27 σε full load. Αν τρέχεις 24/7 το Prime95 small FTTs με θερμοκρασία 80++ συμφωνώ μαζί σου ότι 1.325v είναι πολύ ψηλά. Για αυτό το λόγο και πρότεινα vcore στο εύρος 1.3v - 1.325v με τη προοπτική να το ελαττώσει όπως έγραψα και στο προηγούμενο μηνυμα μου. Ωστόσο επίσημες αναφορές για safe limit από AMD δεν υπάρχουν(παντού προτείνουν auto όσον αφορά το vcore). Συμφωνα με τον The Stilt,τo safe vcore limit είναι γύρω στο 1.325v για high current load όπως σε ένα custom Prime95 τεστ(AVX,FMA3,max heat). Ο ίδιος έχει καταφέρει να κάνει degrade ryzen 3000 chips, τρέχοντας για ώρες custom Prime95(με TjMax> 95C) με vcore = 1.33 Προσωπικά δε θα έμπαινα καν στο κόπο να ασχοληθώ με multi και manual τάσεις. Είναι προτιμότερο να αφήσει το multi auto, να χρησιμοποιήσει ένα αρνητικό offset στο vcore της τάξης 0.05-0.075 και απλά να ρυθμίσει σωστά τις μνήμες του.
Sheogorath Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, perpap είπε Αν τρέχεις 24/7 το Prime95 small FTTs με θερμοκρασία 80++ συμφωνώ μαζί σου ότι 1.325v είναι πολύ ψηλά. Για αυτό το λόγο και πρότεινα vcore στο εύρος 1.3v - 1.325v με τη προοπτική να το ελαττώσει όπως έγραψα και στο προηγούμενο μηνυμα μου. Ωστόσο επίσημες αναφορές για safe limit από AMD δεν υπάρχουν(παντού προτείνουν auto όσον αφορά το vcore). Συμφωνα με τον The Stilt,τo safe vcore limit είναι γύρω στο 1.325v για high current load όπως σε ένα custom Prime95 τεστ(AVX,FMA3,max heat). Ο ίδιος έχει καταφέρει να κάνει degrade ryzen 3000 chips, τρέχοντας για ώρες custom Prime95(με TjMax> 95C) με vcore = 1.33 Προσωπικά δε θα έμπαινα καν στο κόπο να ασχοληθώ με multi και manual τάσεις. Είναι προτιμότερο να αφήσει το multi auto, να χρησιμοποιήσει ένα αρνητικό offset στο vcore της τάξης 0.05-0.075 και απλά να ρυθμίσει σωστά τις μνήμες του. Αυτή η οδηγία είχε βγει στην αρχή και έχει καταρριφθεί έκτοτε. Το νέο όριο είναι 1.275
alldaynews Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 21 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Ισως πολυ παλια εκδοση; Την τελευταια κατεβασα γαμωτο
LIGHT1NG Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 PBO +200mhz,Scalar x10,-25mv, offset-0.0750 llc mode 3
Levs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Για 1η manual φορά πειραματισμού oc πως τα βλέπετε; είναι καλά; ή θα μπορούσε και λιγότερο ρεύμα; cpu 3.8ghz 1.31250v και ram 3200mhz 1.35v .. σε ολα τα προηγούμενα κρασαρε εντος των windows. και πάλι είναι πρόχειρο το oc.. θέλει λίγο ακόμα δουλειά
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Στις 26/3/2020 στις 12:02 ΜΜ, Sheogorath είπε Πολύ ψηλές τάσεις προτείνεις. Κάτω από 1.3 για να είναι κάτω από 1.27 σε full load. Αυτό το 1.27 είναι για τους 3000 μόνο ή και για τους 2000;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα