kostas_anes Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, noFEARgr είπε Το πρωτο . Αναλογα την μητρικη σου* Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Το Vcore όμως δεν πέφτει ποτέ. Ακόμη και σε intel burn test έκει βράχος. Ε δεν γίνεται να μην υπάρχει καθόλου vdroop. Ενώ το SVI2 πέφτει σε load.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overpower Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δοκιμασα το ryzen dram calculator. Αρχικα, απο το thaiphoon λογικα εχω βαλει σωστα settings στο calculator ε? Επελεξα hynix afr με βαση το part number Θα το αφησω ετσι για λιγες μερες και θα δω με το fast πως θα παει. Επισης κατι που παρατηρησα στο bios. το trfc οταν μπηκα bios ηταν 138 νομιζω. Το οτι το εβαλα 420 δεν το εκανα πιο αργο? Μηπως εδειχνε τοσο μεσα στο bios αλλα στην πραγματικοτητα ηταν πιο υψηλο? τα timings φαινονται στο benchmarks. Επισης, εκει που λεει best time = 130, τι ειναι? Γιατι πριν τα πειραξω ειχα κανει 2, το πρωτο το αποθηκευσα (156 sec) και το δευτερο ειχε κανει σιγουρα 140+ Στις 8/2/2020 στις 10:01 ΜΜ, yiannis1991 είπε Το Vcore όμως δεν πέφτει ποτέ. Ακόμη και σε intel burn test έκει βράχος. Ε δεν γίνεται να μην υπάρχει καθόλου vdroop. Ενώ το SVI2 πέφτει σε load.. Εννοεις για να πεσει σε idle? Αν ναι, τοτε απο τα power settings πρεπει να απενεργοποιησεις το 100% σε cores parking και speed https://www.overclock.net/forum/297-general-processor-discussions/1544554-core-parking-windows-disable-more-performance.html Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από overpower Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 όπως με συμβούλευσε ο συμφρουμίτης harbinger έβαλα το if στα 1900, μπούταρε με την πρώτη και έτρεξα τρία cinbench r20 χωρίς κανένα πρόβλημα. όλα τα υπόλοιπα είναι στο auto εκτός των μνημών στα 3.200 με docp. Παρατήρησα από το ryzen master ότι το cldo vddg ανέβηκε στα 1.148v από 1.097v ενώ το cldo vddp παρέμεινε στα 0.9 και στις δύο περιπτώσεις - if 1900 από if auto. Αυτό όμως που παρατήρησα αρνητικά είναι ότι με if auto έχω 3570 πόντους στο cinebench ενώ με if 1900 έχω 3560. Χάνω σε απόδοση επειδή ανέβασα μόνο το if χωρίς να κλοκάρω τις ραμ? Είναι λογικό να χάνω σε απόδοση? Επίσης τα ρεύματα σε vddg πόσο πρέπει να είναι? Πειράζω και κάποια άλλη τιμή για ρεύμα πέραν του vddg? Τέλος, πως τεστάρω σταθερότητα για το if? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 12/2/2020 στις 11:16 ΜΜ, p_under είπε όπως με συμβούλευσε ο συμφρουμίτης harbinger έβαλα το if στα 1900, μπούταρε με την πρώτη και έτρεξα τρία cinbench r20 χωρίς κανένα πρόβλημα. όλα τα υπόλοιπα είναι στο auto εκτός των μνημών στα 3.200 με docp. Παρατήρησα από το ryzen master ότι το cldo vddg ανέβηκε στα 1.148v από 1.097v ενώ το cldo vddp παρέμεινε στα 0.9 και στις δύο περιπτώσεις - if 1900 από if auto. Αυτό όμως που παρατήρησα αρνητικά είναι ότι με if auto έχω 3570 πόντους στο cinebench ενώ με if 1900 έχω 3560. Χάνω σε απόδοση επειδή ανέβασα μόνο το if χωρίς να κλοκάρω τις ραμ? Είναι λογικό να χάνω σε απόδοση? Επίσης τα ρεύματα σε vddg πόσο πρέπει να είναι? Πειράζω και κάποια άλλη τιμή για ρεύμα πέραν του vddg? Τέλος, πως τεστάρω σταθερότητα για το if? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Αν δεν σκοπευεις να βαλεις τις μνημες στα 3800mhz βαλε το if auto γτ αλλιως κανεις μια τρυπα στο νερο. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Στις 11/2/2020 στις 2:19 ΠΜ, overpower είπε Επισης κατι που παρατηρησα στο bios. το trfc οταν μπηκα bios ηταν 138 νομιζω. Το οτι το εβαλα 420 δεν το εκανα πιο αργο? Μηπως εδειχνε τοσο μεσα στο bios αλλα στην πραγματικοτητα ηταν πιο υψηλο? τα timings φαινονται στο benchmarks. Επισης, εκει που λεει best time = 130, τι ειναι? Γιατι πριν τα πειραξω ειχα κανει 2, το πρωτο το αποθηκευσα (156 sec) και το δευτερο ειχε κανει σιγουρα 140 Δεν νομίζω να είδες 138 trfc , κάτι άλλο θα είδες μην ανησυχείς. Ο χρόνος στο membench είναι ενδεικτικός απόδοσης των ram , όσο μικρότερος τόσο καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Αν δεν σκοπευεις να βαλεις τις μνημες στα 3800mhz βαλε το if auto γτ αλλιως κανεις μια τρυπα στο νερο. Φυσικα και σκοπευω απλα θελω να μαθω την πλατφορμα και απο τις οδηγιες που πηρα εδω απο συμφορουμιτη πρωτα ψαχνω αν παιζει το if 1900. Ο στοχος μου ειναι 1900if 1800 μνημες και οτι καλυτερο μπορει να γινει στον επεξςργαστη χωρις manual oc. Ψαχνω για ενα guide αλλα δεν βρισκω κατι οου να εξηγει αρκετα για ατομα σαν εμενα που δεν ξερουν καθολου την πλατφορμα. Πχ δεν ξερω τι τιμες πρεπει να δωσω στα ρευματα για safe 24/7, με τι να τεσταρω για σταθεροτητα. Σημερα λεω να ασχοληθώ λιγο με τις ραμ. Εχεις να υποδειξεις κατι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, p_under είπε Φυσικα και σκοπευω απλα θελω να μαθω την πλατφορμα και απο τις οδηγιες που πηρα εδω απο συμφορουμιτη πρωτα ψαχνω αν παιζει το if 1900. Ο στοχος μου ειναι 1900if 1800 μνημες και οτι καλυτερο μπορει να γινει στον επεξςργαστη χωρις manual oc. Ψαχνω για ενα guide αλλα δεν βρισκω κατι οου να εξηγει αρκετα για ατομα σαν εμενα που δεν ξερουν καθολου την πλατφορμα. Πχ δεν ξερω τι τιμες πρεπει να δωσω στα ρευματα για safe 24/7, με τι να τεσταρω για σταθεροτητα. Σημερα λεω να ασχοληθώ λιγο με τις ραμ. Εχεις να υποδειξεις κατι; Ποιες ram έχεις? Ποια μητρική έχεις? Με την τάση στο auto δεν είναι ότι θα έχεις κάποιο θέμα αν δεν είναι unstable. If 1900 και μνήμες 1800 δεν αξίζει να το κάνεις, θα πρέπει να είναι 1:1 Η οι μνήμες 1900 και if 1900 η και τα δύο 1800mhz. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ποιες ram έχεις? Ποια μητρική έχεις? Με την τάση στο auto δεν είναι ότι θα έχεις κάποιο θέμα αν δεν είναι unstable. If 1900 και μνήμες 1800 δεν αξίζει να το κάνεις, θα πρέπει να είναι 1:1 Η οι μνήμες 1900 και if 1900 η και τα δύο 1800mhz. Σωστα για τις μνημες, μπερδευτηκα. Εχω 3600, asus x470 pro, 2 x8 crucial 3200 edie. Θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, p_under είπε Σωστα για τις μνημες, μπερδευτηκα. Εχω 3600, asus x470 pro, 2 x8 crucial 3200 edie. Θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σου. Ε δεν έχεις και πολλά να κάνεις, κατέβασε το ryzen dram calculator. Επέλεξε τα parts που έχεις και τη συχνότητα που θες από αριστερά (zen 2, micron Edie, x470κλπ) και πάτα r-xmp μετά πάτα fast timings ,δεξιά θα σου βγάλει όλες τις ρυθμίσεις που χρειάζεσαι, προτίμησε τις rec τιμες. Τις περνάς στο bios και μετά ανοίγεις πάλι το calculator Και πας στην καρτέλα memtest και επιλέγεις membench ,το βάζεις 1000 εκεί που λέει 100 και το αφήνεις να τελειώσει αν δεν βρει errors Είσαι οκ. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ε δεν έχεις και πολλά να κάνεις, κατέβασε το ryzen dram calculator. Επέλεξε τα parts που έχεις και τη συχνότητα που θες από αριστερά (zen 2, micron Edie, x470κλπ) και πάτα r-xmp μετά πάτα fast timings ,δεξιά θα σου βγάλει όλες τις ρυθμίσεις που χρειάζεσαι, προτίμησε τις rec τιμες. Τις περνάς στο bios και μετά ανοίγεις πάλι το calculator Και πας στην καρτέλα memtest και επιλέγεις membench ,το βάζεις 1000 εκεί που λέει 100 και το αφήνεις να τελειώσει αν δεν βρει errors Είσαι οκ. Ok, να παω για 1900 στον calculator ή για 1800; Απο τασεις στα υπολοιπα δεν χρειαζομαι tuning; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, p_under είπε Ok, να παω για 1900 στον calculator ή για 1800; Απο τασεις στα υπολοιπα δεν χρειαζομαι tuning; 1900, βασικά 3800 θα βάλεις στο calculator. Θα σου βγάλει το calculator τι τάσεις θα βάλεις και που 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, akoinonitos είπε Ε δεν έχεις και πολλά να κάνεις, κατέβασε το ryzen dram calculator. Επέλεξε τα parts που έχεις και τη συχνότητα που θες από αριστερά (zen 2, micron Edie, x470κλπ) και πάτα r-xmp μετά πάτα fast timings ,δεξιά θα σου βγάλει όλες τις ρυθμίσεις που χρειάζεσαι, προτίμησε τις rec τιμες. Τις περνάς στο bios και μετά ανοίγεις πάλι το calculator Και πας στην καρτέλα memtest και επιλέγεις membench ,το βάζεις 1000 εκεί που λέει 100 και το αφήνεις να τελειώσει αν δεν βρει errors Είσαι οκ. Η ολη διαδικασια με τον calculator μου φανηκε εξαιρετικα ευκολη, εβαλα τις ρυθμισεις που προτεινες, μετεφερα τις προτεινομενες τιμες στο bios και το pc bootαρε με την πρωτη Για αρχη ετρεξα ενα cinebench να δω αν εχω διαφορα στην αποδοση του συστηματος και με εκπληξη ειδα 100 πόντους χαμηλοτερο σκορ. Σκεφτηκα οτι δεν θα ειμαι σταθερος ισως. Επειτα αφου ετρεξα και ενα aida memory και χαζευα εκανε ενα restart. Τρεχω το memtest του calculator να δω τι θα μου βγαλει. Ελπιζω να εχω χρονο να ασχοληθω περισσοτερο αυριο. Ευχαριστω για την βοηθεια. Edit το memtest δεν ολοκληρωθηκε, βρηκα το pc να εχει κανει restart αφου ειχα βγει στο μπαλκονι για τσιγαρο. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από p_under 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 11 ώρες πριν, p_under είπε Η ολη διαδικασια με τον calculator μου φανηκε εξαιρετικα ευκολη, εβαλα τις ρυθμισεις που προτεινες, μετεφερα τις προτεινομενες τιμες στο bios και το pc bootαρε με την πρωτη Για αρχη ετρεξα ενα cinebench να δω αν εχω διαφορα στην αποδοση του συστηματος και με εκπληξη ειδα 100 πόντους χαμηλοτερο σκορ. Σκεφτηκα οτι δεν θα ειμαι σταθερος ισως. Επειτα αφου ετρεξα και ενα aida memory και χαζευα εκανε ενα restart. Τρεχω το memtest του calculator να δω τι θα μου βγαλει. Ελπιζω να εχω χρονο να ασχοληθω περισσοτερο αυριο. Ευχαριστω για την βοηθεια. Edit το memtest δεν ολοκληρωθηκε, βρηκα το pc να εχει κανει restart αφου ειχα βγει στο μπαλκονι για τσιγαρο. τι τιμες εβαλες στο soc ,vddp ,vddg ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε τι τιμες εβαλες στο soc ,vddp ,vddg ? Οτι μου εβγαλε ο calculator http://imgur.com/a/TwVUxE0 Θα επαληθευσω ξανα το απογευμα που θα ειμαι σπιτι οτι τα εχω περασει ολες τις τιμες σωστα, αν και τις διπλοτσεκαρα εχθες. Edit αν και ολα στο auto πριν πειραξω κάτι εβλεπα στο ryzen master οτι στο soc εδινε πανω απο 1.3v και μου ειχε φανει υπερβολικο. Εκτος και αν κανω τοσο λαθος, εχω ss βεβαια σπιτι. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από p_under Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα