Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, harbinger είπε

Arctic esports 34 duo. Σουπερ ευχαριστημενος, 3600 @ στοκ, p95 small ffts = 62-63 βαθμοι, με λιγο -offset οριακα κατω απο 60. Βεβαια σε ενα nzxt phantom 530 με 7 φανς :D

Ναι, και τα 3 ενεργοποιημενα.

Βγάλε το low current idle και ξαναδοκιμασε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Βγάλε το low current idle και ξαναδοκιμασε.

Το δοκιμασα. Δοκιμασα και με soc 1.11250, vddg 1.025, καταφερα εβγαλα hci memtest 100% και ενα aida αλλα μετα παλι τραβηξε restart στο κουτουρου. Παραιτουμαι νομιζω :P

5 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Απο όσο γνωρίζω τις AFR καλύτερα οχι πάνω απο 1.37-1.38. Είναι stupidly easy to damage.

Εμένα η μία από τις δύο g.skill Aegis 3000 (AFR) μου κάηκε πρόσφατα στην X470-Pro με DOCP.

• Like 2

5 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εμένα η μία από τις δύο g.skill Aegis 3000 (AFR) μου κάηκε πρόσφατα στην X470-Pro με DOCP.

Aστοχια υλικου. Αυτο που λεει ο sheo ισχυει παντως. Το AFR δεν ειναι για παραπανω απο 1.375. Δεν εχεις και gains μετα απο αυτο ουτως η αλλως.

• Like 3
  • Thanks 1

Ψαχουλεύοντας σήμερα λίγο στα ιντερτιούμπς έπεσα πάνω σε αναφορές (Reddit νομίζω) που πρότειναν custom Prime95 settings για πολύ γρήγορο error check σε mem OC. Δεν έδωσα πολλή σημασία στην αρχή, είμαι και άνθρωπος της παράδοσης (είπε στρίβοντας το μουστάκι), το προσπέρασα. Μετά από αρκετή ώρα είπα να δώσω μια ευκαιρία και τελικά, ίσως έχει κάποια βάση.

Για την ακρίβεια: σε RAM settings του main PC μου που το HCI MemTest χρειάστηκε χθες το βράδυ να φτάσει ~2000% single και πάνω από 9h για να βρει single error, το custom P95 test βρήκε error σε 10min:

prime95-memtest-settings.png.866c1160627201d7d55732daaab7b67b.png

Στο PC2, έχω ήδη ρίξει τις AFR στα 1.33V και περνάνε άνετα την παραπάνω δοκιμασία.

Το έχει δοκιμάσει κανείς άλλος; Γνώμες;

• Like 9

9 ώρες πριν, elpenor είπε

Δες μήπως δίνει παραπάνω τάση η μητρική. Στις μνήμες οι Asus το κάνουν συχνά σε παλιά bios.

Λογικά ήταν κατασκευαστικό σφάλμα, και χαλασε, όπως είπε και ο Κώστας.

• Like 2

Στις 31/1/2020 στις 4:00 ΜΜ, yiannis1991 είπε

Φάγαμε το άκυρο μας από την MSI. Άνοιξα ticket για την τάση στο idle και είπαν ξεκάθαρα ότι αν την αλλάξω manually δεν πέφτει ότι και να γίνει. Συμβαίνει γενικά στις Β450 αυτό ή είναι θέμα των MSI;

@kostas_anes Είχες ανεβάσει ένα tool από το forum της MSI, ένας φάκελος είναι στην ουσία, που κάνεις boot από αυτό και μπορείς να flashάρεις παλιότερο AGESA. Από την στιγμή που δεν πέφτει η τάση και με το τελευταίο bios δεν υπάρχει λόγος να είμαι σε bios για 3000. Αν μπορείς να το ξαναστείλεις πολύ θα το εκτιμήσω :)
Υ.Γ. Το flashback δεν τα πάει και τόσο καλά με το flashάκι μου :P

Θα σου έλεγα να το κρατήσεις.

Το έβαλα σε X470 Gaming Plus και R5 2600 για να δοκιμάσω ένα 2x16GB kit και ενώ τα πήγε χάλια με αυτό στη συνέχεια αποφάσισα να κάνω τεστ και το άλλο 2x8 B-Die που έχω.

Για πρώτη φορά και με την πρώτη προσπάθεια έκανε boot στα Windows στα 3600 C14 Fast. Θεωρώ ότι με κάποια προσπάθεια θα το σταθεροποιούσα στα 3533 Fast τουλάχιστον. Με το παλιο pre-3000 bios τα 3600 δεν τα έβλεπα με τίποτα.

Άρα για SR μια χαρά τα νέα BIOS.

Από την άλλη με το DR που έχω σκέτο χάλι. Δεν είδα ούτε 3400 στο BIOS, ενώ με το παλιό bios, στο οποίο και ξαναγύρισα, είχα δει και 3466 στο BIOS.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Amd Ryzen Master 2.1.1.1472 

https://www.amd.com/system/files/documents/ryzen-master-quick-reference-guide.pdf

Download : https://download.amd.com/Desktop/AMD-Ryzen-Master.exe

Version : 2.1.1.1472

 [New] Support for latest Ryzen 3990X Threadripper CPU
 [New] Updated dashboard for per-CCD compact minimization to
simplify viewing and controlling of cores. Dashboard view remains
persistent upon subsequent application launches
 [New] Toggle for preferred core options to be based on current
Ryzen Master (OC) method or Windows (OS) method
 [New] Persistent PCD toggle option for EDC/TDC/PPT to allow
settings to remain after reboot
 Cores speed shown from sleep to maximum frequency
 Precision Boost Overdrive mode now available for mainstream
processors
 Auto Overclocking mode extends boost frequency while still under
processor automation control
 Deep display and control of memory module parameters for
enthusiast tuning
 Eco-Mode shifts processor to lower power operation for applicable
Ryzen CPUs
 Peak Core(s) Voltage (formerly CPU Voltage) captures the highest
voltage requested for one or more cores at time of sampling
 Average Core Voltage represents the sum average operating voltage
of all cores across the sample period, including sleep time

Επεξ/σία από ultraex2003

Το auto voltage που δίνει η μητρική για 4GHz είναι 1.4V οπότε βάζω offset -0.1125V. Παρατήρησα ότι στο Ryzen Master λέει 1.4V ενώ στο CPU-Z και στο HWiNFO64 λέει 1.288V. Στο ΗWiNFO64 στο CPU Core VID (Effective) λέει 1.4. Τελικά ποιο είναι το σωστό; Λογικά το 1.288 μάλλον;

Capture.PNG

14 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Το auto voltage που δίνει η μητρική για 4GHz είναι 1.4V οπότε βάζω offset -0.1125V. Παρατήρησα ότι στο Ryzen Master λέει 1.4V ενώ στο CPU-Z και στο HWiNFO64 λέει 1.288V. Στο ΗWiNFO64 στο CPU Core VID (Effective) λέει 1.4. Τελικά ποιο είναι το σωστό; Λογικά το 1.288 μάλλον;

Capture.PNG

Το SVI2TFN. Άρα το 1.28.

• Like 1

Στις 5/2/2020 στις 2:42 ΠΜ, parsifal είπε

Ψαχουλεύοντας σήμερα λίγο στα ιντερτιούμπς έπεσα πάνω σε αναφορές (Reddit νομίζω) που πρότειναν custom Prime95 settings για πολύ γρήγορο error check σε mem OC. Δεν έδωσα πολλή σημασία στην αρχή, είμαι και άνθρωπος της παράδοσης (είπε στρίβοντας το μουστάκι), το προσπέρασα. Μετά από αρκετή ώρα είπα να δώσω μια ευκαιρία και τελικά, ίσως έχει κάποια βάση.

Για την ακρίβεια: σε RAM settings του main PC μου που το HCI MemTest χρειάστηκε χθες το βράδυ να φτάσει ~2000% single και πάνω από 9h για να βρει single error, το custom P95 test βρήκε error σε 10min:

prime95-memtest-settings.png.866c1160627201d7d55732daaab7b67b.png

Στο PC2, έχω ήδη ρίξει τις AFR στα 1.33V και περνάνε άνετα την παραπάνω δοκιμασία.

Το έχει δοκιμάσει κανείς άλλος; Γνώμες;

To εχω γραψει ουκ ολιγες φορες.

Για ram stability απο την εμπειρια μου,το prime95 στο large ffts με 2,5 ωρες εισαι 99,9% stable.

Βασικα ποτε δε μου ετυχε να βγαλει 2 ωρες και να κρασαρει μετα μνημη σε οτιδηποτε.

Ολα τα αλλα τα θεωρω ημιμετρα.

10 λεπτά πριν, Dantε είπε

To εχω γραψει ουκ ολιγες φορες.

Για ram stability απο την εμπειρια μου,το prime95 στο large ffts με 2,5 ωρες εισαι 99,9% stable.

Βασικα ποτε δε μου ετυχε να βγαλει 2 ωρες και να κρασαρει μετα μνημη σε οτιδηποτε.

Ολα τα αλλα τα θεωρω ημιμετρα.

Αν επιλέξεις το Large FFT preset, το εύρος των πιθανών FFT sizes είναι πολύ μεγάλο (από λίγες εκατοντάδες KB μέχρι 8MB). Σε 2 ώρες μόνο, θα προλάβει το πρόγραμμα να κάνει cycle όλες αυτές τις τιμές; Απ' ότι έχω καταλάβει, αστάθεια μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε ορισμένα key values που συνδυάζουν μεγάλο stress και στους πυρήνες και στο σύστημα IMC+DDR4.

• Like 1

13 λεπτά πριν, parsifal είπε

Αν επιλέξεις το Large FFT preset, το εύρος των πιθανών FFT sizes είναι πολύ μεγάλο (από λίγες εκατοντάδες KB μέχρι 8MB). Σε 2 ώρες μόνο, θα προλάβει το πρόγραμμα να κάνει cycle όλες αυτές τις τιμές; Απ' ότι έχω καταλάβει, αστάθεια μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε ορισμένα key values που συνδυάζουν μεγάλο stress και στους πυρήνες και στο σύστημα IMC+DDR4.

Οχι δε τα περναει ολα.

Ειχα δοκιμασει και με fixed τιμες παντως οπως εβαλες και αν θυμαμαι καλα εκανε δουλεια.

Σημασια παντως εχει οτι ειναι δοκιμασμενο και δουλευει ,οποτε who cares :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Τελικά το SVI2TFN ή το Vcore είναι το σωστό; :P

Το πρωτο . 

Eπισης guide για overclocking τους threadripper τοσο σε cpu οσο και σε μνημες. 

Τα ιδια ισχυουν και για τους ryzen 3xxx ομως . Απο τον 1usmus 

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-threadripper-3000-overclocking-deep-dive-asus-rog-zenith-ii-extreme/ 

Σε καποια ειναι χαοτικη η διαφορα απο stock . Eιδικα η ram κανει την διαφορα. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...