Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, vaggospro είπε

δοκιμάζω πάλι με τις αρχικές μου ρυθμίσεις στα 3600, με soc 1040 και ram v 1440

δοκιμασε με 3533 safe  η  με τα δικα σου  αλλα στα 3533

σταθεροποιησε  πρωτα  τα πιο κατω 3466 η 3533 και μετα δες και ποιο πανω μη πας στα 3600 πρωτα μπορει να μη τα ταχει καν

Επεξ/σία από ultraex2003
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, vaggospro είπε

έβαλα τα δικά μου με 3533 όπως είπες, θα τεσταρω και βλέπουμε. Με memtest64 v1.0 

Δε είναι μόνο το μεμτεστ θα δεις και στην καθημερινοτητα με παιχνίδια κλπ

Επίσης τρέξε και μερικά μπεντσακια έτσι τύπου Corona /Asus real bench κάνα cinebench 15 extreme. Για ποιο σιγουριά να ζοριστεί όλο το συστημα

4 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Δε είναι μόνο το μεμτεστ θα δεις και στην καθημερινοτητα με παιχνίδια κλπ

Επίσης τρέξε και μερικά μπεντσακια έτσι τύπου Corona /Asus real bench κάνα cinebench 15 extreme. Για ποιο σιγουριά να ζοριστεί όλο το συστημα

Θα τα δοκιμάσω το μεσημέρι, ευχαριστώ πολύ!

Asus real bench για μια ώρα χωρίς πρόβλημα, έκανα και cinebench benchmarks, passed... Τώρα τρέχω prime95 blend test, θα το αφήσω για κάνα δυωρο. Στα 1.456V είμαι και soc 1.050 περίπου.

1 ώρα πριν, vaggospro είπε

Asus real bench για μια ώρα χωρίς πρόβλημα, έκανα και cinebench benchmarks, passed... Τώρα τρέχω prime95 blend test, θα το αφήσω για κάνα δυωρο. Στα 1.456V είμαι και soc 1.050 περίπου.

Με ποιο λίγο ρεύμα στις μνήμες δεν παίζει εγώ παίζω 1.42 στα 3533 fast 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ultraex2003 είπε

Με ποιο λίγο ρεύμα στις μνήμες δεν παίζει εγώ παίζω 1.42 στα 3533 fast 

Αυτό δοκιμάζω τώρα, με 1.44 δεν έχει πρόβλημα μέχρι στιγμής...

EDIT: Απ' ότι φαίνεται είμαι άτυχος, οτιδήποτε κάτω από 1.44v μου βγάζει error η κρασαρει το σύστημα... Μέχρι πόσα volt είμαι ασφαλής για 24/7?

Επεξ/σία από vaggospro

Αυτό δοκιμάζω τώρα, με 1.44 δεν έχει πρόβλημα μέχρι στιγμής...

EDIT: Απ' ότι φαίνεται είμαι άτυχος, οτιδήποτε κάτω από 1.44v μου βγάζει error η κρασαρει το σύστημα... Μέχρι πόσα volt είμαι ασφαλής για 24/7?

Ισαμε και 1.5V αν κρινω απο κιτακια που βγαινουν, πρεπει να εισαι οκ. Ας πουμε 1.48 για σιγουρια.

• Like 1
  • Thanks 1

Τελικά μετα από μέρες προσπάθειας δεν λένε να σταθεροποιηθούν οι ραμ... Δεν είμαι και γνώστης άρα δεν ξέρω τι κάνω λάθος

Μπορει απλως το CPU σου να μην την παλευει. Happens.

3 ώρες πριν, vaggospro είπε

Τελικά μετα από μέρες προσπάθειας δεν λένε να σταθεροποιηθούν οι ραμ... Δεν είμαι και γνώστης άρα δεν ξέρω τι κάνω λάθος

Όταν δεν σταθεροποιησε στη Συχνότητα που έχεις επιλεξεις πχ 3600/ tιmmings  fast και από τη στιγμή που έχεις εξαντλήσει και τα περιθώρια σου σε ρεύμα

αρχίζεις να ξεσφιγεις timmings και ξαναδοκιμαζεις

αν πάλι δεν είσαι σταθερός αρχίζεις να ρίχνεις και συχνότητα μεχρι να βρεις σταθερότητα όλα τα cpu δεν παίζουν το ιδιο

2 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

Όταν δεν σταθεροποιησε στη Συχνότητα που έχεις επιλεξεις πχ 3600/ tιmmings  fast και από τη στιγμή που έχεις εξαντλήσει και τα περιθώρια σου σε ρεύμα

αρχίζεις να ξεσφιγεις timmings και ξαναδοκιμαζεις

αν πάλι δεν είσαι σταθερός αρχίζεις να ρίχνεις και συχνότητα μεχρι να βρεις σταθερότητα όλα τα cpu δεν παίζουν το ιδιο

Στα 3466 έπαιξε τέλεια για ώρες με 0 error. Μετά έπαιξα λίγο ένα παιχνίδι και στο μισάωρο freezαρε και έπρεπε να το κλείσω με task manager.

27 λεπτά πριν, vaggospro είπε

Στα 3466 έπαιξε τέλεια για ώρες με 0 error. Μετά έπαιξα λίγο ένα παιχνίδι και στο μισάωρο freezαρε και έπρεπε να το κλείσω με task manager.

Ούτε και κει δε είσαι σταθερός; παράξενο!!! Τι να πω ξεκινά από χαμηλά από xmp και ανέβαινε συχνότητα με ίδια timings πχ εγώ παίζω με 1.38 στα 3533 με τα timming του 3200 xmp τουλάχιστον να παίξεις αρχικά ψηλά σταθερά με χαλαρά timmings και λίγο λίγο μετά σφίγγεις οι μνήμες θέλουν υπομονη και δοκιμες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως να είναι λίγο χαζή ερώτηση αλλά δεν πειράζει :P Όταν αλλάζεις κάτι στις μνήμες πρέπει να κάνεις reset to defaults και ξανά από την αρχή; Μήπως δεν παίρνει σωστά κάποια timings;  Έχω παρατηρήσει ότι το tRFC τρώει εμπλοκή. Είμαι ας πούμε 3200 fast preset από το calculator με tRFC 252. Αλλάζω συχνότητα στα 3333, τάση στα 1.39 και τα υπόλοιπα τα αφήνω όπως πριν και όταν μπαίνω στα windows βλέπω το tRFC να έχει πάει στην XMP τιμή, δηλαδή 560. Και πρέπει να πάω BIOS να το βάλω 252 πάλι αν και λέει κανονικά 252 και μετά είναι κομπλέ..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Ούτε και κει δε είσαι σταθερός; παράξενο!!! Τι να πω ξεκινά από χαμηλά από xmp και ανέβαινε συχνότητα με ίδια timings πχ εγώ παίζω με 1.38 στα 3533 με τα timming του 3200 xmp τουλάχιστον να παίξεις αρχικά ψηλά σταθερά με χαλαρά timmings και λίγο λίγο μετά σφίγγεις οι μνήμες θέλουν υπομονη και δοκιμες

Δεν ξέρω τι παίζει. Πώς γίνεται με 2+ ώρες blend test prime να μην βγάζει ούτε ένα πρόβλημα και στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού να παθαίνει αυτό. Εκτός αν έφταιγε κάτι άλλο και να πίστεψα ότι είναι οι ραμ... Τόσο ατυχία.. Θα το αφήσω πάλι στα 3466 να τρέξει prime για 4+ ώρες να δω αν κάνει κάτι. Ανέβασα το trfc 10 μονάδες μπας και βοηθήσει.

Επεξ/σία από vaggospro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...