Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Απ' ότι λέει στο readme είναι πιο ακριβές και βρίσκει πιο γρήγορα το instability σε σχέση με το prime95. Τώρα είμαι στα 3.95 με 1.275V και LLC=4. Έχω τρέξει 3 φορές το IBT και κάμποσες φορές cinebenchr15 και r20 και μερικά άλλα benchmarks και games και μέχρι στιγμής είναι ΟΚ..

Τότε καλά είσαι.

Εγώ για δουλειά τον έχω στα 3800 με τάση που περνάει στα 3900 οπότε είναι βράχος. Για παιχνίδια και καθημερινά, στα 4 που και πάλι περνάει αλλά δεν θα εμπιστευομουν μέρες δουλειάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ θα μείνω λίγο έτσι να δω το stability σε 24/7 και μετά θα κάνω το βηματάκι στα 4, αλλά λογικά θα χρειαστεί και άλλη τάση για τα 4, τώρα το πόσο θα δείξει..

Imho IBT AVX μόνο για γρήγορα tests μέχρι να κάνεις lock down τις ρυθμίσεις σου. Για stability testing σε ρυθμίσεις που θες να κρατήσεις για 24/7, μόνο Prime95 πολύωρο θα εμπιστευόμουν.

Αν ειναι ευκολο θα ηθελα τα φωτα σας για το παρακατω. (r5 2600x , Tomahawk Max, Patriot viper steel 16gb 3200)

Εχω το ραμ κιτ που υποτιθεται υποστηριζει 3200ΜΗz. To δικο μου φτανει μεχρι τα 2933 με XMP profile απροβληματιστα αλλα οταν το σεταρω στο XMP profile 2 (3200) τρωω ενα reboot loop 3-4 φορες και μετα bootαρει με στοκ ταχυτητες.

Το ερωτημα μου ειναι:

Φταει το οτι οι RAM δεν αναφερονται στο QVL της μητρικης? Πρεπει να περιμενω καποιο BIOS update μηπως και τις συμπεριλαβουν? Φταει το κιτ ή υπαρχει τροπος να το φτασω χειροκινητα χωρις XMP profile?  

19 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Μια χαρα είσαι.

Αν θες, που δεν κοστίζει καθολου σε σταθερότητα, αλλά δίνει επιδόσεις, βρες το χαμηλότερο trfc που κάνει boot μετα βάλε +20 και άστο εκεί.

Αν έχεις CJR είναι κάπου 400-440 στα 3200.

Δεν καταλαβα τιποτα....χαχαχαχα!Δεν θα το σκαλισω αφου ειναι ολα οκ.Σε ευχαριστω!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Απ' ότι λέει στο readme είναι πιο ακριβές και βρίσκει πιο γρήγορα το instability σε σχέση με το prime95. Τώρα είμαι στα 3.95 με 1.275V και LLC=4. Έχω τρέξει 3 φορές το IBT και κάμποσες φορές cinebenchr15 και r20 και μερικά άλλα benchmarks και games και μέχρι στιγμής είναι ΟΚ..

Ίδιο σκατά bin έχουμε Γιάννη.

Ο δικός μου 2600 θέλει 1.2875 και LLC3  για 3,975.(με μνήμες στα 3466 τουλάχιστον)

Για 4GHz (και RAM 3466) θέλει 1.3125 LLC3 που δεν πολυαξιζει όπως καταλαβαίνεις.

Όσο για την τάση... οταν είσαι overclocked δείχνει να μην κατεβαίνει αλλά μάλλον δεν ισχύει αυτό.

Αν δεις το άλλο Vcore (στην καρτέλα των sensors της μητρικης του HWInfo) φαίνεται να κατεβαίνει κανονικά.

Επίσης ο @kostas_anes είχε μετρήσει με πολύμετρο την MSI μητρική του και το είχε επιβεβαιώσει.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1

Nαι παιδες. Σε MSI τουλαχιστον το SVI δεν τα λεει καλα. Ο VCore sensor ειναι αυτος που ειναι καπως accurate (και το vcore του CPU-Z) αν και αυτο σε idle χανει κατα ~100mV. 
Μετρηση με πολυμετρο σε πυκνωτη στο πισω μερος του socket. 

• Like 3

2 ώρες πριν, dalain είπε

Δεν καταλαβα τιποτα....χαχαχαχα!Δεν θα το σκαλισω αφου ειναι ολα οκ.Σε ευχαριστω!

Αν θες, είναι πολύ ευκολο και δίνει πολύ. Στοκ έχεις 560 λογικά, κατεβάζεις 20-20 το trfc μέχρι να μην ανοίγει. Όταν δεν ανοίγει το ανεβάζεις 30 και είσαι παραπάνω από σταθερός ;)

Δινει αρκετά στην απόδοση.

• Like 1

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Αν θες, είναι πολύ ευκολο και δίνει πολύ. Στοκ έχεις 560 λογικά, κατεβάζεις 20-20 το trfc μέχρι να μην ανοίγει. Όταν δεν ανοίγει το ανεβάζεις 30 και είσαι παραπάνω από σταθερός ;)

Δινει αρκετά στην απόδοση.

Βρε εδω δεν ήξερα να δω αν πιανω τις ταχύτητες....Μη με μπριζωνεις...Αν το κανω θα σε ενημερώσω να εισαι standby...Ε ρε γλέντια....

• Like 1

Εμένα πάντως ούτε ο Vcore sensor ούτε ο SVI2 δεν πέφτει σε idle. Σταθερά 1.272-1.28. Μήπως πρέπει να κάνω κάτι με τα Pstates και το Cool 'n' Quiet; Το έχω Pstate0 τώρα. Τουλάχιστον η συχνότητα πέφτει σε idle..

Αλλαγή από 2600 σε 2700X = RAM tuning ξανά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τί IMC μας έτυχε. Πρώτα αποτελέσματα σε 3466MHz ενθαρρυντικά και με ασφαλή επίπεδα Vdimm, αφού παίζω επιτέλους και GDM off με 1.41V (1.4V ήταν οριακά ασταθές). Δε νομίζω να το πιέσω για παραπάνω MHz, μάλλον θα θέλει αρκετά παραπάνω βολτάζ για να κρατήσω GDM off και μάλλον δε θα αξίζει.

Spoiler

mH0XZFi.png

• Like 5

15 ώρες πριν, parsifal είπε

Αλλαγή από 2600 σε 2700X = RAM tuning ξανά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τί IMC μας έτυχε. Πρώτα αποτελέσματα σε 3466MHz ενθαρρυντικά και με ασφαλή επίπεδα Vdimm, αφού παίζω επιτέλους και GDM off με 1.41V (1.4V ήταν οριακά ασταθές). Δε νομίζω να το πιέσω για παραπάνω MHz, μάλλον θα θέλει αρκετά παραπάνω βολτάζ για να κρατήσω GDM off και μάλλον δε θα αξίζει.

Απόκρυψη περιεχομένων

mH0XZFi.png

Εδώ είμαστε... Έχουμε ίδιο cpu/mb. Βλέπω έχεις προχωρήσει σe καινούργιο bios. Έχει κάποιο θέμα ?  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...