Επισκέπτης Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε 3333 με fast preset και 7-4, 20/20/20/20, 1.4 και 1.025 είναι σταθερό σε ΤΜ5 και 8 ώρες HCI. Θα δοκιμάσω και 3400 όταν βρω χρόνο.. Το tCKE είναι και αυτό για stability ή επιρρεάζει την ταχύτητα; Γιατί στα fast preset του calculator το έχει 1 και στα safe 8.. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vovous Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα! Εχτισα προσφατα ενα συστημα ( R5 2600x, tomahawk max, patriot viper steel 3200 CL16 16GB) Αρχικα δεν πειραξα τιποτα και ολα δουλευαν ρολόι. Στην πορεια ενεργοποιησα XMP profile για να τρεχει τις μνημες στα 3200). Εκει ξεκινησαν τα blue screens ενω υποτιθεται οτι οι μνημες ειναι δοκιμασμενες σε αυτη τη συχνοτητα??!! Στη συνεχεια ενεργοποιησα το XMP profile 1 που φτανει τις μνημες μεχρι 2993. Εκει δουλεψε σταθερα. Μετα την ενεργοποιηση του XMP παρατηρησα αυξηση στο voltage του CPU καπου average γυρω στο 1.42V.. Παρεμπιπτοντως οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες. Ερωτησεις. 1) To XMP αλλαζει και τα volts του CPU? 2)Ειναι καλυτερα να φτασω τις μνημες 3200 με XMP profile ή manual? 3)Παρατηρω στο hwinfo οτι τα Core speed/Multiplier/Core voltage αλλαζουν συνεχως τιμες σαν τρελά!. Αυτο ευθυνεται στο AMD cool N quiet feature ή ειναι καποιο αλλο boost απο τα bios? ( φτανει μεχρι 4.2Ghz) .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 6 ώρες πριν, vovous είπε Καλησπερα! Εχτισα προσφατα ενα συστημα ( R5 2600x, tomahawk max, patriot viper steel 3200 CL16 16GB) Αρχικα δεν πειραξα τιποτα και ολα δουλευαν ρολόι. Στην πορεια ενεργοποιησα XMP profile για να τρεχει τις μνημες στα 3200). Εκει ξεκινησαν τα blue screens ενω υποτιθεται οτι οι μνημες ειναι δοκιμασμενες σε αυτη τη συχνοτητα??!! Στη συνεχεια ενεργοποιησα το XMP profile 1 που φτανει τις μνημες μεχρι 2993. Εκει δουλεψε σταθερα. Μετα την ενεργοποιηση του XMP παρατηρησα αυξηση στο voltage του CPU καπου average γυρω στο 1.42V.. Παρεμπιπτοντως οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες. Ερωτησεις. 1) To XMP αλλαζει και τα volts του CPU? 2)Ειναι καλυτερα να φτασω τις μνημες 3200 με XMP profile ή manual? 3)Παρατηρω στο hwinfo οτι τα Core speed/Multiplier/Core voltage αλλαζουν συνεχως τιμες σαν τρελά!. Αυτο ευθυνεται στο AMD cool N quiet feature ή ειναι καποιο αλλο boost απο τα bios? ( φτανει μεχρι 4.2Ghz) .. Όταν έβαλες XMP άλλαξες και την τάση στις μνήμες ή τις άφησες να διψάνε από τάση ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Κανονικά δεν χρειάζεται να αλλάξεις την τάση, αλλάζει μόνη της όταν βάλεις XMP.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vovous Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Αλλαζει μονη της η ταση στις μνημες. Το θεμα ειναι οτι ανεβαινει πολυ και η ταση στον cpu και δεν ξερω αν κρασαρει λογω ram ή cpu.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Στο ΤΜ5 σας έχει τύχει να βγάλει ένα παράθυρο με ένα κόκκινο X ότι κράσαρε και καλά; Δεν βγάζει error στο πρόγραμμα και γενικά το test συνεχίζει κανονικά. Αυτό είναι από το αρχείο crash.txt που δημιουργείται.. Spoiler << Thread Error Handler >> State: 7 Core number: 5 Exception code: C0000005h Exception addr: 10001853h 0F 29 07 0F 29 4F 10 0F 29 57 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Στο ΤΜ5 σας έχει τύχει να βγάλει ένα παράθυρο με ένα κόκκινο X ότι κράσαρε και καλά; Δεν βγάζει error στο πρόγραμμα και γενικά το test συνεχίζει κανονικά. Αυτό είναι από το αρχείο crash.txt που δημιουργείται.. Απόκρυψη περιεχομένων << Thread Error Handler >> State: 7 Core number: 5 Exception code: C0000005h Exception addr: 10001853h 0F 29 07 0F 29 4F 10 0F 29 57 Οχι !! Πρωτη φορα το βλεπω αυτο και συνολικα το TM5 ..το χω τρεξει απειρες φορες !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Στο ΤΜ5 σας έχει τύχει να βγάλει ένα παράθυρο με ένα κόκκινο X ότι κράσαρε και καλά; Δεν βγάζει error στο πρόγραμμα και γενικά το test συνεχίζει κανονικά. Αυτό είναι από το αρχείο crash.txt που δημιουργείται.. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου << Thread Error Handler >> State: 7 Core number: 5 Exception code: C0000005h Exception addr: 10001853h 0F 29 07 0F 29 4F 10 0F 29 57 To είχα στην προηγούμενη εγκατάσταση των Win, και ότι λύση κι αν είχα δοκιμάσει δεν έπιασε (το είχα αναφέρει αρκετές φορές). Ακριβώς η συμπεριφορά που αναφέρεις. Κάποια στιγμή έκανα format και πέρασε κι αυτό. Κάτι-κάπου μέσα στο σύστημά σου, δεν του αρέσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Νοpe, never seen it before. Αλλου ειδους error ναι, το συγεκριμενο οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε To είχα στην προηγούμενη εγκατάσταση των Win, και ότι λύση κι αν είχα δοκιμάσει δεν έπιασε (το είχα αναφέρει αρκετές φορές). Ακριβώς η συμπεριφορά που αναφέρεις. Κάποια στιγμή έκανα format και πέρασε κι αυτό. Κάτι-κάπου μέσα στο σύστημά σου, δεν του αρέσει. Δεν το κάνει κάθε φορά. 2-3 φορές το έχω δει ανάμεσα στις δεκάδες διαφορετικές δοκιμές που έχω κάνει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δεν πρέπει να είναι RAM error αλλά app bug. Αν κάποιος έχει λογαριασμό στο overclock.net, ίσως μπορεί να το κάνει report στο σχετικό topic του 1usmus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό πιστεύω και εγώ. Γιατί το έχω ξανατρέξει και μετά δεν έβγαλε error.. Guys, το έχουμε ξαναπεί αλλά έχει χαθεί κάπου, μέχρι πόσο είναι το safe voltage για 24/7 στους 2000; Και πειράζει αν είναι συνέχεια καρφωμένη η τάση; γιατί ό,τι και να κάνω δεν έχω καταφέρει να την κάνω να πέφτει σε idle.. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Αυτό πιστεύω και εγώ. Γιατί το έχω ξανατρέξει και μετά δεν έβγαλε error.. Guys, το έχουμε ξαναπεί αλλά έχει χαθεί κάπου, μέχρι πόσο είναι το safe voltage για 24/7 στους 2000; Και πειράζει αν είναι συνέχεια καρφωμένη η τάση; γιατί ό,τι και να κάνω δεν έχω καταφέρει να την κάνω να πέφτει σε idle.. σου το χω πει και πιο παλια μονο με το asrock tuning σε oc settings μου ριχνει ρευμα και συχνοτητα οχι μεσα απο το βιος αγνωστο γιατι εχω δοκιμασει τα παντα και παιζω με το τελευταιο agesa bios της asrock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με το AMD Cool 'n' Quiet η συχνότητα πέφτει αλλά η τάση μπα. Έχω δοκιμάσει και με άλλα bios versions αλλά τίποτα. Γενικά δεν πολυθέλω να βάλω πρόγραμμα και να κάνω software OC, προτιμώ από το bios. Τώρα αν είναι καλό να βρίσκεται η τάση συνεχώς στο 1.27-1.28 που το έχω τώρα δεν ξέρω. Και με τα Pstate τι παίζει; Μόλις ανοίγω Cool 'n' Quiet μου βγάζει από κάτω επιλογή για Pstate. Έχει Pstate0, Pstate1 και Pstate 2. Το έχω στο Pstate0.. Και ένα Aida64 με τις μνήμες στα 3333 Fast (1.4v και 1.025 SoC) και 3.95 τον 2600.. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 34 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Με το AMD Cool 'n' Quiet η συχνότητα πέφτει αλλά η τάση μπα. Έχω δοκιμάσει και με άλλα bios versions αλλά τίποτα. Γενικά δεν πολυθέλω να βάλω πρόγραμμα και να κάνω software OC, προτιμώ από το bios. Τώρα αν είναι καλό να βρίσκεται η τάση συνεχώς στο 1.27-1.28 που το έχω τώρα δεν ξέρω. Και με τα Pstate τι παίζει; Μόλις ανοίγω Cool 'n' Quiet μου βγάζει από κάτω επιλογή για Pstate. Έχει Pstate0, Pstate1 και Pstate 2. Το έχω στο Pstate0.. Και ένα Aida64 με τις μνήμες στα 3333 Fast (1.4v και 1.025 SoC) και 3.95 τον 2600.. με p state δε παιζω καθολου δε το βρηκα βολικο για τα γουστα μου δε ξερω για αλλα προγραμματα αλλων εταιρειων αλλα μου δουλευει αψογα το asrock tuning κανω τα παντα σε επιπεδο οc εχω φτιαξει και μερικα profile oc/ fan επισης δε μου εχει δημιουργησει το παραμικρο θεμα (ουσιαστικα ειναι το μονο που μου ριχνει ρευματα /συχνoτητα oc σε idle ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα