Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

llc 5 ειναι επικυνδυνο . καλο ειναι να μην βαζεται πανω απο 3 . Δυστυχως εγω ειμαι σχετικα ατυχος στο silicon lotary και ο δικος μου ο 1600 δεν παει με τιποτα πανω απο 3800. 

Εξαρταται την μητρικη και το ρευμα που δινεις, με llc5 δεν εδινε πανω απο όσο του εδινα εγω απλά δεν εκανε καθολου drop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θελω να κανω ενα απλο OC στον R5 1600 με την μαμα ψυκτρα.

Οχι κατι ιδιαιτερο απλα να φτασει στα 3.6 που διαβασα οτι καλυπτει η μαμα ψυκτρα.

Με το ryzen master ή με καποιο αλλο προγραμμα?

Τι ρυθμισεις πρεπει να πειραξω?

για o/c μονο απο bios . θα χρειαστεις και το aida 64. η διαδικασια ειναι ανεβαζεις τη συχνοτητα με σταθερη ταση. μεχρι να κρασαρεις . εκει ανεβαζεις λιγο την ταση και δοκιμαζεις. δ. το aida το χρειαζεσαι για να στρεσαρεις το συστημα σου να δεις αν κρασαρει και τις θερμοκρασιες που ανεβαζει. κατεβασε και το hw monitor και το cinebench για να δεις στο ενα ολες τις θερμοκρασιες σου και στο αλλο για να τρεξεις καποιες φορες τα benchmarks για να δεις τα κερδη σου . προσοχη στις θερμοκρασιες και οχι πολυ υψηλες τασεις . δες στην πρωτη σελιδα καποια βασικα για καθε μομπο καλο διαβασμα!

Τράβα bios βάλε manual 36 πολλαπλασιαστή, 1.25v vcore και κλείσε τα core performance boost και amd cool and quiet. Κατά 99% θα είσαι ok. Αν έχεις πειράξει άλλες τάσεις και δεν τις έχεις auto χαμήλωσέ τες μια στάλα 0.1-0.2v γιατί ίσως τσιμπήσουν κάτι παραπάνω. Επίσης πέρνα και τους amd chipset drivers ωστέ τα windows να έχουν το rysen balanced power plan ενεργοποιημένο. Αν δε ποστάρει με αυτές τις ρυθμίσεις δυστυχώς έχεις πέσει σε πατάτα τσιπάκι και θα θέλει λίγο παραπάνω τάση.

• Like 1

αν δεν θες να τον χασεις τον πρωτο χρονο το επεξεργαστη κατεβασε το στα 3.8  με 1.3/1.35 volt . Η διαφορα στις επιδοσεις ειναι πολυ μικρη για να ξεπρνας τα ορια του επεξεργαστη σου. 

οχι καθολου δεν εχει ακουστει εδω και 10 μηνες που το εχω . γενικα εχω διαβασει πολυ καλα λογια και ειδικα με τα σπεκς του pc μ ουτε που υδρωνει :P

Ειχα παρει που λες το XTR 550 W ( seasonic )και εκανε θορυβο αρκετο. Βεβαια καποιοι το ελεγαν.

Σημειωση η Β350 που λεω ειναι καλη γενικα και ο 1600Χ παει στα 4 GHZ  με 1.37 V.

μπορει να πεσες σε κακο κομματι ! γενικα τα pro ts και τα xtr ειναι seasonic απο οσο ξερω και ειναι κορυφη ! Μια χαρα τοτε εισαι επεσες σε καλο  κομματι 1600.αλλα γενικα οτι λεει ο spartan στην πρωτη σελιδα εχω δει στο ιντερνετ. 1.35max στις Β350

Λοιπον πριν απο λιγο πηγα με δυο βηματα τον 1600Χ στα 4.05 GHZ με ryzen master.

1351_CINEBENCH_4.05_GHZ.png

Temp_4.05_GHZ.png

Τασης 1.48 και 1.15 V

2400 ΜΗΖ 14 16 16  16 1Τ

Gaming 3 B350

Με τι ψυξη εισαι ? 97 βαθμους :confused: Εντομεταξυ εχεις τρομερο vdrop ,επιλογες για llc δεν εχει η μητρική σου?

Θα μπορουσες με λιγότερο ρευμα και ανεβαζοντας llc. Aν δεις στο ριχνει στα 1.41v

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...