Inler Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 3 ερωτήσεις στα γρήγορα 1)Σε Asus X370 Pro κατεβάζω το τελευταίο Bios το 5216 ή μένω με το 5008 που έχω γιατί διάβασα ότι γενικά τα έκαναν μαντάρα στα τελευταία bios? 2)Με 1600 είχα το soc voltage 1.1...Με 2600 διάβασα ότι θέλει κάπου μεταξύ 1.025-1.075 ισχύει? 3)Αξίζει να γίνει αλλαγή μητρικής σε B450 Tomahawk Max ή η μοναδική βελτίωση θα είναι η ελαφρώς καλύτερη υποστήριξη των ram? Vrm/ποιότητα πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο δεν είναι? Ψιλοβαριέμαι βγάλε/βάλε και format και η Asus έχει το + του λευκού που κολλάει με το υπόλοιπο build. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, Inler είπε 3 ερωτήσεις στα γρήγορα 1)Σε Asus X370 Pro κατεβάζω το τελευταίο Bios το 5216 ή μένω με το 5008 που έχω γιατί διάβασα ότι γενικά τα έκαναν μαντάρα στα τελευταία bios? 2)Με 1600 είχα το soc voltage 1.1...Με 2600 διάβασα ότι θέλει κάπου μεταξύ 1.025-1.075 ισχύει? 3)Αξίζει να γίνει αλλαγή μητρικής σε B450 Tomahawk Max ή η μοναδική βελτίωση θα είναι η ελαφρώς καλύτερη υποστήριξη των ram? Vrm/ποιότητα πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο δεν είναι? Ψιλοβαριέμαι βγάλε/βάλε και format και η Asus έχει το + του λευκού που κολλάει με το υπόλοιπο build. VRM έχει καλύτερα η Pro γιατί ειναι και 6 phases. Ναι οι δευτεροι θέλουν λίγο χαμηλότερο Soc. Και όχι, εγώ δεν θα άλλαζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε To memtest του calculator τρέχει hci memtest το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι light (εκτός αν βάλεις λάθος settings). Λες o 1usmus να μην έβαζε το tm5 με το δικό του config αν το θεωρούσε καλύτερο? 😛 To tm5 είναι πολύ καλό για να σου βρει σφάλματα γρήγορα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και stable 100% Ναι ε εε. να σου πω δε το ειχα σε εκτιμηση το memtest του calculator ειχα παιξει λιγο αλλα το παρατησα θα το δοκιμασω ποιο εκτενεστερα να δω εαν βρισκει λαθη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Πάλι εγώ. Ξαναγύρισα στα 3400 αφού τα 3466 θέλανε 1.44+ για οτιδήποτε, με ελάχιστα κέρδη. Από εδώ: Έχω φτάσει εδώ: με διάφορες κουλές τιμές σε AIDA/UserBench αλλά με σταθερά (σε όλα τα ενδιάμεσα) καλύτερα νούμερα στο SoTTR (καλύτερα και από το σχετικά καλό/σταθερό 3466). Να πω ότι: tRRDS/L δεν κατεβαίνουν. tWTRL μέχρι 10. tCWL μέχρι 14. Δοκίμασα tRAS 34, δεν... Τί λέτε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Πάλι εγώ. Ξαναγύρισα στα 3400 αφού τα 3466 θέλανε 1.44+ για οτιδήποτε, με ελάχιστα κέρδη. Από εδώ: Έχω φτάσει εδώ: με διάφορες κουλές τιμές σε AIDA/UserBench αλλά με σταθερά (σε όλα τα ενδιάμεσα) καλύτερα νούμερα στο SoTTR (καλύτερα και από το σχετικά καλό/σταθερό 3466). Να πω ότι: tRRDS/L δεν κατεβαίνουν. tWTRL μέχρι 10. tCWL μέχρι 14. Δοκίμασα tRAS 34, δεν... Τί λέτε? Οτι εχω αρχισει και σε λυπαμαι που σου πηρα ενα κατοσταρικο για αυτες :") Περα απο την πλακα, μια χαρα τα βρισκω αν σκεφτουμε τι εχεις περασει. Προτεινω να το αφησεις εκει αν ειναι σταθερο μιας και δεν φαινεται να βγαλεις κατι παραπανω αν συνεχισεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Οτι εχω αρχισει και σε λυπαμαι που σου πηρα ενα κατοσταρικο για αυτες :") Περα απο την πλακα, μια χαρα τα βρισκω αν σκεφτουμε τι εχεις περασει. Προτεινω να το αφησεις εκει αν ειναι σταθερο μιας και δεν φαινεται να βγαλεις κατι παραπανω αν συνεχισεις. Δόξα κ τιμή στον %#%*)$#& τον IMC! Μια χαρά είναι οι μνήμες, τηρουμένων κάποιων αναλογιών (γκουχ tRFC γκουχ). Έριξα κ λίγο το tRCDWR, το πήρε κι αυτό. Όλα αυτά με 1.40. Αν δώσω 1.42 στο ίδιο αυτό προφίλ (και σε όλα τα 3400 που δοκιμάζω αυτές τις μέρες, κάπου 8-9) πολύ απλά δεν ξεκινά, δεν postάρει καν. Βγάλτε άκρη, άμα μπορείτε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Συνεχίζω να ρίχνω το tRCDWR (15) χωρίς errata κλπ, αλλά με εξαίρεση το SoTTR όπου υπάρχει σαφής βελτίωση όποτε σφίγγω κάποιο timing, έχω εντελώς mixed αποτελέσματα σε AIDA , Userbench κλπ (ενίοτε χάνω κ λίγους πόντους στα cbr). Να θεωρήσω πιο αξιόπιστο το χρόνο για 10χΤΜ5? Κερδίζω με τις διάφορες αλλαγές, σίγουρα, εκτός από όταν έριξα το tRTP από 8 στο 6, όπου φάνηκε να χειροτέρεψαν τα πάντα. Υπάρχει περίπτωση κάποιες ρυθμίσεις, τελικά, να ρίχνουν επιδόσεις. Συμβουλές? Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Συνεχίζω να ρίχνω το tRCDWR (15) χωρίς errata κλπ, αλλά με εξαίρεση το SoTTR όπου υπάρχει σαφής βελτίωση όποτε σφίγγω κάποιο timing, έχω εντελώς mixed αποτελέσματα σε AIDA , Userbench κλπ (ενίοτε χάνω κ λίγους πόντους στα cbr). Να θεωρήσω πιο αξιόπιστο το χρόνο για 10χΤΜ5? Κερδίζω με τις διάφορες αλλαγές, σίγουρα, εκτός από όταν έριξα το tRTP από 8 στο 6, όπου φάνηκε να χειροτέρεψαν τα πάντα. Υπάρχει περίπτωση κάποιες ρυθμίσεις, τελικά, να ρίχνουν επιδόσεις. Συμβουλές? Yup...με 8 αντί για 6, κάπου 40'' λιγότερα σε 10χΤΜ5. Θα δω τώρα και νούμερα, στα γνωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δε πλοτ θίκενς... Με tRCDWR 14 ήταν σταθερότατο, αλλά έριχνε λίγο επιδόσεις. Ξανά 15, κι αυτή τη φορά είπα να πειράξω πάλι primary... Το πήρε κι αυτό (tRP 17->16), σταθερό είναι, αλλά AIDA/userbench είναι τα ίδια (μην πω και χειρότερα). Στο SoTTR, βέβαια, έπιασα ουσιαστικά νούμερα του 3466 προφίλ που είχα. Τί άκρη να βγάλω, πραγματικά? Ρίχνω primaries/secondaries/tertiaries και ουσιαστική βελτίωση στα bench δεν βλέπω (Λάρας εξαιρουμένης). Όλα αυτά, με 1.4 πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σας εχω πει πολλες φορές, τη (μου)Λάρα να τη σέβεστε... 😀 Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από mpokwsths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πήρα σήμερα τα Ballistic LT 3200C16. Στα πολύ γρήγορα και χωρίς να πειράξω secondaries καθόλου, έχω 3400 14-18-14-14-32-56 και 500 trfc. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Sheogorath 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Πήρα σήμερα τα Ballistic LT 3200C16. Στα πολύ γρήγορα και χωρίς να πειράξω secondaries καθόλου, έχω 3400 14-18-14-14-32-56 και 500 trfc. Lat είσαι καλά...σε όλα τα υπόλοιπα γιατί τόσο χαμηλά? Από tRFC? Δες εδώ, στα δικά μου τωρινά που γκρινιάζω. edit: Είπα να ρίξω στο 16 και το tRCDRD, το πήρε με τη μία (χάρηκα) αλλά έφαγα BSOD αμέσως μετά το post, δύο φορές (ίσιωσα). Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Lat είσαι καλά...σε όλα τα υπόλοιπα γιατί τόσο χαμηλά? Από tRFC? Δες εδώ, στα δικά μου τωρινά που γκρινιάζω. edit: Είπα να ρίξω στο 16 και το tRCDRD, το πήρε με τη μία (χάρηκα) αλλά έφαγα BSOD αμέσως μετά το post, δύο φορές (ίσιωσα). Είχες δίκιο, τα secondaries ήταν "looser than a whore's bottom", if I may say. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Να πω ότι συνεχίζω να κατεβάζω ότι μου έρχεται (ότι δεν κολλάει και περνάει ΤΜ5, βασικά), συνεχίζει να τα δέχεται, αλλά πλέον όλο και χειροτερεύουν τα νούμερα (και στο SoTTR, πλέον). Ενδεικτικά: tRTP <8, ρίχνει επιδόσεις tRCDWR <15, το ίδιο Για το tRC είμαι σε "διαπραγματεύσεις" (είναι το τελευταίο που κατέβασα, με τα προηγούμενα 6 και 14 αντίστοιχα, οπότε ίσως φταίει εκείνο το σκηνικό). Θα δω λίγο το tFAW (πόσο, πια?) και μετά ξεκινάω ανέβασμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Αν περνάει το προφίλ του 1asmus στο ΤΜ5 με 1.385, στο 1.38 βγάζει λάθη αλλά δεν καταρρέει τίποτα (οριακά δηλαδή), στα 1.39 περνάει τα πάντα (Λογικο), θα το εμπιστευόσασταν στο 1.39 ότι δεν θα πετάξει κανα κουλό ερρορ στο 99.9999% των περιπτώσεων; Για δουλειά δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα