Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι με τέτοια primary timings (tRCDRD=17 ??? ) στα 3466 και με το 2666V στο Thaiphoon δεν είναι MFR.

Μπορεί να είναι τίποτα μασκαρεμένα CJR ή ακόμα και Samsung B-Die.

Και εμενα μου φανηκε περιεργο, γιατι το MFR ξερω οτι δεν κουνιεται ρουπι, αλλα λεω αστο δεν μιλάω :P

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον επειδη σημερα μου εβγαλε ενα error και σταματησα κατεβηκα volts ανεβασα timings(fast 3200 dram calculator αυτα που προτεινει για mfr) και κρατησα συχνοτητα 3466 λογικα αν πεσω στις 3333 θα μπορεσω να ριξω timings γενικα εσεις τι προτεινετε;Με αυτα τα settings στο memtest του calculator ειναι σταθερα χωρις κανενα error.

1.PNG

Επεξ/σία από johninio

27 λεπτά πριν, johninio είπε

Λοιπον επειδη σημερα μου εβγαλε ενα error και σταματησα κατεβηκα volts ανεβασα timings(fast 3200 dram calculator αυτα που προτεινει για mfr) και κρατησα συχνοτητα 3466 λογικα αν πεσω στις 3333 θα μπορεσω να ριξω timings γενικα εσεις τι προτεινετε;Με αυτα τα settings στο memtest του calculator ειναι σταθερα χωρις κανενα error.

1.PNG

Ότι μάλλον δεν έχεις MFR :P

Για b-die downbin ή CJR το κόβω.

1 ώρα πριν, johninio είπε

CJR δεν νομίζω είναι παλιό μοντέλο adata xpg 40 rgb

Για δες αν ξεκινάει το μηχάνημα με 3200 14-15-14 και tCWL=14 στα 1.36V και τα υπόλοιπα σε Auto

Λοιπον περασα και dram calculator memtest με τα παρακατω timings με 1.392V.

cachemem.png

Capture.PNG

45 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Για δες αν ξεκινάει το μηχάνημα με 3200 14-15-14 και tCWL=14 στα 1.36V και τα υπόλοιπα σε Auto

Μπουτάρε αλλά σε 1 λεπτό blue screen

Έβαλα και 1.38 αλλά τιποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, johninio είπε

Μπορεί να είναι κανένα κακό bin B-Die.

@SheogorathΜε τις CJR μπαίνει στα Windows το PC σου με 3200 14-15-14 και χαμηλό Vdimm;

Επεξ/σία από mpokwsths

1 λεπτό πριν, mpokwsths είπε

Μπορεί να είναι κανένα κακό bin B-Die.

@SheogorathΜε τις CJR μπαίνει στα Windows το PC σου με 3200 14-15-14 και χαμηλό Vdimm;

Μόνο τα δύο πρώτα σηκώνουν 14.

Χαμηλότερα που έχω πάει είναι 14-14-16-17-28-42. Αλλά τρέχω 14-16-16-17 -28-42 με 1.37 πιο άνετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johninio είπε

cachemem.png

Capture.PNG

Έβαλα και 1.38 αλλά τιποτα

ασε το dram calculator mem test ειναι light test κατεβασε 1 usmus v3 config κοινως (memtest 5) και θα το τρεχεις min 6 κυκλους  κραταει 25 λεπτα εκεις θα δεις τι παιζει σωστα απο σταθεροτητα

https://www.overclock.net/forum/10-amd-cpus/1628751-official-amd-ryzen-ddr4-24-7-memory-stability-thread-237.html

dgsdxsx.JPG

Επεξ/σία από ultraex2003

16 λεπτά πριν, johninio είπε

Ναι ναι το βρήκα προς το βραδάκι θα το βάλω λέει να κάνω delete μόλις ξεκινήσει το cfg.link 

αν  για καποιο λογο η απο την αρχικη ρυθμιση του TM5 σου σταματησει στους 3  κυκλους

μπες μεσα στο  bin του  TM5 στο ΜΤκαι βαλε το 3 κυκλους  αν εχει  καντο η 6 η 10 κυκλους και ξανατρεξτο  το 3 κυκλοι ειναι λιγο στο συνολο του και δε βγαινει σωστο συμπερασμα

xcfcxfc.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Μόνο τα δύο πρώτα σηκώνουν 14.

Χαμηλότερα που έχω πάει είναι 14-14-16-17-28-42. Αλλά τρέχω 14-16-16-17 -28-42 με 1.37 πιο άνετα.

Συνήθως όταν δίνουμε 3 primary timings εννούμε tCL, tRCDRD, tRP. Το tRCDWR δεν το αναφέρουμε.

Δηλαδή με το tRCDRD = 15 δεν σου κάνει καν post;

Άρα με 3200 14-15-14 είναι Samsung B-Die του φίλου.

3 ώρες πριν, johninio είπε

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις Samsung B-Die.

Με δική σου ευθύνη μπορείς να πειραματιστείς. Υπόψιν ότι θα χρειαστείς υψηλότερη τάση από αυτήν που δίνει το calculator.

Αν δε θες να περάσεις το 1.4V δοκίμασε μέχρι 3333 C14.

Ξεκίνα π.χ. 3333 safe (αλλά με tRCDRD=15) με 1.4V ή αλλιώς βάλε 3466 fast αλλά με profile=v2.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

ασε το dram calculator mem test ειναι light test κατεβασε 1 usmus v3 config κοινως (memtest 5) και θα το τρεχεις min 6 κυκλους  κραταει 25 λεπτα εκεις θα δεις τι παιζει σωστα απο σταθεροτητα

https://www.overclock.net/forum/10-amd-cpus/1628751-official-amd-ryzen-ddr4-24-7-memory-stability-thread-237.html

dgsdxsx.JPG

To memtest του calculator τρέχει hci memtest το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι light (εκτός αν βάλεις λάθος settings). Λες o 1usmus να μην έβαζε το tm5 με το δικό του config αν το θεωρούσε καλύτερο? 😛

To tm5 είναι πολύ καλό για να σου βρει σφάλματα γρήγορα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και stable 100%

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

47 λεπτά πριν, johninio είπε

Εγω τωρα στον calculator θα βαζω b die?

b-die και απο κάτω V2 για το downbin αν δεν κάνω λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...