Dantε Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε @Dantε Ποιο test από prime95; Γραφει τι τεσταρει το καθε τεστ. Αν θες μνημες,αυτο που λεει για imc -ram(Large FFTs) 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, ultraex2003 είπε bro !! βρηκα ενα ριβιουδακι εδω με κατι νουμερα ισως βοηθησει !! https://www.overclockers.com/patriot-viper-4-ddr4-3000-mhz-memory-kit-review/ Ευχαριστώ φίλε μου αλλά κάπου το είχα δει κι εγω και δεν είναι οι ίδιες... Τελικά όπως είπα και στον Sheo σε προσωπικό μήνυμα για να μην κοπανιόμαστε εδω, βρήκα μια μπασταρδολύση βάζοντας στην ουσία λίγο πιο χαλαρά timings απο τα fast που μου έδωσε για E/H die που ήταν και το μοναδικό που μου έδινε αποτελέσματα κι έτσι έκατσαν στα 2866 και θα κάνει την δουλίτσα του μια χαρά ο φιλαράκος... Σας ευχαριστώ λοιπόν...👍🙂 ΥΓ. Ερώτηση... Πόσο αξιόπιστο είναι το memtest64? Αν με βγάλει χωρίς errors κανα 2ωρο είμαι κομπλέ ας πούμε κατα πάσα πιθανότητα? Ρωτάω γιατί με το TM5 με έβγαζε οκ και μόλις έμπαινα σε παιχνίδια σε 1-2 λεπτά κράσαρε... Στην ουσία όταν με κράταγε στο παιχνίδι πάνω απο 10 λεπτά,, τότε ήμουν σίγουρος οτι είμαι σταθερός! Τώρα είμαι στην μια ώρα περίπου με memtest64 και θα το αφήσω 1-2 ακόμα...Και μετά θα κάνω ενα prime95 για ram μιας και την cpu την εχω στοκ αρα είναι στάνταρ σταθερή.. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2019 από ZELOMOTH Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Ευχαριστώ φίλε μου αλλά κάπου το είχα δει κι εγω και δεν είναι οι ίδιες... Τελικά όπως είπα και στον Sheo σε προσωπικό μήνυμα για να μην κοπανιόμαστε εδω, βρήκα μια μπασταρδολύση βάζοντας στην ουσία λίγο πιο χαλαρά timings απο τα fast που μου έδωσε για E/H die που ήταν και το μοναδικό που μου έδινε αποτελέσματα κι έτσι έκατσαν στα 2866 και θα κάνει την δουλίτσα του μια χαρά ο φιλαράκος... Σας ευχαριστώ λοιπόν...👍🙂 ΥΓ. Ερώτηση... Πόσο αξιόπιστο είναι το memtest64? Αν με βγάλει χωρίς errors κανα 2ωρο είμαι κομπλέ ας πούμε κατα πάσα πιθανότητα? Ρωτάω γιατί με το TM5 με έβγαζε οκ και μόλις έμπαινα σε παιχνίδια σε 1-2 λεπτά κράσαρε... Στην ουσία όταν με κράταγε στο παιχνίδι πάνω απο 10 λεπτά,, τότε ήμουν σίγουρος οτι είμαι σταθερός! Τώρα είμαι στην μια ώρα περίπου με memtest64 και θα το αφήσω 1-2 ακόμα...Και μετά θα κάνω ενα prime95 για ram μιας και την cpu την εχω στοκ αρα είναι σάνταρ σταθερή.. και εγω επαιζα με μεμτεστ και μου ειπαν τα παιδια να κατεβασω 1 usmus conf v3 και να τρεχω 6-8 κυκλους κραταει 25 λεπτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε και εγω επαιζα με μεμτεστ και μου ειπαν τα παιδια να κατεβασω 1 usmus conf v3 και να τρεχω 6-8 κυκλους κραταει 25 λεπτα Το ΜΤ5 εννοείς? Αν ναι, τότε το εχω ήδη δοκιμάσει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marksk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα πρώτη φορά με amd δε με βοηθάτε λίγο. το setup μου είναι ryzen 3700x - tomahawk max - G.Skill TridentZ 32GB DDR4-3200MHz για πείτε πως ξεκινάμε για να ανεβάσουμε κανένα mhz για αρχή ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johninio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω παιξει με dram calculator σε 3466 αλλα βγαζω χειροτερα νουμερα απο το memory try it της b450m gaming plus μαζι με 2600.Αξιζει να ασχοληθω παραπανω;Ram εχω hynix m die Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από johninio 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, johninio είπε Εχω παιξει με dram calculator σε 3466 αλλα βγαζω χειροτερα νουμερα απο το memory try it της b450m gaming plus μαζι με 2600.Αξιζει να ασχοληθω παραπανω;Ram εχω hynix m die τφεξε τρεξε ενα memory checker να δω τα αλλα timings να δω τι μπορουμε να σφιξουμε επισης δωσε και ενα σκριν απο το thaiphoon burner να δω τι τσιπακια φορας στις μνημες θελει χρονο παντως αν θελεις να ασχοληθεις με tweak στις μνημες Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από ultraex2003 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ θα πω την αμαρτία μου αλλά είτε με XMP είτε με σφιχτά timings τα ίδια βλέπω σε real life performance, σε καθημερινή χρήση και παιχνίδια. Μην πω ότι με XMP είναι λίγο πιο σβέλτο το σύστημα. Επειδή χρησιμοποιώ πολύ την αναζήτηση στην έναρξη, αντί να πηγαίνω κάθε φορά στον φάκελο ή στο αρχείο που θέλω απλά το πληκτρολογώ στο start, παρατήρησα ότι με 3200 σφιχτά κάνει ένα ψιλοκολληματάκι για μισό δευτερόλεπτο ενώ με XMP μόλις γράψω κάτι αμέσως πετάει αποτελέσματα, ακαριαία. Μπορεί και να είναι τυχαίο βέβαια αυτό.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε Εγώ θα πω την αμαρτία μου αλλά είτε με XMP είτε με σφιχτά timings τα ίδια βλέπω σε real life performance, σε καθημερινή χρήση και παιχνίδια. Μην πω ότι με XMP είναι λίγο πιο σβέλτο το σύστημα. Επειδή χρησιμοποιώ πολύ την αναζήτηση στην έναρξη, αντί να πηγαίνω κάθε φορά στον φάκελο ή στο αρχείο που θέλω απλά το πληκτρολογώ στο start, παρατήρησα ότι με 3200 σφιχτά κάνει ένα ψιλοκολληματάκι για μισό δευτερόλεπτο ενώ με XMP μόλις γράψω κάτι αμέσως πετάει αποτελέσματα, ακαριαία. Μπορεί και να είναι τυχαίο βέβαια αυτό.. Τσέκαρες σταθερότητα με ΤΜ5; Αν αλλάξεις μόνο τα primaries 34->28 και 56->42 δεν θα έχεις πρόβλημα, ενώ το trfc κατεβαίνει χωρίς απαιτήσεις σε τάση τουλάχιστον στο 252 από 560. Στην τελική δοκίμασε μόνο το trfc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Σχετικό/Άσχετο: Ρε σεις, είναι δυνατό να έχω κάπου 8' (λεπτά) διαφορά σε 10χΤΜ5 απλά ρίχνοντας το tFAW από 36 στο 24? Τόσο πολύ, πια? Εν τω μεταξύ σε lat κλπ δεν είδα ούτε 1% βελτίωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Σχετικό/Άσχετο: Ρε σεις, είναι δυνατό να έχω κάπου 8' (λεπτά) διαφορά σε 10χΤΜ5 απλά ρίχνοντας το tFAW από 36 στο 24? Τόσο πολύ, πια? Εν τω μεταξύ σε lat κλπ δεν είδα ούτε 1% βελτίωση. Ναι, φυσικοτατο ειναι. Το tFAW συμφωνα με αυτο υπάρχει για να περιορίσει την κατανάλωση, αφού καθορίζει το χρονικό διάστημα (σε clock cycles) μέσα στο οποίο μπορούν να δοθούν (το πολύ) 4 εντολές row activate στο ίδιο DRAM module. Αυτό ως αποτέλεσμα έχει να μειώνει το read bandwidth. Οσο μειώνεις το tFAW, τόσο αυξάνεις αντίστοιχα το continuous read bandwidth σου. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johninio Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Εχω χρησιμοποιησει ta timings fast απο 3133 dram calculator και εχω βαλει συχνοτητα 3466 1.408 volt.Εχω κανει memtest εχω παιξει rainbow 2,5 ωριτσες ειμαι σταθερος. Τον 2600 τον εχω 4.025 με 1.264 και εκει σταθεροτατος δεν θελω να ανεβω αλλο στον cpu. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 49 λεπτά πριν, johninio είπε Εχω χρησιμοποιησει ta timings fast απο 3133 dram calculator και εχω βαλει συχνοτητα 3466 1.408 volt.Εχω κανει memtest εχω παιξει rainbow 2,5 ωριτσες ειμαι σταθερος. Τον 2600 τον εχω 4.025 με 1.264 και εκει σταθεροτατος δεν θελω να ανεβω αλλο στον cpu. Εχω την αισθηση οτι τα MFR δεν κανει πανω απο 1.35 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johninio Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Εχω την αισθηση οτι τα MFR δεν κανει πανω απο 1.35 😕 Νομίζω πως όχι αλλά προφανώς περιμένω τις γνώμες σας και τι μπορώ να κάνω ακομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, johninio είπε Εχω χρησιμοποιησει ta timings fast απο 3133 dram calculator και εχω βαλει συχνοτητα 3466 1.408 volt.Εχω κανει memtest εχω παιξει rainbow 2,5 ωριτσες ειμαι σταθερος. 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Εχω την αισθηση οτι τα MFR δεν κανει πανω απο 1.35 😕 Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι με τέτοια primary timings (tRCDRD=17 ??? ) στα 3466 και με το 2666V στο Thaiphoon δεν είναι MFR. Μπορεί να είναι τίποτα μασκαρεμένα CJR ή ακόμα και Samsung B-Die. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα