Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, πάω για 3400 fast από το calculator. 1.4V DRAM και 1.025V SOC. Στον 3ο κύκλο του ΤΜ5 πετάει 2 errors και μετά και μπλε οθόνη. Βάζω SOC στο 1.05V και βγάζει error πιο γρήγορα, όποτε παίζει να είναι καλύτερα με 1.025V. Τώρα το ερώτημα είναι να δοκιμάσω με παραπάνω τάση στη RAM ή να ρίξω το tRFC στο 272 (από 252); Γενικά το κέρδος από το 252 αντισταθμίζει το όποιο wear στις μνήνες από μεγαλύτερη τάση; Και βασικά υπάρχει wear;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Λοιπόν, πάω για 3400 fast από το calculator. 1.4V DRAM και 1.025V SOC. Στον 3ο κύκλο του ΤΜ5 πετάει 2 errors και μετά και μπλε οθόνη. Βάζω SOC στο 1.05V και βγάζει error πιο γρήγορα, όποτε παίζει να είναι καλύτερα με 1.025V. Τώρα το ερώτημα είναι να δοκιμάσω με παραπάνω τάση στη RAM ή να ρίξω το tRFC στο 272 (από 252); Γενικά το κέρδος από το 252 αντισταθμίζει το όποιο wear στις μνήνες από μεγαλύτερη τάση; Και βασικά υπάρχει wear;

Υπάρχει φθορά με την τάση, ακομα και 1 βολτ να έδινες. A priori φυσικοί νόμοι είναι.

Με το trfc έχω την εντύπωση ότι αν ήταν πολύ χαμηλά δεν θα άνοιγε καν. Όποτε λογικά θέλει 1.41-1.42

• Like 1

21 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα!

Εχω τις ίδιες με 2200G στην ίδια μητρική και μένα 2800 δουλεύουν, στα 3000 δεν ανοίγει καν. Έχεις βάλει στα 2-4 τις μνήμες;

m-die είναι λογικά, ίδιο τσιπάκι με τις απλές 2400-2666 που πιάνουν με 1.2V.

Πόσο τις έψαξες φίλε μου? Επαιξες με ρευματα κτλ? Με soc manual και πάει λέγοντας?

Εγω στο πρώτο boot τις έβαλα χωρις να πειράξω κάτι στα 3200 κι έπαιζαν μια χαρά και περνάγανε και τεστ αλλά μόλις έβαζα παιχνίδι, σε 1-2 λεπτά έβγαζε error ή κόλλημα κτλ..

Με bios 3.30 είμαι όπως την παρέλαβα μιας και μέτα πρέπει τα επόμενα 2-3 να είναι για 3000 series και είδικα το τελευταίο με νέο agesa να σκοτώνει τον raven bridge..☠️

ΥΓ.

Οταν λές m-die τι ακριβώς εννοείς? Micron? Αν ναι, τότε A-die, b-die, ή τι άλλο? Και ναι, στις θέσεις 2-4 τις εχω εννοείται.. Ευχαριστώ φίλε μου!:)

• Like 1

36 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Πόσο τις έψαξες φίλε μου? Επαιξες με ρευματα κτλ? Με soc manual και πάει λέγοντας?

Εγω στο πρώτο boot τις έβαλα χωρις να πειράξω κάτι στα 3200 κι έπαιζαν μια χαρά και περνάγανε και τεστ αλλά μόλις έβαζα παιχνίδι, σε 1-2 λεπτά έβγαζε error ή κόλλημα κτλ..

Με bios 3.30 είμαι όπως την παρέλαβα μιας και μέτα πρέπει τα επόμενα 2-3 να είναι για 3000 series και είδικα το τελευταίο με νέο agesa να σκοτώνει τον raven bridge..☠️

ΥΓ.

Οταν λές m-die τι ακριβώς εννοείς? Micron? Αν ναι, τότε A-die, b-die, ή τι άλλο? Και ναι, στις θέσεις 2-4 τις εχω εννοείται.. Ευχαριστώ φίλε μου!:)

Επειδή είναι φίλου, μόνο XMP δοκίμασα. Εντωμεταξύ δεν έχει offset voltage η μητρική; Μόνο καρφωτό ειδα, μια επιλογή. Τι διαλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Γειά σας παιδάκια, είχα καιρό να διαβάσω τι γίνεται εδω μέσα..🙂

Το λοιπόν, φιλαράκι ήθελε ενα pcακι για να αλλάξει το c2d 6750  10ετίας του και να παίξει τα 2-3 wolfenstein των τελευταίων χρόνων με vega graphics και μετά ταινίες και χάζεμα ίντερνετ..

Το μπάντζετ σφιχτό και τελικά καταλήξαμε σε asrock Β450m pro4 2400g και

PATRIOT VIPER 4 SERIES 8GB DDR4-3000MHZ PV48G300C6K

Ο άνθρωπος δεν έχει απαιτήσεις, δηλαδή 720P medium είναι κομπλέ κτλ απλά είπα να κοιτάξω λίγο και τις μνήμες  οι οποίες τώρα είναι στα 2800 με 1.35 και στο thaiphoon μου τις βγάζει σαν 1 die.. Στην ουσία δεν μου λέει τι σκατά τσιπάκι είναι για να βάλω μετά στο ryzen calc.. Ξέρω οτι είναι 50 ευρώ μνημούλες αλλά είπα να τις κάνω λίγο πιο οκ..(όσο/αν γίνεται..)

Θα δω μετα και με soc κτλ τι θα πορέψω και την cpu θα την αφήσω στοκ(μάλλον)..

Στην αρχή έπαιζε στα 3200 χωρίς σφάλμα σε prime95 και ΤΜ5 αλλά μόλις έβαζα παιχνίδι, στην ουσία εκει τεστάριζα την σταθερότητα και τα έπαιζε εντελώς και μετά ξανά 2133 απο bios και πάει λέγοντας.. Σόρυ που δεν άνοιξα νέο θέμα αλλά αφού ξέρω οτι θα σας βρώ εδω, δεν το διακινδύνεψα..👍

bro !! βρηκα ενα ριβιουδακι εδω με κατι νουμερα ισως βοηθησει !!

https://www.overclockers.com/patriot-viper-4-ddr4-3000-mhz-memory-kit-review/

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2

Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

χαχαχα. Δοκίμασα με 1.41 και 1.42 και τίποτα..

Είχα μείνει στο ότι σου έβγαζε 1-2 errors με 1.4V στα 3400 fast.

Τράβα ένα screenshot απο RTC για να ξεκινήσεις τo manual tuning.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμάζω τώρα με tRFC 272 και 1.42V και βλέπουμε..

Με το RTT_NOM τι παίζει; Το έχω off τώρα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Μου κάνει εντύπωση το ότι από τα 1-2 errors στο 1.4V δεν είσαι σταθερός με 1.42V.

1) Μπορεί να έχει φάει εμπλοκή η μητρική. Το παθαίνουν από τα πολλά πειράγματα. Κάνε ένα clear CMOS και δούλεψε το για λίγες ώρες XMP για να ξεμπλοκάρει

2) Όταν ξεκινήσεις το tuning βάλε όλες τις αντιστάσεις τερματισμού σε manual. 53/off/off/48 ή 53/34/off/48. Ένας από τους δύο συνδυασμούς χρειάζεται λίγο λιγότερη τάση.

3) Στο τέλος, αφού καταλήξεις, πρέπει να βρεις ποιος συνδυασμός CAD_BUS σου δουλεύει καλύτερα. 20άρια όλα ή 24άρια ή κάτι άλλο (π.χ. εμένα δουλεύει καλύτερα το 20/20/24/24)

• Like 1

Δοκίμασα και με 272 tRFC, 1.42V και RTT_NOM 34 και έβγαλε ένα error στον 4ο κύκλο και το σταμάτησα. Γενικά τόσο καιρό με XMP ήμουνα, τις τελευταίες 2 μέρες τα πειράζω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζει ρόλο που το έβγαλε σε άλλο κύκλο. Πάντα το είχα disabled. Προτείνω να ξεκινήσεις με 1.45  να σφίξεις και μετά δοκιμάζεις να κατεβάζεις ρεύματα μέχρι όσο σε αφήνει θυσιάζοντας 2,3 sub

Επεξ/σία από nikpoth

Εγώ, που είμαι τη μία σταθερός χωρίς errors σε 10χΤΜ5 και την άλλη πετάει 1 ξεκάρφωτο, τί να πω?

Επίσης, δοκίμασα από 1.44 σε 1.435 και πλημύρισε ο τόπος, οπότε είμαι ακριβώς στο όριο?

40 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Εγώ, που είμαι τη μία σταθερός χωρίς errors σε 10χΤΜ5 και την άλλη πετάει 1 ξεκάρφωτο, τί να πω?

Επίσης, δοκίμασα από 1.44 σε 1.435 και πλημύρισε ο τόπος, οπότε είμαι ακριβώς στο όριο?

Το εχω ξαναγραψει το ΤΜ5 δε πιανει ολα τα σφαλματα.

Για 100% stability 24/7 καταστασεις προσωπικα μονο το prime95 εχω δει οτι κανει δουλεια.

Για benchoκαταστασεις καλο ειναι το ΤΜ5 για να δεις στα γρηγορα τι γινεται.

Με prime95 ενα διωρο εισαι 99% οκ.Με καμια ωρα ακομα πας στο 99,9%.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...