Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Πετρο, γαματα και πετατα στην θαλλασα και παρε καμια crucial στα 70 ευρω... Αυτα στα 1.46V φιλε... τι καθεσαι και ασχολεισαι με το downbin. Αν ημουν σε Intel πλατφορμα, οι Flare-X θα τρωγανε πεταμα χθες. Kαι ασε τα νουμερα του AIDA, ειναι ξεπατωμενα απο το clock skewing. Αν πεταξεις τις ιδιες μνημες σε Intel που δεν εχουν IF, θα βγαζα κοντα 68GB/s.
Το latency ουτε ξερω ποσο θα ηταν.

qHgrovw.png

Tυχαίο ήταν το συγκεκριμένο error, πιθανότατα γιατί η κυρία πήγε να χρησιμοποιήσει εκείνη την ώρα τον υπολογιστή μου. Έβγαλε σήμερα παλικάρι ότι άλλο του δοκίμασα.

Δοκίμασα tRRDS 4 tRRDL6, μπήκε με τη μία win αλλά ξεπατώθηκε στα λάθη το ΤΜ5.

Τώρα πάω για τα tWTRL 10 μετα tWTRL 8 μετα tWTRL 6

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/9/2019 στις 11:37 ΜΜ, kostas_anes είπε

Aν βει σταθερο δοκιμαζεις μετα με την σειρα που σου λεω. Παντα stress test για το καθενα. Aν καποιο step δεν χαμηλωνει αλλο, πας στο επομενο.
1. tRRDS 4 tRRDL6 μετα tRRDS 4 tRRDL 4 
2. tWTRL 10 μετα tWTRL 8 μετα tWTRL 6
3. tCWL 14 μετα tCWL 12
4. tRTP 6
5. tRDRDSD/DD 1/1 tWRWRSD/DD 3/3

1. 4/6 το παίρνει, αλλά είναι ασταθές στα Win...errors κλπ. 4/4 προφανώς δεν.

2. Το 10 μου έβγαλε 2 errors σε ΤΜ5, ίσως του δώσω κάποια στιγμή κάποια ευκαιρία, αν και δεν νομίζω.

3. No post.

4. Το πήρε, σταθερό σε όλα.

5. Μέχρι 2/2 αφήνει το tRDRDSD/DD η μητρική μου, μάλλον το σηκώνει. Το άλλο σετ, no post.

7 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

1. 4/6 το παίρνει, αλλά είναι ασταθές στα Win...errors κλπ. 4/4 προφανώς δεν.

2. Το 10 μου έβγαλε 2 errors σε ΤΜ5, ίσως του δώσω κάποια στιγμή κάποια ευκαιρία, αν και δεν νομίζω.

3. No post.

4. Το πήρε, σταθερό σε όλα.

5. Μέχρι 2/2 αφήνει το tRDRDSD/DD η μητρική μου, μάλλον το σηκώνει. Το άλλο σετ, no post.

2/2, 5/5 τοτε. RDRD με WRWR θες να εχουνε διαφορα 3.

• Thanks 1

8 ώρες πριν, kostas_anes είπε

2/2, 5/5 τοτε. RDRD με WRWR θες να εχουνε διαφορα 3.

Tα πήρε, και φαίνεται σταθερό.

Δεν ξέρω πόσα πολλά κέρδισε γενικά, μικρά οφέλη έχει πάντως.

4 ώρες πριν, sothrhsgr είπε

Καλησπερα παιδια στο τεστ aida τι νουμερο ειναι καλο να βγαλει σε latency ποσα ms;;;

Καλησπέρα, τι επεξεργαστής;

Πρώτη γενιά κάτω απο 70ms, 2η γενιά κάτω απο 66ms (με επιφύλαξη).

16 ώρες πριν, sothrhsgr είπε

Με 2600 και αν παιζει ρολο με msi 470 gaming carbon.....

Κυνηγάς κάτω απο 67ms πάνω κάτω.

Πχ εγώ με 1η γενιά έχω κάτω απο 70 με 3466C16  μνήμες.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα ανακάλυψα ότι δεν ρίχνει τάση και clocks σε idle. Το OC είναι με offset φυσικά. Δοκίμασα 2-3 προφιλ στο bios που ορκίζομαι οτι έριχναν παλιότερα. Δοκίμασα και Balanced profil, και Ryzen Balanced. Τίποτα δεν κάνει διαφορά.

Τι να δοκιμάσω στο bios και στα Win? Δεν έκανα κάποιο update τελευταία.

Απο 5% είχε πάει 70% μόνο του. Αθάνατα Win10...

γμτονκινζεοπουταεγραψε

Επεξ/σία από Sheogorath

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/8/2019 στις 1:15 ΜΜ, mpokwsths είπε

Χμμμ

Βλέπω έχεις MSI μητρική.

Δοκίμασε τα tRDWR και tWRRD σε 7 και 4 (αντί 7 και 3) που δίνει το calculator στα 3400.

Επίσης αν έχεις GearDown = disabled κάνε το enabled.

Εντάξει είσαι γκουρού, είσαι Δαλάι Λάμα!! Το tWRRD ήταν, ήθελε 4 τελικά. Έβγαλε 10 κύκλους TM5 χωρίς errors στα 3400 safe. Ναι είναι λίγο φλώρικο αλλά από κάπου έπρεπε να ξεκινήσω. Βέβαια χτύπησαν 44-45άρια αλλά 1.4V τάση την οποία μπορώ να μειώσω σύμφωνα με το calculator, 28 εσωτερική και σάπια arctic fans για intake που θα γίνουν noctua. Μου είχε σπάσει τα νεύρα μιλάμε. B-dies και να μην ανεβαίνουν ούτε 200MHz. Τώρα που είδα τι φταίει, let the game begin.. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Σου πήρε σχεδόν μήνα να το δοκιμάσεις.

Δηλαδή αν σκαλώσεις σε κάτι άλλο στο μέλλον;

Μέχρι να τις σφίξεις καλά θα έχουν βγει οι DDR5 και οι Ryzen 5xxx 😁

12 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Βέβαια χτύπησαν 44-45άρια

Αυτό δεν το γλυτώνεις παρά μόνο με ανεμιστήρα από πάνω. Αλλά δεν πειράζει κιόλας. Ψυχολογικό είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Σου πήρε σχεδόν μήνα να το δοκιμάσεις.

Δηλαδή αν σκαλώσεις σε κάτι άλλο στο μέλλον;

Μέχρι να τις σφίξεις καλά θα έχουν βγει οι DDR5 και οι Ryzen 5xxx 😁

Αυτό δεν το γλυτώνεις παρά μόνο με ανεμιστήρα από πάνω. Αλλά δεν πειράζει κιόλας. Ψυχολογικό είναι.

Χαχαχα. Βασικά βαριόμουνα να ασχοληθώ απλά και σήμερα μου ήρθε :P Σε κάνα μήνα η εσωτερική θα είναι 4-5 βαθμούς κάτω οπότε 40άρια θα πηγαίνουν οι μνήμες, μια χαρά..

Το cLDO VDDP Voltage να το πειράξω ή να το αφήσω auto;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Γειά σας παιδάκια, είχα καιρό να διαβάσω τι γίνεται εδω μέσα..🙂

Το λοιπόν, φιλαράκι ήθελε ενα pcακι για να αλλάξει το c2d 6750  10ετίας του και να παίξει τα 2-3 wolfenstein των τελευταίων χρόνων με vega graphics και μετά ταινίες και χάζεμα ίντερνετ..

Το μπάντζετ σφιχτό και τελικά καταλήξαμε σε asrock Β450m pro4 2400g και

PATRIOT VIPER 4 SERIES 8GB DDR4-3000MHZ PV48G300C6K

Ο άνθρωπος δεν έχει απαιτήσεις, δηλαδή 720P medium είναι κομπλέ κτλ απλά είπα να κοιτάξω λίγο και τις μνήμες  οι οποίες τώρα είναι στα 2800 με 1.35 και στο thaiphoon μου τις βγάζει σαν 1 die.. Στην ουσία δεν μου λέει τι σκατά τσιπάκι είναι για να βάλω μετά στο ryzen calc.. Ξέρω οτι είναι 50 ευρώ μνημούλες αλλά είπα να τις κάνω λίγο πιο οκ..(όσο/αν γίνεται..)

Θα δω μετα και με soc κτλ τι θα πορέψω και την cpu θα την αφήσω στοκ(μάλλον)..

Στην αρχή έπαιζε στα 3200 χωρίς σφάλμα σε prime95 και ΤΜ5 αλλά μόλις έβαζα παιχνίδι, στην ουσία εκει τεστάριζα την σταθερότητα και τα έπαιζε εντελώς και μετά ξανά 2133 απο bios και πάει λέγοντας.. Σόρυ που δεν άνοιξα νέο θέμα αλλά αφού ξέρω οτι θα σας βρώ εδω, δεν το διακινδύνεψα..👍

1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Γειά σας παιδάκια, είχα καιρό να διαβάσω τι γίνεται εδω μέσα..🙂

Το λοιπόν, φιλαράκι ήθελε ενα pcακι για να αλλάξει το c2d 6750  10ετίας του και να παίξει τα 2-3 wolfenstein των τελευταίων χρόνων με vega graphics και μετά ταινίες και χάζεμα ίντερνετ..

Το μπάντζετ σφιχτό και τελικά καταλήξαμε σε asrock Β450m pro4 2400g και

PATRIOT VIPER 4 SERIES 8GB DDR4-3000MHZ PV48G300C6K

Ο άνθρωπος δεν έχει απαιτήσεις, δηλαδή 720P medium είναι κομπλέ κτλ απλά είπα να κοιτάξω λίγο και τις μνήμες  οι οποίες τώρα είναι στα 2800 με 1.35 και στο thaiphoon μου τις βγάζει σαν 1 die.. Στην ουσία δεν μου λέει τι σκατά τσιπάκι είναι για να βάλω μετά στο ryzen calc.. Ξέρω οτι είναι 50 ευρώ μνημούλες αλλά είπα να τις κάνω λίγο πιο οκ..(όσο/αν γίνεται..)

Θα δω μετα και με soc κτλ τι θα πορέψω και την cpu θα την αφήσω στοκ(μάλλον)..

Στην αρχή έπαιζε στα 3200 χωρίς σφάλμα σε prime95 και ΤΜ5 αλλά μόλις έβαζα παιχνίδι, στην ουσία εκει τεστάριζα την σταθερότητα και τα έπαιζε εντελώς και μετά ξανά 2133 απο bios και πάει λέγοντας.. Σόρυ που δεν άνοιξα νέο θέμα αλλά αφού ξέρω οτι θα σας βρώ εδω, δεν το διακινδύνεψα..👍

Καλησπέρα!

Εχω τις ίδιες με 2200G στην ίδια μητρική και μένα 2800 δουλεύουν, στα 3000 δεν ανοίγει καν. Έχεις βάλει στα 2-4 τις μνήμες;

m-die είναι λογικά, ίδιο τσιπάκι με τις απλές 2400-2666 που πιάνουν με 1.2V.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...