Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Για να κανει το overclock μονο του χωρις να χρειαστει να βαλω χερι σε ρευματα.

Λες και αυτο δεν πειραζει ρευματα xD.
Η φαση ειναι οτι βαζω στοιχημα οτι τα ρευματα που δινει ειναι ηλιθια ψηλα και επικινδυνα για το CPU. Παιξε με PBO αν θες παραπανω επιδοσεις, το CPU σου δεν κανει για overclock.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Λες και αυτο δεν πειραζει ρευματα xD.
Η φαση ειναι οτι βαζω στοιχημα οτι τα ρευματα που δινει ειναι ηλιθια ψηλα και επικινδυνα για το CPU. Παιξε με PBO αν θες παραπανω επιδοσεις, το CPU σου δεν κανει για overclock.

Βλεπω οτι ολοι τον εχουν στα 4.2,τουλαχιστον να πιασω αυτα δε θελω κατι παραπανω.Οντως παιζει αυτο που λες γιατι μολις εβαλα το cinebench και εφαγε ζορια εκλεισε καπακι.

11 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Βλεπω οτι ολοι τον εχουν στα 4.2,τουλαχιστον να πιασω αυτα δε θελω κατι παραπανω.Οντως παιζει αυτο που λες γιατι μολις εβαλα το cinebench και εφαγε ζορια εκλεισε καπακι.

Ποιοι ακριβως ειναι οι "ολοι" και με τι ρευμα τον τρεχουνε? O μεσος 3600 θελει κανα 1.4V+ για 4.2GHz all core

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ποιοι ακριβως ειναι οι "ολοι" και με τι ρευμα τον τρεχουνε? O μεσος 3600 θελει κανα 1.4V+ για 4.2GHz all core

Σε φορουμ εξωτερικου και στο you tube.Δε ξερω αν λενε αληθεια η οχι.Αλλα απ οτι βλεπω δεν ειναι και ευκολη υποθεση.Εβαλα το pbo και βλεπω στο ryzen master τα volt απο 1.4 μεχρι 1.4188 σε idle.

Επεξ/σία από LeonV12

1 λεπτό πριν, LeonV12 είπε

Σε φορουμ εξωτερικου και στο you tube.Δε ξερω αν λενε αληθεια η οχι.Αλλα απ οτι βλεπω δεν ειναι και ευκολη υποθεση.Εβαλα το pbo τωρα να δω τι θα κανει.

O καθε youtuber που εχω δει δινει τασεις που στον καινε σε εναν μηνα. Δες εδω που τα εξηγω αναλυτικα, να καταλαβεις γιατι το OC δεν εχει κανενα νοημα.

• Thanks 1

5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

O καθε youtuber που εχω δει δινει τασεις που στον καινε σε εναν μηνα. Δες εδω που τα εξηγω αναλυτικα, να καταλαβεις γιατι το OC δεν εχει κανενα νοημα.

6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Σωραιος εκανα και εγγραφη,πολυ καλη επεξηγηση!

• Like 1

https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/dram-calculator-ryzen/

Update 1.6.1 received 2 new features.
First - is a graph of random access to caches and DRAM.
The second is FreezKiller, software that will make your frame rate as smooth as possible without sacrificing performance. 
Automatic setup for Memtest mode (in one clicks) and of course global update presets for Zen2.

• Like 1

32 λεπτά πριν, nikpoth είπε

https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/dram-calculator-ryzen/

Update 1.6.1 received 2 new features.
First - is a graph of random access to caches and DRAM.
The second is FreezKiller, software that will make your frame rate as smooth as possible without sacrificing performance. 
Automatic setup for Memtest mode (in one clicks) and of course global update presets for Zen2.

@Dantε

Έχει E-Die στα 3800 Fast.

Βάλε 3733 Fast για αρχή τα και βάλε την ελάχιστη τάση που δίνει (1.41V μου φαίνεται) και ξεκίνα το tuning.

Αν πάνε όλα καλά μπορείς να δοκιμάσεις και το 3800.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας μόλις πήρα το πρώτο μου build,με asrock b450m hdv motherboard, ryzen 2600, gammax 400 cooler, palit 1660ti και Crucial Ballistix Sport LT 3200mhz θα μπορέσω να κάνω overlclock και τι προτείνετε για αρχή;

Επεξ/σία από vorted

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vortedΒασικά το headroom στην ψύξη είναι που μας νοιάζει. Τι θερμοκρασίες έχεις σε stress test, π.χ. 1 ώρα prime95, με stock τον 2600; Πάντως μη νομίζεις ότι έχει και ιδιαίτερο potential για OC ο 2600 και γενικά οι Ryzen. Από ένα σημείο και έπειτα θέλει τρελές τάσεις. Λογικά μέχρι 3,9-3,95 all core θα τον πας με ανθρώπινες τάσεις. Καλύτερα να ασχοληθείς με τις μνήμες, να τις σφίξεις όσο μπορείς..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@vortedΒασικά το headroom στην ψύξη είναι που μας νοιάζει. Τι θερμοκρασίες έχεις σε stress test, π.χ. 1 ώρα prime95, με stock τον 2600; Πάντως μη νομίζεις ότι έχει και ιδιαίτερο potential για OC ο 2600 και γενικά οι Ryzen. Από ένα σημείο και έπειτα θέλει τρελές τάσεις. Λογικά μέχρι 3,9-3,95 all core θα τον πας με ανθρώπινες τάσεις. Καλύτερα να ασχοληθείς με τις μνήμες, να τις σφίξεις όσο μπορείς..

Δε μου ήρθαν όλα τα parts ακόμα λόγο προμηθευτών, θέλω ένα μικρό OC σε CPU GPU και ram, σαν νέος δε ξέρω αλλά μαθαίνω εύκολα headroom τι σημαίνει;

Επεξ/σία από vorted

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vortedΗ θερμοκρασία που αρχίζει να ρίχνει τα ρολόγια ο 2600 είναι 95 βαθμοί. Να δεις πόσο πιο κάτω είσαι από αυτό σε stock σε stress test. Αυτό είναι το headroom, το περιθώριο δηλαδή. Στην GPU θα κάνεις πολύ εύκολα OC, μην σε προβληματίζει. Δύο κλικ είναι στο OC Scanner του MSI Afterburner :) Για την GPU καλύτερα στο thread για VGA Overclocking..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

13 ώρες πριν, vorted είπε

Δε μου ήρθαν όλα τα parts ακόμα λόγο προμηθευτών, θέλω ένα μικρό OC σε CPU GPU και ram, σαν νέος δε ξέρω αλλά μαθαίνω εύκολα headroom τι σημαίνει;

Ηeadroom = Το ποσο περιθωριο εχεις σε θερμοκρασιες, τασεις, συχνοτητα.
Το CPU OC ειναι ευκολο. Μην πας πανω απο 1.35-1.375V, βρες το μεγαλυτερο σταθερο clockspeed και εγινες. 
GPU απλως κανε οτι θες, δεν γινεται να την καψεις. Βρες κατι που σου δινει οκ θερμοκρασιες και δεν κρασαρει. 
RAM ειναι λιγο πιο δυσκολα και συνθετα τα πραγματα. ευτυχως για εσενα εχω φτιαξει εναν οδηγο που τα κανει αρκετα πιο ευκολα.

Α υποθετω οτι δεν σου ειπα τι ειναι το "σταθερο". Σταθερο = δεν κρασαρει. Για CPU τρεξε καμια ωρα prime95 (αν δεις οτι ντροπαρει πυρηνες, τοτε ειναι ασταθες), για GPU Superposition η κατι παρομοιο. Σε καμια περιπτωση Furmark. Για RAM λεω μεσα στο βιντεο.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...