Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 18/8/2019 στις 6:20 ΜΜ, Πέτρος είπε

Με το 1003ΑΒΒ, είμαι στα 3466 σταθερός με ακριβώς το base 3400 μου, με λίγο μόνο παραπάνω φαγάκι.

Για την ακρίβεια, είμαι ΤΜ5 σταθερός, αλλά όχι BFV  σταθερός (με ctd, όμως, όχι μπλε οθόνη ή άλλο κόλλημα).

Βελτίωση στο SOTTR, βελτίωση στο userbenchmark, βελτίωση γενικά στο AIDA.

Θα ξαναδώ λίγο τι παίζει με το BF, γιατί μια φορά έγινε, μπορεί κ να ήταν τυχαίο.

Tυχαίο ήταν ότι λειτούργησε... 😛

Πήγα να μειώσω το φαγάκι ελάχιστα, έφαγα ένα 3χ On-off, κι από τότε ούτε με 1.44 δεν ξεκινά.

Ξανά πίσω στα 3400, αποτυχημένα πειράματα με primaries, αλλά τώρα σφίγγω τα secondaries και έπιασα τα καλύτερα αποτελέσματα που είχα ποτέ στο SOTTR cpu (όλα, όμως...min/max/av).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Spartan117 είπε

4.3 στα 1.2 vcore 🤔

43r15b2kgj.png

43r20l1j05.png

Πρέπει να σου έχει πέσει πολύ καλό κομμάτι η ο 3800x έχει πολύ καλύτερο binning.

Ο 3700x πάντως πασχίζει να φτάσει αυτό το score και με ένα σκασμο τάση, που δεν αξίζει καν για 24/7. Με 1.2 τάση πολύ αμφιβάλλω ότι θα βγάλει r20 στα 4.1GHz.

Στις 20/8/2019 στις 1:25 ΜΜ, mpokwsths είπε

Στο γιατί δεν είχες επιτυχία απαντάς μόνος σου:

-------------

Μπορείς να χαλαρώσεις timings ή να δώσεις παραπάνω ρεύμα.

Βάλε τις ρυθμίσεις που δίνει το calculator στα 3400 Fast και δώσε 1.42V για τις μνήμες και 1.025V για το SoC. Βάλε και το tFAW=20 για έξτρα σιγουριά.

Λογικά θα είσαι σταθερός, οπότε από εκεί και πέρα αρχίζεις να δοκιμάζεις στα 1.41V κ.ο.κ.

Πάλι errors έβγαλε στο TM5. Λογικά είναι πολύ σάπιος ο IMC του 2600 μου, γιατί οι μνήμες δεν μπορεί να έχουν θέμα. Ας μείνω με 3200 και σφιχτά timigns και 1.36V, πόσο διαφορά θα έχει από τα 3400 έτσι και αλλιώς;

Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Πάλι errors έβγαλε στο TM5. Λογικά είναι πολύ σάπιος ο IMC του 2600 μου, γιατί οι μνήμες δεν μπορεί να έχουν θέμα. Ας μείνω με 3200 και σφιχτά timigns και 1.36V, πόσο διαφορά θα έχει από τα 3400 έτσι και αλλιώς;

Χμμμ

Βλέπω έχεις MSI μητρική.

Δοκίμασε τα tRDWR και tWRRD σε 7 και 4 (αντί 7 και 3) που δίνει το calculator στα 3400.

Επίσης αν έχεις GearDown = disabled κάνε το enabled.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

τοση διαφορα απο το δικο μου 2600 παιζω στα 3533 και ξεμενω ποιο πανω άπο μνημες λογω ΑFR

δοκιμασε τα δικα μου που δινω ποιο πανω μπας και ανεβεκς αλλα και τα 3200 σφικτα οκ ειναι

Επεξ/σία από ultraex2003

17 ώρες πριν, kostas_anes είπε

CJR*

κωστα ενα δειγμα απο timming CJR στα 3600  με fast calulator με 1.42 αυτα προτεινει 

τα περασα  πρωτη φορα επαιξα εκει και απο οσο εχω δει ειμαι σταθερος ο 2600 στα 3.9

για κατι παραπανω το βλεπω στη πορεια  αλλα εχεις κατι να προτεινεις εδω ;

xcxcxc.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

κωστα ενα δειγμα απο timming CJR στα 3600  με fast calulator με 1.42 αυτα προτεινει 

τα περασα  πρωτη φορα επαιξα εκει και απο οσο εχω δει ειμαι σταθερος ο 2600 στα 3.9

για κατι παραπανω το βλεπω στη πορεια  αλλα εχεις κατι να προτεινεις εδω ;

xcxcxc.JPG

Mε εχεις ξαναρωτησει και η απαντηση μου δεν αλλαζει. Το CJR δεν το εχω δουλεψει καθολου, οποτε δεν ξερω τι optimizations παιρνει. Το calculator ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις, περα απο δικους σου πειραματισμους.
Γενικα αν θες να κανεις σοβαρο RAM OC μην περιμενεις ετοιμα πραγματα. Το RAM OC ειναι πειραματισμος (οπως γενικα το OC) αλλα στο επακρο. Θελει πολυ κοπο για να ξεζουμισεις ενα κιτακι μιας και εχει υπερβολικα περισσοτερες μεταβλητες απο οποιοδηποτε αλλο κομματι hardware.

Επεξ/σία από kostas_anes

19 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Mε εχεις ξαναρωτησει και η απαντηση μου δεν αλλαζει. Το CJR δεν το εχω δουλεψει καθολου, οποτε δεν ξερω τι optimizations παιρνει. Το calculator ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις, περα απο δικους σου πειραματισμους.
Γενικα αν θες να κανεις σοβαρο RAM OC μην περιμενεις ετοιμα πραγματα. Το RAM OC ειναι πειραματισμος (οπως γενικα το OC) αλλα στο επακρο. Θελει πολυ κοπο για να ξεζουμισεις ενα κιτακι μιας και εχει υπερβολικα περισσοτερες μεταβλητες απο οποιοδηποτε αλλο κομματι hardware.

bro !! sorry  το ξεχασα ατι δε εχεις ασχηληθει με CJR μνημες  θα δω τι μπορω να σφιξω και  στη συνεχεια και τι μπορω να ανεβασω απο συχνοτητα 

οπως το ειπες ολα ειναι  ανοικτα στο  τελικο ψαξιμο !!

21 ώρες πριν, kostas_anes είπε

CJR*

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι CJR.

Τα CJR κατεβαίνουν tRAS=28 και tRC=42, όπως τα B-Die περίπου.

Θα μπορούσε να είναι πολύ καλό bin AFR. Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.

Σε κάτι Patriot 3733 π.χ. τυχαίνουν και CJR και AFR.

3 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

Αυτά είναι τα 3600 Safe για CJR με 1.39V.

Fast στα 3600 δεν έχει. Τα Fast στα 3533 του calculator είναι τα παρακάτω:

1.jpg.5559c63a4550b1bfae6edaedb5e4c17d.jpg

Για να δούμε τελικά αν έχεις CJR ή AFR βάλε χαμηλότερη συχνότητα, π.χ. 3400 (ή 3333) με C14 και tRAS=28 και tRC=42.

Αν δουλέψουν σίγουρα ΔΕΝ είναι AFR.

Μόλις τώρα, mpokwsths είπε

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι CJR.

Τα CJR κατεβαίνουν tRAS=28 και tRC=42, όπως τα B-Die περίπου.

To version που γραφουν πανω στα στικακια ειναι το 5.32 το οποιο αν ψαξεις θα δεις πως ειναι CJR ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

To version που γραφουν πανω στα στικακια ειναι το 5.32 το οποιο αν ψαξεις θα δεις πως ειναι CJR ;) 

Το μόνο που βρήκα είναι αυτό:

https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=178400

Ver5.32 = Hynix 8Gbit CFR (they are probably either AFR or MFR, though)

5.32 Hynix 8Gbit CJR Presumed

Τίποτα σίγουρο σύμφωνα με αυτούς.

Επεξ/σία από mpokwsths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...