Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
3 minutes ago, akoinonitos said:

δεν λεω για σενα ρε γενικα μιλαω :P 

τιμιο είναι 

Πλάκα κάνω, χάλια είναι όντως 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Πλάκα κάνω, χάλια είναι όντως 😛

και εγω 😂

Σοβαρα τωρα ,για τα λεφτα του μια χαρα είναι τι θες δλδ…. 

Επεξ/σία από akoinonitos

• Moderators
8 minutes ago, akoinonitos said:

και εγω 😂

Σοβαρα τωρα ,για τα λεφτα του μια χαρα είναι τι θες δλδ…. 

Έτσι μου ρχεται να τις βάλω στην τομα να δω τι πιάνουν με τον 3600...

• Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα BIOS Update στο latest και πλέον μπουτάρει με 3533/16 (και μπαίνω και BIOS με 3600/16, Windows όχι). Επίσης μου έδωσε φουλ vsoc voltage και όχι μόνο offset όπως πριν. Η RAM πάλι max 1.4v

Τι προτιμάμε για να ξέρω πού να κινηθώ; Κάτι σε 3333-3400/14 ή μήπως να δω αν θα το σταθεροποιήσω σε 3533/16? Με gear down on.

@mpokwsths  @akoinonitos  @kostas_anes

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

δεν είναι τυχαιο το downbin ,το ότι ένα κιτ δεν λεει ότι είναι downbin και είναι μπαχατελα δεν σημαινει ότι μπορεις να πετυχεις downbin οπου να ναι.

Τα 3200 C14 δεν τα λες και ότι να'ναι  😉

8959_06_corsair-dominator-platinum-rgb-d

1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Έκανα BIOS Update στο latest και πλέον μπουτάρει με 3533/16 (και μπαίνω και BIOS με 3600/16, Windows όχι). Επίσης μου έδωσε φουλ vsoc voltage και όχι μόνο offset όπως πριν. Η RAM πάλι max 1.4v

Τι προτιμάμε για να ξέρω πού να κινηθώ; Κάτι σε 3333-3400/14 ή μήπως να δω αν θα το σταθεροποιήσω σε 3533/16? Με gear down on.

Η μητρική δε νομίζω να καταφέρει να σταθεροποιήσει κάτι στα 3533 με Zen+.

Από την άλλη τα 3400/14 τα ξεχνάς λόγω χαμηλού Vdimm.

Θα δοκίμαζα στα 3333/14

4 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Και τα 3200/15 2x16 μου δεν είναι downbin αλλά και πάλι πάνω από 3400 πολύ δύσκολα...

Το τι μπορούν να κάνουν τα 2x16 θα το κρίνεις με τον Ryzen 3600. Μπορεί να εκπλαγείς.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1
  • Thanks 1

12 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Θα δοκίμαζα στα 3333/14

Το τι μπορούν να κάνουν τα 2x16 θα το κρίνεις με τον Ryzen 3600. Μπορεί να εκπλαγείς.

Tα SPD της Corsair μην τα εμπιστευεσαι, γιατι και εμενα ως Micron A-Die το εχουν περασει το F-Die μου....
Και απο οτι μου ειπε ο τυπας που με βοηθησε να βρω τι διαολο τσιπακι ειχα, αυτο δεν ειναι και τοσο σπανιο φαινομενο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mpokwsths είπε

Θα δοκίμαζα στα 3333/14

Πλάκα μας κάνεις? Πρέπει να πέτυχες το μοναδικό κιτ που υπάρχει... Γι'αυτό δεν προτείνω ποτέ corsair μνήμες, δεν ξέρεις πότε τι θα σου ξημερώσει...

2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Ότι σου δώσει καλύτερο νούμερο στο membench και είναι stable. Σημασία έχουν και τα subs ,άφησε τα αρχικά χαλαρά με 1.4v και σφιξε  τα μέχρι να δεις που ειναι unstable στην μεγαλύτερη συχνότητα που μπορείς. Μετά κατέβασε τα subtimings όσο πάνε. Μετά κάνε το ίδιο για την αμέσως χαμηλότερη συχνότητα και ξανά μέτρα με το membench.

Τι μητρική έχεις και δεν δίνει παραπάνω τάση Α320?

Επεξ/σία από akoinonitos

• Moderators
10 hours ago, mpokwsths said:

Θα δοκίμαζα στα 3333/14

Θα δω μήπως παίξουν 3533/16. 3466/14 έκανα πολύ fine tuning εχθές, δεν κατάφερα να το σταθεροποίησω πάνω από 1,5 λεπτό tm5 error free. Στα 3400 μπορει να έχω περισσότερη τύχη.

8 hours ago, akoinonitos said:

Πλάκα μας κάνεις? Πρέπει να πέτυχες το μοναδικό κιτ που υπάρχει... Γι'αυτό δεν προτείνω ποτέ corsair μνήμες, δεν ξέρεις πότε τι θα σου ξημερώσει...

Ότι σου δώσει καλύτερο νούμερο στο membench και είναι stable. Σημασία έχουν και τα subs ,άφησε τα αρχικά χαλαρά με 1.4v και σφιξε  τα μέχρι να δεις που ειναι unstable στην μεγαλύτερη συχνότητα που μπορείς. Μετά κατέβασε τα subtimings όσο πάνε. Μετά κάνε το ίδιο για την αμέσως χαμηλότερη συχνότητα και ξανά μέτρα με το membench.

Τι μητρική έχεις και δεν δίνει παραπάνω τάση Α320?

Membench default settings βάζεις; Σταθερότητα δεν τεστάρεις πια με το tm5? 

Asrock b450m pro4 είναι η μητρική.

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Θα δω μήπως παίξουν 3533/16. 3466/14 έκανα πολύ fine tuning εχθές, δεν κατάφερα να το σταθεροποίησω πάνω από 1,5 λεπτό tm5 error free. Στα 3400 μπορει να έχω περισσότερη τύχη.

Membench default settings βάζεις; Σταθερότητα δεν τεστάρεις πια με το tm5? 

Asrock b450m pro4 είναι η μητρική.

στο easy που είναι πιο γρηγορο, τεσταρω πρωτα με Tm5 και μετα βαζω στο membench την επιλογή memtest και 1000% σε κάθε Thread και τρεχει hci memtest αυτόματα από πισω

• Like 1

Σε micron e-die μεγιστη ταση που δινουμε?1,4?Η το παμε και παραπανω?

Γιατι στο dram calculator στα 3600 που ειναι οι μνημες μου ,για τα fast μου λεει να βαλω 1,46 και το εχει με κοκκινο απο 1.45 και πανω.

Εκτος και εαν παιξω με τα safe settings που ειναι ελαχιστα πιο σφικτα απο τα xmp.

46 λεπτά πριν, Dantε είπε

Σε micron e-die μεγιστη ταση που δινουμε?1,4?Η το παμε και παραπανω?

Γιατι στο dram calculator στα 3600 που ειναι οι μνημες μου ,για τα fast μου λεει να βαλω 1,46 και το εχει με κοκκινο απο 1.45 και πανω.

Εκτος και εαν παιξω με τα safe settings που ειναι ελαχιστα πιο σφικτα απο τα xmp.

Δοκίμασε τα settings της τελευταίας έκδοσης του calculator (1.6.0.3) για Micron E-Die, 1 rank, Zen 2, X470/B450 σε συχνότητα 3800ΜΗz.

Οι δικές σου είναι binned Micron E-Die, πρέπει να τα έχουν και σε ελαφρώς χαμηλότερη τάση από όσο λέει.

41 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Τι σημαίνει αν ειναι downbin οι μνήμες?

Το αγνοούμε και δίνουμε βάρος εκεί που πρέπει: στη συχνότητα, timings και τάση στην οποία επιτυγχάνονται.

Π.χ. Στα B-Die με 1.35V τα καλύτερα είναι τα 3600 C15 και 4000 C17. 3200 C14, 3600 C16 και 4000 C18 είναι τα καλά, 3600 C17 και 4000 C19 τα καλούτσικα κτλ κτλ κτλ

• Like 1

10 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Το αγνοούμε και δίνουμε βάρος εκεί που πρέπει: στη συχνότητα, timings και τάση στην οποία επιτυγχάνονται.

Π.χ. Στα B-Die με 1.35V τα καλύτερα είναι τα 3600 C15 και 4000 C17. 3200 C14, 3600 C16 και 4000 C18 είναι τα καλά, 3600 C17 και 4000 C19 τα καλούτσικα κτλ κτλ κτλ

Χαίρω πολύ.

Άλλο ρώτησα όμως μιας που το συζητούσατε. 

Αν δεν θες να απαντήσεις πες το ή αν δεν ξέρεις, πάλι οκ.  

Με φιλική διάθεση στο λέω.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...