Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά intel burn test ποιο τρέχουμε το high; Χρειάζεται το Xtreme (αν κάνεις δεξί κλικ στο Start) ή το απλό είναι αρκετό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Παιδιά intel burn test ποιο τρέχουμε το high; Χρειάζεται το Xtreme (αν κάνεις δεξί κλικ στο Start) ή το απλό είναι αρκετό;

Very high,καμιά δεκαριά λούπες.

Έχω διαβάσει από κάποιους έξω να τρέχουν αντιθέτως ένα run extreme.Εγώ τα κάνω και τα δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GeorgeMan

Γιατί τόσο ψηλά το tRFC;

Και οι 3000C14 που έχω δοκιμάσει και οι 3600C17 που έχω τώρα πάνε 252.

Με max 1.4V βέβαια μην περιμένεις πολλά σε θέμα συχνότητας. Μάλλον δε βοηθάει και η μητρική. Θα έλεγα σφικτά 3266 14-15-14 με  λίγο ψάξιμο.

1.jpg

Αυτά έχω για χαλαρά 24/7 στις 3600C17 με 1.37V. Ε, του φούστη, δε θα σου δουλεύουν με 1.4V;

Επεξ/σία από mpokwsths

• Moderators
57 minutes ago, mpokwsths said:

@GeorgeMan

Γιατί τόσο ψηλά το tRFC;

Και οι 3000C14 που έχω δοκιμάσει και οι 3600C17 που έχω τώρα πάνε 252.

Με max 1.4V βέβαια μην περιμένεις πολλά σε θέμα συχνότητας. Μάλλον δε βοηθάει και η μητρική. Θα έλεγα σφικτά 3266 14-15-14 με  λίγο ψάξιμο.

1.jpg

Αυτά έχω για χαλαρά 24/7 στις 3600C17 με 1.37V. Ε, του φούστη, δε θα σου δουλεύουν με 1.4V;

Δεν πάνε κάτω απο 360. Δεν ξέρω γιατί, μέχρι και τα afr στη σάπια μητρική παίξαν 340. Καλά 1,40 λέει ότι δίνει, δεν έχω ιδέα πόσο δίνει στην πραγματικότητα.

Για 3266 θέλει ψάξιμο, οριακά δεν τρώω αμέσως bsod. Πιο πάνω ούτε κατά διάνοια. Έχεις να προτείνεις κάνα τρελό συνδυασμό αντιστάσεων;

Μήπως να βάλω το τελευταίο bios? Έτσι κι αλλιώς αυτό που φοράει είναι το 3.3 με ryzen 3000 support, ιδανικά θα ήθελα το 2.0, το τελευταίο με agesa 1.0.0.6 αλλά δεν ξέρω αν γίνεται downgrade...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Δεν πάνε κάτω απο 360. Δεν ξέρω γιατί, μέχρι και τα afr στη σάπια μητρική παίξαν 340. Καλά 1,40 λέει ότι δίνει, δεν έχω ιδέα πόσο δίνει στην πραγματικότητα.

Για 3266 θέλει ψάξιμο, οριακά δεν τρώω αμέσως bsod. Πιο πάνω ούτε κατά διάνοια. Έχεις να προτείνεις κάνα τρελό συνδυασμό αντιστάσεων;

Μήπως να βάλω το τελευταίο bios? Έτσι κι αλλιώς αυτό που φοράει είναι το 3.3 με ryzen 3000 support, ιδανικά θα ήθελα το 2.0, το τελευταίο με agesa 1.0.0.6 αλλά δεν ξέρω αν γίνεται downgrade...

Είναι μάπα και η μητρική. Είναι rated για 3200+ που σημαίνει ότι κάπου στα 3333-3400 τερματίζει για Zen+.

Δοκίμασε 3-4 πράγματα.

ProcODT 60 μήπως δουλεύει καλύτερα (δύσκολα αλλά δεν ξέρεις)

Rtt_Nom βρες το πιο κατάλληλο για εσένα. Για άλλους είναι 34 και για άλλους Disabled με διαφορά το ένα από το άλλο περίπου 0,01V σε απαιτούμενη τάση.

CAD_BUS = Βρες το συνδυασμό σου από 20άρια και 24άρια (σε εμένα π.χ. το 20,20,24,24 είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ το καλύτερο).

τFAW = 20

--------------------------

Πάντως βλέποντας το ss από το Thaiphoon Burner καταρρίπτεται η θεωρία του @kostas_anes περί Downbin.

Τα 3200C15 δεν είναι downbin και είναι μάλλον μάπα (για τα δεδομένα των B-Die), το ίδιο και τα 3000C14 (εκείνα είναι λίγο καλύτερα).

Τα 3600C17 από την άλλη που είναι downbin είναι αρκετά καλύτερα, μισό σκαλί κάτω από τα 3200C14.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1

3 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Αυτά δεν είναι όπως βλέπεις. Ούτε τα 3000C14 ήταν

Έχω δει Corsair 3200 C14 να είναι downbin.

Άρα;

Κατσε ρε μαν, γιατι εχω χαθει λιγο και νομιζω και εσυ. Για 3600/17 downbin ειχα πει σε ενα παιδι που ρωταγε αν ειναι να παρει 3200/14 η 3600/17. Παντως δεν ελεγε συγκεκριμενες μνημες, οποτε δεν καταλαβαινω που βρηκες ss απο thaiphoon. Δεν θυμαμαι σε ποιο thread ειναι, μην σου πω και ψεματα. 

Τωρα με τον @GeorgeMan δεν ειχα παρατηρησει καν οτι ειχαμε περασει στα b-dies του και νομιζα πως ακομα λεγαμε για το AFR + F-Die :P

1 λεπτό πριν, mpokwsths είπε

Εδώ το screenshot:

Speed Grade: DDR4-2133

BTW, στο count/density τι ειναι αυτο που λέει Boitzman; Μήπως είναι για το Boitzman αυτές οι μνήμες; :P

Ναι ρε μαν, μπερδευεις συζητηση απο διαφορετικο thread ομως :P 

4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ναι ρε μαν, μπερδευεις συζητηση απο διαφορετικο thread ομως :P

Μα δεν αναφέρθηκα σε εκείνη τη συζήτηση.

Αναφέρθηκα στην πάγια θεωρία σου για τα downbin. Μήνες τώρα το λες.

Και φαίνεται ότι τελικά δεν ισχύει. Το Downbin ή μη είναι τελείως τυχαίο όπως φαίνεται.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Μα δεν αναφέρθηκα σε εκείνη τη συζήτηση.

Αναφέρθηκα στην πάγια θεωρία σου για τα downbin. Μήνες τώρα το λες.

Και φαίνεται ότι τελικά δεν ισχύει. Το Downbin ή μη είναι τελείως τυχαίο όπως φαίνεται.

δεν είναι τυχαιο το downbin ,το ότι ένα κιτ δεν λεει ότι είναι downbin και είναι μπαχατελα δεν σημαινει ότι μπορεις να πετυχεις downbin οπου να ναι.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

• Moderators
1 hour ago, mpokwsths said:

Είναι μάπα και η μητρική. Είναι rated για 3200+ που σημαίνει ότι κάπου στα 3333-3400 τερματίζει για Zen+.

Δοκίμασε 3-4 πράγματα.

ProcODT 60 μήπως δουλεύει καλύτερα (δύσκολα αλλά δεν ξέρεις)

Rtt_Nom βρες το πιο κατάλληλο για εσένα. Για άλλους είναι 34 και για άλλους Disabled με διαφορά το ένα από το άλλο περίπου 0,01V σε απαιτούμενη τάση.

CAD_BUS = Βρες το συνδυασμό σου από 20άρια και 24άρια (σε εμένα π.χ. το 20,20,24,24 είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ το καλύτερο).

τFAW = 20

--------------------------

Πάντως βλέποντας το ss από το Thaiphoon Burner καταρρίπτεται η θεωρία του @kostas_anes περί Downbin.

Τα 3200C15 δεν είναι downbin και είναι μάλλον μάπα (για τα δεδομένα των B-Die), το ίδιο και τα 3000C14 (εκείνα είναι λίγο καλύτερα).

Τα 3600C17 από την άλλη που είναι downbin είναι αρκετά καλύτερα, μισό σκαλί κάτω από τα 3200C14.

Thanks, θα δοκιμάσω και θα σου πω.

Και τα 3200/15 2x16 μου δεν είναι downbin αλλά και πάλι πάνω από 3400 πολύ δύσκολα...

13 minutes ago, akoinonitos said:

δεν είναι τυχαιο το downbin ,το ότι ένα κιτ δεν λεει ότι είναι downbin και είναι μπαχατελα 

Λες το κιτ μπαχατελα; 

Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε

Thanks, θα δοκιμάσω και θα σου πω.

Και τα 3200/15 2x16 μου δεν είναι downbin αλλά και πάλι πάνω από 3400 πολύ δύσκολα...

Λες το κιτ μπαχατελα; 

δεν λεω για σενα ρε γενικα μιλαω :P 

τιμιο είναι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...