Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα

εχω amd 2200 / asus strix 470 / 16gb samsung 3200-14

απο περσι οταν εβαλα καρτα γραφικων ειχα τα παντα default + xmp 3200 dram 1,35

με cas 16 παιζει οτιδηποτε

με cas 12 τιποτα

με cas 14 καπου ~3466 φτανει με οκ χρονους αλλιως με 1,5v+ και trfc 600+ στα 3600

οτιδηποτε απο DRAM Calculator στα μισα δεν ανοιγει και στα αλλα μισα δεν μπουταρει

τωρα χαζευω τους τελευταιους amd και μαστιγωνω το 2200 να περασει ο καυσωνας 🤣

3400 14 14 14 14 34 48 με ολα default εκτος απο dram trfc trdwr twrrd powerdown geardown 1T procodt=60

Spoiler

3400f.jpg.9adee04bbd9bbadab0c1e7e47dd4209c.jpg

κατι αλλο να πειραξω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@shot00 Λάθος είναι και εκεί τότε. Το τρανζίστορ είναι στην ουσία ένας διακόπτης. Με 0.4V είναι ανοιχτός. Θέλεις 0.7V και πάνω. Εγώ στο HWiNFO64 δεν έχω δει ποτέ 0.4, το λιγότερο είναι 0.8 και σκέψου ότι το αφήνω επί ώρες να τρέχει από πίσω και βλέπω τις μετρήσεις ότι όλα είναι ΟΚ. Αν υπήρχε τάση 0.4 θα το είχα δει..

Με ιδια μητρικη...ισως παιζει κατι με τα states? 'H καποια διαφορα αναμεσα σε ryzen 1ης γενιας με 2ης

SnapShot.png

Επισκέπτης

Δεν γίνεται να είναι 0.4 η Vcore με καμία κυβέρνηση. Ίσως είναι θέμα των 1000 και δείχνουν λάθος στα monitoring προγράμματα..

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Vcore. Αλλά και το VID δεν το έχω δει ποτέ να πηγαίνει 0.4..

Πάντως πιστεύω ότι το SVI2 TNF δείχνει πιο σωστά την τάση γιατί αποτυπώνει και το Vdroop under load. To Vcore δείχνει την τάση που έχω βάλει στο bios ακόμη και σε prime95 small ffts που υπάρχει Vdroop..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Και όμως με παλμογράφο ο Derbauer μέτρησε μέχρι και 0.2V σε idle στους 3#00!

Δεν ξέρω πως λειτουργεί αλλά απο οτι φαίνεται...

Επισκέπτης

@Sheogorath Ναι το είδα. Περίεργο πολύ. Μήπως επειδή είναι πιο μικρά τα τρανζίστορ έχουν μικρότερη τάση κατωφλίου; Αλλά και πάλι τόσο λίγο; Βέβαια, το έχω αναφέρει ξανά, δεν ξέρω αν η Vcore ταυτίζεται με την τάση πύλης-πηγής του τρανζίστορ..

16 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Και όμως με παλμογράφο ο Derbauer μέτρησε μέχρι και 0.2V σε idle στους 3#00!

Δεν ξέρω πως λειτουργεί αλλά απο οτι φαίνεται...

Το 0.2V σε dT δεν επηρεαζει κατι. Φυσικα μιλαμε για τις average τιμες σε idle οχι το 0.00001%. Γιατι τετοιες τασεις (με την αντιστοιχη αυξηση στην ενταση) εχουμε για κατι ns η και λιγοτερο ακομα, οπως αντιστοιχα και overshoots οπως 1.6V πχ ενω τρεχει στα 1.2V.  

20 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Το 0.2V σε dT δεν επηρεαζει κατι. Φυσικα μιλαμε για τις average τιμες σε idle οχι το 0.00001%. Γιατι τετοιες τασεις (με την αντιστοιχη αυξηση στην ενταση) εχουμε για κατι ns η και λιγοτερο ακομα, οπως αντιστοιχα και overshoots οπως 1.6V πχ ενω τρεχει στα 1.2V.  

Για idle τάση των τρανζίστορ καταλαβα. Όχι στιγμιαία.

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Για idle τάση των τρανζίστορ καταλαβα. Όχι στιγμιαία.

Τι να σου πω ρε Sheo, μου φαινεται πολυ λιγο 😕 
Δηλαδη 0.2 μπορεις να μετρησεις και με κλειστο το συστημα πανω στην μητρικη καμια φορα.

2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τι να σου πω ρε Sheo, μου φαινεται πολυ λιγο 😕 
Δηλαδη 0.2 μπορεις να μετρησεις και με κλειστο το συστημα πανω στην μητρικη καμια φορα.

Και εγώ δεν ξέρω πως διάλα δουλεύει εκεί κάτω.

Επισκέπτης

Τα finfet μπορούν να ανάψουν μέχρι και με 0.5V, αλλά 0.2 πολύ κάτω μου φαίνεται. Μήπως στο σημείο που μετράει υπάρχει κάποια πτώση τάσης στο ενδιάμεσο και δεν δείχνει την πραγματική τιμή..

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Τα finfet μπορούν να ανάψουν μέχρι και με 0.5V, αλλά 0.2 πολύ κάτω μου φαίνεται. Μήπως στο σημείο που μετράει υπάρχει κάποια πτώση τάσης στο ενδιάμεσο και δεν δείχνει την πραγματική τιμή..

Το πιο λογικο. Αν και αν μετράει από VRM πλευρά θα έπρεπε να υπάρχει πτώση προς τον επεξεργαστή και όχι από...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ετρεξα τον 2700x, prime κανα 2ωρο κ μετα aida ,εφτασε μεχρι 88c κ δεν ξερω αν είναι φυσιολογικο η μεγιστη τιμη Mhz που βγαζει

Στιγμιότυπο οθόνης (41).png

Επεξ/σία από exir

Επισκέπτης
6 ώρες πριν, exir είπε

ετρεξα τον 2700x, prime κανα 2ωρο κ μετα aida ,εφτασε μεχρι 88c κ δεν ξερω αν είναι φυσιολογικο η μεγιστη τιμη Mhz που βγαζει

Στιγμιότυπο οθόνης (41).png

Καλημέρα! Όχι δεν είναι. Το HWMonitor δείχνει ότι να 'ναι στους Ryzen. Βάλε το HWiNFO64.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...