ultraex2003 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Και εγώ έτσι έλεγα καλά πάμε από ρεύμα στα ρολογια 3.80 3.85 μετά μόλις πέρασα τα 3.9-5 άρχισε να ρουφάει ρεύμα Κάπου εκεί στα 4.050 στα 1.38 έκοψα γιατί είταν και φίλου ..... Βεβαίως οι κάθε τσιπακι παίζει και αλλιώς αλλά πιστεύω ότι θα δώσεις αρκετό ρεύμα απότομα για από ένα σημείο και μετά !! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis808 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε @giannis808 Αλλά ο 2600Χ είναι για παραπάνω από 4.0 άνετα. Απλά να ξέρεις όσο ανεβαίνεις παίζει να χρειάζονται μεγάλα άλματα στην τάση για πολύ μικρή άνοδο στην συχνότητα. Σε φάση μέχρι 3,9 να είσαι με 1,15 και για τα 3,95 να θες 1,22 ή ακόμη και 1,25 για παράδειγμα. Μπορεί βέβαια να σου έχει κάτσει καλό τσιπάκι και να είναι σταθερό με χαμηλές τάσεις. Πάντως ο κανόνας είναι ότι όσο ανεβαίνεις αρχίσεις και βλέπεις diminishing returns.. Προς το παρόν ο στόχος μου είναι η χαμηλή τάση και όχι η υψηλή συχνότητα, τουλάχιστον μέχρι να φύγει το καλοκαίρι γτ η μαμά ψυκτρα δεν μπορεί μια. Οπότε θα δω που με πάει το 1.15 και θα μείνω εκεί 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis808 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Καλημερα και παλι απο εμενα. Πειραματιστηκα και λιγο με τις ραμ με καποια ετοιμα timings που βρηκα και εσφιξα τις Corsair Vengeance 3000mhz, στην στοκ συχνοτητα τους με timings 14-15-15-30 με το tRc στο 52, δεν δοκιμασα πιο χαμηλα μιας και ειναι ηδη αρκετα σφιχτα. Προς τα πανω δοκιμασα τα 3400 με 16-17-17-35 και δεν ανοιξε ποτέ. Να μεινω με την "χαμηλη" συχνοτητα και τα σφιχτα timings, ή να δοκιμασω για υψηλοτερη συχνοτητα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/7/2019 στις 11:23 ΜΜ, yiannis1991 είπε Ευχαριστώ παιδιά! Και κάτι άλλο για τις ram. Το SOC Voltage που λέει πάνω δεξιά στο DRAM Calculator είναι το CPU NB/SOC Voltage; Καλημέρα! Με αυτά τα timings άρχισε να βγάζει errors στο memtest5. Μήπως είναι πολλά τα 3400Mhz; Την τάση την είχα στο 1.4V.. Το έπιασα από την αρχή. 3200 MHz με σφικτά timings, το fast preset που προτείνει. Βάζω SoC 1.0125V και DRAM Voltage 1.37 και στο hwinfo τα δείχνει 0.987V και 1.376 αντίστοιχα. Γιατί γίνεται αυτό; Μέχρι τι τάση βάζουμε στην ram; Και μέχρι τι θερμοκρασίες είναι safe; Καλημέρα παιδιά, τα φώτα σας. Με τα timings για 3600 fast έβγαλε errors κατευθείαν το memtest. Δοκίμασα και tRDWR 8 αντί για 7 και μου έβγαζε Automatic Repair και έπεφτε σε λούπα. Μπήκα bios και γύρισα σε default. Τι να αλλάξω; Να δώσω παραπάνω SoC; Μέχρι πόσο είναι safe; Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πέρασα το καινούριο bios για την μητρική μου και επιτέλους δουλεύει το offset κανονικά. Και η συχνότητα πέφτει όπως πρέπει όταν δεν υπάρχει load με το Cool 'n' quiet, αλλά η τάση εκεί σταθερή, δεν πέφτει όταν κάθεται ο επεξεργαστής.. Υ.Γ. Απλά για επιβεβαίωση. Στο HWiNFO64 η θερμοκρασία από τα VRM είναι το VR MOS, έτσι; Τόσο καιρό αυτό κοιτάω βασικά απλά είπα να ρωτήσω για σίγουρα :P Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 39 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πέρασα το καινούριο bios για την μητρική μου και επιτέλους δουλεύει το offset κανονικά. Και η συχνότητα πέφτει όπως πρέπει όταν δεν υπάρχει load με το Cool 'n' quiet, αλλά η τάση εκεί σταθερή, δεν πέφτει όταν κάθεται ο επεξεργαστής.. Ωραια, εγω ακομα περιμενω για την Carbon.... Ελπιζω μεχρι να γυρισω απο διακοπες να εχουν βγαλει κατι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Τώρα αυτό με την τάση δεν αλλάζει; Να πέφτει δηλαδή όπως πέφτει η συχνότητα όταν δεν υπάρχει load.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε Τώρα αυτό με την τάση δεν αλλάζει; Να πέφτει δηλαδή όπως πέφτει η συχνότητα όταν δεν υπάρχει load.. Mην κοιτας το SVI2 TFN για idle. Αυτο μενει σταθερο, κοιτα το Vcore sensor της μητρικης μου. Τα εχω τσεκαρει με πολυμετρο και στα λεω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shot00 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 42 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πέρασα το καινούριο bios για την μητρική μου και επιτέλους δουλεύει το offset κανονικά. Και η συχνότητα πέφτει όπως πρέπει όταν δεν υπάρχει load με το Cool 'n' quiet, αλλά η τάση εκεί σταθερή, δεν πέφτει όταν κάθεται ο επεξεργαστής.. Υ.Γ. Απλά για επιβεβαίωση. Στο HWiNFO64 η θερμοκρασία από τα VRM είναι το VR MOS, έτσι; Τόσο καιρό αυτό κοιτάω βασικά απλά είπα να ρωτήσω για σίγουρα ισως καποια εφαρμογη τρεχει backround και εμποδιζει τον επεξεργαστη να κατεβασει volts. Το λεω αυτο γιατι και σε εμενα οταν εχω ανοιχτο μονο to steam συμβαινει αυτο..μολις το κλεινω βλεπω 0.4 V. Χωρις CnQ ομως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) @shot00 Τίποτα δεν τρέχει στο background. Δεν βλέπεις 0.4V πάντως, σίγουρα. Τα τρανζίστορ δεν ανάβουν με τόσο χαμηλή τάση. Ποιο πρόγραμμα έχεις για monitoring; Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shot00 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 11 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε @shot00 Τίποτα δεν τρέχει στο background. Δεν βλέπεις 0.4V πάντως, σίγουρα. Τα τρανζίστορ δεν ανάβουν με τόσο χαμηλή τάση. Ποιο πρόγραμμα έχεις για monitoring; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) @shot00 Λάθος είναι. Δεν υπάρχει 0.4V Vcore. Το HWMonitor δείχνει λάθος στους Ryzen. Βάλε HWiNFO64. @kostas_anes Και το Vcore τα ίδια. Σταθερή τάση δείχνει, δεν πέφτει. Είναι σαν να έχω βάλει override και όχι offset.. Δοκίμασα και με Cool 'n' Quiet on και off και τα ίδια. Ίσως είναι bug του bios. Φτιάχνουν κάτι και χαλάνε κάτι άλλο Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shot00 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε @shot00 Λάθος είναι. Δεν υπάρχει 0.4V Vcore. Το HWMonitor δείχνει λάθος στους Ryzen. Βάλε HWiNFO64. Παντως και το cpu-z τα ιδια μου δειχνει ,αργοτερα ισως ασχοληθω και με HWiNFO64. Μιλαμε παντα για αυτο το 0.1 ms που νομιζω μονο εξωτερικο μηχανακι μπορει να συλλαβει και οχι καποιο software Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 @shot00 Λάθος είναι και εκεί τότε. Το τρανζίστορ είναι στην ουσία ένας διακόπτης. Με 0.4V είναι ανοιχτός. Θέλεις 0.7V και πάνω. Εγώ στο HWiNFO64 δεν έχω δει ποτέ 0.4, το λιγότερο είναι 0.8 και σκέψου ότι το αφήνω επί ώρες να τρέχει από πίσω και βλέπω τις μετρήσεις ότι όλα είναι ΟΚ. Αν υπήρχε τάση 0.4 θα το είχα δει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shot00 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε @shot00 Λάθος είναι και εκεί τότε. Το τρανζίστορ είναι στην ουσία ένας διακόπτης. Με 0.4V είναι ανοιχτός. Θέλεις 0.7V και πάνω. Εγώ στο HWiNFO64 δεν έχω δει ποτέ 0.4, το λιγότερο είναι 0.8 και σκέψου ότι το αφήνω επί ώρες να τρέχει από πίσω και βλέπω τις μετρήσεις ότι όλα είναι ΟΚ. Αν υπήρχε τάση 0.4 θα το είχα δει.. Mε μπριζωσες τωρα θα επανερθω σε λιγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα