Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Άρα placebo effect, γιατί απο εχθές που το γύρισα σε 252, νιώθω ότι ρολάρει καλύτερα στο gaming... 

1.jpg.a3f81e3b21b1594a93c186f0042c617c.jpg

Mιλαμε για 12ns μικροτερο refresh :P
Αμφιβαλω αν εχει γενικα διαφορα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Όλα τα έχω κάνει, και FAT32 αλλά τίποτα, μου βγάζει μόνο τον φάκελο System Volume Information. Το BIOS  αρχείο είναι είναι στο root  από το στικάκι. Δοκίμασα και σε άλλες θύρες και τίποτα. @kostas_anes Μα δεν θέλω να πάω σε προηγούμενη έκδοση, από την 1.7 στην 1.8 θέλω να πάω.

Δε χρειάζεται να το κανεις extract...  Στη τελικη βαλε και τα 2 αρχεια μεσα.😎

Επεξ/σία από shot00
Ορθογραφία

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο DRAM Calculator for Ryzen το R-XMP τι κάνει ακριβώς;  Ένα μωβ κουμπί στη μέση κάτω..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Οσο αφορα το τελευταιο bios της msi για AMD ComboPI1.0.0.3..

Εκτος απο την ελλειψη save profile, υπαρχει κατι αλλο που λειπει η φαινετε να μη δουλευει κατι σωστα σε καποιον? πχ offset

2 λεπτά πριν, shot00 είπε

Οσο αφορα το τελευταιο bios της msi για AMD ComboPI1.0.0.3..

Εκτος απο την ελλειψη save profile, υπαρχει κατι αλλο που λειπει η φαινετε να μη δουλευει κατι σωστα σε καποιον? πχ offset

Εχω βαρεθει να τα λεω ρε παιδια.... Ναι offset και save profile δεν υπαρχουν. Επισης εχουν θεμα τα fan curves απο την αποψη οτι δεν υπαρχουν πλεον, τα κανεις με απολυτες τιμες και μερικα αλλα ψιλοθεματακια.

1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Εχω βαρεθει να τα λεω ρε παιδια.... Ναι offset και save profile δεν υπαρχουν. Επισης εχουν θεμα τα fan curves απο την αποψη οτι δεν υπαρχουν πλεον, τα κανεις με απολυτες τιμες και μερικα αλλα ψιλοθεματακια.

Αν βαριεσαι σε κατι πολυ απλα δε το κανεις...Εκτος αν βγαζεις λεφτα απο αυτο ;) .φιλικα... Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση παρ ολα αυτα

11 λεπτά πριν, shot00 είπε

Αν βαριεσαι σε κατι πολυ απλα δε το κανεις...Εκτος αν βγαζεις λεφτα απο αυτο ;) .φιλικα... Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση παρ ολα αυτα

Το εχω γραψει σε καμια 10αρια διαφορετικες σελιδες, εχω δικαιωμα να παραπονεθω και εγω λιγο :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύο ώρες prime95 blend αρκούν για stability testing ή θέλει παραπάνω ή μήπως small ffts καλύτερα;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Συνηθως αρκουν αλλα εχω δει σκαλωματα και μετα απο πολυωρο στρεςς...Γενικα στα windows ακομα και σε stock μπορει να βγαλεις errors 😛

• Like 1

Το Blend test δε βοηθάει, σε περίπτωση που το Prime95 process κρασάρει και κλείσει, γιατί δεν θα ξέρεις αν είχες fail λόγω CPU cores ή IMC+mem subsystem. Εκτός αν κάθεσαι απίκο από πάνω και το παρακολουθείς.

Καλύτερα: 2 ώρες Small FFTs. Αν είναι ΟΚ, 2 ώρες Large FFTs. Πάντα κοιτάς να έχεις και μηδενικά Windows Hardware Errors (WHEA), είτε από Event Viewer είτε έχοντας ανοιχτό από πριν το HWiNFO64 (το οποίο imho έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να είναι ανοιχτό για temp monitoring).

Περνώντας τα παραπάνω, πρέπει να είσαι σε ικανοποιητικά επίπεδα σταθερότητας. Για τελικό validation, εγώ κάνω σε δεύτερο χρόνο κι από ένα 12ωρο Small και Large FFTs.

Tip: έχω παρατηρήσει μερικές φορές αστάθεια και με τη VGA ή τους drivers της που δε μπορούν να ξυπνήσουν το monitor. Οπότε, όχι μόνο screensaver αλλά κοίτα το power plan σου να κλείνει και το monitor μετά από κάποια ώρα, για να πιάσεις κι αυτήν την περίπτωση.

• Like 2

Επισκέπτης

Ευχαριστώ παιδιά! Και κάτι άλλο για τις ram. Το SOC Voltage που λέει πάνω δεξιά στο DRAM Calculator είναι το CPU NB/SOC Voltage;

IMG_20190711_223856.jpg

10 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Ευχαριστώ παιδιά! Και κάτι άλλο για τις ram. Το SOC Voltage που λέει πάνω δεξιά στο DRAM Calculator είναι το CPU NB/SOC Voltage;

Μπήκες στο τριπάκι του σκαλίσματος των μνημών και εσύ, ε; 😉

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mpokwsths Ε κρίμα δεν είναι να αφήσω τέτοια dimms απείραχτα; :P

Αυτό που βλέπω στο HWiNFO64 είναι ότι το CPU NB/SOC παίζει στο 1.14V by default, άρα μήπως είναι κάτι άλλο αυτό για τις μνήμες; Γιατί πολύ κάτω είναι το 1.025V που προτείνει.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...