Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Τα 3 cycles είναι πολυ λίγα, τρέχε τουλάχιστον 10 cycles και prime 95 blend (το τελευταίο που έχει και imc stability test μέσα) για καμία ωρίτσα.

Έχεις δίκιο, αν και τα 3 cycles είναι ένας μπούσουλας όταν ξεκινάς τα πειράματα . Πχ. 9 στις 10 φορές τα errors τα βγάζει στα πρώτα 4 λεπτά. Συνήθως αν είμαι οκ στα 3 cycles είμαι κ στα 10. Blend έχει στο τέλος με 3 προφίλ final. Βέβαια έχει δουλίτσα ακόμα και ελπίζω να έχω σύντομα agesa 1.0.0.6. Και τέλος να ξαναβάλει η msi τα προφίλ save που αφαίρεσε..έλεος. 10.png.b33e107a6492234ab509d1035c0bd719.png Για 3200 εκτός από ρεύματα 1.36 έχει νόημα να σφίξω τίποτα; νομίζω με 1.36 δεν θα σηκώσουν άλλο κατέβασμα. Να το αφήσω 1.4v/1.0250soc/3333 για 24/7;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νεο BIOS της MSI. Απευθυνομαι σε οσους εχουν περασει το νεο 1.0.0.3 AGESA. Εσας σας τις εχει αυτες τις επιλογες και τζαμπα η μοντα που βαρεσα, η οχι?
65690074_350929048924079_2152990934239805440_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQnpt4W4Uy06tRC0kj5TL8W6X-8EMUKponkmltK384eKImDqzSeLYDkyTgtLTQsPWeHXfLuiilaZjIn4HAUHrRep&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=781fcf9d0babdd12f81d839799d6f0c1&oe=5DB260B3

64811845_2358430497704139_173741683505102848_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQnwALR5zIaIUQlS6WlVV7kiuGZaKF2Ph4tGBzosOPZwkxbBt2XLX3F-ni8RwyEppHxHes2fkSiLTyv9TZJwqwQ5&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=382732f94cb7ca801b0ce6c2b239ff76&oe=5D7E42A4

• Like 1

7 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Σε b450m mortar  δεν υπάρχουν αυτά 7Β89ν17. Αυτό είναι Ε7Β78ΑΜS.29M ?

Διαφορετικη μητρικη, διαφορετικα ονοματα. Το AGESA να ειναι ιδιο θελουμε.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Τελευταία έκδοση με το config_v3: https://drive.google.com/open?id=1XBWXFLsrtALuG0Y29t7EgEYhIbQOib1z

Να το τρέχεις πάντα με δικαιώματα administrator για να δουλεύει σωστά.

Ευχαριστώ! Το τρέχω σαν administrator και μου βγάζει "To run AWE you need administrator rights" κάπως έτσι. Πατάω ΟΚ και το ξαναβγάζει, μετά πάλι πατάω ΟΚ και το βγάζει πάλι, 4-5 φορές γίνεται αυτό και μετά ξεκινάει το test. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Και για να βάλω 10 cycles κάνω απλά edit το config αρχείο;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Επισκέπτης

Έκανα έτσι μία χαλαρή δοκιμή με x38.5 ratio και 1.2875V. Έτρεξα intel burn test 10 κύκλους στο high και under load η τάση ήταν στο 1.269 κυρίως, για πολύ λίγο πήγε στα 1.262 και 1.27 κάτι. Αυτό είναι το Vdroop; Αλλά μια χαρά πέρασε το test και το cinebench. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να κατεβάσω την τάση στο 1.27 ας πούμε και να είμαι σταθερός; Και για το Vdroop παίζουμε με το LLC; Αυτό με το LLC δεν το έχω πιάσει και τόσο καλά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Έκανα έτσι μία χαλαρή δοκιμή με x38.5 ratio και 1.2875V. Έτρεξα intel burn test 10 κύκλους στο high και under load η τάση ήταν στο 1.269 κυρίως, για πολύ λίγο πήγε στα 1.262 και 1.27 κάτι. Αυτό είναι το Vdroop; Αλλά μια χαρά πέρασε το test και το cinebench. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να κατεβάσω την τάση στο 1.27 ας πούμε και να είμαι σταθερός; Και για το Vdroop παίζουμε με το LLC; Αυτό με το LLC δεν το έχω πιάσει και τόσο καλά..

Αυτο ειναι το vdrop εχω την εντυπωση. Το αντιθετο, δηλαδη να ανεβαίνει το V ειναι το vdroop. Οπως και να εχει αν εισαι στο auto llc εισαι πολυ καλα 

Μπορεις να ανεβάσεις το ratio στο 39  αν η ψυξη σου το σηκωνει

Επεξ/σία από shot00

3 λεπτά πριν, shot00 είπε

Αυτο ειναι το vdrop εχω την εντυπωση. Το αντιθετο, δηλαδη να ανεβαίνει το V ειναι το vdroop

Droop = κρεμασμα
Vdroop ειναι αυτο που ειπε ο φιλος πανω. Το να ανεβαινει η ταση ονομαζεται overshoot.

17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Και για το Vdroop παίζουμε με το LLC; Αυτό με το LLC δεν το έχω πιάσει και τόσο καλά..

Μια χαρα τα εχεις καταλαβει :P 

• Like 1

Επισκέπτης

Το έβαλα και x39 ratio με το ίδιο Vcore και είδα τις ίδιες πτώσεις στην τάση όπως πριν. Οι Temps είναι μια χαρά. Οπότε δεν χρειάζεται να το πειράξω το LLC; Να το αφήσω auto; Και κάτι άλλο, οι 10 κύκλοι στο Intel burn test στο high είναι καλή ένδειξη σταθερότητας; μέτρια; ή μουφα;

Γενικοτερα το llc θα πρεπει να πειραζεται μονο σε εξτριμ overclock οταν για παραδειγμα εισαι σταθερα στα 1.40 με 4.1 ratio αλλα σε στρεςς κατεβαίνεις σε 1.39v θα εχεις θεματα. Σε αυτο το σημειο παιζει μπαλα to llc για να σταθεροποιησει τα πραγματα. 

• Like 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη παιδιά που ρωτάω συνέχεια, απλά δεν θέλω να αφήσω γκρίζα σημεία. Τελευταία ερώτηση (για σήμερα τουλάχιστον :P) Βλέπω ότι η τάση και η συχνότητα δεν πέφτουν όταν δεν υπάρχει load όπως συμβαίνει σε stock καταστάσεις. Πειράζει; Και υπάρχει τρόπος να τα κάνω να πέφτουν όταν η CPU αράζει;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Παρ ολα αυτα εγω θα δοκιμαζα τα ορια του επεξεργαστη δοκιμαζοντας σε 1.30(νταξ δε το λες και οριο...;ρ) τη μέγιστη συχνοτητα που μπορεις να πιασεις. Αν για παραδειγμα εισαι σταθερα στα 39.5 με 1.3v αλλα βλεπεις πως στα 40 εχεις θεματα, θα καρφωνα ενα μεσαιο mode llc στα 40

4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Συγνώμη παιδιά που ρωτάω συνέχεια, απλά δεν θέλω να αφήσω γκρίζα σημεία. Τελευταία ερώτηση (για σήμερα τουλάχιστον :P) Βλέπω ότι η τάση και η συχνότητα δεν πέφτουν όταν δεν υπάρχει load όπως συμβαίνει σε stock καταστάσεις. Πειράζει; Και υπάρχει τρόπος να τα κάνω να πέφτουν όταν η CPU αράζει;

Αν κανεις overclock με καρφωτα vcore και όχι με offset οπως επισης αν εχεις cstates απενεργοποιημενα δε θα πέφτουν  σε idle

Επισκέπτης

@shot00Γενικά θα γίνει και αυτό, αλλά καλύτερα να πιάσει φθινόπωρο, γιατί με 32άρια εσωτερική, βράστα :P Θα δω μέχρι πόσο μπορώ να ανέβω με την ίδια τάση που έχω τώρα.

4 λεπτά πριν, shot00 είπε

Παρ ολα αυτα εγω θα δοκιμαζα τα ορια του επεξεργαστη δοκιμαζοντας σε 1.30(νταξ δε το λες και οριο...;ρ) τη μέγιστη συχνοτητα που μπορεις να πιασεις. Αν για παραδειγμα εισαι σταθερα στα 39.5 με 1.3v αλλα βλεπεις πως στα 40 εχεις θεματα, θα καρφωνα ενα μεσαιο mode llc στα 40

Αν κανεις overclock με καρφωτα vcore και όχι με offset οπως επισης αν εχεις cstates απενεργοποιημενα δε θα πέφτουν  σε idle

Με offest ότι και να βάλω δεν το δέχεται, με γυρίζει σε stock συχνότητα. Επίσης εμένα το LLC λέει απλά mode 1, mode 2, mode 3, κτλ..

19 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@shot00Γενικά θα γίνει και αυτό, αλλά καλύτερα να πιάσει φθινόπωρο, γιατί με 32άρια εσωτερική, βράστα :P Θα δω μέχρι πόσο μπορώ να ανέβω με την ίδια τάση που έχω τώρα.

Με offest ότι και να βάλω δεν το δέχεται, με γυρίζει σε stock συχνότητα. Επίσης εμένα το LLC λέει απλά mode 1, mode 2, mode 3, κτλ..

συνηθως το μεσαιο mode ειναι το πιο flat, δηλαδη σταθερο...αυτο που σε γυριζει ομως σε stock περιεργο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...