Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Dragonitelvl100 36 το δωμάτιο!! LoL. Και νόμιζα ότι τα δικά μου 32 ήταν πολλά :P Άρα είσαι +29 delta. Νομίζω ότι είναι καλά. Εγώ πάντως το άφησα το sport για Σεπτέμρη-Οκτώβρη που θα δροσίσει. Με A/C και 25 ambient οι Τ είναι μια χαρά με την ψήκτρα μου ακόμη και στο stock curve που πάει μέχρι 50% ο ανεμιστήρας under load, οπότε χειμώνα που θα έχει 20-21 εσωτερική θα είναι εντέλεια..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις γυροσα απο εξεταστικη και θελω λιγο να το καψω τωρα...

Ειχα κλεισει τη πορτα και το παραθυρο και εκανα σαουνα κυριολεκτικα...

Επεξ/σία από Dragonitelvl100

Επισκέπτης

@Dragonitelvl100 A\C δεν παίζει στο δωμάτιο; Καλύτερα πάντως να μην το πιέζεις με τέτοιες θερμοκρασίες. Καλοκαιράκι τώρα, πάμε για κάνα μπανάκι και από φθινόπωρο πιάνουμε τα κλόκια :P

4 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Εννοείται. Όταν είσαι οριακά (σε timings ή τάση). Αλλά δε γίνεται να βάλουμε και κάνα ψυγείο στις μνήμες.

Με 1.43-1.44V λογικά δε θα έχεις θέμα.

ΑΛΛΑ

Μην σε πιάνει κορόιδο το AIDA. Σφίξε στα 3333 ή 3400 με χαμηλότερη τάση και tRCDRD = 14 και tRFC=252 και το μόνο που θα έχεις χάσει είναι 0,5% πραγματικής απόδοσης.

Τα timings δίνουν απόδοση, όχι η συχνότητα.

Ε καλά τώρα. Για το χαβαλέ ναι. Αλλά σιγά μη γεμίζουμε τα κουτιά ανεμιστήρες και να κάνουμε πατέντες για 0,5% αύξηση απόδοσης.

Χωρίς ανεμιστήρα, 66MHz κάτω με ακριβώς τα ίδια settings βάζω στοίχημα ότι είσαι stable.

Αγορίνα είσαι ο μέντορας μου!! Το έχεις το θεμα ραμ. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Βέβαια βάρεσε 53c, αν μας τα λέει καλά το hwinfo.3333.png.2ccd650dc51d7c1c869c284bb867fc42.png

• Like 2

21 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Αγορίνα είσαι ο μέντορας μου!! Το έχεις το θεμα ραμ. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Βέβαια βάρεσε 53c, αν μας τα λέει καλά το hwinfo.3333.png.2ccd650dc51d7c1c869c284bb867fc42.png

Βάλε ένα 6-8άρι φανάκι πάνω στις ραμ. Θα πέσουν καμια 5-10 βαθμούς.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύει αλλά εχω λοξα κ με το αισθητικό κομμάτι. Ο silent wings 135mm τις dark rock tf ,ειναι ακριβώς απο πάνω τους. Βέβαια ειναι μικρο το κουτί και όσο να ναι δυσκολεύουν τα πράγματα. Ολα τα fans 800rpm max, γιατί το εχω πάνω στο γραφείο και δεν μπορώ θόρυβο. Στις προηγούμενες,  cjr , είχα αλλάξει heatsink με κάτι γομαρια, με το ζόρι κουμπωνε η ψύκτρα. 

Επεξ/σία από nikpoth

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nikpoth είπε

Αγορίνα είσαι ο μέντορας μου!! Το έχεις το θεμα ραμ. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Βέβαια βάρεσε 53c, αν μας τα λέει καλά το hwinfo.

Καλά πάμε. Χαμήλωσε την τάση ή ανέβα στα 3400.

Πιστεύω τα 3333 (με τα ίδια settings) τα έχεις με 1.4V και τα 3400 με 1.42V.

Και μετά φτιάξε και ένα προφίλ στα 3200 ή 3266 στα 1.36V για 24/7

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ταλαιπωρεί η μητρική σε αυτό το θέμα. Πέρασα τελευταίο bios και έχουν βγάλει τα προφίλ εντελώς!! Δεν σε αφήνει να σώσεις πουθενα προφίλ. Δεν νιώθουν οι άνθρωποι. Και κάθομαι κ βγάζω τα μάτια μου με φωτογραφίες στο κινητό ολα τα timings. 

Παίζει και με 1.4 τελικά. Αυτα που δείχνει το timing checker 120.0Ω, ενώ τα έχω 24 ,είναι θέμα; 1030347014_Annotation2019-06-30014327.thumb.png.20033c23b8e2e1a90463c268659b2400.png

Επεξ/σία από nikpoth
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, nikpoth είπε

Με ταλαιπωρεί η μητρική σε αυτό το θέμα. Πέρασα τελευταίο bios και έχουν βγάλει τα προφίλ εντελώς!! Δεν σε αφήνει να σώσεις πουθενα προφίλ. Δεν νιώθουν οι άνθρωποι. Και κάθομαι κ βγάζω τα μάτια μου με φωτογραφίες στο κινητό ολα τα timings. 

Παίζει και με 1.4 τελικά. Αυτα που δείχνει το timing checker 120.0Ω, ενώ τα έχω 24 ,είναι θέμα; 1030347014_Annotation2019-06-30014327.thumb.png.20033c23b8e2e1a90463c268659b2400.png

Τα 3 cycles είναι πολυ λίγα, τρέχε τουλάχιστον 10 cycles και prime 95 blend (το τελευταίο που έχει και imc stability test μέσα) για καμία ωρίτσα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Dragonitelvl100 είπε

της υπογραφης arctic esports one με 1.25 τωρα στα 3.7 ειμαι στα 65αρια. Βεβαια το δωματιο ειναι 36C

οτι ναναι τα bios

Με τον ιδιο cpu στα 3.7 και 1.20 manual voltage και ψύχτρα Dark Rock TF έχω δει σε πολύ πολύ extreme καταστάσεις 60...Συνήθως 50-54 παίζει τώρα καλοκαίρι.

Οπότε μια χαρά είσαι.

Επεξ/σία από Inler

ειμαι στα 71 με prime 95. Η ψυχτρα σου ειναι ανωτερη απο τη δικη μ και 2ον παιζει η θερμοκρασια δωματιου. Ειμαι στα 1.25 για 3.7 . δεν δοκιμασα να κατεβασω την ταση κιαλλο. Θα δοκιμασω αργοτερα.

Επισκέπτης

Καλημέρα παιδιά! Συγνώμη που ξαναρωτάω αλλά έχω φάει τον τόπο :P Από που κατεβάζουμε το TestMem5;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Καλημέρα παιδιά! Συγνώμη που ξαναρωτάω αλλά έχω φάει τον τόπο :P Από που κατεβάζουμε το TestMem5;

Τελευταία έκδοση με το config_v3: https://drive.google.com/open?id=1XBWXFLsrtALuG0Y29t7EgEYhIbQOib1z

Να το τρέχεις πάντα με δικαιώματα administrator για να δουλεύει σωστά.

Επεξ/σία από mpokwsths

Επισκέπτης

Και παρατήρησα και κάτι. Όταν τρέχω prime95 μετά από λίγο αντί να ανέβει η system temperature, πέφτει λίγο. Ίσως επειδή κυκλοφορεί περισσότερος αέρας στο κουτί λόγω ότι η ψήκτρα της CPU ανεβάζει στροφές..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...