Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, nikpoth είπε

O 3700x αργεί. Λογικά για Σεπτέμβριο με κόβω και ίσως σε ποιό σωστή τιμολόγηση. Οπότε ετοιμάζω σιγά σιγά.  Flare x.Παίδες για κάθε μέρα ρεύμα safe μέχρι πόσο; Αντέχουν στα 1.4v? 40c λέει ο σενσορας  αλλά από σενσορες ίσως είναι ότι να ναι.. 2045035711_Annotation2019-06-28130117.thumb.png.cfc52482e251274af30ae89bb84e9f28.png1959963373_Annotation2019-06-28130148.png.01580090854387c6119de703eaa27fbd.png

Το σημαντικότερο subtiming δεν πείραξες. tRFC = 252. Θα χρειαστείς λίγο παραπάνω ρεύμα. Δώσε 1.42V.

Μια χαρά δεν έχουν πρόβλημα κανένα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, nikpoth είπε

278 το είχα και το άλλαξε η μητρική

Συνήθως το αλλάζει η μητρική όταν δίνεις λίγο ρεύμα.

252 βάλε το και βρες ποσο ρευμα θέλει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε tRCDRD = 15 και λογικά δε θα έχεις errors. Και λογικά με το tRCDRD=15 θα δουλεύει με λιγότερο ρευμα χωρίς errors, 1.41V μπορεί.

Και μην παίρνεις τοις μετρητοίς το AIDA.

SOTTR να τρέχεις, αποτυπώνει καλύτερα τις αλλαγές στη μνήμη.

Μεγειά κιόλας, καλό κιτ το Flare X.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1

Τζίφος,  δοκίμασα tRCDRD 15 με 1.40/1.41/1.42. Σε όλα Έχω errors. Είναι δύσκολο ίσως το 3466 για την μητρική μου; Στα 3200παίζει κομπλέ με σφίξιμο σε όλα. Αλλά θέλω να παίξουν 3466,νομίζω αξίζει.   @kostas_anes όταν έχεις χρόνο ρίξε κάνα tip, μίας και τις έχεις ψάξει .

1 ώρα πριν, nikpoth είπε

Τζίφος,  δοκίμασα tRCDRD 15 με 1.40/1.41/1.42. Σε όλα Έχω errors. Είναι δύσκολο ίσως το 3466 για την μητρική μου; Στα 3200παίζει κομπλέ με σφίξιμο σε όλα. Αλλά θέλω να παίξουν 3466,νομίζω αξίζει.   @kostas_anes όταν έχεις χρόνο ρίξε κάνα tip, μίας και τις έχεις ψάξει .

Εμενα εχουνε ενα θεματακι με το tRC (δεν ξερω αν ειναι απο το κιτ η απο CPU) αλλα κατω απο 46 δεν παει. Θα μπορω να σου πω περισσοτερα οταν ερθει και το νεο CPU γιατι αυτην την στιγμη ειμαι χωρις. 

Τελος ρευμα δινεις ανετα μεχρι 1.45V. Τεχνικα μιλωντας για 24/7 δινεις μεχρι και 1.5, αλλα μετα εχεις θεμα απο θερμοκρασιες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

🙄

Prime95 Blend dropαρει workers μετα το μισαωρο αν ειναι κατω απο 46 ;) 
Το TM5 που τρεχω για να τεσταρω 24/7 stabillity το τρεχω για 20λεπτο. Και αυτο στο prime τυχαια το ανακαλυψα μια εβδομαδα πριν για testing που εκανα σε ενα video.
Αλλα και στις προηγουμενες μνημες ειχα θεμα με το tRC οποτε παιζει να φταιει ο MC. Κατα τ'αλλα σταθερο ειναι καθημερινα, αλλα παντα εχω το μικροβιο του 50000% stabillity. 

Edit : Θα απαντηθει οταν ερθει ο νεος 1400 λογικα.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1

13 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Τελικά δούλεψε;

11 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Εννοείς αν γυρνά ο ανεμιστήρας... 😛 ?

Χτες βράδυ πάτησα το κουμπί και έβαλα το beta BIOS/AGESA 1.0.0.1 οπότε είμαι πάλι σε αναζήτηση...πήρε όλες τις παλιές ρυθμίσεις με τη μία, χωρίς το παραμικρό (το κάνουν αυτό τα BETA της ASRock...τα final/stable απαυτώνονται), κι όλα δείχνουν ήρεμα.

Σίγουρα 3-4 βαθμούς τους έριξε, όσο πρόλαβα να δω σε χαλαρό gaming μιας ωρίτσας. Για περισσότερα, χρειάζεται παραπάνω ώρα.

Σε 1.5 ώρα BFV με την Pulse να ξερνάει τα πάντα πάνω τους, δεν πλησίασαν τους 50 ποτέ.

Σίγουρα βοήθησε, λοιπόν.

Πήρε και το σφικτό 3400 η μητρική με τη μία, χωρίς το παραμικρό.ΤΜχ10, χωρίς πρόβλημα.

Στανιό τους, εκεί στην ASRock.

• Like 2

29 λεπτά πριν, nikpoth είπε

error.thumb.png.268219db19c5bdb9bd1f9b19641468b2.pngΡε παιδιά, παίζει να βγάζει τα error όταν ζεσταίνονται οι μνήμες; 1.42v/1.0250soc.

Nαι, αν δεν εχω τον ανεμιστηρα ακριβως απο πανω τους να τις βαραει, πανω απο τους 45 βγαζουν errors.

34 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Ρε παιδιά, παίζει να βγάζει τα error όταν ζεσταίνονται οι μνήμες; 1.42v/1.0250soc. 

Εννοείται. Όταν είσαι οριακά (σε timings ή τάση). Αλλά δε γίνεται να βάλουμε και κάνα ψυγείο στις μνήμες.

Με 1.43-1.44V λογικά δε θα έχεις θέμα.

ΑΛΛΑ

Μην σε πιάνει κορόιδο το AIDA. Σφίξε στα 3333 ή 3400 με χαμηλότερη τάση και tRCDRD = 14 και tRFC=252 και το μόνο που θα έχεις χάσει είναι 0,5% πραγματικής απόδοσης.

Τα timings δίνουν απόδοση, όχι η συχνότητα.

4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Nαι, αν δεν εχω τον ανεμιστηρα ακριβως απο πανω τους να τις βαραει, πανω απο τους 45 βγαζουν errors.

Ε καλά τώρα. Για το χαβαλέ ναι. Αλλά σιγά μη γεμίζουμε τα κουτιά ανεμιστήρες και να κάνουμε πατέντες για 0,5% αύξηση απόδοσης.

Χωρίς ανεμιστήρα, 66MHz κάτω με ακριβώς τα ίδια settings βάζω στοίχημα ότι είσαι stable.

• Like 1

1 λεπτό πριν, mpokwsths είπε

Ε καλά τώρα. Για το χαβαλέ ναι. Αλλά σιγά μη γεμίζουμε τα κουτιά ανεμιστήρες και να κάνουμε πατέντες για 0,5% αύξηση απόδοσης.

Χωρίς ανεμιστήρα, 66MHz κάτω με ακριβώς τα ίδια settings βάζω στοίχημα ότι είσαι stable.

Οχι δεν καταλαβες. Το κουτι εχει 2 μπρος, 2 πανω και εναν πισω. Ο ενας εκ των 2 που πανε πανω, ειναι ακριβως πανω απο τις RAM και τον εχω βαλει σαν intake. Ο μπροστα ειναι ενας 140mm (αντι για 2 120) και εχω τον 2ο πανω και τον πισω σαν exhaust. 

Μια χαρα δουλευει το συστημα, γιατι CPU και RAM παιρνουν απο τον απο πανω καθαρο αερα, ενω η καρτα απο τον 140αρη και ανεβαζουν λιγοτερο απο οτι με το κλασσικο "μπροστα intake, πισω/πανω exhaust"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...