Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Θα είναι τα πιο πεταμένα λεφτά ever αν το κάνεις μόνο για τις μνήμες.

Διαφορά στα παιχνίδια 3333 vs 3600 με τα ίδια timings 3-4%.

Διαφορά 3333 με πολύ σφικτά subtimings vs 3333 χαλαρά = ΧΑΟΣ.

Τι θέλω να πω: Κάτσε στ'αυγά σου = 3333ΜHz και ασχολήσου με το σφίξιμο των subtimings. Δες αν δουλεύει με geardown = off και δοκίμασε με tRFC = 252. Έτσι θα έχεις το μεγαλύτερο κέρδος.

Λέω να αλλάξω όχι για τις μνήμες μόνο αλλά θέλω να πάρω τον 3600 μόλις βγει και επειδή φτιάχνει  pc ο κολλητός μου να του την δώσω και να πάρω άλλη εγώ.Αυτος δεν ασχολείται το θέλει για light games.3333 τώρα δουλεύει σφαίρα και με σφιχτά subtimings.σταθεροτατο.Απλα εγώ έχω τρέλα και θέλω να τα πειράζω χαχαχα.Μαρεσει το ψάξιμο.Αλλιως δεν άλλαζα μια χαρά είναι η gigabyte με 3200,3333.Με τρώει ο κωλος μου.Βεβαια μπορώ να περιμένω να παω σε X570.

Επεξ/σία από Tegosg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Τρέξε στο AIDA το FPU only stress test

We don't talk about those things here....

Aπο οσο θυμαμαι 100W τον φτανω μονο σε Prime95 παντως, με AIDA παιζει γυρω στα ~80. Απλως ξυπναει ο Σατανας μεσα του και αρχιζει να βραζει τα καζανια.

Έτσι, για να περνάει η ώρα μου...αποφάσισαν όλα (πρακτικά) τα προφίλ στις μνήμες να γίνουν ασταθή.

Το χαλαρό 3.400 με το 1.38, πέταξε 2 errors στο ΤΜ5. Το σφικτό 3400, με 1.41 αρνείται πλέον, ότι και να κάνω. Μπαίνει με 1.42 και είναι μια χαρά, μέχρι να μην είναι.

Ζέστη, πιθανολογώ, αλλά max 52 βαθμούς έχω δει αυτές τις μέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα και 53+ και όλα ήταν μια χαρά.

Άντε, να εμφανιστεί το νέο AGESA να δω που θα καταλήξω εκεί...βαριέμαι τώρα να μπλέκω από την αρχή.

Όσο κρατάει...

8 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Έτσι, για να περνάει η ώρα μου...αποφάσισαν όλα (πρακτικά) τα προφίλ στις μνήμες να γίνουν ασταθή.

A και ελεγα θα ειμαι ο μονος. Πανω απο 3200MHz δεν παιζει τιποτα σταθερα. Ετσι ξαφνικα. Ισως να φταιει που πουσαρα λιγο προχθες τον 1400 για κατι benches που ηθελα να τρεξω... θα δειξει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostas_anes είπε

A και ελεγα θα ειμαι ο μονος. Πανω απο 3200MHz δεν παιζει τιποτα σταθερα. Ετσι ξαφνικα. Ισως να φταιει που πουσαρα λιγο προχθες τον 1400 για κατι benches που ηθελα να τρεξω... θα δειξει. 

Όλα τα άλλα, απείραχτα...όπως τα έχω τόσο καιρό.

Μόλις τώρα του ρίχνω καθάρισμα (είχε πιάσει πράμα μέσα), και για να μου φύγει η περιέργεια, από Α2/Β2 τις έβαλα Α1/Β1 (μπας και βγάλουμε άκρη αν είναι Τ ή μαραγαρίτα, τελικά).

edit:

A2/B2 vs A1/B1 <1% διαφορές, έχω την εντύπωση (AIDA, SOTTR).

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να τρέξω, να δείχνει τί και πως?

Επεξ/σία από Πέτρος

Kαλησπερα σας,

Eχω τον Ryzen 2600x - msi b450 mortar - HyperX Predator 3200mhz-Thermaltake Smart SE 730W-Sapphire Radeon RX 580 4GB Nitro+-Corsair Hydro H80i v2-CoolerMaster MasterFan MF200R RGB (2)-CoolerMaster MasterFan MF140R ARGB(2).

Μόλις τον κάνω overclock σταθερό 4.25 και τρέξω το cinebench r20 η οτιδηποτε άλλο βαρύ πρόγραμμα  έχω black screen.έχω δοκιμάσει τα πάντα εχω παιξει με τα volt τιποτα εχω black screen.στο all auto κανένα πρόβλημα αλλα κρατάει 4,05mhz στο R20

την λυσει που εχω βρει και κραταει 4.15 σταθερά sto r20  είναι στο auto με vcore 1.4volt.

στα Games κρατάει 4,25.

6 λεπτά πριν, Tolis. είπε

Μόλις τον κάνω overclock σταθερό 4.25

6 λεπτά πριν, Tolis. είπε

cinebench r20 η οτιδηποτε άλλο βαρύ πρόγραμμα  έχω black screen

Δηλαδη μας λες οτι ειναι σταθερο, εκτος και αν τρεξεις κατι το οποιο του δημιουργει ασταθεια.
Λογικο δεν ακουγεται? :P 

Tα παντα με την ταση δεν τα εχεις δοκιμασει. Για 4.25 αν δωσεις 1.5V θα τα κρατησει σταθερα. Το θεμα ειναι για ποσο θα κρατησεις εσυ τον επεξεργαστη.... 

TL:DR Δεν προκειται να σταθεροποιησεις ποτε τα 4.25 all core, απλως παρτο αποφαση και προσπαθησε για κατι λιγοτερο. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Δηλαδη μας λες οτι ειναι σταθερο, εκτος και αν τρεξεις κατι το οποιο του δημιουργει ασταθεια.
Λογικο δεν ακουγεται? :P 

Tα παντα με την ταση δεν τα εχεις δοκιμασει. Για 4.25 αν δωσεις 1.5V θα τα κρατησει σταθερα. Το θεμα ειναι για ποσο θα κρατησεις εσυ τον επεξεργαστη.... 

TL:DR Δεν προκειται να σταθεροποιησεις ποτε τα 4.25 all core, απλως παρτο αποφαση και προσπαθησε για κατι λιγοτερο. 

Δεν είπα ότι είναι σταθερό... εννοώ 4,25 να κρατάει σταθερά  βγάζει black screen μολις ζοριστει 

Επεξ/σία από Tolis.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εισαστε ολοι προσκεκλημενοι στην κηδεια που θα πραγματοποιηθει στις 25/6/2019 στον χωρο ΕΛΤΑ Βραχναιικων, οπου θα αποχωριστουμε τον πολυαγαπημενο μας AMD Ryzen 5 1400, ο οποιος αποδημησε εις κυριον δια μεσω 12V DC απο μετασχηματιστη, γιατι στο MGManager θα μου τον εβγαζαν μια χαρα αν ελεγα οτι "δεν μπορει να χρησιμοποιησει πανω απο 6.8GB RAM". 

Ηταν ενα σεβαστο σαπακι που δεν θα ξεχασω ποτε και με εβγαλε ασπροπροσωπο σε οτι δουλεια και αν τον εβαλα να κανει. Στα δυσκολα και στα ευκολα ηταν μαζι μας. Συζυγος, Πατερας, Αδερφος. Και κυριως μαλακας γιατι αποφαζισει να με αφησει ενω εχω να κανω edit ενα βιντεο για αυριο :)

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Εισαστε ολοι προσκεκλημενοι στην κηδεια που θα πραγματοποιηθει στις 25/6/2019 στον χωρο ΕΛΤΑ Βραχναιικων, οπου θα αποχωριστουμε τον πολυαγαπημενο μας AMD Ryzen 5 1400, ο οποιος αποδημησε εις κυριον δια μεσω 12V DC απο μετασχηματιστη, γιατι στο MGManager θα μου τον εβγαζαν μια χαρα αν ελεγα οτι "δεν μπορει να χρησιμοποιησει πανω απο 6.8GB RAM". 

Ηταν ενα σεβαστο σαπακι που δεν θα ξεχασω ποτε και με εβγαλε ασπροπροσωπο σε οτι δουλεια και αν τον εβαλα να κανει. Στα δυσκολα και στα ευκολα ηταν μαζι μας. Συζυγος, Πατερας, Αδερφος. Και κυριως μαλακας γιατι αποφαζισει να με αφησει ενω εχω να κανω edit ενα βιντεο για αυριο :)

Σου έκατσε μια χαρά, τώρα που ανακοινώνει εκπτώσεις και η Intel, ευκαιρία να πάρεις μια ferrari  

Επεξ/σία από leros2004

32 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Σου έκατσε μια χαρά, τώρα που ανακοινώνει εκπτώσεις και η Intel, ευκαιρία να πάρεις μια ferrari  

Eχω εγγυηση. Το πολυ 2400G. Συν οτι εχω ταγμενο 1700 απο rena και μαλλον θα παρω και 3700Χ :P 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, kostas_anes said:

Eχω εγγυηση. Το πολυ 2400G. Συν οτι εχω ταγμενο 1700 απο rena και μαλλον θα παρω και 3700Χ :P 

Έχεις κάποιο PC για να δουλέψεις τώρα???

Και OMG τι πειράματα έκανες πάνω στον 2400???!!! Η θα τα μάθουμε όταν ανέβει το video!!???

Edit.. τώρα το πρόσεξα.. Του έβαλες ρεύμα, 12 volt!! Σε ποια πινάκια!!?? Η τα πέρναγες κατά τύχη.. μέχρι να μυρίσει!!??

Επεξ/σία από renaxan

6 λεπτά πριν, renaxan είπε

Έχεις κάποιο PC για να δουλέψεις τώρα???

Και OMG τι πειράματα έκανες πάνω στον 2400???!!! Η θα τα μάθουμε όταν ανέβει το video!!???

Edit.. τώρα το πρόσεξα.. Του έβαλες ρεύμα, 12 volt!! Σε ποια πινάκια!!?? Η τα πέρναγες κατά τύχη.. μέχρι να μυρίσει!!??

Ηρεμησε και ξαναδιαβασε το αρχικο :P

2400G να μου δωσουν για ανταλλακτικο αν δεν βρισκεται 1400. Στον 1400 δεν εκανα τιποτα, απλως αποφασισε ο IMC να μην μπορει να χρησιμοποιησει πανω απο 6.8GB RAM. 
Απλως για να αποφυγω τα "τον εβαλα πανω και δουλεψε" που κανουν συνηθως στα μαγαζια, του εδωσα ενα σπρωξιμο προς τον τελικο θανατο για να τους πω απλως οτι καηκε. 

Περαν αυτου σε οτι pins και να δωσεις 12V ο επεξεργαστης πεθαινει.

• Like 1

2 minutes ago, kostas_anes said:

Ηρεμησε και ξαναδιαβασε το αρχικο :P

2400G να μου δωσουν για ανταλλακτικο αν δεν βρισκεται 1400. Στον 1400 δεν εκανα τιποτα, απλως αποφασισε ο IMC να μην μπορει να χρησιμοποιησει πανω απο 6.8GB RAM. 
Απλως για να αποφυγω τα "τον εβαλα πανω και δουλεψε" που κανουν συνηθως στα μαγαζια, του εδωσα ενα σπρωξιμο προς τον τελικο θανατο για να τους πω απλως οτι καηκε. 

Περαν αυτου σε οτι pins και να δωσεις 12V ο επεξεργαστης πεθαινει.

Ναι όντως δεν σε κατάλαβα αμέσως. Είναι ώρα για 😴😴😴..

Έχεις δίκιο για το όταν επιστρέφεις κάτι με περίεργο πρόβλημα, πίσω σε εγγύηση και service... Το καλύτερο είναι να είναι "νεκρό".. Τότε επισπεύδεται η εγγύηση του, αντικατάσταση του.

Άντε εύχομαι γρήγορα στην αλλαγή με 2400.

• Like 1

Στις 15/6/2019 στις 6:26 ΜΜ, nikpoth είπε

460 πλέον το tRFC. 1.37vdimm ,1.0240soc. Το ρημάδι.. vdroop σε ραμ γίνεται;; Βούτηξε στα 1.36 σε μια φάση! Να δοκιμάσω κάτι ακόμα; ίσως με λίγο ρεύμα ακόμα;; 1508175139_Annotation2019-06-15181852.png.f3aaf4a8c70a69317b4f80c2484804c7.png

tRFC 436 . Κατεβήκαμε λίγο ακόμα. Latency δεν είδα διαφορά αλλά σα να κρατάει ποιό σταθερά τα 75fps λίγο που δοκίμασα. Ίσως να είναι και η ιδέα μου. Παίζει να σφίγγουν και άλλο τα cjr? Είμαι και με φρέσκια εγκατάσταση και λυπάμαι να την σακατεψω.433941149_Annotation2019-06-24234513.png.4fec4d5851fab0104a7ef4d5b1495ca2.png

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...