parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Το base voltage δεν είναι το ίδιο για ίδια Ryzen CPUs; Στον δικό μου 2600, το offset υπολογίζεται έχοντας ως βάση τα 1.13750V, ενώ του φίλου τα 1.1V; Παίζει από batch σε batch; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Λογικά ναι. Εμένα 2600 no x, 1.064. Μήπως όμως είναι και θέμα μητρικής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, parsifal είπε Το base voltage δεν είναι το ίδιο για ίδια Ryzen CPUs; Στον δικό μου 2600, το offset υπολογίζεται έχοντας ως βάση τα 1.13750V, ενώ του φίλου τα 1.1V; Παίζει από batch σε batch; 1.26 ο 1400 μου για 3.2GHz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 16 λεπτά πριν, parsifal είπε Το base voltage δεν είναι το ίδιο για ίδια Ryzen CPUs; Στον δικό μου 2600, το offset υπολογίζεται έχοντας ως βάση τα 1.13750V, ενώ του φίλου τα 1.1V; Παίζει από batch σε batch; 7 λεπτά πριν, nikpoth είπε Λογικά ναι. Εμένα 2600 no x, 1.064. Μήπως όμως είναι και θέμα μητρικής; Τσεκάρετε θερμοκρασία της CPU την κάθε φορά. Έχω παρατηρήσει (και είναι απόλυτα λογικό) ότι όσο πιο ζεστή είναι η CPU τόσο ανεβαίνει το auto voltage. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Τσεκάρετε θερμοκρασία της CPU την κάθε φορά. Έχω παρατηρήσει (και είναι απόλυτα λογικό) ότι όσο πιο ζεστή είναι η CPU τόσο ανεβαίνει το auto voltage. Αυτό παίζει. Δεν έχω δείγμα για 3,4 αλλά τελευταία βδομάδα όλα στοκ έδειχνε 1.26 ,ενώ πριν 1.24. Θεώρησα ότι κάτι άλλαξε με το combopi1.0.0.1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δε ρωτούσα για auto voltage παιδιά. Μιλάω για αυτό εδώ, που είναι το base επάνω στο οποίο εφαρμόζεται η τιμή offset: ... και το οποίο δεν έχω δει ποτέ να αλλάζει τιμή λόγω μεταβολών σε θερμοκρασίες, target CPU ratio κλπ κλπ. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, αν αυτή η τιμή δεν ήταν σταθερή ανά CPU, θα καθιστούσε το offset-based overclocking πολύ επικίνδυνο σπορ. Δηλαδή αν εγώ έβαζα offset +0.2V και του CPU ή της mobo τους κ@$%νε να αλλάξουν το base voltage (ή όπως αλλιώς είναι ο επίσημος όρος, αυτό που δείχνει το βελάκι στο screenshot τέλος πάντων) σε 1.325V, θα κατέληγα με target Vcore 1.525V...; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δεν αλλάζει αυτό με κάθε αλλαγή πολλαπλασιαστη ; πχ για 3.4 , 1.064v . Για 3.9 1.300v κτλ. ; και από εκεί και πέρα παίζουμε με + ή - offset voltage? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, nikpoth είπε Δεν αλλάζει αυτό με κάθε αλλαγή πολλαπλασιαστη ; πχ για 3.4 , 1.064v . Για 3.9 1.300v κτλ. ; και από εκεί και πέρα παίζουμε με + ή - offset voltage? Στο δικό μου setup, όχι. Γι' αυτό προσπαθώ να καταλάβω αν είναι κάποια σταθερή τιμή «χαραγμένη» στο κάθε κομμάτι CPU, αν το καθορίζει η μητρική, οι παράμετροι στο BIOS κλπ. Εντωμεταξύ, ψάχνω στο site της AMD μήπως βρω κανένα whitepaper που να το εξηγεί, αλλά τζίφος: https://www.google.com/search?q=ryzen+offset+voltage+site%3Aamd.com+type%3Apdf 😕 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Θεωρώ ότι είναι το cpu. Πχ αν σου δώσω τον δικό μού θα σου βγάλει 1.22v ,ανάλογα το κομμάτι δηλαδή. Σε msi δεν έχει τέτοια ένδειξη σε μένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Εγώ αυτό που έκανα ήταν ένα τεστ με όλους τους πυρήνες στην στοκ συχνότητα, 3400, και έβγαλε σταθερά 1.1. Βασικά το Ryzen Master έβγαλε 1.1 ενώ το HWiNFO64 1.08, οπότε πιο είναι πιο αξιόπιστο; Φαντάζομαι είναι σωστός τρόπος για να βρεις την stock συχνότητα σου. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποια η διαφορά μεταξύ offset και απλά να βάλεις καρφωτη μια τάση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 21 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Εγώ αυτό που έκανα ήταν ένα τεστ με όλους τους πυρήνες στην στοκ συχνότητα, 3400, και έβγαλε σταθερά 1.1. Βασικά το Ryzen Master έβγαλε 1.1 ενώ το HWiNFO64 1.08, οπότε πιο είναι πιο αξιόπιστο; Φαντάζομαι είναι σωστός τρόπος για να βρεις την stock συχνότητα σου. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποια η διαφορά μεταξύ offset και απλά να βάλεις καρφωτη μια τάση; Μπορει να τα φτυνει στην αλλαγή τάσης αν το βάλεις με offset, μεταξυ load και idle. Βάλε Χ39 αντί 40 και δοκίμασε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shot00 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Ο ρολος ρου bios ειναι αυτός που καθοριζει τι τιμη vcore θα δωσει σε καθε ''σκαλοπατι'' συχνοτητας. Απο εκει και περα μπαίνει μεσα στο παιχνίδι το silicon lottery. Τα bios δινουν τις τιμες προφανως για τα χειροτερα silicons οποτε μετα μπαινει και στο παιχνιδι και το offset. Φυσικα δεν παίζουν μονο αυτα. Ρολο παιζουν τα vrms της μητρικης ο controller της ram και αλλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Ρε msi.. Τι χάλια bios είναι σε εμφάνιση το χθεσινό; 15 χρόνια πίσω! Update AMD ComboPI1.0.0.3 - Support GSE-Lite mode Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά έβαλα x40 το ratio και +0,2 offset και ξαναμπαίνω bios και στο Vcore αριστερά έλεγε 1,42 lol. Φυσικά το γύρισα αμέσως στα default. Τελικά το offset σε ποια τιμή το προσθέτει; Edit: Υπάρχουν εξελίξεις :P. Απενεργοποίησα το core boost, έκανα restart στο bios και βλέπω τάση 1,05 στα 3400. Μετά βάζω το ratio στο x36 και offset +0.1, κάνω restart στο bios και βλέπω τάση 1,24 και όχι 1,15. Άρα το offset προστίθεται ή αφαιρείται αντίστοιχα από την τάση που τα bios πιστεύουν είναι η κατάλληλη για την αντίστοιχη συχνότητα. Οπότε λογικά πρέπει να παίξουμε με αρνητικό offset αφού το bios το πάει πολύ safe και δίνει voltage αβέρτα ενώ μπορεί να είναι stable και με λιγότερο. Εγώ αυτό κατάλαβα πάντως.. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Είπα να δοκιμάσω 3466 με τα ίδια timings από 3400, με 1.45 αντί για 1.41...τζίφος. Φυσικά, αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αν λειτουργεί ή όχι, αφού στην επαναφορά με defaults κλπ, δεν πήρε ούτε το 3200 προφίλ... Το 3400 το πήρε με 1.44, και τώρα το κατεβάζω σιγά-σιγά στο 1.41 πάλι. Πραγματικά, ήθελα να έχω από μια μεριά τους τυπάδες στην ASRock όταν το γράφανε το συγκεκριμένο BIOS... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα