Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάποιο λόγο δεν μου κρατάει το CPU ratio, το γυρίζει πάντα στο 34. Το βάζω στο 41, το voltage στο offset και -0.1, απενεργοποίησα το boost, save and reset και μετά μου το πάει πάλι στα 3400 Mhz..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Για κάποιο λόγο δεν μου κρατάει το CPU ratio, το γυρίζει πάντα στο 34. Το βάζω στο 41, το voltage στο offset και -0.1, απενεργοποίησα το boost, save and reset και μετά μου το πάει πάλι στα 3400 Mhz..

Λογικό που να δουλέψει στα 4100 με 0.1v λιγότερο από το στοκ όταν στην καλύτερη θες 1.325v . Σου κάνει reset τα settings.

Mε λίγα λόγια πας να δώσεις  λιγότερη τάση από ότι θέλει για τα 3400mhz στα 4100mhz.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

11 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Αυτο που ειπε ο akoinonitos. Πιθανοτατα δεν παιζει καν να εχεις 4.1GHz με ασφαλεις τασεις για 24/7. Μονο τα τοπ τσιπακια 1st gen πιανουνε πανω απο 4.05GHz με νορμαλ τασεις.

Επισκέπτης

Καλημέρα! Ευχαριστώ παιδιά! Εγώ νόμιζα ότι το offset ήταν πόσο να πέφτει η τάση όταν δεν χρειάζεται, όταν δεν υπάρχει load. Αλλιώς αν βάλω μία τιμή συγκεκριμένη, μένει εκεί δεν αλλάζει ακόμα και όταν η CPU αράζει. Άρα τελικά πώς δουλεύει το OC με offeset;

39 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Καλημέρα! Ευχαριστώ παιδιά! Εγώ νόμιζα ότι το offset ήταν πόσο να πέφτει η τάση όταν δεν χρειάζεται, όταν δεν υπάρχει load. Αλλιώς αν βάλω μία τιμή συγκεκριμένη, μένει εκεί δεν αλλάζει ακόμα και όταν η CPU αράζει. Άρα τελικά πώς δουλεύει το OC με offeset;

Καλημέρα!

Το offset είναι η διαφορά από την στοκ τάση. Πχ αν έχεις 1.2 βολτ σε load και 0.8 σε idle, αν δώσεις +0.15 θα έχεις 1.35 και 0.95 αντίστοιχα.

Επισκέπτης

Ωραία. Απενεργοποίησα το boost και έτρεξα cinebench με όλους τους πυρήνες στα 3400 MHz και είδα 1.1V τάση στο Ryzen Master και 1.08V στο HWiNFO64. Δηλαδή η stock τάση μου σε load είναι 1.1V; 

11 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ωραία. Απενεργοποίησα το boost και έτρεξα cinebench με όλους τους πυρήνες στα 3400 MHz και είδα 1.1V τάση στο Ryzen Master και 1.08V στο HWiNFO64. Δηλαδή η stock τάση μου σε load είναι 1.1V; 

Nαι

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Βάλε offset +0.15 και δοκίμασε 3.7 GHz. Μην δώσεις πάνω από 1.35 συνολικά αν θες την γνώμη μου. Εγώ περιορίστηκα στα 1.31.

• Like 2

3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Βάλε offset +0.15 και δοκίμασε 3.7 GHz. Μην δώσεις πάνω από 1.35 συνολικά αν θες την γνώμη μου. Εγώ περιορίστηκα στα 1.31.

@yiannis1991 Μην ακους τον παππου αδερφε, μεχρι 1.42 καλα εισαι αν δεν εχεις θεμα με θερμοκρασιες ;) . 

Tεσταρισμενο στον 1400 μου εναν χρονο τωρα. 

11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

@yiannis1991 Μην ακους τον παππου αδερφε, μεχρι 1.42 καλα εισαι αν δεν εχεις θεμα με θερμοκρασιες ;) . 

R5 2600 έχει. Πολλά τα 1.42V.

• Like 1

12 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ποιον παππού ρε Κώστα με έχεις και στο φβ :D

Η AMD προτείνει 1.375 αν θυμαμαι καλά, και η διαφορά με τα 1.42 στην συχνότητα άντε να είναι 100MHz. Δεν το προτεινω, αλλά ναι, δεν θα πάρει φωτιά με 1.42. :P

6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ποιον παππού ρε Κώστα με έχεις και στο φβ :D

Η AMD προτείνει 1.375 αν θυμαμαι καλά, και η διαφορά με τα 1.42 στην συχνότητα άντε να είναι 100MHz. Δεν το προτεινω, αλλά ναι, δεν θα πάρει φωτιά με 1.42. :P

Αυτο που με εχετε και εγω δεν ξερω ποιοι ειστε xD 

Παππους εισαι στις αποψεις σου περι overclocking. Επισης τελικα 2600 εχει το παιδι, αρα 1.4. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα με offset +0.2 και 4000MHz και όταν μπήκα πάλι BIOS το είχε γυρίσει στα 3400. Μόλις όμως το έβαλα καρφωτο στο 1.3V και 4000 το πήρε, έκανα και cinebench και δεν κράσαρε. Τώρα όμως το voltage θα είναι συνεχώς στα 1.3 ακόμη και χωρίς load; Αυτό βλέπω στο HWiNFO και οι συχνότητες είναι μονίμως στα 4000..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...