Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν φταιει ο 1700 ή η μητρικη σου φταιει η οι μνημες σου

Oσο αναφορα τα temps λες ή το OC ? Για τα temps φταιει η mobo στανταρ , για το oc παιζεται ... Με τις ραμ το μονο θεμα που εχω ειναι οτι δυστυχώς δεν ειναι ουτε Sammy ουτε Hynix αλλα Μicron και δεν μπορω να βρω σωστα timings πουθενα ... 

Αυτό είναι το σωστό απ' όσο ξέρω. Τι τάση δίνεις στον επεξεργαστή και τι σε soc; Και τα δυο αρκετά σημαντικά για stability. Άμα θες σταθερό oc στα 3.9/4.0 θες και ψύξη καλύτερη από το wraith spire, εγώ είμαι μια χαρά με την Noctua U12s και φαντάζομαι θα είναι ακόμα καλύτερα με D15.

Με οφσετ δινω 0.11250 στο cpu και σταθερο 1.1 στο soc . Oσο αναφορα την ψυξη , με εψησε παρα πολυ το rgb εκει ( καγκουρας λιγακι ) και μαλλον με βλεπω για καμμια nzxt , βασικα περιμενω ακομα να υπαρχουν παραπανω επιλογες ... 

Και να συμπληρωσω οτι εχω θεμα και με τα p states , με τις ρυθμισεις του 1ου ποστ , κλειδωνει το multi στα 15.5 . Αλλα παρα τα προβληματα που εχω αντιμετωπισει με την mobo δεν θελω να την στειλω για αλλη ακομα . Ειλικρινα πιστευω οτι αμα ριξουν λιγο δουλεια στο bios θα διορθωθει ...

Δημοσ.

Γενικα μιλαω ,ειδα που "γκρινιαξες" για τον 1700 ,δεν νομιζω ότι υπαρχει καποιος που να μην μπορει να τον παει μεχρι τα 3,9 με το wraith spire ασχετα αν ανεβαζει τρελες θερμοκρασίες ,θα μπουταρει κανονικα. Οποτε το θεμα το εχει η μητρικη σου. Να σου πω την αληθεια εγω θα την εδινα οσο ακομα κραταει καλη τιμη αν ειναι να μου εβγαζε το χτικιο για τα απλα .

• Like 1
Δημοσ.

Oσο αναφορα τα temps λες ή το OC ? Για τα temps φταιει η mobo στανταρ , για το oc παιζεται ... Με τις ραμ το μονο θεμα που εχω ειναι οτι δυστυχώς δεν ειναι ουτε Sammy ουτε Hynix αλλα Μicron και δεν μπορω να βρω σωστα timings πουθενα ... 

Με οφσετ δινω 0.11250 στο cpu και σταθερο 1.1 στο soc . Oσο αναφορα την ψυξη , με εψησε παρα πολυ το rgb εκει ( καγκουρας λιγακι ) και μαλλον με βλεπω για καμμια nzxt , βασικα περιμενω ακομα να υπαρχουν παραπανω επιλογες ... 

Και να συμπληρωσω οτι εχω θεμα και με τα p states , με τις ρυθμισεις του 1ου ποστ , κλειδωνει το multi στα 15.5 . Αλλα παρα τα προβληματα που εχω αντιμετωπισει με την mobo δεν θελω να την στειλω για αλλη ακομα . Ειλικρινα πιστευω οτι αμα ριξουν λιγο δουλεια στο bios θα διορθωθει ...

Δοκίμασε και 1.15 soc, είναι τέρμα safe και ίσως σου λύσει κάποια προβλήματα. Το offset καλά είναι για 3.8.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε και 1.15 soc, είναι τέρμα safe και ίσως σου λύσει κάποια προβλήματα. Το offset καλά είναι για 3.8.

Εβαλα soc 1.15 , 38 multi και σταματησα να χρονιζω ραμ στα 2933 (1.35v) και εβαλα τα στοκ 2666 ( 1.2v ) με DOCP profile 2667 και μπηκε κανονικα στα 3800 ... Τεσταρω και ενημερώνω :) Cinebench παντως περασε με 1630cb και 72 βαθμους 

Δημοσ.

(για την γνωσιακή βάση.. και μόνο.. χωρίς να χω τεστάρει)

https://www.youtube.com/watch?v=9uiK_JYVQH0&t=2s

(δεν το τέσταρα..)

μιας και έχω w 8.1  και δεν παιρνιούντε τα (ενεργειακά) προφιλ των RYZEN στο λειτουργικό σύστημα..

κι έτσι παρά του οτι έκανα τις απαραίτητες αλλαγές δεν μου ρίχνει τον επεξεργαστή όπως θα πρεπε..... :/

(κι είναι ένα θέμα που παρακάτω ίσως ανοιξω .. κι αν ξέρει κάποιος ας αναφέρει κάτι.. περι w8.1)

Δημοσ.

τι llc και  capability του εχεις δωσει?

LLC3, max current(πάνω από 100 δύσκολα τραβάς και η C6H σηκώνει μέχρι και 300+). Με LLC2 και LLC1 το vdroop είναι αρκετά κάτω από αυτό που το κάνω set, LLC4/LLC5 αρκετά πιο πάνω. Το LLC3 είναι εκεί που πρέπει.

• Like 1
Δημοσ.

Mετα και το τελευταιο bios update που βγηκε μολις χτες για την b350 strix καταφερα και δουλεψαν οι μνημες στα 3200 (αλληλουια) με stock ρευματα 1.35 και 1.10 για το vsoc. Ουσιαστικα, πατησα 3200 και δουλεψαν, χωρις πολλα πολλα. Τα timmings να δεσω λιγο μενει και θα  δεσει το γλυκο. 

• Like 1
Δημοσ.

Mετα και το τελευταιο bios update που βγηκε μολις χτες για την b350 strix καταφερα και δουλεψαν οι μνημες στα 3200 (αλληλουια) με stock ρευματα 1.35 και 1.10 για το vsoc. Ουσιαστικα, πατησα 3200 και δουλεψαν, χωρις πολλα πολλα. Τα timmings να δεσω λιγο μενει και θα δεσει το γλυκο.

Στο site έχουν ακόμα το 0809... που έχουν ανεβάσει το νέο;

Δημοσ.

(για την γνωσιακή βάση.. και μόνο.. χωρίς να χω τεστάρει)

https://www.youtube.com/watch?v=9uiK_JYVQH0&t=2s

(δεν το τέσταρα..)

μιας και έχω w 8.1  και δεν παιρνιούντε τα (ενεργειακά) προφιλ των RYZEN στο λειτουργικό σύστημα..

κι έτσι παρά του οτι έκανα τις απαραίτητες αλλαγές δεν μου ρίχνει τον επεξεργαστή όπως θα πρεπε..... :/

(κι είναι ένα θέμα που παρακάτω ίσως ανοιξω .. κι αν ξέρει κάποιος ας αναφέρει κάτι.. περι w8.1)

Τπτ το ιδιαιτερο ο φίλος στο βιντεο, ακομα να βαλεις τα 10? (καντο dual boot αμα σου την δωσουν και δεν σου αρεσουν καντους ενα  σβου) λυση αλλη δεν νομιζω να βρεις αφου ειναι τραχαναδες.

• Like 1
Δημοσ.

Στο site έχουν ακόμα το 0809... που έχουν ανεβάσει το νέο;

Ο καλα νταξει, μη με ξεσυνεριζεσαι. Γυρισα χτες το βραδυ και για καποιο λογο ειδα οτι βγηκε χτες. My bad φιλε

• Like 1
Δημοσ.

http://www.overclock.net/t/1634764/bios-mod-asus-rog-b350-f-strix

^ B350 Strix BIOS mod που βάζει σχεδόν όλα τα settings από την C6H.

Ποσο ok ειναι τα custom bios? Δεν θα το παρω στο χερι ε? :P 

Παντως και με το 0809 φτιαξανε αρκετα πραματακια στο bios, και το offset voltage πλεον δουλευει τελεια μεταξυ αλλων.

PS1. Σε εχουμε πρηξει ρε Spartan αλλα ρε man, εισαι ο γιατρος των Ryzen. Οποτε βηχει το PC σε σενα θα ερχομαι.

Δημοσ.

Τα custom BIOS είναι όσο safe όσο είναι καλος αυτός που το έκανε mod, για να το έχουν δοκιμάσει αλλα άτομα μέσα στο thread λογικά θα υπάρχουν και εντυπώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...